Παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2014 19:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:51

Παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, στις 8 και 9 Μαρτίου, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS.

   Πρόκειται για το First Lego League (FLL), μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Τριάντα τέσσερις ομάδες των δέκα ατόμων θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, τον οποίο διοργανώνει το μη κερδοσκοπικό- αγαθοεργές σωματείο "Δράση για την Εκπαίδευση- EDU ACT".

   Ο διαγωνισμός έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή.

   Μέχρι τη διεξαγωγή του τελικού θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια και συναντήσεις με γνωστούς επιστήμονες, ομιλίες και εκπαιδευτικοί διαγωνισμοί. Την Παρασκευή και το Σάββατο, 24- 25 Ιανουαρίου και 31 Ιανουαρίου- 1 Φεβρουαρίου, στο εμπορικό κέντρο "Mediterranean Cosmos" θα διεξαχθούν σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής για όλους.

   Ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα το περιβάλλον και τα καιρικά φαινόμενα και στο πλαίσιο αυτό θα παραβρεθούν στη Θεσσαλονίκη η ομάδα της εκπαιδευτικής ρομποτικής από τα Νησιά Φερόες, Lego Vinir, όπως και οι παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές ρομποτικής Lee Magpilli και Βασίλης Χρυσανθακόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass