ΠΩΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΟΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Παραγγελία-παράδοση …με δύο παπάκια!

* Πληθαίνουν οι παραγγελίες προϊόντων μέσω διαδικτύου. Οι παραδόσεις όμως γίνονται με δίκυκλα…

Δημοσίευση: 26 Νοε 2014 7:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:36

Του Κ. Γκιάστα

Και αν η παραγγελία είναι εύκολη καθώς χρειάζεται μόνο ένα «κλικ» από τον υπολογιστή ή ακόμα και από το τηλέφωνο μέσω Ιντερνετ η παράδοση χρειάζεται ακόμα… εργατικά χέρια. Όσο λοιπόν εξοικειώνεται το αγοραστικό κοινό της Ελλάδας με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τόσο αυξάνονται και οι παραγγελίες και φυσικά αυτό αποτέλεσε μια τονωτική ένεση για τις μεταφορικές εταιρίες.

Αυτό τουλάχιστον υπογραμμίζει για την περιοχή της Λάρισας στην «Ε» η αντιπρόσωπος της μεταφορικής εταιρίας Γενική Ταχυδρομική κ. Σταυρούλα Καλεσοπούλου που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Παρατηρούμε μια έξαρση τα τελευταία 3 χρόνια στην πόλη μας όσον αφορά στον όγκο των εργασιών που έχουν να κάνουν με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Μέχρι και πριν από 4 περίπου χρόνια είχαμε μερικά αντικείμενα από τον συγκεκριμένο χώρο. Τώρα όμως εκτιμούμε πως το ποσοστό των εργασιών μέσω Ιντερνετ ξεπερνάει το 40% της συνολικής μας εργασίας».

Σχετικά με το πώς το δέχθηκαν αυτό οι εταιρίες του κλάδου είπε: «Ήταν για μας μια μεγάλη χαρά γιατί υπήρχε μεγάλη κρίση στο επάγγελμα. Έπεσαν όλα τα υπόλοιπα και ευτυχώς αυξήθηκαν οι ηλεκτρονικές παραγγελίες».

Όσον αφορά στο τι μεταφέρουν συνήθως, τόνισε: «Ρούχα, προϊόντα φαρμακείου, καλλυντικά και πολλά άλλα. Πιο συχνά τα παραπάνω πάντως», ενώ υπογράμμισε πως το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των παραγγελιών που φεύγουν από καταστήματα της Λάρισας (με ρούχα, παπούτσια και χαλιά κυρίως), για όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2013, το 35% των χρηστών Internet στην Ελλάδα (περίπου 2,2εκ.) έκαναν τουλάχιστον μια αγορά προϊόντος / υπηρεσίας on-line. Παρά το ότι η on – line αγορά κινήθηκε με 25% ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με το 2012, ακόμη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αφού η αντίστοιχη ευρωπαϊκή αγορά θα φθάσει τα 350 δισ. ευρώ με το 70% των χρηστών Internet να αγοράζουν on - line.

Αυτό δείχνει και την προοπτική της ελληνικής αγοράς που από τα 3.2 δισ. ευρώ μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να φθάσει τα επόμενα χρόνια τα 6 δισ. ευρώ.

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά των Ελλήνων on-line καταναλωτών είναι τα εξής:

*Έχουν μια σχετική πλέον εμπειρία 5,5 ετών κατά μέσο όρο on-line

αγορών. Το 18% ξεκίνησε τις on-line αγορές το 2013 που δικαιολόγησε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της αγοράς το 2013 σε σχέση με το 2012

*Η μέση αξία των on-line συναλλαγών κυμάνθηκε στα 1500 ευρώ με τη μερίδα του λέοντος να αφορά αγορά υπηρεσιών όπως: ταξιδιωτικές υπηρεσίες (αγορά εισιτηρίων), διανομή σε καταλύματα, ασφάλειες αυτοκινήτων, τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, εισιτήρια για εκδηλώσεις

*Η σημασία του διαδικτύου στις αγορές συνολικά φαίνεται και από το γεγονός ότι για τους on-line αγοραστές το 40% των αγορών σε φυσικά καταστήματα / εταιρίες γίνεται αφού γίνει σοβαρή διερεύνηση / έρευνα και σύγκριση τιμών στο Διαδίκτυο.

*Μόνο το 60 - 65% των συνολικών on-line αγορών κατευθύνεται σε ελληνικά sites .Αυτό καταδεικνύει και την προοπτική των ελληνικών ψηφιακών επιχειρήσεων κάτω από προϋποθέσεις στο μέλλον, αφού το αντίστοιχο νούμερο στην Ευρώπη είναι κοντά στο 90%

 

 

ΑΠΟ 1 ΩΣ ΚΑΙ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου

 

Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου οργανώνει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου Ε.Σ.Η.Ε. (Greek eCommerce Association GR.EC.A.) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η εβδομάδα εορτασμού θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό πλήθος ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχουν μεγάλες προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, την περσινή χρονιά, η αποδοχή από τους Έλληνες on - line καταναλωτές στην πρώτη Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου ήταν άκρως θετική. Καταγράφηκε αύξηση αξίας αγορών από τους καταναλωτές 42% στα e-shops που συμμετείχαν στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Υπήρξαν μάλιστα πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα, που ανάλογα με τις προσφορές τους, ανέφεραν αύξηση μεγαλύτερη του 100% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου γίνεται στα πρότυπα της Cyber Monday που διοργανώνεται σε πολλές χώρες όπως ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Αυστραλία κ.α. όπου αυξάνεται σημαντικά ο on - line B2C τζίρος ενώ σηματοδοτείται η έναρξη των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass