Ο Λαρισαίος Πολύδωρας-light και το βλέμμα της αλλήθωρης πέρδικας

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2017 22:24

*ΘΑ ΄ΝΑΙ κάνας χρόνος τώρα που ο Στέφανος Κασιμάτης με την  αριστουργηματική νυστεροειδή του πένα

είχε περιποιηθεί τον βουλευτή Χρ. Κέλλα, στην πολυδιαβασμένη στήλη του στην «Καθημερινή». Τότε που έγραφε για την αναμέτρηση του Λαρισαίου με τον Δ. Κυριαζίδη για μια καλή θέση στα έδρανα της Βουλής. Με τα περίφημα λεκτικά σχήματα «μια κενή θέση για δύο αρπακτικά κοντά στη βάση της διατροφικής αλυσίδας», ή την καλλιεπή περιγραφή:«έκανε λοιπόν να πιάσει τη θέση και, για να περάσει, επειδή είπαμε ότι είναι σχετικά ογκώδης, ύψωσε τα χέρια περίπου στο ύψος των ώμων, για να γλιστρήσει ευκολότερα ανάμεσα στους καθισμένους. Ήταν όμως αυτό το μοιραίο λάθος του, διότι δημιούργησε ένα άνοιγμα που το εκμεταλλεύθηκε ο Κέλλας. Πώς τινάζεται η δηλητηριώδης μαύρη μάμπα της Αφρικής; Πώς το γεράκι αρπάζει το ποντίκι μέσα από τα νύχια της κουκουβάγιας; Το ωραιότερο ακολούθησε μετά. Επί είκοσι δευτερόλεπτα ο Κυριαζίδης καθόταν και κοίταζε τον Κέλλα. Τι να σκεφτόταν; Μήπως τι τύπου κεφαλοκλείδωμα θα του έκανε αν είχε την ευκαιρία; Μπορεί όμως ο Κυριαζίδης να γνωρίζει τίποτε ανατολικές πολεμικές τέχνες και να χρησιμοποιούσε κάποιο κόλπο. Έχω ακούσει, λ.χ., ότι στο Τάι-τσι υπάρχει το «βλέμμα της αλλήθωρης πέρδικας», που υποτίθεται ότι παραλύει τον αντίπαλο». (Αυτά πέρυσι).

***

*ΔΙΟΤΙ φέτος, ο Αθηναίος δημοσιογράφος περιάδραξε τον έτερο Λαρισαίο βουλευτή. Με αφορμή την υπόθεση της προ μηνός εσωκομματικής αναταραχής που είχε προκαλέσει η ανακοίνωση της τομεάρχου Παιδείας Ν. Κεραμέως για «τους εκπαιδευτικούς φαντάσματα». Όλοι θυμούνται την αγανάκτηση των κατά τόπους ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών, όπου είχε πρωτοστατήσει η εκ Λαρίσης ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας. Μαζί τους είχε συνταχθεί δημοσίως και ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας Χρ. Κέλλας. Ωστόσο ο Στ. Κασιμάτης θεωρεί ότι αντέδρασε ο Μ. Χαρακόπουλος, ίσως να μπερδεύτηκε αφού ήταν προκάτοχος της Ν. Κεραμέως, Λαρισαίοι αμφότεροι, μπορεί όμως και να έψαχνε αφορμή. Πάντως προσφάτως τον άρπαξε στις δαγκάνες του στην «Καθημερινή», η οποία μόνο εχθρική δεν είναι προς την παράταξη.

«…Από κοντά, βρήκε την ευκαιρία να βγει στο λεγόμενο κλαρί ο θεοσεβούμενος και διανοούμενος της λαϊκής Δεξιάς Μάξιμος Χαρακόπουλος. Θα τον κατέτασσα στην κατηγορία «Πολύδωρας-light», σημειώνοντας ωστόσο ότι έχει potential και για παραπάνω, π.χ. Πολύδωρας-zero... Εν πάση περιπτώσει, είναι ο ίδιος που καθυστέρησε όσο μπορούσε τη μεταρρύθμιση στην αγορά του γάλακτος. Εν ολίγοις, εκφραστής των αγροτικών συμφερόντων του νομού του, με λογοτεχνικές τάσεις– το χειρότερο είδος συντηρητικού …»

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass