«Παντρεύουν» νανοτεχνολογία και μόδα

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2013 16:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:29

Το «πάντρεμα» της νανοτεχνολογίας με την μόδα πέτυχαν πρώτοι στην Ελλάδα σχεδιαστές της ελληνικής εταιρείας Athens Fashion Club. Από τη… συνεργασία, μπορούν να προκύψουν ειδικές στολές για σκιέρ, οι οποίοι χρειάζονται θέρμανση, ή το αντίστροφο, στολές που παρέχουν ψύξη, για όσους κινούνται σε ιδιαίτερα θερμά κλίματα. Μάλιστα, ανάμεσα στις προτάσεις των σχεδιαστών είναι και ένα νυφικό φόρεμα, το οποίο λάμπει, στην κυριολεξία.

 Μεταξύ άλλων, με τα καινούρια καινοτόμα εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά, μπορούν να φτιαχτούν ειδικές για στολές για το δυναμικό της τροχαίας, έτσι να «φωτίζουν» το βράδυ, χωρίς να απαιτείται να κάνουν πολλές κινήσεις. Όπως ανέφερε στο AΠΕ-ΜΠΕ, η ιδιοκτήτρια της Athens Fashion Club, Μαρία Βυτινίδου, στο Nanotexnology 2013 οι σχεδιαστές περιμένουν με ανυπομονησία τα εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά, τα οποία και θα ενσωματώσουν στα ρούχα που σχεδιάζουν, έτσι ώστε να συσσωρεύσουν ενέργεια.

Στο περίπτερο του Εργαστηρίου LTFN του ΑΠΘ που βρίσκεται εντός του χώρου όπου διεξάγεται το Nanotexnology 2013 εκτίθεται ένα φόρεμα, τύπου νυφικό, με ενσωματωμένη την τεχνολογία των LED, ενώ το βράδυ θα παρουσιαστεί ένα άλλο, εμπνευσμένο από τη Μινωϊκή εποχή σε σχεδιασμό και με ενσωματωμένη την τεχνολογία των εκτυπωμένων οργανικών ηλεκτρονικών. Μεταξύ άλλων η κ. Βυτινίδου τόνισε η Αthen Fashion Club είναι η πρώτη επιχείρηση υπηρεσίας μόδας και σχολή στην Ελλάδα και συνεργάζεται με καινοτόμους designers στο χώρο της τεχνολογίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass