Όταν οι Λαρισαίοι δοκίμασαν τα κορεάτικα

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2017 20:30

*ΚΑΙ να που η Λάρισα πήρε γεύση Κορέας, κυριολεκτικά, μέσω του εξελισσόμενου με επιτυχία φεστιβάλ κινηματογράφου Artfools.

Αφιέρωμα και στο κορεάτικο σινεμά, που θεωρείται από τους ειδικούς πολύ σπουδαίος πια, παρόντος και του Κορεάτη πρέσβη στην Αθήνα. Γενικότερα λέει έχει φουσκώσει το «Κορεάτικο Κύμα», στη μουσική, το σινεμά, τον πολιτισμό. Για τη Νότια Κορέα πάντα ο λόγος προφανώς.

***

*ΕΚΕΙ στη χώρα της Άπω Ανατολής φαίνεται να έχουν λύσει διάφορα ζητήματα, έχουν όμως και προβλήματα λέει. Όπως επί παραδείγματι που δεν ξέρουν τι να κάνουν τα λεφτά που περισσεύουν στην οικονομία τους. Σχήμα λόγου βέβαια αλλά τα παγκοσμίως κυρίαρχα Samsung και τα Hyundai τα έχουν μάλλον για χόμπι το μεγάλο οικονομικό παιχνίδι παίζεται στα απίστευτα ναυπηγεία τους.

***

*ΟΥΤΩΣ εχόντων των πραγμάτων, καθόλου δύσκολο για την πρεσβεία να παραθέσει δεξίωση στο φουαγιέ της Πινακοθήκης μετά την κινηματογραφική προβολή. Μεταφέροντας από την Αθήνα εδέσματα από το καλύτερο κορεάτικο ρεστοράν, ώστε να γνωρίσουν οι Λαρισαίοι και την κουζίνα της Κορέας ως στοιχείο του πολιτισμού της. Και επισκέπτες ήρθαν και έκαναν  και το τραπέζι.

***

*ΑΛΛΕΣ συνήθειες. Για τις 6 είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση, θεωρητικά, ο πρέσβης της Κορέας όμως Γιανγκ Τζιττάν έφτασε στην Πινακοθήκη της Λάρισας στις 6 παρά τέταρτο. Μόνο η πρόεδρος Άννυ Ψάρρα ήταν τέτοια ώρα εκεί και η δημοσιογράφος Ρέα Τσιάχα. Πάλι καλά.

Ζ.

 

*Περισσότερα «Ψιθυριστά» από τη Λάρισα, στην έντυπη έκδοση της «Ε» και στη συνδρομητική υπηρεσία

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass