ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Διακοπές με smartphone

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2014 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:20

Κάποτε ανοίγαμε τους οδηγούς, ρωτούσαμε φίλους και γνωστούς για το νησί που επρόκειτο να επισκεφθούμε, ψάχναμε σε ταξιδιωτικά γραφεία, σωρούς από κάρτες και σε τηλεφωνικούς καταλόγους για να βρούμε ένα δωμάτιο, που δεν είχαμε ιδέα πως θα είναι. Σήμερα, ανοίγουμε το smartphone κατεβάζουμε την αντίστοιχη εφαρμογή και έχουμε όλες τις πληροφορίες στην οθόνη του τηλεφώνου. Οι διακοπές – και η οργάνωσή τους – στην εποχή της τεχνολογίας είναι μια ιδιαιτέρως εύκολη και απλή διαδικασία, ειδικά μέσα από τις δεκάδες εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για τα «έξυπνα» τηλέφωνα.

Packing List

Είστε από εκείνους που, μόλις έχετε απομακρυνθεί αρκετά ώστε να μη μπορείτε να γυρίσετε πίσω, ανακαλύπτουν ότι έχουν ξεχάσει να πάρουν αντηλιακό, το τρίτο μαγιό, την οδοντόβουρτσα και δεκάδες άλλα πράγματα, πολύ ή λίγο, απαραίτητα για το νησί. Το packing list θα σας λύσει τα χέρια. Διαθέτει έτοιμες προτάσεις σε λίστες για το τι θα πάρετε μαζί σας στο ταξίδι και δυνατότητα δημιουργίας της δικής σας λίστας με τα προσωπικά σας αντικείμενα για κάθε προορισμό, ώστε να μην ξαναφύγετε από το σπίτι με τα μισά πράγματα.

iSlands

Ποιο πλοίο πάει που, τι ώρα ταξιδεύει, ποιες στάσεις κάνει και λοιπές πληροφορίες σε μία και μόνη εφαρμογή. Για ξέρετε ανά πάσα στιγμή, τι ώρα θα φτάσετε, αν πρόκειται να υπάρξει καθυστέρηση και τι ώρα να πάτε να παραλάβετε φίλους από το λιμάνι.

Greek Ships & Marine Traffic

Αυτές οι δύο εφαρμογές σας δίνουν το στίγμα σας στο πέλαγος. Για την ακρίβεια, το στίγμα του πλοίου στο οποίο επιβαίνετε. Μέσω του συστήματος πλοήγησης, αποκαλύπτουν την ακριβή τοποθεσία του πλοίου στον χάρτη, καθώς και την ταχύτητα με την οποία αυτό ταξιδεύει. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο λύνεται και την αιώνια απορία, «αυτό πού περνάμε, ποιο νησί είναι»;

Sky Guide

Είχατε πάντα την απορία για το ποια είναι η Μεγάλη Άρκτος και τόσοι άλλοι αστερισμοί, τις ξάστερες εκείνες καλοκαιρινές νύχτες που χαζεύετε τον ουρανό; Το sky guide σας δείχνει τι ακριβώς είναι αυτό που βλέπετε, συνδυάζοντας ρομάντζο και γνώση!

Trip Journal

Ημερολόγιο καταστρώματος. Για την ακρίβεια, ημερολόγιο ταξιδιού. Μέσω του google maps η συγκεκριμένη εφαρμογή εντοπίζει τις διαδρομές που κάνετε, σε όποιο μέρος είστε και στη συνέχεια, εσείς μπορείτε να προσθέσετε στα διάφορα σημεία, φωτογραφίες, σχόλια και πληροφορίες.

Wolfram Sun Exposure Reference

Όπως περίπου και οι συνταγές ψησίματος για φαγητά, λειτουργεί και η συγκεκριμένη εφαρμογή που σας υποδεικνύει πόση ώρα πρέπει να εκτεθείτε στον ήλιο. Εσείς συμπληρώνεται στοιχεία, όπως ο τύπος του δέρματός σας, το μέρος που βρίσκεστε και τι ώρα θα βγείτε στον ήλιο και η εφαρμογή σας υπενθυμίζει για πόση ώρα οι αχτίδες παραμένουν ευεργετικές και πότε κινδυνεύετε να αποκτήσετε εγκαύματα.

Taxibeat

Μια από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες ελληνικές εφαρμογές, που έχει εξαπλωθεί και στο εξωτερικό, αποκτώντας χιλιάδες χρήστες σε διάφορες μεγαλουπόλεις του κόσμου. Εσείς αν βρίσκεστε στην Αθήνα και ψάχνετε ταξί για Πειραιά, για τον σταθμό των τρένων ή των λεωφορείων δεν έχετε παρά να μπείτε στην εφαρμογή, να επικοινωνήσετε με τον οδηγό ταξί που βρίσκεται πιο κοντά σας και εκείνος θα έρθει αμέσως να σας παραλάβει και να σας μεταφέρει στον προορισμό σας, χωρίς επιπλέον κόστος.

Πλαίσιο

Κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο «κατάστημα» εφαρμογών του κινητού σας τηλεφώνου θα βρείτε οδηγούς για κάθε σημείο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού που επιθυμείτε να επισκεφθείτε.

Παναγιώτα Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass