Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποδοχή της Αγίας Ζώνης

Δημοσίευση: 16 Νοε 2017 19:45

* ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα ήταν παρών στην επίσημη υποδοχή της Αγίας Ζώνης στη Λάρισα ο Χρήστος Κέλλας.

Κατευθείαν από Αθήνα στη Λάρισα και πάλι πίσω Αθήνα, λοιπόν… Ίσως και για να δείξει πως παρά τις τελευταίες επιθέσεις από κυβερνητικούς κύκλους, η ορθοδοξία ταυτίζεται με όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου. Αν κρίνουμε από τη λαϊκή συμμετοχή, μάλλον αυτό πιστεύουν και οι περισσότεροι πολίτες...

 

Ξιφομαχίες

*ΟΛΗ μέρα κάθε μέρα οι Λαρισαίοι να ξιφομαχούν ψηλά, πάνω απ’ τα κεφάλια τους με τις ομπρέλες ανοιχτές. Εύκολο δεν είναι να κάνει κάποιος μανούβρα στο στενό πεζοδρόμιο όταν διασταυρώνεται με τον απέναντι. Είναι κι οι διαφορές στα ύψη των ανθρώπων που αντί να διευκολύνουν τη διέλευση, συχνά την μπλοκάρουν στις κινήσεις της αμηχανίας.

***

*ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ οι Λαρισαίοι παρακολουθούσαν την απίστευτη τραγωδία στην Αττική. Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Τόσοι πνιγμένοι από βροχή, δεν έχει ξαναγίνει. Δεν είχε βρέξει δα όσο και στον Κατακλυσμό του Νώε… (Άντε να συνέλθουν τώρα οι ηγέτες και μετά ν’ αρχίσουν τον καβγά για το τι έφταιξε.)

***

*Η βροχή που στην ύπαιθρο ποτίζει τη γη κι είναι ευλογημένη, άντε να κάνει και καμιά μικροζημιά αν παραείναι έντονη, στα τσιμέντα μπορεί όπως αποδείχθηκε να γίνει και κατάρα.

Ζ.

 

Πάλι Γερμανοί

*ΤΟΣΕΣ δεκαετίες μετά οι Γερμανοί στρατιώτες προσγειώθηκαν στην Κρήτη. Αθόρυβα κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Όπως ανακοινώθηκε εκ των υστέρων, 200 Αμερικανοί και 650 Γερμανοί στρατιώτες έθεσαν σε εφαρμογή τα συστήματα αεράμυνας Patriot και Stinger, στο πλαίσιο της άσκησης «Άρτεμις», με πραγματικά πυρά εκεί στο αεροδρόμιο της Σούδας. Άσκηση που ενόχλησε λέει την Τουρκία η οποία θεώρησε ότι στρεφόταν δυνητικά εναντίον της.

Άλλη διάσταση έδιναν όμως χθες οι Λαρισαίοι συζητώντας σχετικά.

-Συμπέρασμα πρώτον: Οι Γερμανοί έχουν πλέον ξανά στρατό, που τον βγάζουν κιόλας εκτός συνόρων. Συμπέρασμα δεύτερον: Οι Γερμανοί ξανάρχονται.

Ζ.

 

Εξ εφέδρων

*ΔΙΑΒΑΖΑΝ χθες στην εφημερίδα την αναλυτική ενημέρωση που έδωσαν οι τοπικοί σύνδεσμοι εφέδρων αξιωματικών για την άσκηση που οργάνωσαν για τα μέλη τους σε πλαγιές της Καλαμπάκας, και σχολίαζαν οι Λαρισαίοι.

- Μα τι κάνουν; Μεγάλοι άνθρωποι παν’ και μουτζουρώνονται με φούμο και ασκούνται στα νέα όπλα; Πρώτες βοήθειες και τέτοια δηλαδή, χρήση πυξίδας διαβάζω κλπ.

-Να τώρα χρησιμοποιούν λέει και gps… Κάναν και 10 χιλιόμετρα πορεία ένοπλοι…

- Σαν τιμωρία μοιάζει σ’ αυτή την ηλικία, με τον Σταμούλη τον λοχία… Τα όπλα όμως, τι όπλα, πού τα βρήκαν;

- Πλαστικά βρε, ψεύτικα.

-Και καπελάκια αντί για κράνη αλλά με στολές παραλλαγής και άρβυλα καλογυαλισμένα, όρεξη που την έχουν…

-Αυτοί βρε θα σώσουν την πατρίδα άμα χρειαστεί, όχι εσύ με το κάθε μέρα καπουτσίνο. Καμιά δεκαπενταριά όμως μονάχα είδα, απ’ όλη τη Θεσσαλία…

Ζ.

 

Και οι Δέκα

*ΔΙΑΒΑΖΑΝ οι Λαρισαίοι χθες για τις εκλογές των αξιοσέβαστων εφοριακών, καλοί αλλά μακριά κι αγαπημένοι, έβλεπαν στην εφημερίδα τα ονόματα των υποψηφίων και έξυναν το κεφάλι. Τρία μονάχα ψηφοδέλτια. Η ΔΑΚΕ και η ΔΑΣ, εντάξει γνωστοί και μη εξαιρετέοι δεξιοί και κομμουνιστές. Και η παράταξη ΔΕΚΑ, που είναι και δέκα δηλαδή οι υποψήφιοί της, όπου διαπίστωναν συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και παραφυάδων αυτών, μια ποικιλία αριστερών, κεντροαριστερών, δεξιοαριστερών…

Ζ.

 

Α’ κατοικία

*Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι είναι προστατευμένες από πλειστηριασμούς οι πρώτες κατοικίες αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας επιμένουν, με αφορμή χθεσινό σχόλιο, είναι κατηγορηματικοί.

- Και το διώροφο στη συνοικία Ιπποκράτη, το σπίτι στο Κουλούρι; Που τους πλειστηριασμούς μπλόκαρε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας…

- Ήταν τα συγκεκριμένα ακίνητα πρώτη κατοικία; Ή…

***

*ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν γίνεται να καλύψει ο νόμος όλα τα ακίνητα που μπορεί να έχει κάποιος. Η κυβέρνηση για την α’ κατοικία δεσμεύεται. Ούτε όμως και μπορεί να πεις πως άμα έχει ο άλλος σπίτι στη Λάρισα κι ένα σπίτι στο χωριό του ότι είναι μεγαλοϊδιοκτήτης. Το σπίτι του είναι και το ένα και το άλλο. Κι η Πρωτοβουλία «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», δεν είναι Υποθηκοφυλακείο, τα σπίτια των ανθρώπων υπερασπίζεται. (Λιγάκι μπέρδεμα πάντως.)

Ζ.

 

Μόνο ένας

*ΕΝΑΣ και μοναδικός εκ των οκτώ Λαρισαίων βουλευτών στην υποδοχή της Αγίας Ζώνης, μόνο ο Χρ. Κέλλας έσπευσε να προσκυνήσει, παρών στην υποδοχή από το αεροδρόμιο ακόμα. Εντάξει, δεν θα περίμενε να δει κάποιος και τον Γ. Λαμπρούλη του ΚΚΕ, οι υπόλοιποι έξι όμως…

***

*ΕΞΙΣΟΥ ευλαβείς προσκυνητές ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, που ήταν και ο πρωτοκάθεδρος στην υποδοχή, αλλά κι ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης ο οποίος ποτέ δεν έπαψε να δηλώνει αριστερός.

Ζ.

 

Οι «δίπορτοι»

*ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ο έμπειρος πολιτικά και αρκούντως νουνεχής Λαρισαίος πασοκτζής. Θεώρησε αστήρικτους τους πανηγυρισμούς των συντρόφων του για την πολύ μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία. «Για σοβαρευτείτε…» παρότρυνε. Και εξηγούσε ότι αν όλοι αυτοί που πήγαν την Κυριακή στην κάλπη ήταν και ψηφοφόροι του νέου φορέα, παλιοί πασόκοι και επανακάμψαντες, τότε λέει «έπρεπε αυτό να ανιχνευτεί δημοσκοπικά. Και τα γκάλοπ έπρεπε ήδη να μας δίνουν 18-20%...». Θύμιζε ότι οι διπλάσιοι σε αριθμό πηγαίνουν στις εσωκομματικές της ΝΔ κι εκείνη εμφανίζει ποσοστά άνω του 30%. Άρα;

***

*ΤΟ συμπέρασμά του, γι’ αυτό σύστηνε αυτοσυγκράτηση, ήταν ότι οι μισοί από όσους έσπευσαν να ψηφίσουν τώρα το έχουν δίπορτο. Ψηφίζουν στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται όμως και ως ΠΑΣΟΚ. (Είναι μια εκτίμηση.)

Ζ.

 

Μεσηλίκων

*- ΚΑΗΜΟ το έχω μια φορά να βουτήξω κουλουράκι στον καφέ μου και να μην πέσει μέσα…

Είχαν τα θέματά τους και χθες οι μεσήλικες Λαρισαίοι στην παρέα του καφέ επί της Πατρόκλου.

***

*- ΣΤΟΝ τάφο μου ρε σεις, θα γράφει αν δεν κάπνιζε και δεν έπινε, ακόμη θα κάπνιζε και θα έπινε.

***

*-ΚΑΙ πόσο την έχεις;

-Περίπου 16.

-Την πίεση λέω μωρέ…

-Γιατί εγώ τι λέω…

Ζ.

 

Οι φυλές

*ΑΛΛΟΣ πασοκτζής, που εντρυφά ως μελετητής των φυλών που έχουν αναπτυχθεί κάτω από τον πράσινο ήλιο, διαπιστώνει από τις έρευνές του τοπικά ότι τη Φώφη την ψήφισαν πανταχόθεν προερχόμενοι. Όλοι εκείνοι που εκτίμησαν ως δικό της επίτευγμα την επιτευχθείσα συσπείρωση, την αναγεννητική προσπάθεια, τη δημιουργία του ενωτικού νέου σχήματος. Και σημιτικοί την υποστήριξαν και βενιζελικοί και από την πλευρά του ΓΑΠ αλλά και δημαρίτες μα και κάποιοι που είχαν φύγει προς το Ποτάμι. Γι’ αυτούς τους τελευταίους ζωντανή απόδειξη αποτελεί ο προσφάτως προσχωρήσας βουλευτής Κ. Μπαργιώτας.

- Δεν μονοπωλεί ο Ανδρουλάκης τη σημιτική ή τη βενιζελική πτέρυγα, συνεχίζει ο μελετητής των φυλών του ΠΑΣΟΚ. Στη Λάρισα τουλάχιστον…

Ζ.

 

Μα πώς...…

*ΕΙΧΕ γίνει μεγάλη αναταραχή πριν το αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης, που ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης είχε ταχθεί κατά του Αχελώου, «διευκολύνοντας τον Τσίπρα» όπως είχε καταγγελθεί εκ δεξιών και εξ αριστερών, διαμαρτυρίες που ο Δήμος Λάρισας άλλαξε θέση μετά από δεκαετίες με προσωπική απόφαση ενός.

***

*ΤΕΛΙΚΑ, δεν πρέπει να ήταν κι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Τουλάχιστον έτσι φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπου κυριάρχησε μια αχλύς συναίνεσης. Όχι ότι δεν υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Ωστόσο συμφώνησαν ότι θα συμφωνήσουν. Και ανέθεσαν σε Διαπαραταξιακή να καταλήξει σε κοινή απόφαση για Αχελώο και για τα νερά στη Θεσσαλία εν γένει. Απίστευτο; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμφωνήσει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άντε πες ότι το ΚΚΕ δεν θα συναινέσει όπως πάντα, οι άλλοι όμως πώς θα βρουν κοινό τόπο;

- Και να φέρετε το ψήφισμα να το δει κι ο δήμαρχος πρώτα, εντάξει; (Αστειεύτηκε ο Απ. Καλογιάννης που είχε καεί παλιότερα στον χυλό…)

Ζ.

 

Οι αντιπολιτευόμενοι

*ΑΠΟ αναβολή σε αναβολή το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Κατά την πάγια συριζαϊκή συνήθεια, με το μαλακό, αναβολή στην αναβολή, να ωριμάσει ίσως καλύτερα το πρόγραμμα. Και τώρα είπε λέει ο αρμόδιος υπουργός ότι θα ξεκινήσει τον Δεκέμβρη, ήτοι με το νέο έτος, είναι κι οι αργίες των Γιορτών. Να όμως που στο θρακιώτικο αναπτυξιακό συνέδριο ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για έναρξη «αυτόν τον μήνα, τον Νοέμβριο δηλαδή ξεκινάει». Κι είναι και κοντά για να ξεχαστεί.

***

*ΟΠΩΣ και στο αντίστοιχο συνέδριο της Λάρισας. Μιλάει ο πρωθυπουργός, τον χειροκροτούν από κάτω. Παλαμάκια στην πρώτη σειρά, όπου και η αρμάδα των υπουργών, πάλι καμιά δεκαπενταριά παρόντες και στην Κομοτηνή. Σιγή, παγωμάρα στις δύο επόμενες σειρές, εκεί κάθονταν νεοδημοκράτες παράγοντες κι άλλοι αντιπολιτευόμενοι. Τα χειροκροτήματα συνεχίζονταν στις παραπίσω σειρές, όπου ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. (Εκεί στη δεύτερη-τρίτη σειρά ορισμένοι είχαν βάλει τις παλάμες κάτω από τις μασχάλες τους, για σιγουριά ότι δεν θα τους ξεφύγει από αμεριμνησία, να τους δείξει κι η τηλεόραση…)

Ζ.

 

Ζόρικες αλλά...…

*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι που είχαν υποφέρει κυνηγώντας κορίτσια.

-Τι μουσική ακούς;

-Έντεχνο, λαϊκά… Εσύ;

-Aτμοντέθ, μογγολική ρέγκε, θιβετιανή αναρχοπάνκ…

-Πόσο ταιριάζουμε ρε συ; Μας αρέσει και στους δύο η μουσική…

***

*-ΤΗ θέλω σαν τρελός ρε φίλε..

-Ποια;

-Δεν έχω θέμα.

***

*- ΜΩΡΟ μου είπαμε να υπάρχει ένταση στη σχέση μας για να ανάβουν λίγο τα αίματα, αλλά όχι και να μου φέρνεις το τηγάνι στο κεφάλι…

Ζ.

 

Στη φυλακή

*ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ανακοίνωση από Λαρισαίο συνδικαλιστή που ευχαριστεί τους συναδέλφους του για την υποστήριξη «που μας ανέδειξαν», λέει, «πλειοψηφική παράταξη στη φυλακή της Λάρισας». Ουπς… Ποιον; Τη Συμμαχία Δημοκρατικών Δυνάμεων Φυλακής Λάρισας. Οι απέξω εννοείται ψήφιζαν.

Ζ.

 

Αχτίφ

* ΜΕΧΡΙ και ιδεολογικά μαθήματα είχε η συζήτηση για τον Αχελώο, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Η ώρα είχε περάσει με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχου να παρεμβαίνει προκειμένου να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος.

Σαν «κομμουνιστής μίλησε» είπε ο κ. Τάχος παραχωρώντας τον λόγο στον επόμενο ομιλητή, τον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ, Π. Κρίκη, προφανώς για να μιλήσει λιγότερο.

Αλλά ο κ. Κρίκης «απαντώντας» στα λεγόμενα του κ. Ντ. Διαμάντου τόνισε πως «μου θυμίζουν τις απατημένες κορασίδες». Και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τους αγρότες που θίγονται από την ΚΑΠ και την ιδιωτικοποίηση του νερού δεν γίνεται, τόνισε ο κ. Κρίκης.

Για να υπογραμμίσει πως «τρίτος δρόμος δεν υπάρχει» και αστειευόμενος πρόσθεσε ότι «τελικά δεν θα τα πάρουν τα χωράφια οι κομμουνιστές». «Καπιταλισμός ονομάζεται αυτό» είπε ο κ. Κρίκης. «Σοβιετοποίηση» ανταπάντησε ο κ. Διαμάντος. «Καπιταλισμός στο ανώτερο στάδιο, δηλαδή ιμπεριαλισμός» επέμενε ο κ. Κρίκης.

Β.Κ.

 

Ώρες

* ΕΥΚΟΛΑ, αρκετά εύκολα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας επιτρέπουν τη «χαλάρωση» της διαδικασίας κατά τις συνεδριάσεις του συμβουλίου. Επί το ακριβέστερον δεν αντιστέκονται στον πειρασμό να τοποθετηθούν για όλα τα θέματα ακόμη και αν δεν προβλέπεται η συζήτηση στην ημερήσια διάταξη.

Συζήτηση επί της διαδικασίας και συζήτηση για τη συζήτηση. Όχι βεβαίως πως δεν γίνονται και ουσιαστικές συζητήσεις. Το αντίθετο μάλιστα, υπάρχουν συνεδριάσεις, που, αν εξαιρεθούν μικροπολιτικές συμπεριφορές, παράγεται ουσιαστικός και εξαιρετικός διάλογος με σύνθεση απόψεων.

Χθες ωστόσο ενώ η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε περισσότερα από 60 θέματα και ενώ επρόκειτο να συζητήσουν για τον Αχελώο, από τις 2 το μεσημέρι που ξεκίνησε η συνεδρίαση τους πήρε 4 το απόγευμα για να μπούνε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η οποία συνεδρίαση ολοκληρώθηκε μετά από 5 ώρες συζήτηση, δηλαδή στις 7 χθες το απόγευμα.

Η κατάσταση του δικτύου ΟΣΕ για παράδειγμα, με αφορμή και τον τραγικό θάνατο δύο ανήλικων παιδιών, έπρεπε να αποτελέσει ξεχωριστό θέμα. Ίσως και έκτακτη ξεχωριστή συνεδρίαση. Αν δεν το συζητήσουν αυτό όλοι οι φορείς της πόλης, αν δεν αρκεί ο θάνατος δύο παιδιών για να διαμορφωθεί διεκδικητικό πλαίσιο της πόλης, τότε πότε θα «συγκινηθεί» ο ΟΣΕ;

Β.Κ.

 

Χαζομπαμπάς

* ΤΟ πρώτο τους παιδί απέκτησαν χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος και η σύζυγός του Ρούλα Οικονόμου. Τον νέο πατέρα συνεχάρη χθες σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, όταν ο πρόεδρος Δ. Τάχος ανέφερε τον λόγο της απουσίας του από τη συνεδρίαση.

Νωρίτερα ο πανευτυχής πατέρας μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε πει «Καλώς ήρθες μικρή μας πριγκίπισσα».

Να τους ζήσει!

Ζ.Π.

 

Βόμβα...

* ΚΑΙ τώρα τι; Πυροδότησε τη "βόμβα" το ΣτΕ και τα δεδομένα αλλάζουν!

Οι έλεγχοι των αρχών σε τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων δεν μπορεί να επεκταθεί πέραν της πενταετίας. Απόφαση με μεγάλη βαρύτητα σε φορολογικό, ποινικό και οικονομικό επίπεδο…

Χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις οδηγούνται στο αρχείο, όλες οι χρήσεις μέχρι το 2010 παραγράφονται και εκατομμύρια έσοδα για το Δημόσιο κάνουν "φτερά".

 Ξέχωρα που η εξέλιξη αυτή θα αναγκάσει τη φορολογική διοίκηση να αναπροσαρμόσει τον ελεγκτικό της μηχανισμό καθώς οι περισσότεροι εφοριακοί ασχολούνταν με τις εισαγγελικές παραγγελίες.

Και μόνο η δήλωση του Πιτσιλή ότι "η απόφαση θα μας βάλει σε ένα νέο κύκλο ανασχεδιασμού", λέει πολλά. Η ουσία για να γίνει κατανοητό είναι πως τίποτε πέραν της πενταετίας δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη... Οι αναδρομικοί έλεγχοι που επεκτείνονταν σε βάθος δεκαετίας τέλος.

Γ.Ν.

 

Με αιτήσεις…

* ΣΥΝ Αθηνά και χείρα κίνει… Να πάρουν το μέρισμα οι συνταξιούχοι και οι λοιποί δικαιούχοι αλλά όχι και χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους! Να σταθούν μπροστά… στον υπολογιστή και να υποβάλουν αίτηση, όνομα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, iban λογαριασμού και ό,τι άλλο ζητηθεί, αλλιώς μέρισμα δεν έχει.

"Αυτοματοποιημένη διαδικασία, ούτε να φέρνει κανείς χαρτιά ούτε να μπαίνει σε διαδικασίες δύσκολες" λένε...

Οπότε; Είτε τα ΚΕΠ θα αναλάβουν τη "λάντζα" είτε οι λογιστές. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν γίνει, το αλαλούμ που θα προκληθεί δεν πρόκειται να αποφευχθεί…

Γ.Ν.

 

KOKA KOLA CIU

*AMA είναι ελαφριά η κοακόλα, φωτίζει, μπορεί και να φεγγίζει.

Ζ.

 

SOYLTHS CIU

*ΛΕΝΙΝΙΣΤΗΣ κι ο Γ. Σούλτης; Ο σύντροφος Πέτρος Κρίκης ήταν που διακινούσε ημερολόγια της Οκτωβριανής στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει και οικονομική εξόρμηση το ΚΚΕ. Συναίνεσε κι ο ταβάριτς Γκιόργκι…

Ζ.

 

PARKARE CIU

*ΝΑΙ, όντως, πράγματι πάρκαρε ο Λαρισαίος. Με εκπληκτική ευκολία. Επί της Ηρ. Πολυτεχνείου. Παλεύεται;

Ζ.

 

ZIAZIA CIU

 *- ΝΑΙ Κατερίνα, ο δήμαρχος συγκατένευσε. Θα ξαναπάμε μαζί να προσκυνήσουμε τη Ζώνη της Παναγίας πάλι…

Ζ.

 

IVANNIDHS CIU 

 

* «ΤΟ παιδί του λαού», ο «γιος του καροτσέρη», όπως τον αποκαλούν στην Ελασσόνα ξαναχτύπησε. Πρόκειται για τον πρ. πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Ελασσόνας Ανέστη Ιωαννίδη, που εμφανίστηκε ως φίλος της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και ψήφισε ανοιχτά για τη Φώφη Γεννηματά! Έχοντας δίπλα τον φίλο του, υπεύθυνο του Εκλογικού Τμήματος Ελασσόνας Αλέκο Κυριλλίδη.

Λαλίστατος, όπως πάντα, ο Ανέστης τόνισε με νόημα: «Ναι, στηρίζω τη Φώφη, και το έκανα στη μνήμη του πατέρα της, Γιώργου Γεννηματά, που ήμασταν φίλοι από τα παλιά. Τα όπλα δεν τα παρέδωσα. Θα είμαι στρατιώτης στην πρώτη γραμμή, στον χώρο στον οποίο ανήκω. Το κυριότερο είναι να είμαι υγιής και ίσως ξανατολμήσω να ασχοληθώ με τα κοινά για να τιμωρήσω φίλους της παράταξής μου που με πρόδωσαν. Ασχολούμενος τόσα χρόνια με την πολιτική, θέλω να μοιάσω τον Γιώργο Σουφλιά, τον Δημήτρη Τσοβόλα («γιο του αγωγιάτη») και τον αείμνηστο λαοφιλή δήμαρχο Ελασσόνας Χρήστο Βλαχοδήμο. Και βέβαια την ερχόμενη Κυριακή ξανά στις κάλπες για να στηρίξω τη Φώφη».

(Κίνηση που «κρύβει» πολλά; Ποιος ξέρει...)

 Ι.Μ.