XΑΡΗ ΣΕ ΕΞΩΣΚΕΛΕΤΟ ΣΗΚΩΝΟΥΝ 100 ΚΙΛΑ ΣΑΝ ΠΟΥΠΟΥΛΟ

Έρχονται οι εργαζόμενοι - ρόμποκοπ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2014 14:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:26

 

Και να που ήρθε η εποχή που οι άνθρωποι δεν θα έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα ρομπότ. Όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Daewoo της Νότιας Κορέας, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, οι οποίοι για να φέρουν εις πέρας το βαρύ όγκο των εργασιών τους, έγιναν ρομπότ στη θέση των ρομπότ.

Οι εργάτες χάρη σε ένα εξωσκελετό, μπορούν να σηκώνουν φορτία μέχρι 100 κιλά σαν να είναι πούπουλα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newscientist.com, ο χειρισμός και η μεταφορά των φορτίων θα γίνεται πλέον με απίστευτη ευκολία. Ο Gilwhoan Chu, ο αρχιμηχανικός της εταιρείας ανέφερε στο επιστημονικό περιοδικό ότι ο εξωσκελετός βοηθάει τους εργαζόμενους να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Ο εξωσκελετός ταιριάζει σε χρήστες ύψους μεταξύ 1,60 και 1,85 μέτρα και το ευτύχημα είναι ότι δεν αισθάνονται το βάρος του 28 κιλών μεταλλικού πλαισίου από άνθρακα, κράμα αλουμινίου και χάλυβα, καθώς η ίδια η στολή έχει σχεδιαστεί για να ακολουθεί τις κινήσεις του χρήστη.

Η στολή, που λειτουργεί με μπαταρία, επιτρέπει στους εργάτες να περπατούν σε κανονικό ρυθμό και, στην πρωτότυπή του μορφή, μπορεί να ανυψώσει αντικείμενα με μάζα έως και 30 κιλά. Στόχος όπως δηλώνει ο Chu, είναι τα 100 κιλά.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η Daewoo, έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο 1,9 δισ. δολαρίων με τη ναυτιλιακή εταιρεία Maersk για την κατασκευή δέκα πλοίων που θα μεταφέρουν 18.000 εμπορευματοκιβώτια το καθένα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass