ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ Β. ΖΙΑΚΑ

Λαρισαίοι μαθητές στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Δημοσίευση: 18 Νοε 2014 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:18

«Η ρομποτική είναι μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να εμπλακεί στη δράση και να κατανοήσει με ευχάριστο τρόπο έννοιες των φυσικών επιστημών. Και οι διακρίσεις μαθητών της Λάρισας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό δείχνει ότι τα παιδιά κατάφεραν με επιτυχία να γίνουν δημιουργοί μέσα από τη μαθησιακή διαδικασία». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα, υποδεχόμενοι στο γραφείο της, τις δυο ομάδες μαθητών, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olymbiad-WRO).

Οι μαθητές έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διεξήχθη στις 28 Ιουνίου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Περιστερίου. Η διάκρισή τους ανάμεσα σε 120 ομάδες από όλη την Ελλάδα, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχουν με άλλες ομάδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν φέτος στην Ολυμπιακή πόλη του Σότσι, στη Ρωσία, το τετραήμερο 20-23 Νοέμβριου 2014.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, οι μαθητές τόνισαν ότι με την Εκπαιδευτική Ρομποτική μαθαίνουν και διδάσκονται με έναν διασκεδαστικό τρόπο, από ένα ευρύ πεδίο μαθημάτων, επίσης ανάφεραν ότι, με την Εκπαιδευτική Ρομποτική μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν σε ομάδες, μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν και να επιλύουν προβλήματα τα οποία θα τους παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ή των ασκήσεων.

Η κ. Ζιάκα τους είπε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση υποστηρίζει και βοηθά ακόμη μία χρονιά τον εν λόγω διαγωνισμό, γιατί πιστεύει ότι τους δίνεται μία μοναδική ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους σε θέματα τεχνολογίας και πληροφορικής και να αποτελέσουν τους αυριανούς πρωτοπόρους σε αυτό το αντικείμενο. Τέλος, τους ευχήθηκε να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες από τη συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό παγκοσμίου επιπέδου και να επιστρέψουν με ακόμη μία διάκριση στις αποσκευές τους.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass