Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με νοτιάδες

Δημοσίευση: 15 Νοε 2017 19:56

*ΝΑ χιονίσει δεν φαίνεται, ωστόσο όσο και να βρέχει το φθινόπωρο αντέχει. Οι θερμοκρασίες στα ψηλά πατώματα, καταιγιστικός ο ουρανός αλλά ο καιρός από κάτω μαλακός, οι νοτιάδες κυρίαρχοι.

Τα χοντρά ρούχα στις ντουλάπες, οι ομπρέλες είναι το πολύτιμο αξεσουάρ των ημερών. Αν και τη Λάρισα την είχε παρακάμψει η αναγγελθείσα κακοκαιρία. Και τις ώρες, έστω αυτές τις λίγες, που ξεμυτίζει ο ήλιος ο κόσμος κυκλοφορεί με τα πουκάμισα.

Ζ.

Τον πίεσαν

*Η ΝΔ εκτιμά ότι ο Τσίπρας ντύθηκε ΑϊΒασίλης πιεσμένος από την υπόθεση Καμμένου που η ίδια αναδεικνύει. Μαζί με τα ΜΜΕ συμφερόντων Μαρινάκη είναι η αλήθεια. Για να θολώσει τα νερά λέει ανακοίνωσε τη διανομή του μερίσματος, το οποίο φέτος υπερψηφίζει και η αντιπολίτευση.

Από το ΠΑΣΟΚ πάλι, είναι σίγουροι ότι ο Τσίπρας πιέστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες τους και προχώρησε σε αντιπερισπασμό. (Ο καθείς ό,τι θεωρεί κυρίαρχο στη λογική του.)

Ζ.

Βάγια

*ΜΟΣΧΟΒΟΛΗΣΕ η Παπαναστασίου. Οι δάφνες, τα βάγια όπως τα ξέρουμε όλοι, που έπεσαν στην υποδοχή της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, σκόρπισαν την ευωδιά τους σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης. Αρκετοί περαστικοί έσκυβαν και τα μάζευαν από το πεζοδρόμιο. Σπουδαία ημέρα η χτεσινή για τη Λάρισα.

Ν.Π.

Δίκαιο αλλά...…

*ΕΝΤΑΞΕΙ ψίχουλα τα διανεμόμενα μερίσματα. Ιδίως μπροστά στη λαίλαπα που έχει υποστεί ο κόσμος. Ωστόσο πολύτιμα ψίχουλα για όσους δεν έχουν καρβέλι στο τραπέζι, εκείνους που ζορίζονται απίστευτα.

***

*ΚΑΤΙ θα πρέπει να γίνει όμως, έλεγε χθες ο Γ. Δαβλέρης απ’ τη Γιάννουλη, ώστε να μην φτάνει μονίμως αυτή η ενίσχυση κυρίως σε εκείνους που ισοβίως κινούνται στην παραοικονομία και βρίσκονται πάντα πρώτοι στη διανομή των επιδομάτων της Πρόνοιας. (Κατανοητός…)

***

*ΥΠΑΡΧΟΥΝ και κάτι άλλοι που με βάση τα ορισθέντα κριτήρια κινδυνεύουν να εισπράξουν μέρισμα. Εξαιτίας των εισοδημάτων που δεν δηλώνουν. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν τα τεκμήρια και διασώζουν την κατάσταση από τη γελοιοποίηση. «Κάτι τζιπάρες, κάτι σπιταρόνες και φορολογικές δηλώσεις των 6-7.000 ευρώ…»

Ζ.

Τελευταία

στιγμή

*«ΛΟΓΩ της σπουδαιότητας της υποδοχής της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πόλη μας, γεγονός για το οποίο η Γραμματεία του Προέδρου και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχε καμία ενημέρωση, αναβάλλεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου». Με μια σαρτζετάκεια ανακοίνωση, πλήθος τα κεφαλαία ‘’Π’’, ο Δημ. Τάχος ανέβαλε χθες αργά το μεσημέρι τη συνεδρίαση. Προφανώς σε συνεννόηση με τον δήμαρχο. Φυσικά το επιχείρημα δεν γνώριζα, δεν είδα, οπωσδήποτε και δεν στέκεται.

***

*ΕΙΧΕ προηγηθεί βέβαια η επιστολή της Κατερίνας Ζιαζιά που ζητούσε την αναβολή. Η οποία και προκάλεσε το κοινό αίτημα των τεσσάρων αντιπολιτευομένων παρατάξεων. Στην οποία ενέδωσε η δημοτική αρχή, τρέχοντας. Και οι αντιπολιτευόμενοι όμως τελευταία στιγμή σκέφτηκαν να αντιδράσουν, δεν τους είχε περάσει απ’ το νου.

***

*ΩΣΤΟΣΟ η θρησκευτική τελετή είχε προγραμματιστεί για τις 5.15, ενώ το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδρίαζε στις 7 μ.μ. Κατά μία εκδοχή προλάβαιναν άνετα. Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι.

Αποδείχθηκε άλλωστε. Αφού για τις 7 μ.μ. είχε προγραμματιστεί και συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία διεξήχθη κανονικά. Και δεν είναι άλλου θρησκεύματος αυτοί στην Περιφέρεια. (Πιο χριστιανός ο Καλογιάννης απ’ τον Αγοραστό;)

Ζ.

Πετώντας

*ΒΕΒΑΙΑ ο Κ. Αγοραστός κινείται με άλλες ταχύτητες. Μετά τα χθεσινά, όπου πρόλαβε και Παναγία και συμβούλιο, σήμερα πετάει για Λευκωσία, όπου ως πρόεδρος της ΕΝ. ΠΕ. θα μετάσχει στο συνέδριο της Κυπριακής Αυτοδιοίκησης. Αύριο Πέμπτη θα βρίσκεται πίσω για την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ. (Συνεδρίαση απ’ όπου θα προκύψει κλασικά το αέναο συμπέρασμα για πρωτιά της Θεσσαλίας σε απορροφητικότητες κλπ, όπως συμβαίνει τριάντα χρόνια τώρα.)

Ζ.

Εν Τρικάλοις

*ΘΡΙΑΜΒΟΣ για τη Φ. Γεννηματά στη Λάρισα, με 53% μεταξύ των 4.200 ψηφισάντων. Φως φανάρι ότι δεν χάνει στον β’ γύρο.

Ούτε στον Βόλο όπου πήρε 47%, με 2.900 στην κάλπη. Αλλά και στην Καρδίτσα, όπου προσήλθαν λίγο περισσότεροι από 2.000, έλαβε 48%. Τυπική διαδικασία πια.

***

*ΣΤΑ Τρίκαλα όμως, όπου η συμμετοχή ήταν ακόμη πιο αυξημένη αν συγκριθεί ο πληθυσμός, ψήφισαν 3.700. Και ο Ν. Ανδρουλάκης πλειοψήφησε με 41%, έναντι 36% της αντιπάλου του. Σπάνια επίδοση, μόνο στην πατρίδα το Ηράκλειο την ξαναείδε ο Κρητικός.

Στα Τρίκαλα λέει τον υποστήριζε ανοιχτά ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Οικονόμου, γιος του παλιού υφυπουργού Χρ. Οικονόμου αλλά και γαμπρός συνάμα της πρώην βουλευτή Σούλας Μερεντίτη, του σημιτικού αλλά και βενιζελικού μπλοκ. Όχι του Ελευθερίου Βενιζέλου εννοείται. (Πάντως ο Ν. Ανδρουλάκης επιτέθηκε κατά της οικογενειοκρατίας στην πολιτική.)

Ζ.

Μαστορικά

*- ΟΤΑΝ μαστορεύετε σας περισσεύουν και εσάς βίδες;

Ο νεαρός Λαρισαίος δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι όλοι το ίδιο παθαίνουν.

***

*Η διαπίστωση της παρατηρητικής Λαρισαίας.

- Η τσάντα της αισθητικού είναι πιο βαριά απ' την τσάντα του υδραυλικού. Τι άλλο να δούμε…

***

ΚΑΙ το μπλέξιμο του Λαρισαίου νοικοκύρη.

- Πόσα θες για να βάψεις δύο δωμάτια μάστορα;

- Τα μεροκάματα μόνο μωρέ…

- Δηλαδή;

- Φιλική τιμή, 400 ευρώ.

- Δεν μου κάνεις μια εχθρική τιμή καλύτερα;

Ζ.

Τραβούν κουπί

*ΥΠΟ πίεση, τρεχάματα αλλά και μεγάλες πιένες ο Χρ. Καπετάνος κι ο Ηρ. Γερογιώκας. Οι πρόεδροι της Νομαρχιακής και της Τοπικής Λαρίσης, σηκώνουν το βάρος διοργάνωσης του προσυνεδρίου της ΝΔ. Να υποδεχτούν τον Κυρ. Μητσοτάκη στην πόλη το Σάββατο και να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια.

Ζ.

Ο Mr DiEM25

*ΠΟΛΥΣ κόσμος, το αδιαχώρητο στο «Χατζηγιάννειο» για τον Γ. Βαρουφάκη. Οι Λαρισαίοι ήθελαν να τον ακούσουν. Τον χειροκρότησαν κιόλας θερμά, όταν εισήλθε στην αίθουσα με τον συνήθη αέρα σταρ. Πίσω του ακριβώς η Δανάη Στράτου, η γυναίκα του τον είχε από κοντά, τον βοηθάει σε όλα, κάνει το κουμάντο.

***

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως ο πρώην υπουργός αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ναι, ο Γ. Βαρουφάκης αντιστάθηκε στις κάμερες και τα μικρόφωνα. Δεν ήταν όμως γραφτό να συμβεί το πρωτοφανές. Καθότι τον μπλόκαραν τα μεγάλα κορμιά της λαρισαϊκής δημοσιογραφίας, Γαρουφαλιάς-Τρίμμης-Κατσαμπέλας ανένδοτοι μπροστά του, επωφελήθηκε κι ο δικός μας ο λιανός Κ. Γκιάστας.

***

*ΑΓΝΩΣΤΟ ποιος είχε αναλάβει την οργάνωση της εκδήλωσης στη Λάρισα, ίσως και κανένας, να ρυθμίστηκαν όλα από Αθήνα. Πάντως εκείνος ανέβηκε μόνος στο βήμα, δίχως προλόγους και συντονιστές. Και μίλησε και επικοινώνησε διαδραστικά μέσω ίντερνετ, πίσω του υπήρχε οθόνη όπου ανέβαιναν οι ερωτήσεις.

Από κάτω, κόσμος που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον, που είχε πάει από νωρίς, κάποιοι κρατούσαν και σημειώσεις, πολλοί οι νέοι, ορισμένοι τραβούσαν και βίντεο με τα κινητά. Μικτό αριστεροδεξιό ακροατήριο.

***

*ΦΑΝΗΚΕ ότι σφυγμομετρεί τις διαθέσεις του κόσμου. Άλλωστε μετά τη Λάρισα, χθες βρέθηκε στα Γιάννενα για παρόμοια εκδήλωση κ.ο.κ. Σφυγμομέτρηση για το αν το κόμμα του θα κατέβει και στις εθνικές εκλογές; Διότι το ‘’DiEM25’’ δημιουργήθηκε για τις επόμενες ευρωεκλογές. Το Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025, αγγλιστί Democracy in Europe Movement 2025, περισσότερο γνωστό με το αρκτικόλεξο DiEM25, ιδρύθηκε από τον Γ. Βαρουφάκη ως πανευρωπαϊκό πολιτικό κίνημα. Και το παρουσίασε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2016 σε εκδήλωση στο Βερολίνο. Στόχος του κινήματος είναι η δημοκρατική μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ζ.

Πάλι φίλοι

*ΕΔΩ δεν μαλώνουμε για τις δουλειές, δεν θα σφαχτούμε για τα προεκλογικά στο Επιμελητήριο… Οι Λαρισαίοι καφετεριούχοι που κατέρχονται στις επιμελητηριακές εκλογές επιδεικνύουν πολιτικό πολιτισμό μεταξύ τους. Ο σύλλογός τους υποστηρίζει όλους τους υποψηφίους με όποιο συνδυασμό κι αν κατεβαίνουν. Και πάλι φίλοι, ξανά μαζί θα πίνουμε καφεδάκι.

***

*ΜΕΤΑΞΥ των υποψηφίων ο Θάνος Κομπογιαννόπουλος του «Ράμπλας» με τον συνδυασμό Αδάμ, ο Αλεξ. Σακελάρης του «Κιούμπρικ» με το ψηφοδέλτιο Γιαννακόπουλου, ο Νίκος Αθανασούλης του «Σέρλοκ» με την παράταξη Παπαλέξη κι άλλοι κι άλλοι…

Ζ.

Υποχρεωτική

*ΚΕΦΑΚΙΑ οι Λαρισαίοι μαθητές.

-Τέρμα η πλάκα μάγκες, ως εδώ.

- Γιατί ρε τι έγινε;

- Πήγα οδοντίατρο.

***

*- ΑΥΤΟ το μάθημα έχει υποχρεωτική εργασία.

- Ναι; Βάλτε μας να σκάψουμε κιόλας.

***

*-«ΜΗΝ ρίχνετε χαρτιά στην τουαλέτα», λέει. Σιγά μην της πούμε και τον καφέ…

Ζ.

Διίστανται

*Ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαιώνουν ότι δεν κινδυνεύει από πλειστηριασμό καμιά πρώτη κατοικία, κανενός οφειλέτη, πέρα από επαύλεις αξίας άνω των 300.000 ευρώ. Κι ότι οι αντιδρώντες είναι κατά κανόνα οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που εξαιτίας τους φαλίρισαν οι τράπεζες, αυτοί που πήραν τα θαλασσοδάνεια. Δεν μπορεί να λένε ψέματα, μπορεί; Ότι τα κινήματα που αντιδρούν είναι κακώς πληροφορημένα, λένε.

***

Την ίδια στιγμή όμως, η Πρωτοβουλία Λαρισαίων πολιτών κατά των πλειστηριασμών ‘’Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’’, όπως ακριβώς το φώναζε κι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όπως υποτίθεται ότι συνεχίζει και τώρα να υπερασπίζεται τον φτωχοποιημένο κόσμο, η Πρωτοβουλία λοιπόν αναφέρει ότι μπλοκάρει σήμερα στο Ειρηνοδικείο Λάρισας, ώστε να μην βγουν στο σφυρί «Ένα οικόπεδο εκτάσεως 253 τ.μ., στη συνοικία «Ιπποκράτης». Πάνω στο οικόπεδο αυτό έχει ανεγερθεί διώροφη κατοικία. Και οικόπεδο ένα στρέμμα με ισόγεια μονοκατοικία στο Κουλούρι». (Να είναι αυτά ιδιοκτησίες κεφαλαιοκρατών που κλέβουν τις τράπεζες;)

Ζ.

Σημιτικοί;

*«Η δεύτερη έφοδος του σημιτισμού για την άλωση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι αποτυγχάνει», εκτιμά ο Γιάννης Τριάντης. «Οι κ. Καμίνης και Θεοδωράκης ηττήθηκαν κατά κράτος και εφεξής ο ρόλος τους περιορίζεται σημαντικά. Ο Καμίνης ήταν αντιμέτωπος με τη μετριότητά του και ο Θεοδωράκης με μια καταλυτικά αντίφαση: ως ηγέτης του Ποταμιού ξιφουλκούσε εναντίον του παλιού συστήματος, στο οποίο ένας πυλώνας ήταν το ΠΑΣΟΚ. Όμως η βαθμηδόν φθίση του κόμματός του τον οδήγησε στα ύδατα εκείνων που εγκαλούσε. Μοιραία επιλογή και αναπόφευκτη ήττα».

***

*ΚΑΙ προβλέπει: «Αν οι ψηφοφόροι των δύο «εκσυγχρονιστών» και του Μανιάτη προσέλθουν στις κάλπες την επόμενη Κυριακή, δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επικρατήσει η κυρία Γεννηματά. Προβάλλει –και είναι-μεγάλο φαβορί, αλλά οι ηττημένοι σημιτικοί (μαζί με Βενιζέλο κ.α.) θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να ηττηθεί. Θετικό στοιχείο η ικανοποιητική συμμετοχή, αλλά η κραυγαλέα απουσία νέων ψηφοφόρων προβληματίζει». (Και μετά την Κυριακή εννοείται περισσότερα.)

Ζ.

Κάλπη ψεύτρα

*ΠΑΡΑΞΕΝΑ πράγματα έως εξευτελιστικά. Ο υποψήφιος αρχηγός Δ. Τζιώτης έλαβε 400 ψήφους. Σε όλη τη χώρα. Καταθέτοντας την υποψηφιότητά του είχε προσκομίσει πάνω από 1.200 υπογραφές. Τον ψήφισε άραγε τον εαυτό του;

Σάμπως ο Απ. Πόντας; Με πάνω από 2.000 υπογραφές υποστηρικτών του, πήρε τελικά λιγότερες από 1.000 ψήφους. Μα κι ο καθηγητής Κ. Γάτσιος των 4.600 υπογραφών ψηφίστηκε μόνο από 3.500 άτομα. Κάτι δεν πάει καλά…

Ζ.

Χάσμα

γενεών

* Παίρνει τηλέφωνο ο πατέρας μου από τη δουλειά και λέει ότι του ζήτησαν μέλι. Χαμογελούσε με συγκατάβαση ο νεαρός Λαρισαίος.

-Τι μέλι ρε πατέρα;

- Ξέρω γω; Κάτι για τα χαρτιά…

- Εντάξει, μέιλ θα ήθελε…

Ζ.

Σαράντα μέρες

*ΚΑΝΕΙΣ δεν περνάει από το πεζοδρόμιο Κραννώνος και Ποσειδώνος εδώ και σαράντα μέρες. Μπορεί να αποφασίσουν να φωνάξουν και παπά για ευχέλαιο πια…

Ήταν ένα έργο της ΔΕΗ. Έσκαψε ο εργολάβος. Κι ύστερα έφυγε αφήνοντας τα χώματα σωρό, το πεζοδρόμιο καταργήθηκε. Πέρασε ενάμισης μήνας και τίποτε δεν άλλαξε. Οι πεζοί κατεβαίνουν στο οδόστρωμα κι έχει και κίνηση εκεί.

***

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ έγιναν πολλά. Ειδοποιήθηκε η ΔΕΗ, κανένα αποτέλεσμα. Λογικό τα παράπονα να φτάσουν στον δήμαρχο. Στη δημοτική αστυνομία καταρχάς, εντάξει αναρμόδιοι δεν θα πάρουν αυτοί τα φτυάρια. Εξήγησαν πάντως στους περιοίκους ότι έμαθαν πως ο εργολάβος πτώχευσε πως έχει κι αλλού ημιτελή έργα κι ότι το θέμα θα φτάσει στη Βουλή. «Θα συζητήσει η Βουλή για το αν θα φύγουν τα χώματα από το πεζοδρόμιό μας;»

***

*Η δημοτική αστυνομία έκρινε ότι εκεί ολοκληρώθηκε ο ρόλος της. Ούτε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου δεν ειδοποίησε. Έφτασαν κι εκεί οι διαμαρτυρόμενοι, θα το δουν τους είπαν, πότε δεν το διευκρίνισαν. «Μήπως πρέπει να πάρουμε εμείς τα φτυάρια;» αναρωτήθηκαν. «Αλλά μ’ αυτά μπορεί να γίνουμε επικίνδυνοι για τους αναρμόδιους».

Ζ.

 «Φανάρια»

* ΣΤΗΝ κατάσταση στους πεζόδρομους αναφέρεται συμπολίτης που έτυχε χθες - και προχθές – να απολαμβάνει τον καφέ του σε κεντρικό πεζόδρομο. Όπου τα διερχόμενα αυτοκίνητα, άλλα για επαγγελματικούς λόγους άλλα για προσωπικούς λόγους των οδηγών, ήταν «περισσότερα» από τους πεζούς.

Για να προτείνει αστειευόμενος, αν μπορεί κάποιος να αστειευθεί, την τοποθέτηση… σηματοδοτών ή την κατασκευή… διαβάσεων πεζών για τους πεζόδρομους. Όποιος επιθυμεί, μπορεί ανεξέλεγκτα να χρησιμοποιήσει τον πεζόδρομο, όποια στιγμή θελήσει. Η αστυνόμευση είναι ανεπαρκής ενώ οι μπάρες που αναμένεται να εξομαλύνουν το πρόβλημα, ακόμη να τοποθετηθούν αφού ο διαγωνισμός του Δήμου δεν έχει περαιωθεί.

Το να επιμείνει κάποιος στην τήρηση του ΚΟΚ ή να απαιτήσει από αυτούς, τους ελάχιστους έστω, οδηγούς, να σεβαστούν τους κανόνες είναι μάταιο. Δυστυχώς μόνο με μέτρα, θα επιλυθεί το πρόβλημα. Αυτός που θα παρκάρει σε θέση ή σε ράμπα ΑμεΑ, δεν χρειάζεται διάλογο. Γερανό χρειάζεται…

Β.Κ.

Παρατάσεις…

* ΜΕ το "σταγονόμετρο" οι παρατάσεις για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων. Ολιγοήμερες και συνεχείς… και ας είναι προβληματικές. Από την ανακοίνωση των παρατάσεων έως την ψήφισή τους και την κοινοποίησή τους στις εφορίες, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση και οι εργάσιμες ημέρες για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων είναι ελάχιστες…

 Προφανώς έχει σκοπιμότητα η πρακτική αυτή. Γιατί αν δεν είχε, θα δινόταν προθεσμία μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως ζητούν οι φοροτεχνικοί και θα ξεμπέρδευαν όλοι.

Αντ’ αυτού;

 Έληξε στις 31 Οκτωβρίου για πολλοστή φορά η προθεσμία. Δόθηκε 15νθήμερη παράταση. Χθες μια μέρα από την καταληκτική ημερομηνία, δόθηκε και νέα 10ήμερη διορία. Στις 25 Νοεμβρίου πιθανότατα θα υπάρξει και νέα και ούτω καθεξής. Η μικρής διάρκειας παράταση βγάζει μια πίεση στους φορολογούμενους , ενώ αν η προθεσμία επιμηκυνθεί θα το αφήσουν για αργότερα, θα το ξανασκεφτούν και ίσως το μετανιώσουν…

Γ.Ν.

Δεν τραβάει…

* ΔΕΝ έχει «τραβήξει» η εφαρμογή του εξωδικαστικού συμβιβασμού για την αναδιάρθρωση επιχειρηματικών οφειλών, παρά την ικανοποίηση που βγάζει προς τα έξω η κυβέρνηση.

Από τις 7.550 επιχειρήσεις που ξεκίνησαν την ετοιμασία της αίτησης έχουν περάσει επιτυχώς τα κριτήρια μόνο οι 1.404, δηλαδή 1 στις 5. Και από αυτές πολλές λιγότερες έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία για να προχωρήσει η διαδικασία.

Σαφώς πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία αλλά από τη στιγμή που το σύνολο των προβληματικών χορηγήσεων είναι 60 δισ. καταλαβαίνει κανείς το πόσο χαμηλές είναι οι επιδόσεις της νέας διαδικασίας.

 Όταν ψηφίστηκε η σχετική νομοθεσία, οι τράπεζες εκτιμούσαν ότι με ελάχιστο ύψος οφειλών τα 20.000 ευρώ προς Δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούσαν δυνητικά να ρυθμιστούν περί τα 4 δισ. ευρώ δανείων που έχουν δοθεί σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις όλων των νομικών μορφών. Πλέον θεωρούν πως εάν ο ρυθμός ένταξης των δανειοληπτών δεν αυξηθεί τους επόμενους μήνες το νέο εργαλείο θα οδηγηθεί σύντομα σε αχρηστία…

 

 

GEMISE

*ΓΕΜΙΣΕ Λάρισα η εκδήλωση της Πυροσβεστικής στην Αθήνα. Και ο Μ. Χαρακόπουλος, που ως ‘’σκιώδης’’ εκπροσώπησε τον Κυρ. Μητσοτάκη. Αλλά και η Αθηνά Κρικέλη της οποίας το ντοκιμαντέρ «ΕΜΑΚ Κλήση Ζωής» προβλήθηκε εκεί και στο οποίο εμφανίζονται πολλοί Λαρισαίοι της ΕΜΑΚ καθώς γυρίστηκε κυρίως στον Όλυμπο.

Ζ.

 

 

H STANTAR

*Η στάνταρ εικόνα στην Αθ. Διάκου. Μονίμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στις ράμπες του πεζοδρομίου. Λες και γι’ αυτό τον σκοπό το είχε διευρύνει ο Δήμος. Και δεν είναι που καταργούν την έννοια του πεζοδρομίου για τους διερχόμενους, εμποδίζουν και τους περιοίκους να μπαινοβγαίνουν στα σπίτια τους. Αγανακτισμένος κόσμος τηλεφωνεί στην Τροχαία, κανένα αποτέλεσμα. Απίστευτο;

Ζ.

 

 

PLHUVRA

* ΠΛΗΘΩΡΑ υποψηφίων… Τη μεγαλύτερη "ομάδα" κατεβάζει στην εκλογική μάχη το "Νέο Επιμελητήριο". Συνολικά 124 υποψήφιους, τους περισσότερους από κάθε άλλη παράταξη. Συνδυασμός με γνωστά και σημαντικά ονόματα της επιχειρηματικής κοινότητας και με ισόρροπη κατανομή. Από τον κλάδο υπηρεσιών 53, από το τμήμα εμπορίου 35 και της μεταποίησης 36. Συνολικά 86 άντρες και 38 γυναίκες, με έντονη παρουσία των νέων επιχειρηματιών. Φουλ επίθεση για αυτοδυναμία…

Στη φωτογραφία ο επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» και επικεφαλής του συνδυασμού Βασίλης Ζάρκος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της "Ε" Γιώργο Μιχαλόπουλο, σε μια συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις που δρομολογούνται στον επιχειρηματικό φορέα…

Γ.Ν.

 

 

FYLLOMETRV

*ΦΥΛΛΟΜΕΤΡΩ, φυλλομετρώ εις το δάσος, όταν ο λύκος δεν είναι εδώ. Δάσος η γνώση και τι να πρωτοπρολάβει ακόμη κι η επιμελής Κοκκινοσκουφίτσα.

Ζ.