Ο ανάμεσα

Δημοσίευση: 08 Νοε 2017 19:46
* ΕΜΕΙΣ να δεις πόσα πικρά ποτήρια έχουμε κατεβάσει… * ΕΜΕΙΣ να δεις πόσα πικρά ποτήρια έχουμε κατεβάσει…

*Ο Νοέμβρης ήταν ο μήνας που συμπαθούσε λιγότερο απ’ όλους, μια περίοδος όπου το φως όλο και λιγόστευε, ένας αβέβαιος μήνας που βολόδερνε ανάμεσα στο φθινόπωρο και τον χειμώνα.

(Η Λαρισαία άφησε κάτω το βιβλίο καθώς διαπίστωνε ότι αυτό ακριβώς συνέβαινε γύρω της.)

Ζ.

 

Σελίδες

*-ΣΕ λίγους μήνες η Ελλάδα αλλάζει σελίδα.

Κατηγορηματικός ο συριζαίος Λαρισαίος γιατρός διαβεβαίωνε χθες την ομήγυρη.

-Πφτ…

Ο άλλος προθυμοποιήθηκε να υποβοηθήσει στο νοητό γύρισμα του φύλλου φτύνοντας τα δάχτυλά του.

-Και μετά; Μετά τι θα κάνουμε γιατρέ;

-Ύστερα θα προχωρήσουμε παρακάτω, θα μπορούμε να γυρίζουμε πιο εύκολα τις σελίδες…

-Μόνο μην μας τελειώσει το βιβλίο…

Ζ.

 

Λαίλαπα

*ΕΙΔΑΝ και το ντιμπέιτ των ‘’πρασινομάχων’’ του υπό σύσταση κομματικού φορέα, είχαν θέμα χθες οι Λαρισαίοι στις παρέες του καφέ. Οι πιο νηφάλιοι δήλωναν εντυπωσιασμένοι.

- Δεν περίμενα να υπερθεματίζουν έτσι… Ούτε αγριεμένοι φιλελεύθεροι τόσο πάθος κατά Τσίπρα.

- Θα διαβάζουν γκάλοπ φαίνεται που τους λένε ότι εκείνοι που θα πάνε να ψηφίσουν προτιμούν Μητσοτάκη. Τι νομίζεις ότι θα πάρει ο Ραγκούσης που προσπαθεί να βαστάξει άμυνα…

- Ε και γιατί να μην τον ψηφίσουν εκείνον τότε κατευθείαν και τρέχουν στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ…

-Και κορυφαία του χορού η Φώφη, ε; Ακούς εκεί η λαίλαπα Τσίπρα; Αυτός κατέστρεψε τη χώρα, ποιος άλλος…

Ζ.

 

Στον αγώνα

*-ΤΙ κάνεις; Πού είσαι;

-Καλά μωρέ... Εδώ στον αγώνα.

Οι δύο νεαροί Λαρισαίοι επαγγελματίες μιλούσαν χθες στο τηλέφωνο.

-Τρέξιμο ε; Δουλειές;

-Όχι, έχει φιλικό μπάσκετ ο μικρός.

Ζ.

 

Υπερπλούσιοι

*ΠΑΛΙΑ αλλά και στο σινεμά ήταν μονοπόδαροι πειρατές με γάντζο στο χέρι και πετσί στο μάτι, συνάδελφοι του κάπτεν Χουκ και του Τζακ Σπάροου, ήταν εκείνοι που έκρυβαν τους θησαυρούς τους σε έρημα νησιά του απέραντου Ειρηνικού. Τώρα το κάνει όλος ο καλός κόσμος. Για την ακρίβεια, ο πάρα πολύ καλός κόσμος, δεν αρκεί να είσαι πλούσιος, πρέπει ζάπλουτος.

Ζ.

 

Ο πρόεδρος

*ΕΧΕΙ δημιουργήσει ένα καλό όνομα ως συνδικαλιστής στον χώρο του, πρόεδρος πανελληνίως των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που διαρκώς αυξάνονται και πληθύνονται. Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος θεωρείται από τις σοβαρές περιπτώσεις στο ψηφοδέλτιο του κεντροπροέδρου Β. Λεβέντη. Τον νεαρό Λαρισαίο τον συζητούν και σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Ζ.

 

Έ-έ-έρχεται…

*ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ αρκετοί από τις διαφημιστικές πινακίδες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Λάρισας, όπου πίσω από το τζάμι τους φιλοξενούν ακόμη την προεκλογική αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ, την περίφημη ‘’Η Ελπίδα Έρχεται’’. Κοντεύουν τρία χρόνια που παιδεύεται αυτή η ελπίδα. Η κατάσταση έχει φτάσει στα όρια του γραφικού, για πολλούς τα έχει ξεπεράσει κατά πολύ. Ορισμένοι ρίχνουν τις ευθύνες στον δήμαρχο, «είναι ΣΥΡΙΖΑ ο Καλογιάννης και δεν τις πειράζει». Μπορεί τις πινακίδες να τις διαχειρίζεται, μετά από συμφωνία με τον Δήμο, διαφημιστική εταιρία η οποία αδιαφορεί. Ο Δήμος όμως έχει ευθύνη για την εικόνα και την αισθητική της πόλης. (Εν προκειμένω κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ζητήσει την αποκαθήλωσή τους. Στοιχειώδης αυτοσεβασμός.)

Ζ.

 

Ασυνεννοησίες

*ΜΕΓΑΛΙΣΤΙΚΑ αστειάκια από τους Λαρισαίους μαθητές στο διάλειμμα.

- Θυμάμαι κάποια στιγμή που είδα έναν ολόκληρο αγώνα χωρίς να με πάρει τηλέφωνο η γυναίκα μου.

- Άντε… Πότε έγινε αυτό;

- Πριν γνωριστούμε.

***

*- ΣΑΣ παρακαλώ πολύ κύριε, σταματήστε αμέσως να κατουράτε στην πισίνα.

- Μα και άλλοι το κάνουν.

- Ναι, αλλά εσείς το κάνετε από τον βατήρα.

***

*- Ο παππούς σου πέθανε;

- Αφού είχε πιάσει τα 100.

- Με την καλή διατροφή;

- Όχι, με το μηχανάκι.

Ζ.

 

Επανεμφάνιση

*ΔΕΝ είναι μονάχα οι σαμαρικοί που βρίσκονται σε έντονη κινητικότητα στη ΝΔ. Είναι κι οι καραμανλικοί που δείχνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τον κεντροδεξιό χαρακτήρα του κόμματος.

Καθόλου τυχαία δεν χαρακτηρίζεται η πρόσφατη επανεμφάνιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Που ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου φωτογραφήθηκε με τον περιφερειάρχη Τζιτζικώστα και τον πρώην γραμματέα Παπαμιμίκο, ενώ στον δρόμο είδε κι άλλους Λαρισαίους σε τραπέζι στον Πλαταμώνα.

***

*ΠΑΡΟΤΙ ο ίδιος φρόντισε να μιλήσει κατά της εσωστρέφειας, οι αναλυτές κοσκίνισαν τις δηλώσεις του. Αναφέρθηκε λένε λοιπόν συχνά «στην ανάγκη του διαλόγου, της σύνθεσης, της συναίνεσης», όταν η ΝΔ επιλέγει την τακτική της σύγκρουσης επί παντός. «Στον αγώνα που δίνουμε σήμερα δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μας πρέπει να είμαστε σε αυτή τη μάχη, είναι αυτονόητο αυτό», είπε. Αν δεν είναι αυτό αιχμή για τη διαγραφή της Κ. Παπακώστα, τι είναι; Έκανε επίσης λόγο για πολιτικούς του facebook και «για κάποιους που νομίζουν ότι κάνουν πολιτική επειδή ασχολούνται με τα μικρά, με τα κουτσομπολιά». Αυτό κι αν μυρίζει Άδωνι από πέρα… (Δεν τα λες και γραμμή Μητσοτάκη αυτά…)

Ζ.

 

Σιωπηλό ΠΑΣΟΚ

*ΕΙΝΑΙ κι εκείνοι στο ΠΑΣΟΚ που δεν εκτίθενται. Που διατηρούν ουδετερότητα, αποφεύγοντας να συνταχθούν με κάποιοι εκ των υποψηφίων αρχηγών.

Να, φερειπείν ο καθηγητής Ν. Τσιλιμίγκας, πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο των περασμένων εκλογών. Τώρα μπορεί να υποδέχθηκε στο Πανεπιστημιακό τον Γιάννη Μανιάτη, ίσως συναδελφικά ως καθηγητή, ωστόσο δεν έχει εκφράσει άποψη δημοσίως.

Ούτε ο επανακάμψας πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του ΓΑΠ, σιωπηλός και ο Φίλ. Σαχινίδης, παρότι παρέστη στην ομιλία της Φ. Γεννηματά.

***

*ΥΠΕΡ της υποψηφιότητας της Φώφης λέγεται ότι είχε υπογράψει ο Νίκος Φλώρος, που όμως δεν εμφανίστηκε στη Λάρισα τον τελευταίο καιρό. Εξαφανισμένοι και τούτη την περίοδο και από την περιοχή και από το σκηνικό εν γένει, καμία τοποθέτηση από Θ. Στάθη, Ν. Φαρμάκη και Φ. Χατζημιχάλη. Πολιτικά αδρανοποιημένοι οι πάλαι ποτέ υπουργοί. Μονάχα ο Γ. Αδαμόπουλος έκανε τις εμφανίσεις του στις επισκέψεις κάποιων υποψήφιων αρχηγών.

Ζ.

 

Άφθονος Μπέρνι

*ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ και γενικότερα απογοητευμένος ο ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, στο μυθιστόρημα του Φίλιπ Κερ «Η Άλλη Πλευρά Της Σιωπής». Είναι πια το 1956, ζει στη γαλλική Ριβιέρα, κρύβει την πραγματική του ταυτότητα και εργάζεται ως κονσιέρζ σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κυανής Ακτής, παίζει μπριτζ με ευκατάστατους, γνωρίζει τον διάσημο συγγραφέα Σόμερσετ Μομ, ακροθιγώς αναφέρεται και το θρυλικό ‘’Βαμμένο Πέπλο’’. Και μπλέκει με Εγγλέζους κατασκόπους, κυρίως διπλούς κατασκόπους.

***

*Ο Σκοτσέζος συγγραφέας παραμένει σταθερός στο υποδόριο χιούμορ του. «…όπου ένας άντρας με λεπτό μουστάκι και μπλε παπιγιόν διάβαζε στην εφημερίδα τα τελευταία νέα από τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας, αν και η περιφέρεια της μέσης του μου έλεγε πως είχε περάσει πάρα πολύς καιρός από τότε που είχε ανέβει σε ποδήλατο. Γνωριζόμασταν, το όνομά του ήταν Ανρί και σύμφωνα με όσα έλεγε είχε βρεθεί στην Αντίσταση, μια οργάνωση που ολοένα και μεγάλωνε. Σίγουρα ήταν πια διπλάσια απ’ ό,τι στον πόλεμο».

***

*ΜΙΑ ακόμα καλογραμμένη περιπέτεια, με τον ‘’Κέδρο’’ να εκδίδει Μπέρνι Γκούντερ κατά ριπάς, μετά την ‘’Τριλογία του Βερολίνου’’, στα ελληνικά κυκλοφόρησε σε λίγα χρόνια περισσότερος Φίλιπ Κερ απ’ όσο μπορεί να καταναλώσει ο μέσος αναγνώστης, είναι και τα ποδοσφαιρικά μυθιστορήματα του συγγραφέα ανάμεσα. Ήδη αναγγέλθηκε και το ‘’Πρωσικό Μπλε’’ εντός του 2017, με ήρωα πάλι τον πασίγνωστο ντετέκτιβ.

Ζ.

 

Δίχως λουλούδια

*- ΜΩΡΟ μου, είδα στο όνειρό μου ότι πήρα καινούριες μπότες.

- Πόσο είχαν μωρό μου;

- Εεε, 200 ευρώ…

- Πέσε ξανακοιμήσου, μπας και δεις κάτι πιο φθηνό.

***

*- ΚΥΡΙΕ, πάρτε ένα τριαντάφυλλο για το κορίτσι σας.

- Ευχαριστούμε, δεν θέλουμε.

- Κοπελιά; Μόνο για σεξ σε έχει, να το ξέρεις.

***

- ΟΤΑΝ παντρευτούμε θέλω να μοιραζόμαστε όλα τα προβλήματα μαζί.

- Μα δεν έχω προβλήματα..

- Ναι αλλά δεν έχουμε παντρευτεί ακόμα μωρό μου.

Ζ.

 

Θέμα ασφάλειας

*ΠΡΟΒΛΗΜΑ ο δρόμος προς Φαλάνη. Πέρα από το γενικότερο με τη χάραξη, το πλάτος, τη στροφή, τα μη πεζοδρόμια, προκύπτει σοβαρό ζήτημα και με την ελλιπή διαγράμμιση. Ζορίζουν τα πράγματα τη νύχτα για τους οδηγούς, καταφθάνει και χειμώνας ακόμη χειρότερα. Ίσως να πρόκειται για αρμοδιότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας, πάντως οι Φαλανιώτες από τον δήμαρχο περιμένουν. Εντάχθηκαν στον μεγάλο Δήμο της Λάρισας, έχουν απαίτηση για τα στοιχειώδη.

Ζ.

 

Πρωτοβουλίες…

*ΟΥΤΕ η αποχή των συμβολαιογράφων τους πτοεί. Για μια ακόμη Τετάρτη τα μέλη της «Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών» θα βρίσκονται στο Ειρηνοδικείο Λάρισας για να σταματήσουν τις εκποιήσεις ακινήτων…

Βέβαια πλειστηριασμοί δεν πρόκειται να γίνουν και οι προγραμματισμένοι για σήμερα θα αναβληθούν καθώς οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι όλης της χώρας απέχουν των διαδικασιών, αλλά η παρουσία τους αλλού στοχεύει. Προφανώς, θέλουν και το επιδιώκουν, να δώσουν συμβολική διάσταση στην κινητοποίηση.

Για να στείλουν μηνύματα, για να γνωστοποιήσουν, πως είτε οι φυσικοί είτε οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα «χαρτιά»… Τόσο σίγουροι είναι!

Γ.Ν.

 

Γονάτισαν…

*ΠΡΩΤΗ δόση ΕΝΦΙΑ, δεύτερη δόση φόρου εισοδήματος μαζί με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς για τους γονείς ήταν επόμενο να πέσει βαρύς ο Σεπτέμβριος για τους φορολογούμενους .

Σε μία κοινωνία που έχει «πνιγεί» από τους φόρους, το ότι άφησαν κι άλλοι, απλήρωτες τις υποχρεώσεις του μηνός δεν εκπλήσσει… Έχουν «γονατίσει» οι πάντες και ένας στους δύο πολίτες αυτής της χώρας οφείλει στην εφορία.

Αλλά, υπομονή χρειάζεται, θα έρθουν καλύτερες ημέρες …

Άλλωστε ο Έλληνας δεν ήταν ποτέ πλούσιος, πάντα φτωχός ήταν. Τα τελευταία 20 με 30 χρόνια πήγε να το αλλάξει, πήρε δάνεια και παρίστανε τον πλούσιο. Τέλειωσαν όμως κι αυτά και τώρα αισθάνεται φτωχός και… οφειλέτης.

Γ.Ν.

 

Πάρκο

*ΤΗΝ παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Δημ. Γεωργάκη, σχολιάζει ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Λάρισα» Ντίνος Διαμάντος.

Για να τονίσει πως «το Πάρκο των Χρωμάτων είναι η ονομασία με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του νέου πάρκου στο οποίο αναφέρεται ο Δημ. Γεωργάκης» εννοώντας το πρώην Πάρκο Χατζηχαλάρ.

Έχει δίκιο ο κ. Διαμάντος, η ονομασία του Πάρκου έχει αλλάξει πλέον και σήμερα, ονομάζεται Πάρκο των Χρωμάτων, με αφορμή και την ποικιλοχρωμία της βλάστησης.

Ως προς την ουσία των όσον αναφέρει ο κ. Γεωργάκης, «προσυπογράφω» συμπληρώνει ο κ. Διαμάντος.

Β.Κ.

 

Διόδια

*ΞΑΦΝΙΑΣΤΗΚΕ η Λαρισαία οδηγός, η οποία πηγαίνοντας προς Θεσαλονίκη στον σταθμό διοδίων του Μακρυχωρίου πλήρωσε 2,20 ευρώ, αλλά στην επιστροφή στον ίδιο σταθμό κατέβαλε 2,50 ευρώ. Σύμφωνα με την εκμεταλλεύτρια εταιρία «η τιμή οχήματος στο Μακρυχώρι είναι 2,50 ευρώ. Ωστόσο εκείνη την ώρα, στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, υπήρχαν εργασίες στο τμήμα από Α/Κ Συκουρίου έως Α/Κ Γυρτώνης και ως εκ τούτου αποκλεισμός του εν λόγω τμήματος. Επίσης μεταξύ των ωρών 06:00 έως 20:00. Έτσι έγινε μείωση της τιμής του διοδίου της τάξης των 30 λεπτών. Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα Τετάρτη 8/11. Σε κάθε περίπτωση η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» πάντα προχωρά σε μειώσεις τιμών διοδίων σε περιπτώσεις αποκλεισμού τμημάτων του αυτοκινητόδρομου».

Γ.Ρ.

 

Γερμανοί

*Ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Jens Plötner, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας και Κοινωνικών Θεμάτων της Γερμανικής Πρεσβείας, κ. Andreas Kehrbach, επισκέφθηκαν τον υφυπουργό Παιδείας, Δημ. Μπαξεβανάκη και συζήτησαν επίκαιρα θέματα του τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Έγινε αναφορά στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Έμαθαν ότι εφαρμόζουμε «μαθητεία» στην Ελλάδα και θέλουν εργατικό δυναμικό;

Πάλι μετανάστες στη Γερμανία θα φύγουν οι Έλληνες;

Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Λ.Κ.

 

Το Jason

- Αντιγόνη

* ΑΛΛΟ πάλι κι αυτό. Εξέπληξε πολλούς, οι μεγαλύτεροι κουνούσαν το κεφάλι. Ως Jason- Αντιγόνη συστήθηκε στους δημοσιογράφους. Συμπαθητική φυσιογνωμία, μπέρδεψε όμως τους πάντες όταν δήλωσε άφυλος! Ούτε άνδρας ούτε γυναίκα, διεκδικεί είπε στην ταυτότητά του να μην υπάρχει η διάκριση φύλου.

Βλέπεις ο νομοθέτης πρόβλεψε για εκείνον που γεννήθηκε άρρεν, αλλά αισθάνεται θήλυ ή το αντίστροφο και, αυτοπροσδιοριζόμενος, θέλει να διορθώσει το φύλο του, όχι όμως για εκείνον που δεν είναι ή δεν αισθάνεται, ούτε «ο» ούτε «η». Το Jason- Αντιγόνη, ανέφεραν στα μέσα ενημέρωσης.

Προβλήματα και διλήμματα του καιρού μας.

Αυτά στο χωριό τα είχαμε λύσει από παλιά, διατείνονταν συμπολίτης. Λέγανε για παράδειγμα: Η Τακ’ς, ου Μήτσος.

Και συνεννοούνταν.

Δ.Χ.

 

Μπροστά

* ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ η ΔΕΥΑ Λάρισας σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Συγκεκριμένα μέσα σε μια περίοδο όπου πολλά νοικοκυριά περνούν δύσκολα οικονομικά και οφείλουν κάποιους λογαριασμούς νερού, η ΔΕΥΑΛ αντί να προχωρήσει άμεσα στη διακοπή του νερού στέλνει στα κινητά των οφειλετών sms, μηνύματα δηλαδή με τα οποία ενημερώνει για την οφειλή. Έτσι συνέβη σε νεαρή Λαρισαία η οποία πήρε στην επιχείρηση, ευχαρίστησε για την ενημέρωση και σε λίγες μέρες τακτοποίησε την οφειλή της.

Κ.Τσ.

 

* ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι άνθρωπος με ευαισθησίες.

GIVRGAKHS CIU

Εδώ χαιρετά μια πρόσφυγα από τη Συρία που κρατά το μόλις 15 μηνών μωρό στην αγκαλιά της, αναμένοντας την εξέλιξη του αιτήματός της για τη χορήγηση ασύλου.

Πολιτικά, μπορεί να μην άλλαξε τα πιστεύω του, ωστόσο από ένα σημείο και μετά ακολούθησε μοναχική σχεδόν πορεία, είναι λογικό να καταλαβαίνει από ξενιτιά…

 

 

LADOPOYLOS GRAFEIO1

*ΚΑΙ του χωραφιού και του σαλονιού ο Γ. Λαδόπουλος. Του πάει και το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, εκτός απ’ το τρακτέρ.

Ζ.

 

NOYMERA CIU1

*ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πρέπει να είναι μεγάλα νούμερα…

Ζ.

 

 

ASFALTOS CIU

*ΤΟΝ μουτζούρωσαν, ήταν ενοχλητικός με την πολυλογία του. Ωστόσο ο ερωτευμένος της ασφάλτου έκανε αμέσως ρελάνς, σε συνοικιακό δρομάκι της Λάρισας.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass