Προγνώσεις

Δημοσίευση: 07 Νοε 2017 18:30

*- ΘΑ χαλάσει ο καιρός παιδιά, να το ξέρετε…

Ο μεσήλικος Λαρισαίος προειδοποιούσε τους νεότερους στο γραφείο.

- Άρχισε να με πονάει το πόδι, σας λέω… Το βράδυ θα έχει πέσει η θερμοκρασία, σε δυό μέρες το πολύ θα βρέξει…

- Μπράβο ακρίβεια… Τόσο σίγουρος, ε;

- Κοίταξα και στο ίντερνετ λιγάκι…

Ζ.

Έξω τα φορτηγά

*ΕΙΠΕ για την κατάργηση των διοδίων ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης, των σταθμών, όχι της πληρωμής η οποία θα γίνεται ηλεκτρονικά, θα είναι όφελος καθώς ο οδηγός θα κερδίζει χρόνο στην εθνική οδό, κάποια στιγμή βέβαια θα πρέπει να δουν και τη μείωση του χαρατσιού, έστω να πουν οι κυβερνώντες κάναμε λάθος που σας τάζαμε ‘’δεν πληρώνω’’, να ζητήσουν μια συγγνώμη αφού δεν μπορούν.

***

*ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ όμως και κάτι άλλο ο υπουργός. Ότι στα επαγγελματικά οχήματα, στα οποία θα μπει και GPS, ώστε να παρακολουθείται η πορεία τους και να μην μπορούν να μπαίνουν στους παράδρομους των Εθνικών Οδών. Ως γνωστόν τα φορτηγά απαγορεύεται να μπαίνουν στους παράδρομους, άλλο που δεν τηρείται. «Το ότι σκοτώνονται οι πολίτες μας στους παράδρομους είναι γεγονός. Δεν με νοιάζει καθόλου αυτό που λένε οι μεταφορικές εταιρίες», ξεκαθάρισε, «ότι αν τα φορτηγά κινούνται αναγκαστικά στις Εθνικές Οδούς θα ανέβει το κόστος μεταφοράς και συνεπώς και διάθεσης των προϊόντων…» (Προς το παρόν, το είπε απλώς.)

Ζ.

«Νίλα»;

*ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ. Χαρακόπουλου στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”, όπου ο σκιώδης υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντά σε θέματα αρμοδιότητάς του αλλά και γενικότερα ζητήματα αιχμής, πάντοτε σφόδρα αντικυβερνητικός αλλά και σαφώς κεντροδεξιός. Οι διατυπώσεις έχουν την αξία τους.

Τον ρώτησαν όμως και ως Λαρισαίο. Για το επικείμενο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλία με επίκεντρο τους αγρότες. «Οι αγρότες που παρασύρθηκαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, έπαθαν μεγάλη «νίλα», απάντησε με γλαφυρότητα. «Έχασαν αυτά που με εμάς θεωρούσαν αυτονόητα. Τι να πρωτομνημονεύσω…» (Τι να πω, τι να ξεχάσω… Εκτός από τη γαλάζια περίοδο;)

Ζ.

Με χαλινάρι

*«ΕΙΝΑΙ ασφαλής για τη χώρα η «καθαρή έξοδος» στις αγορές;» Υπογράφοντας ως πρώην υπουργός Οικονομικών, άρα ειδικός, ο Φίλιππος Σαχινίδης αρθρογραφεί χθες στην ‘’Εφημερίδα των Συντακτών’’. Για το τι μέλλει γενέσθαι με την ολοκλήρωση του Τρίτου Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018. Κίνδυνο βλέπει, σοβαρό. Εξαιτίας των κυβερνώντων.

***

*ΜΟΝΟ ότι δεν οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια δεν τους κατηγορεί ο Λαρισαίος πολιτικός: «Ο κίνδυνος λοιπόν που προδιαγράφεται είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., μετά την εξασφάλιση μιας «καθαρής εξόδου», να αναστείλει ή να ανατρέψει μεγάλο μέρος των διαρθρωτικών αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν. Αυτό θα αποτρέψει την προσέλκυση αναγκαίων επενδύσεων για την αναδιάρθρωση της οικονομίας. Η κυβέρνηση θα αποδεχτεί οποιαδήποτε συμφωνία, αρκεί αυτή να μην είναι «πρόγραμμα» ή «προληπτική γραμμή πίστωσης» με όρους, με την επιδίωξη να αξιοποιήσει τους όποιους βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής αναστέλλοντας το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αυτό όμως θα επηρεάσει αρνητικά το κόστος δανεισμού, ιδιαίτερα καθώς θα βαδίζουμε προς τις εκλογές…»

***

*ΚΑΘΟΛΟΥ δεν τους εμπιστεύεται χωρίς μνημονιακό χαλινάρι ο Φ. Σαχινίδης. «Ο πιο σημαντικός λοιπόν κίνδυνος από μια «καθαρή έξοδο» είναι να υπονομευτεί η ασφαλής έξοδος στις αγορές και η Ελλάδα σε μια νέα κρίση να είναι ξανά ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης. Για να αποφευχθεί αυτό είναι αναγκαία η σύνταξη ενός εθνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, το οποίο όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα μετά τις εκλογές θα δεσμευτούν ότι θα το εφαρμόσουν». (Ήτοι, έξοδος αλλά όχι ‘’καθαρή’’;)

Ζ.

Νέα παραλαβή

*Η Δεσκάτη είναι χωριό των Γρεβενών αλλά κι αυτό που ρωτάει ένας Λαρισαίος όταν μπαίνει σε σπίτι όπου είναι πολλή ώρα αναμμένο το καλοριφέρ. (Νέα παραλαβή λημμάτων του Ελληνολαρισαϊκού Λεξικού.)

***

*ΤΟ εκλέρ είναι γλυκό. Έτσι όμως Λαρισαίος φωνάζει και την Κλαίρη.

***

*-ΤΟ μπικίνι εκτός από γυναικείο μαγιό είναι και η απάντηση Λαρισαίου όταν τον ρωτούν τι μάρκα είναι το στυλό.

***

*ΚΑΙ κάτι από το Λαρισοαγγλικό: Knits είναι στα αγγλικά τα πλεκτά και στη Λάρισα κάποιος που ανήκει στην ΚΝΕ.

Ζ.

Τον ακολούθησε

*ΑΡΘΡΟ του Ηρακλή Γερογιώκα, του πολυγραφότατου προέδρου της γαλάζιας Τοπικής, την περασμένη εβδομάδα στην ‘’Ε’’, με θέμα την οικονομία και τον φιλελευθερισμό, την οικονομική πολιτική που οφείλει να ακολουθήσει η ΝΔ. Τρεις- τέσσερις μέρες μετά, ακολούθησε την Κυριακή στην ‘’Καθημερινή’’ άρθρο του Αντ. Σαμαρά με το ίδιο θέμα και την ίδια λέει γραμμή. Συμπέρασμα επιφανειακό; Ο Σαμαράς διαβάζει Γερογιώκα. Συμπέρασμα εις βάθος; Ο Σαμαράς ακολουθεί τον Γερογιώκα, ο Γερογιώκας ακολουθεί πιστά και απαρεγκλίτως τον Μητσοτάκη άρα κι ο Σαμαράς μητσοτακικός είναι κατά βάθος. (Ίσως να μην το έχει συνειδητοποιήσει.)

Ζ.

Χάλασε και…

*ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ οι στοίβες κλαδιών ανά τας ρύμας και τας οδούς της πόλης. Ο κόσμος κλαδεύει αυλές και τα βγάζει στο πεζοδρόμιο, ειδοποιεί την υπηρεσία, όμως το φορτηγό του Δήμου δεν περνά. Αρκετές εβδομάδες τώρα «είναι χαλασμένη η δαγκάνα».

Διαμαρτύρεται και ο Δημ. Γεωργάκης, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, για τα παρατημένα κλαδιά Λήμνου και Μυτιλήνης γωνία. «Και με τα κλαδέματα της υπηρεσίας τι γίνεται, αυτά πώς τα μαζεύουν;» (Απίστευτο πάντως κοτζάμ Δήμος να βρίσκεται τόσο καιρό χωρίς φορτηγό. Άλλο δεν μπορούν να βρουν;)

Ζ.

Προτίμηση

*- ΟΙ περισσότεροι του χώρου ούτε να τον δουν τον Τσίπρα. Άμα ερωτηθούν θα πουν ότι διαλέγουν συνεργασία με τον Μητσοτάκη…

Ο παλιός Λαρισαίος πασοκτζής, έτσι κι αλλιώς καινούργιοι δεν υπάρχουν στον ‘’φορέα’’ όπως τον λένε, ανέλυε την κατάσταση ενόψει της εκλογής αρχηγού. Εξέφραζε και τον ευσεβή του πόθο.

- Όμως, αυτός είναι που θα συνεργαστεί μαζί μας. Θα πάρει μετά τις εκλογές η Φώφη την εντολή ως τρίτο κόμμα, αφού θα έχουν αποτύχει οι δύο άλλοι προηγουμένως και τότε θα βάλουμε τους όρους μας στον Μητσοτάκη.

-Καλά, Κεντροαριστερά που όμως επιθυμεί, προτιμάει να συνεργαστεί με τη δεξιά δεν έχω ξαναδεί. Με κάτι τέτοια λες να μην την ξαναδούμε ντιπ;

Ζ.

Ο λεκές

*ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι μαθητές

-Χρόνια πολλά Μήτσε.

-Ο Νίτσε είμαι.

***

*- ΘΑ μου πεις το όνομά σου;

- Ρενέ

- Ε άντε πες, τι ναι.

***

*- ΓΙΑΤΙ δε βγαίνει ο λεκές;

- Ξέρω γω; Ίσως δεν έχει παρέες.

***

*- ΕΜΕΙΣ οι δυο έχουμε χημεία μου λέει και μετά από μερικές μέρες εξαφανίστηκε. Τελικά είχαμε γεωγραφία.

Ζ.

Ο εγγονός

*ΑΕΡΑΤΟΣ, νεαρός με ευφράδεια και στυλ, κλασικό όμως με δικηγορίστικη στολή, ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης, εντεταλμένος της Επιτροπής Αλιβιζάτου για τις εκλογές στη Λάρισα. Με το όνομα του παππού του, του αείμνηστου σπουδαίου ποινικολόγου.

***

*ΚΑΠΟΙΑ στιγμή προχθές στη γενική δοκιμή της διαδικασίας, ίδρωσε ο νεαρός. Δίπλα του ο γεωπόνος Ντίνος Μπλιάτσος, του πρόσφερε μαντίλι να σκουπιστεί και στρίβοντας το μουστάκι τον πείραξε.

-Άμα βγείτι κυβέρνησ΄ , α, μη με ξεχάεις…

Ζ.

Λησμονημένο

*ΑΡΝΗΤΙΚΑ αποτίμησε το τοπικό ΤΕΕ το αναπτυξιακό συνέδριο που συνδιοργανώθηκε στη Λάρισα από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Προεκλογική φιέστα» το χαρακτήρισαν στην επικριτική ανακοίνωση που εξέδωσαν με ηρεμία, τόσες μέρες μετά. Είναι και που πικράθηκαν αφού ο λόγος δεν δόθηκε στον πρόεδρο Νίκο Παπαγεωργίου, ο οποίος τζάμπα περίμενε κι ας ήταν εισηγητής ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτης που έχει θητεύσει πρόεδρος στο κεντρικό ΤΕΕ κι ας ήταν δίπλα του στο πάνελ κι ο Σωκρ. Φάμελλος επίσης συνδικαλιστής μηχανικός έναν καιρό. Κάτι δεν έγινε σωστά, το ΤΕΕ αγνοήθηκε.

***

*ΠΡΟΦΑΝΩΣ τη σκληρή ανακοίνωση του φορέα των μηχανικών δεν θα την προσυπέγραψε ο Γιώργος Γκόγκος. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που συντόνισε σε μεγάλο βαθμό τη διοργάνωση του συνεδρίου αλλά και μέλος της Δ. Ε. του ΤΕΕ. Θα έγινε ένας ψιλοχαμός στην επίμαχη συνεδρίαση.

Ζ.

Όλοι εκεί

*ΟΠΩΣ περίπου και με τη Φ. Γεννηματά, πολύ κόσμο είχε στη συγκέντρωσή του στη Λάρισα κι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Πήγαν κι όλοι οι θεσμικοί για τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Κι οι τρεις δήμαρχοι εκεί Καραχάλιος-Γκουντάρας-Κολλάτος κι οι πρώην με Κομήτσα επικεφαλής, που περνάει μια κεφαλή τους υπόλοιπους. Παρών κι ο εκ μεταγραφής βουλευτής Κ. Μπαργιώτας κι ο παλιός βουλευτής Γιάννης Καραμπάτσας κι ο γραμματέας της πράσινης Νομαρχιακής Ε. Γιαννούλας. (Πρωτομάχος βέβαια ο Κ. Σάββας.)

Ζ.

Καράβια Λαρίσης

*ΤΟΥΣ είχε τρελάνει στην παρέα ο μεσήλικος Λαρισαίος. Προς στιγμήν σκέφτηκαν ότι άρχισε να το χάνει, κάποιος μίλησε για σουρεαλισμό.

- Δεν μπορεί να φύγει ρε σεις η άλλη από τη Λάρισα, έχουν απεργία τα καράβια.

-Πάρτο αλλιώς, θα βρεις… Ποια καράβια στη Λάρισα…

- Γιατί; Στο νησί της θέλει να πάει.

Ζ.

Μισόν αιώνα

*ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ επίτευγμα στο Θετίδιο Φαρσάλων, θάμαξε ο κόσμος διαβάζοντας στην εφημερίδα ότι η εκκλησία του χωριού που εγκαινιάστηκε προχθές είχε θεμελιωθεί το σωτήριον έτος 1965. Μισόν αιώνα έργο…

- Θα ήταν πολύ απασχολημένοι ο Ανθέμιος κι ο Ισίδωρος και καθυστέρησαν.

Ζ.

Κρατήσεις

*ΟΙ Λαρισαίοι κάποιες φορές είναι της υπερβολής. Τα τελευταία χρόνια έκαναν μόδα το brunch το ενδιάμεσο γεύμα, που δεν είναι πρωινό αλλά ούτε και μεσημεριανό. Που δεν καταναλώνεται νωρίς αλλά ούτε και αργά.

Όπως πολλά άλλα έτσι και αυτό έγινε αγαπημένη συνήθεια πολλών Λαρισαίων μόνο που κάποιοι το έφτασαν στο άλλο άκρο, αυτό της υπερβολής. Έτσι, λοιπόν, για να πάει κάποιος για brunch σε γνωστό κατάστημα εστίασης την Κυριακή θα πρέπει να έχει κάνει κράτηση τουλάχιστον δύο μέρες πριν και να είναι εκεί στις 11 π.μ.

Τα brunch δημιουργήθηκαν για να διώχνουν τη μελαγχολία των Κυριακών, χωρίς ωράριο, χωρίς πίεση, χαλαρά.

Ζ.Π.

Λιακάδα

*Ο καλός καιρός έβγαλε τους Λαρισαίους την Κυριακή στο κέντρο της πόλης, αλλά όχι για ψώνια. Στην πλειοψηφία τους είδαν και δεν αγόρασαν οι Λαρισαίοι. Προτίμησαν το τσίπουρο στη λιακάδα, καθώς στα περισσότερα μεζετζίδικα δεν έπεφτε καρφίτσα.

Ζ.Π.

Μετρήσεις

*ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας υψηλών (HF) και χαμηλών (LF) συχνοτήτων, πραγματοποίησε εταιρία στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, κατόπιν παραγγελίας του Συλλόγου Υπαλλήλων.

Οι μετρήσεις ακτινοβολίας HF (υψηλών συχνοτήτων) αφορούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία που προέρχονται κυρίως από: κεραίες βάσης κινητής τηλεφωνίας, ασύρματο internet (Wi-Fi modem / router), εγκαταστάσεις κεραιών CB και ραντάρ και κεραίες εκπομπής ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών. Φοβούνται για την υγεία τους!

Από πού να φυλαχθεί ο υπουργός Παιδείας; Βολές μέσα και έξω από το υπουργείο. Από τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για τις μεταρρυθμίσεις, μέχρι τα «ηλεκτρομαγνητικά προβλήματα» των υπαλλήλων του υπουργείου.

Λ.Κ.

Υπομονή

*ΣΤΑ γραφεία της ΔΕΗ ουρές, στο 11770 υπομονή να’ χεις να κρατάς το ακουστικό στο χέρι για καμία ώρα κι αν…

Εν ολίγοις, να εύχεσαι να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με λογαριασμό της ΔΕΗ, γιατί ακολουθούν γυμνάσια υπομονής!

Λ.Κ.

Κυριακή…

*ΠΟΛΥΣ κόσμος, λίγες σακούλες… Ικανοποιητική μεν η επισκεψιμότητα στα ανοικτά καταστήματα, αλλά με πολύ περιορισμένες αγορές δε… Έτσι σχολίασε ο εμπορικός κόσμος την προχθεσινή αγοραστική κίνηση στην εργάσιμη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Οι καταναλωτές δεν φάνηκαν να δελεάζονται από τα ελκυστικά ποσοστά των ενδιάμεσων εκπτώσεων και έδειξαν συγκρατημένοι, χωρίς να ξεφεύγουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους…

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή Κυριακή η αγοραστική κίνηση ήταν πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, ενώ δεν υπήρξε κάποια μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση ή αλυσίδα που να εκφράσει κάποιον ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τη λειτουργία και την εμπορική κίνηση της θεσμοθετημένης πρώτης Κυριακής του Νοεμβρίου.

  ***

*ΕΙΝΑΙ που είναι στραβό το κλίμα, οι γκρίνιες και οι… αβρότητες στις τάξεις των εμπόρων λείπουν…

Η "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΕΣ Λάρισας για την απόφασή της να προτείνει το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή."Χωρίς να συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο, ως όφειλε, αποφάσισε και διέταξε, να ανοίξουν τα μαγαζιά στην αγορά της Λάρισας, βάζοντας "πλάτη" στην πολιτική που επιδιώκει τη συνολική απελευθέρωση των Κυριακών" αναφέρει κάνοντας λόγο για εμπαιγμό σε βάρος μικρεμπόρων και επαγγελματιών!

Άναψαν τα αίματα και είναι ακόμη η αρχή…

Γ.Ν.

Πλειστηριασμοί…

*ΝΑ και τα απρόοπτα… Αποχή από τους πλειστηριασμούς, ακόμη και τους ηλεκτρονικούς, έως το τέλος του έτους, αποφάσισαν οι Αθηναίοι συμβολαιογράφοι. Εννοείται φυσικά ότι ανάλογη στάση θα τηρήσουν όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι πανελλαδικά.

 Όχι βέβαια ότι δεν μπορούν να ανακαλέσουν αν πάρουν τις εγγυήσεις που ζητούν, αλλά για την ώρα η επιλογή τους φέρνει σε δύσκολη θέση και την κυβέρνηση, μιας και οι δανειστές πιέζουν για την επιτάχυνση των πλειστηριασμών και τις τράπεζες που έχουν καταρτίσει συγκεκριμένα πλάνα…

Πάντως η εξέλιξη αυτή ίσως να κρύβει κάτι περισσότερο από αυτό που δείχνει. Μήπως η αποχή κατέστη αναγκαία γιατί πολλοί συμβολαιογραφικοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και της Λάρισας, δεν έχουν ακόμη υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής τους με την εταιρία του λογισμικού, της αναγκαίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας δηλαδή πάνω στην οποία θα στηρίζεται η διεξαγωγή των πλειστηριασμών; Μήπως;

Γιατί αν πραγματικά, αυτός είναι ο λόγος της αποχής, τότε δεν αποκλείεται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί να έχουν την τύχη του Κτηματολογίου… Σαν τη "χελώνα" θα περπατούν…

Γ.Ν.

Σπουδαίο

*ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ το συνέδριο στο Λαογραφικό Μουσείο με μεγάλη επιτυχία από πλευράς προσέλευσης συνέδρων αλλά και ομιλητών. Η έναρξη έγινε με τον Άγγελο Δεληβορριά, τον άνθρωπο που επί 41 χρόνια υπήρξε ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη. Πολύτιμη η συμβολή του στο συνέδριο. Ο κ. Δεληβορριάς έμεινε και τις τρεις ημέρες στη Λάρισα και ενθουσιάστηκε από τη δυναμική του μουσείου. Υπάρχει μαγιά, για να γίνει κάτι σπουδαίο. Σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια. Όταν μάλιστα σπουδαίοι άνθρωποι το στηρίζουν.

Ν.Π.

Μαύρη και άραχνη

*ΞΕΚΙΝΗΣΕ το δεκαήμερο εκπτώσεων, πέρασε και η Κυριακή με ανοιχτή την αγορά αλλά δεν έγιναν και πολλά πράγματα. Έμπορος του κέντρου, που άνοιξε την Κυριακή σχολίαζε γελώντας «Περιμένουν όλοι τη Black Friday για να κάνουν τις αγορές τους». Τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε και αυτή η μέρα με τις μεγάλες προσφορές. 24 Νοεμβρίου πέφτει φέτος και όπως προβλέπεται μαύρη και άραχνη θα είναι και αυτή. Ο κόσμος δεν έχει και δεν ψωνίζει. Απλά και ξεκάθαρα.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass