Πρόβλημα οι φοιτητικές εστίες στη Λάρισα

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2016 18:44

* ΣΤΗ συγκρότηση επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΤΕΙ αλλά και των φοιτητών του εκπαιδευτικού ιδρύματος, κατέληξε η προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, σχετικά με το οξυμένο πρόβλημα της έλλειψης φοιτητικών εστιών στο ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Η επιτροπή θα πρέπει μάλιστα να κινηθεί άμεσα, προκειμένου να συντάξει προτάσεις που θα τεθούν εκ νέου σε Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου, με γνώμονα οι όποιες λύσεις προκριθούν να υλοποιηθούν ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Αυτό που αξίζει να τονιστεί, όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος του συλλόγου φοιτητριών – φοιτητών των εστιών του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, Μάριος Καμακάρης, είναι ότι για μία ακόμα φορά ήταν οι φοιτητές που έφεραν το θέμα, τόσο στην πρόσφατη συνέλευση του ΤΕΙ όσο και στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συνολικότερα, ο σύλλογος διεκδικεί την κάλυψη όλων των αιτούντων για στέγαση, οι άμεσες πρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν από την έλλειψη φοιτητικών εστιών να καλυφθούν με ευθύνη του ΤΕΙ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο, να χρησιμοποιηθούν τα κλειστά ξενοδοχεία της πόλης γι' αυτό τον σκοπό, να καταργηθεί άμεσα το χαράτσι των 150 ευρώ και 400 ευρώ για όσους παίρνουν δωμάτιο, δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους και ανέγερση νέων εστιών με ευθύνη του κράτους.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass