ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΟΦΑΔΩΝ

Βραβείο καλύτερης ιστοσελίδας

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2013 17:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:53

Με επιτυχία έγιναν οι τελικοί αγώνες του πανελλήνιου διαγωνισμού τεχνολογίας Formula1 στα σχολεία στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη.  Πρόκειται για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό τεχνολογίας, που απευθύνεται σε νέους ηλικίας 11 έως 19 ετών.

Ομάδες μαθητών κλήθηκαν να υλοποιήσουν ένα πρωτότυπο project, να σχεδιάσουν σε Η/Υ, να κατασκευάσουν σε μηχάνημα ρομπότ και να μελετήσουν τη λειτουργία ενός αυτοκινήτου F1, δημιουργώντας ένα επιχειρηματικό σχέδιο μέσα από ένα διαθεματικό μοντέλο γνώσεων.

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σοφάδων (ο μοναδικός εκπρόσωπος της Θεσσαλίας στο διαγωνισμό), εργάστηκαν μεθοδικά και με ενθουσιασμό στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνεργάστηκαν με επιχειρήσεις, εταιρείες και φορείς, καθώς και με επιστήμονες και τεχνικούς. Σχεδίασαν με τη βοήθεια του προγράμματος solid works ένα μοντέλο F1 και το κατασκεύασαν σε μηχανή CNC σε εταιρεία στην Πηνειάδα Φαρκαδώνας.

Οι ομάδες για την προβολή του έργου τους δημιούργησαν ιστοσελίδες και ιστό κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία τέθηκαν σε μια on line ψηφοφορία από το κοινό, επιλέγοντας την καλύτερη ιστοσελίδα, το έμβλημα και το λογότυπο. Από την επιτροπή αξιολόγησης η ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Σοφάδων: http://f1lightningteam.simplewpages.org βραβεύτηκε ως η καλύτερη ιστοσελίδα.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα ήταν οι: Κατσή Αναστασία (Γ΄ Γυμνασίου), Βαϊόπουλος Θεόδωρος (Β΄ Γυμνασίου), Ευθυμιάδης Κωνσταντίνος (Β΄ Γυμνασίου), Κοντοβάς Αθανάσιος (Β΄ Γυμνασίου), Δεληβελιώτης Χρήστος (Β΄ Γυμνασίου), Μητσιάκης Φίλιππος (Α΄ Γυμνασίου). Συντονιστές εκπαιδευτικοί: Κάμπα – Τριανταλή Σπυριδούλα (Τεχνολογίας), Μπαράς Γιάννης (Πληροφορικής),  Σκόδρας Αστέριος (Μαθηματικός).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass