ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ…

Ρούχα που αλλάζουν χρώματα

Δημοσίευση: 22 Απρ 2013 16:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:46

Ηλεκτρονικές ίνες επιτρέπουν σε ρούχα να αλλάζουν χρώμα και σχήμα, ανάλογα με τις κινήσεις που πραγματοποιεί ο άνθρωπος που τα φορά, σύμφωνα με το BBC. Ερευνητές του πανεπιστημίου Κονκόρντια στο Μόντρεαλ του Καναδά ανακοίνωσαν ότι οι ηλεκτρονικές ίνες επιτρέπουν στα «έξυπνα» ρούχα να αποθηκεύουν ενέργεια από το ανθρώπινο σώμα.

 Το εγχείρημα των ερευνητών φέρει την ονομασία «Κάρμα Χαμαιλέοντα». Εκτός από τα ρούχα που αλλάζουν σχήμα και χρώμα, οι μελετητές παρουσίασαν και μια συσκευή «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, το οποίο φορτίζει όταν συνδεθεί με ένα... μπλουζάκι, κατασκευασμένο από ηλεκτρονικές ίνες. Ωστόσο, οι ερευνητές του πανεπιστημίου Κονκόρντια παραδέχονται ότι απαιτούνται δεκαετίες προκειμένου η νέα τεχνολογία να βγει στην αγορά.

«Θα πρέπει να περάσουν περίπου είκοσι με τριάντα χρόνια προκειμένου να δούμε στις βιτρίνες των καταστημάτων ρούχα κατασκευασμένα από ηλεκτρονικές ίνες. Ωστόσο, οι προοπτικές δεν παύουν να μας συγκλονίζουν» αναφέρει η καθηγήτρια Τζοάνα Μπερζόφσκα του Τμήματος Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικών Τεχνών του πανεπιστημίου Κονκόρντια του Μόντρεαλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass