Με το τουλούμι

Δημοσίευση: 17 Νοε 2017 18:55
*ΠΑΤΑΣ τον διακόπτη, τσουπ βγαίνει ένας βουλευτής;  Ζ. *ΠΑΤΑΣ τον διακόπτη, τσουπ βγαίνει ένας βουλευτής; Ζ.

*ΜΑ, κοντομάνικα αδιάβροχα; Κι όμως φοριούνται αυτές τις μέρες στη Λάρισα. Βροχή με το τουλούμι αλλά και το θερμόμετρο στα διψήφια, το κλίμα φέρνει λιγάκι προς τροπικό. Ξεφορτώνει ο Νοέμβριος.

***

*ΚΙ έγιναν μάγκες οι Λαρισαίοι. Κυκλοφορώντας μ’ αυτές τις ευρύχωρες και γεροδεμένες ομπρέλες. Αποδείχτηκαν ξύπνιοι όσοι είχαν επενδύσει το καλοκαίρι, εκεί στις παραλίες του Πλαταμώνα και του Αγιοκάμπου, αγοράζοντας από τους περαστικούς μαυροπακιστανούς, με 4 ευρώ ίσως και λιγότερα ανάλογα με τη διάθεση για παζάρια. Έπιασε τόπο…

Ζ.

Καθρέφτης

*ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ κι αυτή η σημερινή… 17-11-17 καθρέφτης κανονικός.

- Κοιτάζω απ' το παράθυρο τη βροχή και σκέφτομαι…

- Τόσο ρομαντικός;

- Ότι δεν έχω ομπρέλα.

Ζ.

Τόστρωσε

*ΚΙ έτσι τόστρωσε σε πλατείες και πεζόδρομους της Λάρισας. Τα φύλλα προσγειώθηκαν μαζεμένα εξαιτίας της βροχής καλύπτοντας άσφαλτο και τσιμέντα. Εντάξει, γλιστρούσε κιόλας λίγο.

***

*ΕΝ προκειμένω πάντως χρειάζεται μια υπευθυνότητα, την οποία επέδειξαν αρκετοί Λαρισαίοι. Σκούπισε τα φύλλα μπροστά στο μαγαζί σου, μάζεψέ τα από το φρεάτιο στη γωνία του σπιτιού σου, καθάρισέ το. Για να μη θυμώσει το νερό κι έρθει μέσα να σε επισκεφτεί. (Διότι τι να πρωτοπρολάβουν τα συνεργεία του Δήμου, θα εμφανιστούν μετά αυτοί για τους σωρούς…)

Ζ.

Φερτά

*ΝΑ ο Αλ. Βαλάσκας φερειπείν, έχει από προχθές που καθαρίζει τα φρεάτια στη Μιαούλη και Γαλάτη, μπροστά στην οικοδομή τους. Απομακρύνοντας φύλλα και φερτά απ’ το νερό σκουπίδια, για να μην πλημμυρίσουν τα υπόγεια. Κάποια στιγμή βρέθηκε λέει μπροστά σε ψόφιο σκυλί, χτυπημένο από αυτοκίνητο. Το ζωντανό πήρε εκδίκηση για τον θάνατό του, φράζοντας το φρεάτιο.

Ζ.

Πολύ νερό

*ΚΑΙ χθες το πρωί, όπως και προχθές, έβρεχε με το καρδάρι. Ακριβώς έτσι. Αν ήθελες να περάσεις ασκεπής στο απέναντι πεζοδρόμιο κι ήταν φαρδύς ο δρόμος, ήταν σαν να σου έριχναν έναν κουβά νερό στο κεφάλι, μούσκεμα έφτανες.

***

*ΠΟΛΥ νερό μαζεμένο. Τόσο που πλημμύριζαν οι δρόμοι της Λάρισας. Ρυάκια στα ισιάδια. Φαντάσου δηλαδή στις κατηφοριές, χείμαρρος ασταμάτητος θα προέκυπτε. Κάπως έτσι την πάτησαν λέει και στην Αττική φαιό νταμάρι, ένα πεδίο βολής φτηνό, που πλήρωσε πολύ ακριβά την πολεοδομική αμετροέπεια. Γειτονιές πάνω σε ρέματα των βουνών, τα οποία γυμνώθηκαν απ’ την ανοικοδόμηση αλλά κι από τις πυρκαγιές, να η διάβρωση, συν η κλιματική αλλαγή, έφτασε το κακό.

***

* ΣΤΗ Λάρισα η δοκιμασμένη αποχέτευση λειτούργησε. Τα χθεσινά βρόχινα νερά διοχετεύτηκαν στον Πηνειό και ήδη θα βρίσκονται στα Τέμπη. Έγιναν φυσικά ξανά αναφορές στο έργο Λαμπρούλη που οχύρωσε προ 35ετίας τις προσβαλλόμενες απ’ το νερό συνοικίες στον Πέρα Μαχαλά και τα Ταμπάκικα, την αποχέτευση της ΔΕΥΑΛ. Και δεν χρειάζεται να ξανανοίξει η συζήτηση για το ποιος ήθελε και ποιος όχι τότε τα λεφτά της ΕΟΚ, το έργο τότε έγινε κι έτσι η Λάρισα μπορεί να απολαμβάνει μέσα στη νύχτα τη βροχή ακούγοντάς την να πιτσιλάει σε στέγες και δρόμους.

Ζ.

Αύριο

*ΔΕΝ ανακοινώθηκε επισήμως, ωστόσο διέρρευσε από Αθήνα ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα παρέμβει στην ενότητα για το Αγροτικό, προχωρώντας σε εξαγγελίες για το νέο μοντέλο συνεταιρισμών. Θα παρακολουθήσει και τις υπόλοιπες βέβαια, σ’ ένα βαθμό, άγνωστο αν θα τοποθετηθεί και σ’ αυτές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα φτάσει στη Λάρισα αύριο Σάββατο πριν το μεσημέρι. Κυκλοφόρησε μετ’ επιτάσεως ότι πριν θα επισκεφθεί τον περιφερειάρχη και μετά θα πάνε μαζί με τον Κ. Αγοραστό στο προσυνέδριο.

Ζ.

Δημοκρατικά

*- ΜΑ με 42% η Φώφη πετυχαίνει αυτοδυναμία, τι τον θέλετε τον δεύτερο γύρο…

Ο Λαρισαίος πείραζε τον πασοκτζή της παρέας που το κόμμα του τάσσεται κατά της απλής αναλογικής στις βουλευτικές. Στις εσωκομματικές όμως κινείται με πιο δημοκρατική διάθεση.

***

*- ΦΥΣΙΚΑ και θα απαιτούσε β’ γύρο ο Ανδρουλάκης βρε παιδιά…

Ο άλλος υπερασπιζόταν το δικαίωμα του δεύτερου να διεκδικήσει την πρωτιά. Κι αν ακόμη δεν κερδίσει, που είναι και το πιο πιθανό, θα έχει κατοχυρωθεί ως αδιαμφισβήτητος υπαρχηγός.

- Ενώ τώρα είναι απλώς ένας από τους 8 που έχασαν. Ένας από τους μνηστήρες που απέτυχαν, εκείνος που πρώτευσε ως δεύτερος. Αναμετρώμενος όμως στο ένας προς μία ανεβαίνουν πολύ οι μετοχές του.

***

*ΚΙ αφού διευκρινίστηκε ότι αν τυχόν κάποιοι μπήκαν στα μεράκια εκ των υστέρων δεν γίνεται να πάνε αυτή την Κυριακή να ψηφίσουν, δικαιούνται μονάχα όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη, μετά λοιπόν η συζήτηση πήγε «στον καημένο τον Σταύρο». Ο οποίος πήρε μόλις 20.000 ψήφους από τις 220.000 που είχε λάβει το Ποτάμι στις τελευταίες βουλευτικές. Τώρα τόσοι ήταν όλοι οι ψηφίσαντες.

-Ορμητικό ρεύμα δεν το λες…

-Φρένο στον δρόμο για την ανυπαρξία, όμως;

Ζ.

Οι 3 δύσκολες

*ΕΙΧΑΝ εμβαθύνει οι Λαρισαίοι μαθητές στο διάλειμμα. Στο τέλος κόντεψαν να πέσουν μέσα.

- Αν ίσχυε το καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς, θα έπρεπε ρε σεις να ήμασταν μόνιμα μπουκωμένοι.

***

*- Οι 3 δυσκολότερες λέξεις: Αιθυλενοδιαμινοτετραοξικό,

Δεκαμεθυλοκυκλοπεντασιλοξάνιο, Συγγνώμη.

***

*- ΔΙΑΒΑΣΑ ένα άρθρο ρε παιδιά, για την ανθρώπινη νοημοσύνη.

- Και τι έλεγε;

- Δεν κατάλαβα.

Ζ.

Μα 55 στα 60;

*ΠΑΤΑΓΟ έκανε χθες η είδηση του αστυνομικού δελτίου. Για την 60χρονη Λαρισαία που εκδιδόταν σε μπαρ του κάμπου, με αντίτιμο μάλιστα 55 ευρώ. Και τι δεν ειπώθηκε στις παρέες.

Το «η γριά κότα έχει το ζουμί», ήταν η πρώτη και επικρατέστερη ατάκα. Ακολούθησε το «είδατε τελικά πόσοι άντρες υπάρχουν που πίνουν πολύ;»

Μαζί συνελήφθη λέει και η 67χρονη προαγωγός, αν και τι προαγωγή χρειαζόταν τώρα πια η άλλη, «μαζί γέρασαν πάντως» κι άνοιξε πάλι η συζήτηση για όρια συνταξιοδότησης που πήγαν παραπίσω, τις ανελέητες απαιτήσεις των δανειστών και τι τραβάνε άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά μια ζωή.

Ζ.

Γιατί;

*Ο,ΤΙ και να λένε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ό, τι δεσμεύσεις να αναλαμβάνονται από την κυβέρνηση, όσο επεξηγηματικοί να είναι οι υπουργοί, η κατάσταση με τους πλειστηριασμούς παραμένει έως ανατριχιαστική. Οι δανειστές δεν κάνουν πίσω άρα ποιος θα υποχωρήσει; Κι ο υπεράνω πάσης υποψίας Στάθης το λέει πολύ απλά: Γιατί ο Τσίπρας δεν φέρνει έναν νόμο στη Βουλή με τον οποίο να προστατεύεται η πρώτη κατοικία και τα σπίτια των μικρομεσαίων; Καθώς και των εργαζομένων ου μην αλλά και των ανέργων; Γιατί ο Τσίπρας δεν φέρνει έναν τέτοιο νόμο στη Βουλή και πάπαλα; Γιατί, αντιθέτως, προωθεί νόμο ιδιώνυμο και μπόγια για όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς για τα σπίτια των φτωχών; (Τρία γιατί που δύσκολα απαντιούνται.)

Ζ.

Κληρονομιά

*ΜΠΟΡΕΙ να μην είναι σύμβουλός του η Μιράντα Ξαφά, ωστόσο ο Κυριάκος την κληρονόμησε από τον πατέρα του και μάλλον υποφέρει. Η νεοφιλελεύθερη συναγωνίστρια του Στέφανου Μάνου, είχε δράσει μαζί του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη την περίοδο 1990-93, νοικοκύρη τον είχαν κάνει τότε. Τώρα, μετά το αμφιλεγόμενο ταξίδι της στο Λονδίνο ταξίδεψε και μίλησε στη Λάρισα.

Και είπε μετά ο Λαρισαίος νεοδημοκράτης οικονομολόγος.

-Η Μιράντα Ξαφά κατέστρεψε έναν Μητσοτάκη. Θα της επιτραπεί να καταστρέψει και δεύτερο;

Ζ.

Επετειακή;

*ΚΑΤΟΠΙΝ δεκαημέρου θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα, λόγω του εθνικού πένθους για τα θύματα της πλημμύρας, εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «80+1 χρόνια από τη δολοφονία του Λόρκα». Αυτή που προετοιμάζει με πάθος και μεράκι ο Βαγγέλης Κολώνας.

- Μόνο μην καθυστερήσουν πολύ και τη μετονομάσουν σε «80+2 χρόνια», είπε το πειραχτήρι. Σχολιάζοντας το εξαιρετικό τρικ διεξαγωγής της εκδήλωσης, που αν ήταν να γίνει ως επετειακή θα έπρεπε να την είχαν κάνει πέρυσι.

-Μάλλον δεν θα πρόλαβαν…

Ζ.

Μπλεξίματα

*ΟΙ νεαρές Λαρισαίες είχαν τις απορίες και τα μπλεξίματά τους.

- Ο άλλος 1.68 με το ζόρι καλέ, μου λέει δουλεύει προστασία υψηλών προσώπων. Με σκάλα τους προστατεύει;

***

*- ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ από την τράπεζα τηλεφωνώ, χρωστάτε 3 δόσεις.

- Αυτό το ξέρω.

- Και πότε θα πληρώσετε;

- Ε, δεν τα ξέρω και όλα...

***

*- ΑΠΟ τα 24 γράμματα της αλφαβήτου τα 23 τα έχω πάρει σε βιταμίνες.

Ζ.

Μαζί του

*Ο Κώστας Σάββας είναι εκείνος που εξακολουθεί να σηκώνει το βάρος της υποστήριξης του Ν. Ανδρουλάκη στη Λάρισα. Ωστόσο με την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ συντάσσονται αναφανδόν και ο Γρηγόρης Κουτσομάρκος και ο Κώστας Κούτρας και η Λία Γκουντρουμπή. (Για να μην εμφανιστούν τη Δευτέρα μετά την κάλπη προφήτες.)

Ζ.

Επιτρέπεται;

*Ο Λαρισαίος που είδε στην εφημερίδα τους συνδυασμούς στις εκλογές των εφοριακών αναρωτιόταν αν είναι σωστό να είναι υποψήφιος διευθυντής υπηρεσίας. Αν δηλαδή είναι ανεπηρέαστη, από το αξίωμά του, η ψήφος των υφισταμένων του. (Ότι είναι νόμιμο, είναι…)

Ζ.

Ποτέ…

*ΤΗΣ αναβολής ο ΟΣΕ, να βολεύεται αδιαφορώντας αλλά και η Λάρισα δεν πίεσε. Κι αντί να είναι ευλογία ο σιδηρόδρομος, ταλαιπωρεί μέχρι και που σκοτώνει την πόλη. Είναι σαν να συνέχιζε να περνάει η εθνική οδός μέσα από τη Λάρισα, σαν να περνούσε ο Πηνειός δίχως αναχώματα.

Κι ήταν εντυπωσιακή η δημόσια παρέμβαση, χθες στην εφημερίδα, του παλιού δημοτικού συμβούλου Γιάννη Τερζούδη. Για το χρονικό ενός έργου που δεν έγινε ποτέ. Ο γιατρός θυμίζει ότι πριν 35 χρόνια ξεκίνησε να διεκδικεί ο Δήμος το πώς θα ξεφύγει από τη σιδηροδρομική θηλιά. Μάλλον ποτέ δεν το έκανε όμως σοβαρά.

Ζ.

Ναυάγιο…

* Φαινόταν… Ήταν σχεδόν βέβαιο το ναυάγιο. Λες και το κάνουν εσκεμμένα.

Δεν θέλουν και δεν μπορούν να εξισώσουν τις εμπορικές με τις αντικειμενικές τιμές ακινήτων. Πάντως επειδή οι επιτροπές, αυτές δηλαδή που κάποια στιγμή… κάποτε θα συσταθούν, δεν προλαβαίνουν να προχωρήσουν μέχρι το τέλος του έτους στις αλλαγές, το Υπ. Οικονομικών ζητά από τους θεσμούς τρεις μήνες παράταση…

Περίπτωση να το αρνηθούν δεν υπάρχει… Αυτοί θέλουν να μπαίνουν στα δημόσια ταμεία έσοδα 2,75 δισ. από τον ΕΝΦΙΑ, είτε με αναπροσαρμογή τιμών είτε όχι. Το "ζόρι" το έχει η κυβέρνηση που δεν μπορεί να βρει ακόμη ένα λελογισμένο τρόπο για να αποφύγει τις δυσάρεστες εκπλήξεις και συνεχώς το αναβάλει για αργότερα…

Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, το πιθανότερο είναι οι νέες αντικειμενικές να ισχύσουν από το 2019 παρά από τη νέα χρονιά.

Γ.Ν.

Σύντομο

Μ.Κ.Ο. στη Μάνδρα;

Το πιο σύντομο ανέκδοτο!

Οικονομία

ΔΕΝ φθάνουν τα προβλήματα στην παραλία, ούτε η κακοκαιρία, που προκαλεί και πρόσθετα. Έρχονται και οι διακοπές ρεύματος, όσο συχνές και αν είναι δεν συνηθίζονται με τίποτε από τους κατοίκους. Τόσο αγανακτισμένος ο πρόεδρος της Αιγάνης Κώστας Ζαφείρης, που αντί άλλης αντίδρασης έστειλε και ευχαριστήριο στην Επιχείρηση. Γιατί απλά με τις διακοπές πάλι οι οικογένειες θα μένουν χωρίς θέρμανση το βράδυ, πάλι τα παιδιά δεν διαβάζουν για το σχολείο. Με όλα αυτά πώς να μην είναι ικανοποιημένοι οι κάτοικοι. Τόση οικονομία κάνουν. Είδες η ΔΕΗ;

Δ.Κ.

 

 

TOYS EKOCE

*ΤΟΥΣ έκοψε για λίγο την μπάλα, μετά τους έκανε και επίδειξη παρά τα σκαρπίνια του, ‘’τι είσαι συ;», ‘’τι θα πει περιφερειάρχης;’’, ‘’α, αυτός είναι καλός, φαντάσου όταν ήταν μικρός…’’

Ζ.

 

O FTS

*Ο FTS σημάδεψε τον χώρο; Θα απλωθεί άραγε ο Λαρισαίος γκραφιτάς σ’ όλο τον τοίχο του νοσοκομείου, υπογράφοντας εκ των προτέρων;

Ζ.

 

 

GIA NA PERNAEI H VRA

*ΓΙΑ να περνάει η ώρα, τι άλλο… Τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου να πεις τι ώρα είναι.

Ζ.

 

 

H LIMNH TVN XRISTOYGENNVN

* «Η λίμνη των Χριστουγέννων» μέρα με τη μέρα παίρνει μορφή, αλλάζει για να γίνει ένα μεγάλο παγοδρόμιο εκεί που μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν, αυτές τις γιορτές στο πάρκο του Αλκαζάρ.

 

 

MAZECE CUES

*ΜΑΖΕΨΕ χθες τους αρμόδιους τομεάρχες ο Κυρ. Μητσοτάκης να συζητήσουν για το προσυνέδριο Δημόσιας Τάξης-Δικαιοσύνης που οργανώνει η ΝΔ την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα. Στο τέλος, ο πρόεδρος κράτησε τον Μ. Χαρακόπουλο για κάποιες τελευταίες πινελιές ενόψει του αυριανού προσυνεδρίου της Λάρισας, έχει κάνει και στο Υπουργείο Γεωργίας ο Λαρισαίος, έχει έναν λόγο παραπάνω.

Ζ.

 

 

KALOMELETA

*ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ κι έρχεται, δεν είναι μακριά το σκοτάδι κλείσ’ τα μάτια να το δεις, η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται… Εις τριπλούν φυσικά ο σχολιασμός για τον Γ. Λαδόπουλο. Θαρσείν χρη, ένα τέταρτο επιπροσθέτως.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass