Automoto

Koenigsegg: Ο αντικαταστάτης του Agera θα έχει 1.400 ίππους!

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2018 16:27

Μέσα στο 2019 θα δούμε το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Koenigsegg Agera και για την ακρίβεια θα το δούμε στην Έκθεση Αυτοκινήτων της Γενεύης.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε από τον Christian von Koenigsegg πως το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το γρηγορότερο αυτοκίνητο του κόσμου θα έχει 1.400 ίππους. Επίσης, ο ιδρυτής της Koenigsegg είπε πως παρόλο που το νέο μοντέλο δεν θα έχει τίποτα κοινό με το Agera θα είναι αναγνωρίσιμο, καθώς το νέο μοντέλο θα είναι λίγο πιο μακρύ, πιο δυνατό και τα πιστόνια του θα είναι πιο ελαφριά. Επιπλέον, θα έχει πιο ψηλή οροφή, μεγαλύτερες ζάντες και περισσότερο εσωτερικό χώρο χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο. Όσον αφορά τον κινητήρα του αντικαταστάτη του Agera, θα είναι ένας V8 turbo που θα συνδυάζεται με τετραδιεύθυνση, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμα το συνδυαζόμενο κιβώτιο. Το μόνο που γνωρίζουμε για τις επιδόσεις του είναι πως θα παράγει 1.000 κιλά κάθετης δύναμης στα 250 χλμ./ώρα! Τέλος, να πούμε πως παρόλο που θα κάνει το ντεμπούτο του το 2019 δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν το 2021…

 

O γιος του Schumacher στα χνάρια του …

SOYMAXER1

 

SOYMAXER2

Την πρώτη του εμπειρία πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού έζησε ο γιος του Michael Schumacher και ανερχόμενος οδηγός αγώνων, Mick. Ο γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή δεν είχε ποτέ του εμπειρία από αυτοκίνητο τουρισμού, πόσο μάλλον της κορυφαίας κατηγορίας του είδους. Είχε την ευκαιρία να κάνει τους πρώτους του γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, οδηγώντας τη Mercedes-AMG DTM που χρησιμοποιείται στις συνοδηγήσεις επίδειξης. «Ήταν απολαυστικό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Gerhard Berger για την πρόσκληση. Η ισχύς του αγωνιστικού του DTM είναι εντυπωσιακή και το να βουτάς στα βαθιά ήταν συναρπαστικό», είπε μεταξύ άλλων ο 19χρονος. Ρόλο μέντορα είχε αναλάβει ο πρώην πρωταθλητής του θεσμού και πρώην οδηγός Formula 1, Pascal Wehrlein. «Η εμπειρία του με βοήθησε πολύ. Για παράδειγμα μου έδωσε πολύτιμες συμβουλές σχετικά με την πίεση που έπρεπε να ασκώ στο πεντάλ του φρένου», τόνισε ο Schumacher. Όσο για τον Berger, που είχε θητεύσει ως teammate του μπαμπά Schumacher, είπε: «Ενθουσιάστηκα όταν μου είπαν την ιδέα να γίνει αυτό το τεστ και το υποστήριξα από την πρώτη στιγμή. Το ίδιο και η Mercedes-AMG. Ο Mick τα πηγαίνει πολύ καλά στη Formula 3 και έχει πάρει τις πρώτες του νίκες. Το να βλέπω αυτό το παιδί να ξεδιπλώνει σταδιακά τα γονίδια Schumacher αλλά και το πόσο απόλαυσε σήμερα το αγωνιστικό του DTM, μου δίνουν μεγάλη ευχαρίστηση». Ο Mick διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην Ευρωπαϊκή Formula 1 και μετράει τρεις νίκες στους τελευταίους αγώνες, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

 

Formula 1: Το grid του 2019 και το αυτοκίνητο του 2021;

FORMOYLA1

Μία ματιά στο μέλλον της Formula 1 διέρρευσε στα social media στο περιθώριο του Grand Prix Σιγκαπούρης, που γίνεται σήμερα και αποτελεί τον 15ο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Εκεί πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «Tech Talk» και ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο γενικός διευθυντής του σπορ, Ross Brawn. Παρότι το σεμινάριο δεν ήταν ανοιχτό για το ευρύ κοινό, δεν άργησαν να εμφανιστούν στα social media εικόνες από την παρουσίασή του. Κι εκεί, την παράσταση κλέβει το σχέδιο ενός μονοθεσίου της Ferrari, εναρμονισμένου στις προτάσεις κανονισμών για το 2021. Εμφανώς διαφορετικό με τα σημερινά μονοθέσια, με τροχούς 18 ιντσών. Με πιο στενή και απλή σε σχεδιασμό εμπρός αεροτομή με ψηλά κάθετα μέρη στα άκρα της, κάθετο πτερύγιο στο κάλυμμα του κινητήρα, λιγότερο περίπλοκο σχεδιασμό περιμετρικά του σασί, με λιγότερα αεροδυναμικά πτερύγια ενώ στην πίσω αεροτομή, υπάρχει προέκταση που μοιάζει με θόλο των τροχών. Παρότι είναι άγνωστο αν αυτό το σχέδιο θα είναι όντως πολύ κοντά στην τελική μορφή των μονοθεσίων από το 2021 και μετά, το όραμα της Liberty Media σίγουρα φαντάζει ενδιαφέρον.

 Όσον αφορά στο grid για το 2019 οι ανακοινώσεις της αλλαγής θέσεων ανάμεσα σε Charles Leclerc και Kimi Raikkonen σε Ferrari και Alfa Romeo Sauber, τοποθέτησαν άλλα δύο κομμάτια στο παζλ σχετικά με την εικόνα του grid της Formula 1 για το 2019. Μέχρι στιγμής μόνο η Mercedes έχει επιβεβαιώσει πως συνεχίζει με το ίδιο οδηγικό δίδυμο και την επόμενη σεζόν ενώ ήδη ξέρουμε τις συνθέσεις των τριών μεγάλων ομάδων, της Renault και της McLaren. Στην Alfa Romeo Sauber ξέρουμε κατά το ήμισυ τι να περιμένουμε για το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα κι από εκεί και πέρα… ερωτηματικά!

Στη Force India είναι σχεδόν δεδομένο πως θα βρίσκεται ο Lance Stroll από τη στιγμή που ο πατέρας του έσωσε οικονομικά την ομάδα. Δίπλα του αναμένεται να βρίσκεται ο Sergio Perez που έχει δηλώσει πως έχει ήδη συμβόλαιο για το 2019, χωρίς όμως να επιβεβαιώνει πως παραμένει στην ομάδα. Στη Williams η αποχώρηση του Stroll ίσως δώσει την ευκαιρία στον Robert Kubica να κάνει τη μεγάλη επιστροφή. Όμως η βρετανική ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέξει βάσει ταλέντου, θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν οδηγό που θα φέρει χρήματα – πιθανώς αυτός να είναι πάλι ο Sergey Sirotkin.

Στη Scuderia Toro Rosso οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν ισχυροποιήσει τη θέση του Brendon Hartley. Από εκεί και πέρα, δεδομένου πως δεν υπάρχει άλλος Junior οδηγός της Red Bull έτοιμος να κολυμπήσει στα βαθιά και με σταθερή πολιτική της ομάδας να μην φέρνει οδηγούς από αλλού, τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα το σενάριο επιστροφής του Daniil Kvyat! Στη Haas είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν οι Romain Grosjean και Kevin Magnussen, το μέλλον των οποίων δεν αποκλείεται να συνδέεται με τις ορέξεις της Ferrari. Κι αυτό διότι εκτός απροόπτου κάπου θα δούμε το 2019 τον προστατευόμενο της ιταλικής ομάδας, Antonio Giovinazzi. Είτε στη Haas είτε στην Alfa Romeo Sauber στο πλευρό του Kimi. Μία θέση για την οποία παλεύει και ο νυν οδηγός της ελβετικής ομάδας, Marcus Ericsson.

-----Οδηγός----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass