Ατραξιόν;

Δημοσίευση: 10 Νοε 2017 20:00

*ΕΒΡΕΞΕ μετά από τόσο καιρό και μύρισε η ατμόσφαιρα χώμα, στον περίγυρο της πόλης. Στις πλατείες της Λάρισας πάλι, κυριάρχησε η μυρωδιά της κουτσουλιάς.

- Και γιατί να μην γίνει η καλιακούδα ατραξιόν της πόλης; Η Ρώμη δηλαδή πώς έχει τις χήνες του Καπιτωλίου…

-Σωστά, να έχουμε κι εμείς τις κάργιες του Σιντριβανίου.

Ζ.

 

Τρύπιος ΟΣΕ

*ΗΤΑΝ κι εκεί τρύπια η σήτα του ΟΣΕ; Πέρασε ο πιτσιρικάς στη Ν. Σμύρνη, πάει κι αυτός. Μα οι ίδιοι οι περίοικοι, λένε οι αρμόδιοι, τρυπάνε την περίφραξη για περνούν. Σωπάτε καλέ; Κι άμα πάρουν και κάνα τρένο να πάνε βολτίτσα θα τους αφήσουν; Ελεγκτές στα εισιτήρια γιατί βάζουν;

Ξέφραγο αμπέλι η σιδηροδρομική γραμμή, με ρεύμα υψηλής τάσης, με τρένα υψηλής ταχύτητας. Η περίφραξη τρύπια παντού μέσα στη Λάρισα, απ’ το Μεζούρλο ως τη Ν. Σμύρνη, «ο κόσμος τη χαλάει» λένε. Κι ο ΟΣΕ κοιμάται. Και αδιαφορεί ασυστόλως.

***

*ΥΠΕΡΓΕΙΕΣ διαβάσεις αραιά και πού. Κι όπου έχει, χωρίς ασανσέρ, «τα χαλάνε» κι αυτά. Βέβαια ασανσέρ και ΟΣΕ έννοιες ασύμβατες, εδώ εκείνο μέσα στο σταθμό της Λάρισας χρειάστηκε παρέμβαση δύο βουλευτών σε υπουργό και στον πρόεδρο στην Αθήνα για να επισκευαστεί και να λειτουργήσει. Πώς να μην χαλάνε την περίφραξη μετά… (Είναι ο Οργανισμός επικυρίαρχος της πόλης; Ποιος θα απαιτήσει να λάβει στοιχειώδη μέριμνα κάνοντας τουλάχιστον ακίνδυνη την παρουσία του;)

Ζ.

 

Στο επίκεντρο

*- ΤΟΣΟ θόρυβο δεν είχε κάνει ο Κουφοντίνας ούτε όταν πυροβολούσε με το σαρανταπεντάρι της 17Ν…

Ο Λαρισαίος πήγε να ελαφρύνει τη συζήτηση που είχε φουντώσει στην παρέα, με διιστάμενες φυσικά τις απόψεις.

-Ρε σεις, ρε σεις… Η 17Ν δεν ήθελε ποτέ να ενώσει, να προκαλέσει επεδίωκε, να συζητάμε γι’ αυτήν και τους σκοπούς της.

-Πάντως, αν σκεφτόταν λιγάκι έξυπνα ο Κουφοντίνας θα έπαιρνε την αδειούλα του μια βδομάδα αργότερα, στις 17 Νοέμβρη.

Ζ.

 

Μείωση διά

της αυξήσεως

*ΕΤΡΙΒΕ τα μάτια του ο άλλος διαβάζοντας την ανακοίνωση του δημάρχου Ελασσόνας. Ο Ν. Ευαγγέλου καθησυχάζει τους δημότες ότι δεν θα δουν αύξηση στους λογαριασμούς νερού παρότι κατάργησε στη δικιά του ΔΕΥΑ το διαβόητο ανά την επικράτεια τέλος 80%. Και κατάργησε το τέλος και δεν θα υπάρξει αύξηση. Σκέψου λέει να επέβαλλε κάποιο νέο τέλος, μπορεί τότε να προέκυπτε μείωση. (Κάτι θα έχουν μπερδέψει εκεί στα ψηλώματα, δεν μπορεί…)

Ζ.

 

Μεγάλη απώλεια

* ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΩΣ η είδηση του θανάτου του επισκόπου Πενταπόλεως Ιγνάτιου Μανδελίδη σκόρπισε θλίψη στους Λαρισαίους, καθώς έφυγε από κοντά μας ένας σύγχρονος ιεραπόστολος, ο οποίος κάθε φορά που ερχόταν στη Λάρισα για κήρυγμα (συνήθως στη ΓΕΧΑ) γέμιζε ασφυκτικά τις αίθουσες με κόσμο. Όλοι ήθελαν να ακούσουν τον σεμνό και ταπεινό εργάτη της εκκλησίας, με πολύ σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο στην αφιλόξενη Αφρική. Μάλιστα στην είδηση ότι εκοιμήθη την ημέρα εορτασμού του προστάτη του Αγίου του Νεκταρίου, αρκετοί δάκρυσαν, γνωρίζοντας ότι η χθεσινή αναχώρησή του για τα ουράνια μόνο τυχαία δεν ήταν. Ήδη αρκετοί Λαρισαίοι προγραμματίζουν να παραστούν στην αυριανή εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί στα Πευκάκια Αττικής, ενώ σίγουρα το κενό που αφήνει πίσω του θα είναι δυσαναπλήρωτο.

Γ.Ρ.

 

Ούτε Κίνα

*ΟΠΟΤΕ κάποια στιγμή εκεί στη συντροφιά των Λαρισαίων εισήλθαν και στο κομμουνιστικό τμήμα της συζήτησης.

-Δεν είναι αν έχουν αποκαταστήσει τον Στάλιν ή αν του χρεώνουν και λάθη. Το πρόβλημα για το ΚΚΕ δεν βρίσκεται στο παρελθόν, είναι ζήτημα του πώς αντιμετωπίζουν την υπερδύναμη της Κίνας, όπου ως γνωστόν κυβερνά το κομμουνιστικό κόμμα, το πανίσχυρο ΚΚΚ.

- Μα από παλιά υπήρχε πρόβλημα, στο ΚΚΕ ποτέ δεν ήταν μαοϊκοί.

- Ναι, υπήρχε απόκλιση στον δρόμο οικοδόμησης του σοσιαλισμού, συντάσσονταν με τη Σοβιετική Ένωση που τα είχε σπάσει με την Κίνα. Αλλά τώρα μετράνε τους Κινέζους…

- Όπα, όπα λάθος. Τι θα πει μετράνε, αμέτρητοι είναι οι Κινέζοι...

***

*- ΕΝΤΑΞΕΙ, άμα είδες τη συνέντευξη του Δημ. Κουτσούμπα προ ημερών στην «Ελευθερία» , έλεγε ο γραμματέας ότι στην περιοχή μας έχουν βγει μαχαίρια ανάμεσα σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα και ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ε.Ε. για τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.

-Μισό λεπτό να το σημειώσω: Ισχυρό ιμπεριαλιστικό κέντρο και καπιταλιστικό κράτος υπό την καθοδήγηση του κομμουνιστικού κόμματος. Σφυροδρέπανο δεν έχουν ακόμη στην Κίνα;

Ζ.

 

Ανεξάρτητη

*ΓΙΑ καφέ με τον υποψήφιο πρόεδρο Αντώνη Γραβάνη εθεάθη η Δέσποινα Μίγα.

-Πού το παράξενο, έχει μυγοσκοτώστρα ο Γραβάνης;

-Σωστά, συνάδελφοι δικηγόροι είναι, εκλογές έχουν μπροστά, έχουν θέματα συζήτησης.

***

*ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι η Δέσποινα Μίγα, που κατέρχεται ως ανεξάρτητη υποψήφια σύμβουλος στις εκλογές, μετείχε και στο απερχόμενο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου. Την περασμένη φορά ήταν υποψήφια υποστηρίζοντας για πρόεδρο τη Νικολέττα Μπασδέκη. Μετά όμως αποσχίσθηκε από το μπλοκ της, υποστήριξε τον Δημ. Κατσαρό αίροντας την ιδιότυπη ομηρία του, καθώς αλλιώς δεν θα είχε ως πρόεδρος πλειοψηφία στη διοίκηση. Τώρα χωρίς προεκλογική εξάρτηση, ανάμεσα στους 5 υποψήφιους προέδρους.

Ζ.

 

Ψιλοτρώγοντας

*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι ψιλοκουβέντιαζαν περί φαγητού.

- Εκατό κιλά χόρτα την ημέρα τρώνε οι ιπποπόταμοι. Αυτό για να δείτε ότι με σαλάτα δεν χόρτασε κανείς.

***

*- Ο γείτονας άναψε κάρβουνα και ψήνει σουβλάκια, πανσέτες και λουκάνικα. Θα πάρω μια μεγάλη πιατέλα και θα πάω να του ζητήσω ζάχαρη.

***

*- ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ δίαιτα είναι ένα σουβλάκι σε κάθε χέρι;

Ζ.

 

Βροχή χρημάτων

 * ΘA βρέχει λεφτά… τον ερχόμενο μήνα. Μεταφορικά και κυριολεκτικά! Θα "φουσκώσουν" οι λογαριασμοί των συνταξιούχων και ειδικά όσων λαμβάνουν χαμηλές συντάξεις.

 Από επιστροφές κρατήσεων, από το κοινωνικό μέρισμα, από τη σύνταξη του Δεκεμβρίου και από τη σύνταξη του Ιανουαρίου του 2018, η οποία θα πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα… Λεφτά με ουρά!

Από τέσσερις πηγές τουλάχιστον, θα καταφθάνουν τα χρήματα και δεν ξέρουμε ποιες άλλες εκπλήξεις τους επιφυλάσσονται. Γεμάτα θα είναι τα πορτοφόλια, χαράς ευαγγέλια για παιδιά και εγγόνια…

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Λόγω των τραπεζικών περιορισμών, δεν θα μπορούν να τα εισπράξουν όλα από την τράπεζα, καθώς υπάρχει το μηνιαίο πιστωτικό όριο των 1.800 ευρώ.

Γι’ αυτό πρέπει να προβληματιστούν, να πονοκεφαλιάσουν... Να αρχίσουν να τα υπολογίζουν από τώρα, πότε θα εισπράξουν και πόσα, γιατί όταν έρθει η ώρα θα χρειαστούν… λογιστή! Άσε που μπορεί εξαιτίας της… "ομοβροντίας" των χορηγήσεων να χρειαστεί να επισκεφθούν επανειλημμένως τις τράπεζες και δη σε περίοδο εορτών…

Γ.Ν.

 

Κυνηγόσκυλα

* ΓΕΜΙΖΟΥΝ τα καταφύγια ζώων με κυνηγόσκυλα. Είναι η περίοδος τέτοια λένε τα μέλη των Φιλοζωικών Σωματείων μιας και βρίσκεται σε εξέλιξη η κυνηγετική περίοδος. Είναι εκείνα που «δεν κάνουν», δεν αποδίδουν, δεν κυνηγούν.

Είναι όμως τυχερά αν θα βρεθούν σε ένα καταφύγιο ζώων γιατί την ίδια ώρα είναι πολλά άλλα που τα αφήνουν στις ερημιές και τα βουνά για να πεθάνουν από την πείνα.

Ζ.Π.

 

Ασανσέρ

* ΓΙΑ μία ακόμη φορά ο ανελκυστήρας των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ (στον πεζόδρομο της Ρούσβελτ) υπέστη μπλακ άουτ και μαζί με αυτόν δοκιμάστηκαν οι αντοχές των εγκλωβισμένων ασθενών. Αν σκεφθεί κανείς ότι τα προβλήματα του ασανσέρ στη συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πολύ συχνά (συναγωνίζεται αυτά του ΓΝΛ), τότε μάλλον οι αρμόδιοι θα πρέπει να δούνε με περισσότερη προσοχή το θέμα της συντήρησης. Ας μην ξεχνάμε ότι συνήθως αυτοί που το χρησιμοποιούν είναι ηλικιωμένοι, ασθενείς, μητέρες με παιδιά και γενικότερα οι ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίες χρειάζονται ειδική μέριμνα.

Γ.Ρ.

 

Έχει δρόμο

*ΜΠΟΡΕΙ να παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος Φαρσάλων ο Ν. Τριανταφύλλου μετά το απίστευτο επεισόδιο με το αλκοτέστ σε πεζό, ωστόσο η θητεία του δεν έληγε και τόσο σύντομα. Ένα χρόνο είχε κλείσει, του απέμενε άλλος μισός, ως τον επόμενο Μάρτιο θα ήταν κανονικά. Το ίδιο ακριβώς και ο αντιδήμαρχος Σταύρος Πουλαράκης, μόλις τα 2/3 της δεκαοκτάμηνης θητείας του έχει διανύσει, έχει δρόμο ακόμη και έργο μπροστά του.

Ζ.

 

Κι η σκανδάλη;

*ΝΑ είσαι έμπειρος κυνηγός και να τη φας από ψαλίδι; Πού είναι τα δίκαννα, οι καραμπίνες… Κυνηγός είναι ο Βαγγέλης Μπαλατσός, όχι όμως στη ζούγκλα με τα θηρία.

Και φυσικά δεν πήγαν να του κόψουν τα νύχια με το ψαλίδι και τον έκοψαν στο δάχτυλο. Έβαλε το χέρι του ο πρόεδρος να προφυλάξει το σώμα του από την ψαλιδιά και πάει ο τένοντας μεταξύ δείκτη και μέγα. Φτηνά τη γλίτωσε. Το τραύμα ωστόσο σε σημείο κρίσιμο, αν μη τι άλλο για το πάτημα της σκανδάλης. Ευτυχώς υπάρχουν οι γιατροί…

Ζ.

 

Παρουσία

* ΣΤΗΝ 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA 2017» στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με παρουσία Δήμων από τον θεσσαλικό χώρο. Από τον νομό Λάρισας συμμετέχει ο Δήμος Τεμπών σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο.

Ο Δήμος Τεμπών ξεναγεί τους επισκέπτες με θεϊκές γεύσεις και αρώματα από τον Όλυμπο μέχρι την κοιλάδα των Τεμπών και σίγουρα όσοι επισκεφθούν το περίπτερο θα εντυπωσιαστούν από την παρουσία του Δήμου Τεμπών στη συμπρωτεύουσα.

Κ.Τσ.

 

Με πενηντάρικο

*- ΤΟ χρήμα δεν είναι το παν, λέει. Ναι, αλλά σε κρατάει σε επαφή με τα παιδιά. (Το είχε αντιληφθεί ο μεσήλικος Λαρισαίος, ενημέρωνε και τους υπόλοιπους στην παρέα.)

***

*-ΡΕ σεις, 20 χρόνων η άλλη έχει γενέθλια και λέει πώς θα σβήσει τόσα κεράκια. Που εγώ έβαλα το αυτόματο πότισμα για να σβήσω τα δικά μου.

***

*- ΜΕ ένα πενηντάευρο μπορείς να βγάλεις τρεις εβδομάδες λέγοντας «πλήρωσέ τα εσύ και θα στα δώσω εγώ μετά, έχω πενηντάρικο…».

Ζ.

 

Συμφιλιωμένοι

*ΚΑΦΕ μαζί έπιναν τις προάλλες στη Λάρισα ο Αντώνης Γκουντάρας κι ο Γρηγόρης Καλαγιάς. Κι όμως, όλα γίνονται, εκτός ίσως απ’ του σπανού τα γένια, αν και τη σήμερον εποχή ενδεχομένως να φυτρώνουν κι αυτά. Ο δήμαρχος Αγιάς κι ο αιώνιος αντίπαλος της αντιπολίτευσης, μόλις είχαν συμβιβαστεί σε δίκη μεταξύ τους κι αποχώρησαν μαζί από το δικαστήριο, συμφιλιωμένοι. Προσωρινά εννοείται, δεν έγιναν και κολλητάρια, ωστόσο προσανατολίζονται στο να λύνουν τις όποιες διαφορές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και οπωσδήποτε μονάχα λεκτικά.

Ζ.

 

Προερχόμενα

*Ο γνωστός Λαρισαίος ανέλυε χθες στον καφέ «Τα καλά της αρχαιοκαπηλείας». Και για όποιους πήγαν να τον αμφισβητήσουν εκτόξευσε επιχείρημα ακαταμάχητο.

- Πήγατε στο Μουσείο της Λάρισας. Τα περισσότερα και σπουδαιότερα από τα ευρήματα που εκτίθενται προέρχονται είτε από κατασχέσεις της αστυνομίας σε σπείρες αρχαιοκαπήλων είτε από δωρεές ιδιωτών συλλεκτών. Ούτε τα μεν ούτε τα δε προέρχονται από επίσημες, νόμιμες ανασκαφές. Οι οποίες για να γίνουν χρειάζονται γενναίες χρηματοδοτήσεις…

Ζ.

 

Μαύρα...

* «ΜΑΥΡΗ» εργασία, "μαύρο" χρήμα, κατάμαυρη ζωή για πολλούς εργαζόμενους…

Προ ημερών το Υπ. Εργασίας κοινοποίησε κάποια στοιχεία ελέγχων που έκανε σε επιχειρήσεις για την ανασφάλιστη ή την υποδηλωμένη εργασία. Έλεγχοι που έγιναν και στις ίδιες επιχειρήσεις, τέσσερις μήνες μετά τον πρώτο έλεγχο.

 Τι έδειξαν αυτοί οι έλεγχοι λοιπόν; Ότι το 25% των επιχειρήσεων που στον πρώτο έλεγχο βρέθηκαν να παρανομούν, δεν συμμορφώθηκαν και συνέχισαν να απασχολούν ανασφάλιστους ή υποδηλωμένους εργαζόμενους!

 Στα "χαρτιά" δηλαδή εμφανίζονταν δηλωμένοι για τετράωρο αλλά στην πραγματικότητα "χτυπούσαν" 8ωρα ή 12ωρα! Ούτε οι έλεγχοι ούτε οι κυρώσεις τούς πτόησαν. Έχει μπει στο DNA κάποιων επιχειρηματιών η πρακτική αυτή. Που σαφέστατα, ούτε εντός της κρίσης δημιουργήθηκε ούτε εξαιτίας αυτής. Προϋπήρχε… κατά έθιμο και συνειδητά. Είθε ωστόσο να αποτελούν τις εξαιρέσεις τέτοιοι επιχειρηματίες, αλλά δεν θα έβλαπτε ούτε ο επανασχεδιασμός του μηχανισμού ελέγχων ούτε και του συστήματος κυρώσεων των ποινών πάντως…

Γ.Ν.

 

 Συμβίωση

* ΜΕ αφορμή σχόλιο της «Ε» για τη βόσκηση προβάτων σε κατοικημένη περιοχή της Αγιάς ο συμπολίτης κ. Δ. Γ. παρατηρεί:

Αντίστοιχο θέμα υπάρχει και με τη συμβίωση σε χώρους μάλιστα εστίασης ή αναψυχής με τα συμπαθή τετράποδα, τους σκύλους. Μήπως πρέπει να το δούμε κι αυτό; Μήπως υπάρχει ανάγκη για νομικό πλαίσιο σχετικά με την κατοχή, συμπεριφορά, διαβίωση, ύπαρξη χώρων, εξυπηρέτηση αναγκών κι ακόμη και με τη ράτσα των σκύλων που συμβιούν στα διαμερίσματα;

Μήπως για αρχή πρέπει να τηρούνται οι υπάρχοντες κανόνες; Μήπως χρειάζεται αστυνόμευση και πρόστιμα;

Μήπως τα πάρκα και οι πλατείες δεν είναι χώροι αφόδευσης και άσκησης για σκύλους; Είναι κι αυτό θέμα υγιεινής πιστεύω και αφορά σε μικρούς μαθητές που πηγαίνουν εκδρομές στους χώρους αυτούς.

Επιπλέον, σε ώρες περασμένες ή πολύ πρωινές (για να μην δέχονται ενοχλήσεις αλλά και να μην μαζεύουν τα περιττώματα) τα συμπαθή τετράποδα αφήνονται ελεύθερα από τους ιδιοκτήτες τους για να ξεδώσουν ή να τρέξουν στις πλατείες ή να "κάνουν γνωριμίες" με αποτέλεσμα ο κόσμος που περνάει να τρομοκρατείται όταν βλέπει ένα λύκο, ένα ντόπερμαν ένα πίτμπουλ ή ένα ροτβάιλερ να τρέχει προς αυτόν.

Αλήθεια, είσαι κάτι όταν έχεις εντυπωσιακό ή άγριας ράτσας σκύλο;

Είναι βέβαια και οι καβγάδες των σκύλων μεταξύ τους αλλά και με τα αδέσποτα. Οι προτροπές των ανίδεων και ανεύθυνων ιδιοκτητών για "μη φοβάστε" τίποτα δεν προσφέρουν.

Υπάρχει εντέλει και ζήτημα υγιεινής;

 

Για καφέ

*ΤΟ είχαν ρίξει στη γλωσσολογία οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Να πάρω τον αναπτήρα σου με ρωτάει; Βέβαια λέω… Τον πήρε κι έφυγε, ρε συ...

***

*- ΘΑ πεθάνουμε ρε παιδιά και δεν θα έχουμε μάθει ποια είναι αυτή η Τάδε Έφη.

***

*- ΟΤΑΝ βάζουν αγγελία «ζητείται άτομο για καφέ» να το διευκρινίζουν; Να τον λέει; Για παρέα; Να φτιάχνει; Τι;

Ζ.

 

POTAMI CIU

*ΣΥΣΣΩΜΟ το «Ποτάμι» Λάρισας επί ποδός… Οι Ντίνος Πλίτσης, Μίλτος Δεληχάς, Σήφης Ιατρίδης, Σακατζής Δημήτρης, Θάνος Γαλάνης (στη φωτογραφία), Βλάχος Βασίλης, Κώστας Ιακωβάκης, Κώστας Έξαρχος, Κώστας Τρικαλιώτης, Γιουρούκης Αργύρης, Βίκυ Κουφοδήμου και Βάιος Σαπουνάς, είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι και ταυτόχρονα ενώνουν τις δυνάμεις τους υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Θεοδωράκη στη Λάρισα.

Αλωνίζουν την πόλη, με τα φυλλάδια στα χέρια, για να πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, τονίζοντας για τον καθένα ότι «Είναι το κέντρο της αλλαγής», όπως προτρέπει και το σύνθημα του Θεοδωράκη.

 Η επιτυχία του νέου Φορέα, θα κριθεί από το μέγεθος της συμμετοχής.

Λ.Κ.

 

 

GIAGKOS CIU

*ΠΑΛΙΟΣΕΙΡΑ μπροστά του ο πτέραρχος Γιάγκος, διετέλεσε ιεραρχικά ανώτερος, έτσι κι αλλιώς όμως ο στρατηγός Ζερβάκης σέβεται κι ακούει τους πρεσβύτερους.

Ζ.

 

 

PARODOS CIU

* ΕΙΝΑΙ η πάροδος Παύλου Μελά, πίσω από το Δημαρχείο Λάρισας. Δρόμο για την κατάσταση του οποίου διαμαρτύρονται, χρόνια τώρα, κάτοικοι της περιοχής αλλά και διερχόμενοι συμπολίτες.

Αφού όταν βρέχει, η διέλευση των πεζών είναι από δύσκολη έως αδύνατη. Η κατάσταση του πεζοδρομίου, τα νερά της βροχής, τα όπως – όπως σταθμευμένα οχήματα, καθιστούν μη προσπελάσιμο τον δρόμο.

Δεν βρίσκουν διέξοδο και τα νερά της βροχής οπότε όταν εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα, απαιτούνται μπότες. Ενίοτε και… βάρκες λένε οι γείτονες. Σύμφωνοι δεν είναι αστείο, αλλά γιατί δεν επισκευάζουν το οδόστρωμα…

Β.Κ.

 

 

MIXALOPOYLOS CIU

*ΜΕ το τσουβάλι οι επιτυχίες της Αστυνομίας τον τελευταίο καιρό. Και στη Θεσσαλία. Λογικό, με αρχηγό της ΕΛΑΣ τον Κων. Τσουβάλα… Είχαν να συζητήσουν και γι’ αυτά τα επιτεύγματα, στη συνάντηση σε εκδήλωση στην Αθήνα με τον Γ. Μιχαλόπουλο της «Ε». Αλλά και που ο αρχηγός σκοπεύει να ταξιδέψει σήμερα στη Λάρισα, τιμώντας την αποψινή εκδήλωση των αστυνομικών στην Πινακοθήκη.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass