Ήρθε καιρός

Δημοσίευση: 09 Νοε 2017 19:57

*ΚΙ ήρθε η βροχούλα κανονικά χθες, όπως ακριβώς την είχε προβλέψει ο μεσήλικος μετεωρολόγος του πόνου.

-Σήμερα, έλεγε ο Λαρισαίος φαρμακοποιός κλείνοντας την ομπρέλα, σήμερα πονάνε κι εκείνοι που δεν πονούν πουθενά… (Οι άνω των 40 εννοείται.)

***

*ΜΕ τη βροχή πήγαν τα φύλλα και συνάντησαν το πεζοδρόμιο. Καιρός τους ήταν. Και πλημμύρισε το λαρισαϊκό ίντερνετ κιτρινισμένα καφεκόκκινα φύλλα. Κιτρινισμένα στο κείμενο, καφεκόκκινα στις υπερκείμενες περσινές φωτογραφίες από δάση και πάρκα. Φέτος, έχουν ακόμη δρόμο. Να κρυαδιάσει περισσότερο, να φυσήξει και κάνας αέρας για να ξεφορτώσουν τα φυλλοβόλα.

Ζ.

 

Με τη Φώφη

*«Η θέση μου είναι υπέρ της Φώφης Γεννηματά, δεν το συζητώ…». Διαβάζοντας χθεσινό σχόλιο για τους παλιούς του ΠΑΣΟΚ που σιωπούν, ο Νίκος Φαρμάκης το ξεκαθάρισε αμέσως. Μπορεί να ζει στην Αθήνα αλλά έχει πράξει ήδη τα δέοντα, έχει κάνει τις κινήσεις του και στη Λάρισα ενόψει της κυριακάτικης εκλογής. Ο παλιός υπουργός παρακολουθεί τις εξελίξεις, έχει τις επαφές του με τη Φ. Γεννηματά στην Αθήνα.

Ζ.

 

Τίποτε σίγουρο

*- Η Νικολέττα κι ο Αντώνης είναι τα φαβορί, ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα βρίσκονται κι οι δυο τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών…

Ο παλιός και ουδέτερος απέναντι στους δύο Λαρισαίος δικηγόρος έκανε τα προγνωστικά του. Επισημαίνοντας ότι οι πέντε προεδρικές υποψηφιότητες έχουν ανακατέψει την τράπουλα. Όπως είναι το ισχύον εκλογικό σύστημα, μπορεί Γραβάνης και Μπασδέκη να πλαισιώνονται από πολυμελείς συνδυασμούς, όμως μοναχική είναι η μάχη που δίνουν για την προεδρία.

***

*ΤΗΝ εκλογή, λέει, δεν θα την κρίνουν οι νεοδημοκράτες. Μπορεί να είναι οι περισσότεροι, να κυριαρχούν στον Δικηγορικό Σύλλογο, αλλά αν όχι οι μισοί, ένα 30-40% των Λαρισαίων δικηγόρων δεν είναι δεξιοί. Έχει και πασοκτζήδες και συριζαίους και κεντροαριστερούς και κουκουέδες κι ακροαριστερούς, απ’ όλα φυτρώνουν στον Δικηγορικό Σύλλογο. Ωστόσο κανένας πέραν του νεοδημοκρατικού χώρου δεν έχει θέσει υποψηφιότητα, μεταξύ των κοντά 50 που υπέβαλαν, ούτε καν για σύμβουλος. Παράξενο… (Με μοναδική εξαίρεση τον εκ του ΚΚΕ ανεξάρτητο υποψήφιο σύμβουλο Ν. Βακράτσα.)

Ζ.

 

Εν τη ρύμη...…

*ΣΤΟ βήμα της Βουλής χθες ο υπουργός Παν. Καμμένος, ξεκίνησε «συγχαίροντας τον Αρχηγό Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Χρήστο Χριστοδούλου», σούσουρο από κάτω. Αφού εν τη ρύμη του λόγου του ο αρμόδιος υπουργός αναβάθμισε τον αρχηγό ΓΕΑ σε αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Αμέσως τα πειράγματα.

 - Γλώσσα λανθάνουσα;

- Σαρδάμ ή να ετοιμαζόμαστε για ευχετήρια;

-Καλομελέτα κι έρχεται…

Ζ.

 

Ειλικρίνεια

*ΞΑΝΑ σε διάσταση απόψεων για τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, χθες στη μικτή λαρισαϊκή παρέα.

- Πίσω από κάθε επιτυχημένη γυναίκα, καλέ σεις, βρίσκεται μια στοίβα με ασιδέρωτα ρούχα.

***

*- ΣΕ μια σχέση, παιδιά, το ένα άτομο έχει πάντα δίκιο. Και το άλλο άτομο είναι άντρας.

***

* - ΑΝΕΒΑΖΕΙ φωτογραφία γάμου μες στα αμπέλια. Όλοι γράφουν ‘’να ζήσετε και καλούς απογόνους’’. Εγώ, ‘’πάει κι αυτός σαν το σκυλί στ' αμπέλι’’. Αφού αυτό είδα…

Ζ.

 

Χωρίς θέρμανση

*ΚΡΥΩΝΟΥΝ λέει στην αστυνομική διεύθυνση της Λάρισας. Το πρόβλημα το αναφέρουν και τα ανώτερα κλιμάκια. Μα κρυώνουν οι σκληροτράχηλοι αστυνομικοί; Φυσικά, άμα κάθονται στο γραφείο και δεν έχει θέρμανση…

Πετρέλαιο δεν έχει και δεν θα μπορούσε να έχει αφού το κτίριο θερμαίνεται με κεντρικό κλιματισμό. Άρα; Μήπως δεν έχει γίνει η συντήρηση των μονάδων;

***

*ΓΕΝΙΚΑ υπάρχει και στην αστυνομία μία έλλειψη πόρων, όπως και σ’ όλο το Δημόσιο. Και τα φωτοτυπικά είναι χαλασμένα και δύσκολα επισκευάζονται και χαρτί δεν έχουν, μνημόνιο έχουν κι εκεί…

Ζ.

 

Σταυρώνει

*ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ότι έχει λάβει 2.700 προσωπικές ψήφους με την παράταξη Τσιλιμίγκα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ο Μίλτος Δεληχάς δηλώνει ξεκάθαρα ότι συμβάλλει «στην προσπάθεια Σταύρου Θεοδωράκη για το μεταρρυθμιστικό Κέντρο». Εκβάλλει και το δικό του τοπικό ποταμάκι στην κοίτη του αρχηγού του Ποταμιού, σταυρώνει Σταύρο.

***

*Ο Μ. Δεληχάς εξηγεί ότι «αρνούνταν επί της αρχής τις αντίστοιχες εκλογές όταν υπήρχε ένας και μοναδικός υποψήφιος, ο ΓΑΠ», ενώ τώρα στηρίζει «πρόθυμα μια διαδικασία με 9 υποψηφίους για τη δόμηση μιας παράταξης που θα κινείται με ορθολογισμό ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτών συμπληρώνει αιχμηρά «που από κοινού έσκιζαν μνημόνια».

Ζ.

 

Αναβαθμίσεις

*- ΘΑ πρέπει να τους πάνε για αντιποίηση αρχής…

Το πείραγμα από Λαρισαίο που παρατηρούσε την παράταξη των επισήμων στο αεροδρόμιο στη χθεσινή εκδήλωση της Αεροπορίας.

-Μόνο ο δεσπότης κι ο πτέραρχος είναι στις θέσεις τους...

Ο Γ. Ζαούτσος στην πινακίδα ‘’δήμαρχος’’, ορθώς βέβαια αφού τον εκπροσωπούσε ως απόντα, ο Θαν. Παιδής αναβαθμισμένος σε ‘’πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου’’ κι ανώτερος όλων ο Γ. Λαδόπουλος, μόνος εκείνος πίσω από την πινακίδα ‘’υπουργοί’’. (Γιατί; Καλύτεροι είναι;)

Ζ.

 

Αγγλικολαρισαϊκό

*ΝΕΑ παραλαβή λημμάτων για το ξενόγλωσσο λεξικό του κάμπου.

-Στα αγγλικά Cats είναι οι γάτες και στη Λάρισα όταν σου προτείνουν να καθίσεις.

***

*-ΤΟ Siri είναι εφαρμογή του iPhone. Στη Λάρισα ωστόσο σημαίνει πήγαινε.

Ζ.

 

Συνεργασίες

*-Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η κεντροαριστερά θέλουν να συνεργαστούν με τη δεξιά, σχολίαζε χθες γνωστός Λαρισαίος.

-Ενώ αυτοί ως γνωστόν συνεργάζονται με τη Μητέρα Τερέζα…

Ζ.

 

Κι οι απέναντι;

*- ΧΑΜΟΣ θα γίνει την Κυριακή, θα πάει πολύς κόσμος να ψηφίσει, προέβλεπε αισιόδοξος Λαρισαίος πασοκτζής.

- Ναι, οπωσδήποτε, τον προσγείωσε ο άλλος από δίπλα. Διάβασα ότι θα πάει στην κάλπη ακόμα κι ο Στέφανος Μάνος.

-Τι δουλειά έχει αυτός;

-Μα αφού μπορεί να πάει ο καθένας να διαλέξει όποιον προτιμά για αρχηγό σας, ελεύθερα, χωρίς καμία επίπτωση, τρία ευρουλάκια θα δώσει μόνο και γεια σας μετά…

Ζ.

 

Πάλιωσαν

*- Χθες είχαμε reunion συμμαθητών. Βασικά συναντήθηκαν φαλάκρες με κοιλιές.

Μια φθινοπωρινή μελαγχολία στην παρέα των Λαρισαίων μεσηλίκων.

***

*- ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ότι ήρθε ο χειμώνας όταν 8 στις 10 διαφημίσεις στην τηλεόραση είναι για φάρμακα.

***

*-ΕΠΡΕΠΕ ρε σεις να φτάσουμε στη σύνταξη για να καταλάβουμε ότι ο χρόνος είναι πιο σημαντικός από το χρήμα...

Ζ.

 

Πολυκοσμία

*- ΠΑΡΟΤΙ 4Χ4, εντούτοις σαν να γλίστρησαν…

Πολλά τα σχόλια χθες στις συντροφιές των Λαρισαίων με την από κοινού επίθεση της αντιπολίτευσης -πλην ΚΚΕ- κατά της Δημαρχίας, πρακτικά εναντίον Π. Σάπκα. Κοινή ανακοίνωση των 4 αρχηγών παρατάξεων συν οι 4 εκπρόσωποί τους στο ΔΣ του «Θεσσαλικού», οκτώ εμφανίστηκαν να συνυπογράφουν την καταγγελία. Η οποία φαινόταν να αποτελεί πρωτοβουλία Διαμάντου. (Η ισχύς εν τη ενώσει. Αλλά και τα μπερδέματα.)

***

*- ΕΚΕΙ πάνω που είχαν κάνει κομματάκια τον Κώστα Λαμπρούλη, έκανε μπαμ ότι αυτόν ήθελαν να αποκλείσουν, εκεί που μηρύκαζαν δημοσίως την Άννα Χατζησοφιά, κι άντε να ξεπλυθούν τώρα αυτοί, εκεί λοιπόν χάθηκαν…

Πράγματι, χθες, με την αντεπίθεση Σάπκα, οι εκπρόσωποι στο ΔΣ χάθηκαν. Βρέθηκαν φουλ απασχολημένοι, αδύνατο να μιλήσουν. Είχαν να συνεννοηθούν πρώτα. Άλλοι έκαναν ανέμελες δηλώσεις τις οποίες μετά ανακάλεσαν, αυτά έχει η πολυκοσμία.

-Καλά, που δεν έχει τοπικά μεσημεριανάδικα στην τηλεόραση να προκύψουν ξεμαλλιάσματα…

Ζ.

 

Κενό εξουσίας

*ΕΤΥΧΕ χθες, σπάνια εικόνα αλλά από τη Γιορτή της Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Λάρισας, απουσίαζαν οι πολιτικές αρχές του τόπου. Μόνο κάποιοι «αντί» εκπροσωπούσαν. Το γεγονός στενοχώρησε κάποιους, ιδίως απόστρατους με ευαισθησίες. «Υποβαθμίστηκε η τελετή. Πρωτοφανές, έλειπαν όλοι…»

***

*ΚΑΙ πώς να γίνει. Συνέπεσαν υποχρεώσεις όλων σε Αθήνα και εξωτερικό, ήταν και μεσοβδόμαδα, περιφερειάρχης, δήμαρχος και βουλευτές βρίσκονταν εκτός πόλης απαξάπαντες.

Ζ.

 

Εκπαίδευση

*«Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στη χώρα μας έχει τα δικά της όργανα διοίκησης και παιδαγωγικής καθοδήγησης…», απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, και υποστηρίζει: «Οι οργανώσεις των κομμάτων οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η δημόσια διοίκηση δεν αποτελεί λάφυρο κανενός κόμματος.

Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας έχουν στόχο τη διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν το δημόσιο σχολείο και πραγματοποιήθηκαν όλες με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και των Γενικών Συνελεύσεων».

Λ.Κ.

 

Σοβαρότης μηδέν

*ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ μηδέν, από τη μια ψηφίζουν ομόφωνα και από την άλλη καταγγέλλουν αυτά που ψηφίζουν. Τελικά σε αυτή την πόλη ποιος παίζει θέατρο; Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που είναι μέλη του ΔΣ του «Θεσσαλικού» αποφεύγουν να πάρουν θέση ή παίρνουν και μετά το μετανιώνουν, αφήνοντας τους επικεφαλής των παρατάξεων να τραβήξουν μπροστά. Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παραπλάνηση και κατάχρηση εμπιστοσύνης. Είναι δυνατόν, για μικρά παιδιά μιλάμε που τα ξεγέλασαν; Η υπογραφή δεν είναι αστείο πράγμα. Μπορεί να σε εκθέσει.

Ν.Π.

 

Καιρού

επιτρέποντος...…

*ΣΕ άλλες εποχές, υπό άλλες συνθήκες, ο… παλιόκαιρος δεν θα έστεκε εμπόδιο στη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος. Όμως το οργανωμένο, μαχητικό, πειθαρχημένο και ταξικά προσανατολισμένο κίνημα απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική του κεφαλαίου, αρχίζει να δοκιμάζεται και να εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες.

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των αυτοαπασχολουμένων της πόλης είναι ενδεικτική, απολογητική και ανθρώπινη. Ξέχωρα που δίνει και το σύνθημα της ανασύνταξης. Και αν τη δεις με χιούμορ, χαρισματική…

"Ενημερώνουμε ότι η σημερινή (χθεσινή δηλαδή) παράσταση διαμαρτυρίας στη Β' ΔΟΥ Λάρισας, στο πλαίσιο του 10ήμερου δράσης της γραμματείας Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και μεταφέρεται για τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη στις 9:30 το πρωί".

 Καιρού επιτρέποντος, δηλαδή… Γιατί με ομπρέλες διαμαρτυρία, δεν πάει...

Γ.Ν.

 

Νέα δεδομένα...…

*ΔΕΔΟΜΕΝΗ θεωρείται η στήριξη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στον συνδυασμό του Σωτήρη Γιαννακόπουλου στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές.

Οι εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος δεν έδειξαν την απαιτούμενη κινητικότητα, τη διάθεση, δεν τα "βρήκαν" με τους κατάλληλους ανθρώπους, άφησαν αναξιοποίητους παλιούς συνεργάτες και μοιραία ο συνδυασμός τους διαλύεται στα εξ ων συνετέθη…

 Όχι κατά ανάγκη κακό… Άλλωστε θα έπρεπε να διαχειριστούν μετά το Οικονομικό Επιμελητήριο και μια ενδεχόμενη αποτυχία στο Εμπορικό. Οπότε ούτε σκιές ούτε αναταράξεις.

Αφήστε που αν τυχόν ο συνδυασμός του Γιαννακόπουλου κυριαρχήσει ίσως να είναι και το μοναδικό Επιμελητήριο της χώρας, όπου το σημερινό κυβερνών κόμμα θα έχει εκπροσώπηση σε επιχειρηματικό φορέα…

 ***

*ΠΑΝΤΩΣ η φυγή του Χρήστου Γενιτσεφτσή, του προέδρου της αγροτικής σχολής "Open Mellon" από την ομάδα Γιαννακόπουλου και η ένταξή του στην "Επ.Αν.Εκκίνηση" του Δημ. Παπαλέξη δεν μπορεί να εκληφθεί ως ήσσονος σημασίας κίνηση.

 Δεν είναι μόνο η απώλεια ενός ικανού στελέχους από την παλιά φρουρά του σημερινού αντιπροέδρου αλλά και το μήνυμα που στέλνει. "Θέλω να είμαι με νέους ανθρώπους, που διαθέτουν καινούργιες και φρέσκες ιδέες, με διευρυμένους ορίζοντες. Για ένα βιώσιμο, αποτελεσματικό, διάφανο και ισχυρό κέντρο εκπροσώπησης των επιχειρηματιών". Επιλογές που συζητήθηκαν …

Γ.Ν.

 

Κάπνισμα

* ΕΚΟΨΑΝ το κάπνισμα στα Τρίκαλα καθώς εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο. Τη νέα καμπάνια ξεκίνησε ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες εστίασης της πόλης και βάζουν τέλος στο κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους.

Ο Δήμος ξεκινά αντικαπνιστική εκστρατεία, προτρέποντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Τρικάλων να μην ανάβουν τσιγάρο σε καφετέριες, ταβέρνες και μπαρ.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο στη Λάρισα δεν εφαρμόζεται στην πλειοψηφία των καταστημάτων, ωστόσο θα μπορούσε να εξετασθεί από τους επιχειρηματίες καθώς οι καφετέριες και τα εστιατόρια που δεν επιτρέπουν το κάπνισμα στον εσωτερικό τους χώρο καθημερινά σφύζουν από κόσμο.

Ζ.Π.

 

Ερμε...…

* ΗΡΘΕ λοιπόν το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και ανακάλυψε τον… φτωχό Έλληνα εργαζόμενο. Τους νέους που παρότι μορφωμένοι λαμβάνουν αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη, με αποδοχές που μόλις αρκούν για τις ανάγκες σίτισης.

Εμ αν είναι απόφοιτος Φιλοσοφικής για παράδειγμα και εργάζεται στη διανομή καφέ και πίτσας, τι σόι προϋπηρεσία να έχει ο άνθρωπος και ποια ειδίκευση. Δηλαδή το πτυχίο Αγγλικών και το μεταπτυχιακό στην Απολογία του Σωκράτη για παράδειγμα, δεν μετρούν στο να εργάζεσαι ως διανομέας...

Το θέμα είναι να έχεις δικό σου μηχανάκι, να τερματίζεις τα γκάζια για να προλάβεις την παραγγελία και να παίρνεις γλυκά τις στροφές, αποφεύγοντας… σαμάρια και σαμαράκια. Διαβάζουν λοιπόν οι Γερμανοί πως οι Έλληνες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι τεμπέληδες και κυρίως δεν είναι οι υπεύθυνοι για την κρίση η επίλυση της οποίας απαίτησε μνημόνια.

Ότι ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας. Working poor…

Το άρθρο του «Der Spiegel» σημειώνει μεταξύ άλλων πως «ο κίνδυνος ακόμη και με σταθερή εργασία να συγκαταλεχθεί κανείς στους φτωχούς στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλος όσο πουθενά αλλού στην ΕΕ».

Μην μας κοροϊδεύετε πατριώτες, γι’ αυτό δεν προκαλέσατε την κρίση; Να δοξάζει τον Θεό ο φτωχός παρότι ζει με ψίχουλα.

Στον Σταθμό του Μονάχου, με πέταξε άχου, η μαύρη μοίρα μου…

Β.Κ.

 

Η λέξη

* Ο όρος «fake news» (ψευδείς ειδήσεις) ανακηρύχθηκε η «Λέξη της Χρονιάς 2017» από το λεξικό Κόλινς, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική λίστα που καταρτίζει ετησίως, σημειώνοντας ότι θα συμπεριλάβει τον όρο στην επόμενη έντυπη έκδοσή του.

Στον ορισμό που δίνει το λεξικό στο fake news είναι: «ψευδείς, συχνά εντυπωσιακές, πληροφορίες που διαδίδονται υπό το πρόσχημα της είδησης».

Σύμφωνα με τους λεξικογράφους του Collins, η χρήση του όρου αυξήθηκε κατά 365% από το 2016.

Οι λεξικογράφοι εντόπισαν άλλες λέξεις που σχετίζονται με την πολιτική πραγματικότητα που παρουσίασαν αύξηση τους τελευταίους 12 μήνες όπως ο όρος «antifa» (αντιφασίστες) και «echo chamber», που περιγράφει ανθρώπους που μοιράζονται τις απόψεις τους σε περιβάλλοντα, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εκείνοι που ακούν ή διαβάζουν είναι των ίδιων απόψεων.

«Το μεγαλύτερο μέρος της φετινής λίστας είναι σίγουρα πολιτικά φορτισμένο, αλλά με έναν νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και με εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο ίσως να μην αποτελεί έκπληξη ότι η πολιτική συνεχίζει να ηλεκτρίζει το λεξιλόγιο», δήλωσε ο Χέλεν Νιουστέντ, επικεφαλής του γλωσσικού περιεχομένου του Κόλινς, σύμφωνα με τον Independent.

 

Ισότητα αμοιβών

* ΗΜΕΡΑ ισότητας των αμοιβών πρόσφατα και σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των φύλων δεν έχει κατ’ ουσίαν γεφυρωθεί. Η μέση ωριαία αμοιβή των γυναικών στην Ευρώπη είναι κατά 16,3% χαμηλότερη από αυτή των ανδρών και μάλιστα σημειώνει στην ανακοίνωσή της χαρακτηριστικά «Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες εργάζονται για δύο μήνες το χρόνο δωρεάν σε σύγκριση με τους άνδρες συναδέλφους τους. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη και απαράδεκτη αδικία στην Ευρώπη του 21ου αιώνα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να ηγηθεί της καταπολέμησης αυτής της αδικίας. Σε λίγες εβδομάδες θα παρουσιάσει ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων. Το σχέδιο δράσης θα εντείνει τις εν εξελίξει ενέργειες και θα παρουσιάσει νέα μέτρα».

Τελικά δουλευόμαστε δεν εξηγείται διαφορετικά. Όλα τα άλλα τα λύσαμε και θα ασχοληθούμε και με τα περί ισότητας. Μα για ποιες αμοιβές μιλάνε; Σε λίγο έτσι όπως πάει η κατάσταση δεν θα μιλάμε για μισθούς αλλά για χαρτζιλίκια.

Ν.Π.

 

Φτώχεια

* ΤΗ μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους τους Ελληνες φορολογούμενους, ανακοίνωσε η νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Ως την πρόταση της ΝΔ δηλαδή, για τη διάθεση του πλεονάσματος του 2017, καλώντας έτσι την κυβέρνηση να απαντήσει αν αποδέχεται ή όχι την πρόταση της ΝΔ.

Η μεν κυβέρνηση θα μοιράσει το «ματωμένο» πλεόνασμα ως Χριστουγεννιάτικο Δώρο και θα πρέπει να τη χειροκροτήσουν οι πολίτες, η δε αντιπολίτευση κάνει ρελάνς. Αντιπροτείνοντας την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Αμ πώς.

Ενώ όλοι τους ψήφισαν τα μνημόνια που διόγκωσαν τη φτώχεια, τώρα εμφανίζονται και κουβαρντάδες. Ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να διαχειριστούν τη φτώχεια τους, κυβέρνηση και αντιπολίτευση τους δουλεύουν κιόλας με επικοινωνιακά κόλπα…

Β.Κ.

 

 

DEH CIU

*ΣΑΝ βγεις στον πηγαιμό για τη ΔΕΗ, δεν χρειάζεται να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος της αναμονής…

Ζ.

 

 

SVMATEIA ASFALEIAS CIU

*ΤΑ Σώματα Ασφαλείας, σε χορευτική πιρουέτα μεταξύ Στρατού και Αεροπορίας, στη χθεσινή δεξίωση.

Ζ.

 

PAPADHMOPOYLOS CIU

*ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ από τη Γιορτή της Αεροπορίας ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Παπαδημόπουλος. Οπότε είπε να τραβήξει και αναμνηστικές.

Ζ.

 

 

AGORASTOS CIU

 

*ΘΕΤΙΚΑ τα πρώτα μηνύματα για τον τουρισμό στη Θεσσαλία, όπως τα εξέλαβε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά τη διάρκεια της διήμερης παρουσίας του στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιείται η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τουρισμού World Travel Market 2017. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει το δικό της περίπτερο στην έκθεση και λόγω της σπουδαιότητάς της εκπροσωπήθηκε από τον ίδιο τον περιφερειάρχη. Ο Κώστας Αγοραστός εκμεταλλεύθηκε τον χρόνο που είχε και πραγματοποίησε σειρά επαφών και επισκέψεων, συναντήθηκε με Βρετανούς βουλευτές και πίνοντας τσάι μαζί τους συζήτησε για τις επιπτώσεις του brexit στη διεθνή οικονομία. Επίσης έδωσε πολλές συνεντεύξεις και είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών, tour operatοrs και ανθρώπους του τουρισμού.

 

KARALARIVTOY CIU

*ΤΗΝ έβαλαν στη μέση τη Ρ. Καραλαριώτου; Την ενσωμάτωσαν στην πλευρά τους οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Διαμάντου; Ή μήπως εκείνη, που συνοδευόταν κι από δικούς της, τους απορρόφησε στην πτέρυγά της… (Τώρα μαζί και στα τσίπουρα. Ο μαγαζάτορας ο Τάσος που θα άκουγε, θα ξέρει περισσότερα. Γεγονός πάντως ότι η κατάσταση στις κεντροδεξιές παρατάξεις του Δήμου έχει εξομαλυνθεί, σε δυό χρόνια έχει εκλογές.)

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass