Pop Corny

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:46
Το όνομα του είναι Corny. Pop Corny. Λατρεύει να «ψήνει» με το λέιζερ όπλο του νιφάδες καλαμποκιού, να τις μετατρέπει σε ποπ κορν και να το τρώει. Αν είστε καλοί και τον βοήθησετε να φάει όσο το δυνατόν περισσότερα ποπ κορν, κερδίζετε νομίσματα που θα σας χρησιμεύσουν στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Στην προκειμένη περίπτωση τα νομίσματα είναι δραχμές. Εμπνευστής αυτού του διασκεδαστικού παιχνιδιού είναι ο Λαρισαίος προγραμματιστής, Χάρης Καλογήρου και ο mr. Corny, ο ήρωας του ομότιτλου παιχνιδιού για smartphones και tablets pc, που έχει δημιουργήσει αίσθηση παγκοσμίως.

Κείμενο: Παναγιώτα Φούντα / Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος

Μια εφαρμογή με περισσότερες από 360.000 «κατεβάσματα», ανά τον κόσμο και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά, όχι εντός, αλλά εκτός χώρας. Το λαρισαϊκής προέλευσης παιχνίδι για tablets και smartphones, που έφτιαξε ο Χάρης Καλογήρου, σαρώνει τον κόσμο του διαδικτύου και δικαίως. Όπως λέει ο ίδιος ο δημιουργός ο τρόπος για να πουλήσει η εφαρμογή σου χωρίς μάρκετινγκ και διαφήμιση είναι να είναι εθιστική. Κι αυτό ακριβώς το στοιχείο έχει σε υπερθετικό βαθμό ο Pop Corny. Όταν τα μικρά καλαμπόκια ξεκινούν να πετάγονται από κάθε πλευρά της οθόνης, δε μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους και θες, χρησιμοποιώντας το λέιζερ, να τα μετατρέψεις σε ποπ κορν – τροφή για τον Corny. Στόχος; Να ανέβεις επίπεδο, να ανεβάσεις το σκορ σου και να κερδίσεις όσα περισσότερα νομίσματα – δραχμές γίνεται, για να μπορέσεις να αναβαθμίσεις το παιχνίδι, ούτως ώστε την επόμενη φορά να πας σε ακόμη μεγαλύτερο παιχνίδι. Κι αν χάσεις; Ξεκινάς απ’ την αρχή και δεν αφήνεις το τηλέφωνο από τα χέρια.

Καθημερινά κυκλοφορούν περισσότερα από 200 καινούρια παιχνίδια, στα online καταστήματα εφαρμογών. Άρα το να ξεχωρίσει κάποιος χωρίς να διαθέτει ήδη φήμη και χρήματα για την προώθηση του, είναι πέρα από πολύ σημαντικό, και πολύ δύσκολο. Φυσικά, ο δημιουργός του δεν φανταζόταν την τεράστια επιτυχία που θα είχε ο διψασμένος για καλαμπόκι κύριος Corny, όταν συνέλαβε την ιδέα, όμως όταν άρχισε να κυκλοφορεί με τη δοκιμαστική έκδοση στο τηλέφωνο του, να τη δείχνει σε φίλους και σε φίλους φίλων κι εκείνοι να μη μπορούν να το αφήσουν από τα χέρια τους, πήρε μια μικρή γεύση για το τι επρόκειτο να συμβεί.

Περίπου οκτώ μήνες πήρες στον Λαρισαίο προγραμματιστή η υλοποίηση του παιχνιδιού. Από την πρώτη σκέψη, στην οποία συνέδραμε και η αδελφή του Αναστασία, έως την κυκλοφορία της εφαρμογής, πέρασαν πολλά στάδια δοκιμών και αλλαγών, «περίπου 70 ιδέες πετάχτηκαν» αναφέρει, ώστε να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα και να γνωρίσει τόσο μεγάλη επιτυχία. Κι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και κυρίως στο εξωτερικό. «Από τους 360.000 χρήστες του παιχνιδιού, οι 45.000 είναι Έλληνες. Η μεγαλύτερη απήχηση εντοπίζεται στις αραβικές χώρες και τελευταία στην Κίνα. Δυστυχώς, βέβαια στην Κίνα υπάρχουν και πολλά παράνομα sites από τα οποία μπορεί κάποιος να κατεβάσει το παιχνίδι, πράγμα που σημαίνει ότι δε μπορούμε να έχουμε ακριβή στατιστικά».

Ο Χάρης Καλογήρου εργάζεται ως προγραμματιστής, ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού και τη δημιουργία ιστοσελίδων. Η ιδέα του να δημιουργήσει ένα παιχνίδι στριφογύριζε καιρό στο μυαλό του. Τον ιντρίγκαρε η διαδικασία μιας και μπορεί το αποτέλεσμα να είναι απλό και διασκεδαστικό, η υλοποίηση του όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη. Βέβαια, με τον mr. Corny μπήκαν τα θεμέλια και πάνω σε αυτά θα βασιστούν και τα επόμενα παιχνίδια που έχει στο μυαλό του ο Χάρης. Το επόμενο από αυτά, όπως ευελπιστεί, θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Ως τότε μπορείτε να γίνετε εξπέρ στο να πυροβολείτε καλαμπόκια!

*Πέρα από το κομμάτι του προγραμματισμού για την ολοκλήρωση της εφαρμογής συνεργάστηκαν στο κομμάτι της μουσικής και των ηχητικών εφέ ο Θανάσης Lightbridge, ενώ την εικονογράφηση και τα κινούμενα σχέδια έκαναν ο Γιώργος Δουτσιόπουλος και ο Γιάννης Νικολάου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass