Ανακούφιση

Δημοσίευση: 19 Νοε 2017 19:45

*ΤΙ ευχάριστη αίσθηση κι αυτή, με τις ανέλπιστα ζεστές μέρες στα μέσα Νοεμβρίου.

Τη μεγαλύτερη ανακούφιση όμως την αισθάνεται η τσέπη των χειμαζομένων οικονομικά Λαρισαίων. Που δεν ξεκίνησαν ακόμη πρακτικά τα έξοδα θέρμανσης. Κι ο καιρός αντιμνημονιακός;

Ζ.

 

Μέση οδός

*ΚΙ αν δεν βρέθηκαν πολύ κοντά, σίγουρα δεν φάνηκε να απέχουν και τόσο οι προσεγγίσεις δημοτικής αρχής και αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα του Αχελώου. Γι’ αυτό και επίκειται η έκδοση κοινού ψηφίσματος.

Ο δήμαρχος πορεύτηκε όπως πορεύτηκε ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου και της έλευσης του πρωθυπουργού στη Λάρισα. Αλλά κι η Ρ. Καραλαριώτου δεν κόντραρε. Στη γραπτή τοποθέτησή της μέσω της εφημερίδας, την παραμονή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μίλησε για τα νερά στη Θεσσαλία χωρίς να αναφερθεί στην εκτροπή του Αχελώου. Τάχθηκε βεβαίως υπέρ της ολοκλήρωσης του φράγματος στη Συκιά και της ημιτελούς σήραγγας, κινήθηκε διπλωματικά. Σ’ αυτά τα θέματα ούτε ο Απ. Καλογιάννης έχει αντίρρηση, στην πραγματικότητα ούτε οι ρεαλιστές του κυβερνητικού στρατοπέδου. (Τους ακραίους που απαιτούν να βουλώσουν τώρα τη σήραγγα για να μην έρθει άλλη κυβέρνηση στο μέλλον και την ενεργοποιήσει, αυτoύς ας τους συνεφέρουν οι σύντροφοί τους.)

Ζ.

 

Μινώταυρος

*«ΔΕΝ υπάρχει χειρότερος οργανισμός από τον ΟΣΕ» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Κων. Τζανακούλης με αφορμή επαφές του παρελθόντος και διαψεύσεις δεσμεύσεων για ικανοποίηση αιτημάτων της Λάρισας.

Οι Λαρισαίοι διάβαζαν στην εφημερίδα το ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Τώρα κατάλαβε; Τόσα χρόνια τον κορόιδευαν κι έτσι κορόιδευε κι εκείνος εμάς;

- Πάντως αυτός ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα. Τόσες συσκέψεις, τόσες παρ’ολίγον συμφωνίες.

***

*ΚΙ η ανάγνωση συνεχιζόταν.

Ο κ. Τζανακούλης αμφισβήτησε και τις σημερινές «δεσμεύσεις για υλοποίηση έργων» τονίζοντας ότι ο ΟΣΕ «πιέζεται μόνο όταν γίνονται δυστυχήματα και μετά από δυστυχήματα κάνει έργα». (Συμπέρασμα; Μινώταυρος ο ΟΣΕ. Θέλει θυσίες.)

Ζ.

 

Παραπέμπεται;

*ΟΣΟ για τα τωρινά, μετά και την τελευταία σύσκεψη στην Αθήνα, ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως ο ΟΣΕ δεσμεύτηκε ότι σε ένα μήνα θα έχει καταλήξει σε πρόταση για το πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της Λάρισας. Μετά, το διόρθωσαν λιγάκι, είπαν σε ένα μήνα, ενάμιση. Σε σαράντα μέρες δηλαδή θα γίνει ό,τι δεν συνέβη σε σαράντα χρόνια. Και μάλιστα επί ΣΥΡΙΖΑ, με τον στάνταρ αργόσυρτο ρυθμό.

- Δεν είπαν όμως ότι σε ενάμιση μήνα θα ήταν Χριστούγεννα, Γιορτές, αργίες. Κι έτσι λογικά η υπόθεση θα παραπεμφθεί για μετά το Νέο Έτος…

-Κι ύστερα θα γίνει μια νέα σύσκεψη και βλέπουμε. Τι βλέπουμε; Αυτές εκεί οι Ελληνικές Καλένδες δεν είναι;

Ζ.

 

Αλλιώς

*ΑΚΟΜΑ να το χωνέψει ο Γιάννης Δαβλέρης, θέλει να το πει δημοσίως.

-Την ίδια μέρα που ο Ερντογάν είχε απ’ τον χέρι το αφεντικό της Tesla και συμφωνούσαν πως θα επενδύσει η εταιρία στην Τουρκία φτιάχνοντας εργοστάσιο αυτοκινήτων, ο δικός μας ήταν με το Αφγανόπουλο και του έδινε τη σημαία. Καλές οι ευαισθησίες αλλά πρέπει να γίνεται και δουλειά…

Ζ.

 

Αυτοκριτική

*ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που έντονες βροχοπτώσεις, ίσως μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες, προκαλούν τεράστια προβλήματα και στην περιοχή του νομού Λάρισας και τη γειτονική Πιερία, ιδιαίτερα στον Πλαταμώνα που αφορά και πάρα πολλούς Λαρισαίους. Άλλες φορές στην ενδοχώρα και άλλες φορές στα παράλια όπως τις προηγούμενες ημέρες.

Εύλογες πολλές φορές οι διαμαρτυρίες προς τις κατά τόπους δημοτικές αρχές, περιφέρειες κ.ο.κ.

***

*ΩΣΤΟΣΟ, σπάνια οι πολίτες κάνουμε την αυτοκριτική μας. Πόσο μεγάλη ευθύνη έχουμε και οι ίδιοι, όχι μόνο για θέματα που αφορούν σε μπαζώματα και άλλες μεγάλες αυθαιρεσίες αλλά για την καθημερινότητα. Πόσοι είναι εκείνοι που αντί να φροντίζουν τα φρεάτια μπροστά από τα σπίτια τους, στις πολυκατοικίες να είναι ανοιχτά, αντίθετα τα χρησιμοποιούν ως σκουπιδοτενεκέδες ρίχνοντας μέσα σε αυτά οτιδήποτε. Και πόσοι από εμάς τους απλούς πολίτες την ώρα των έντονων καιρικών φαινομένων καθαρίζουμε τα φρεάτια από φερτά υλικά όπως φύλλα και άλλα σκουπίδια ώστε τα νερά να φεύγουν απρόσκοπτα;

Μήπως πρέπει και οι πολίτες να κάνουμε την αυτοκριτική μας για όσα τελικά μας συμβαίνουν;

Κ.Τσ.

 

Καφέδες

*ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ του καφέ στην παρέα των νεαρών Λαρισαίων.

- Γεια σας, ένα φρέντο καπουτσίνο με φυτική κρέμα ντεκαφεϊνέ μέτριο προς γλυκό με καστανή ζάχαρη σε πόση ώρα θα είναι έτοιμο;

- Πέρνα αύριο…

***

*- ΤΙ θα πάρετε;

- Έναν εσπρέσο χάλια.

- Πώς είναι αυτός;

- Όπως τον φτιάχνετε κάθε μέρα.

Ζ.

 

Θέμα σιέστας

*ΝΕΑ διάσταση στην υπόθεση του 21ου Νηπιαγωγείου και τις αλλεπάλληλες αναφορές στην υπηρεσία για το αν λειτουργεί ορθώς ή όχι το Ολοήμερο αλλά και τις καταγγελίες στην εφημερίδα του γείτονα Παν. Δομούζη, ο οποίος ομολογεί ότι τον ενοχλούν το μεσημέρι τα νήπια, δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί, του χαλάνε τη μεσημεριανή σιέστα. Μήπως όμως υποκρύπτεται και τίποτε άλλο;

***

*ΛΟΙΠΟΝ, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών είναι που παρεμβαίνει τώρα. Σε τι όμως… Απευθύνεται εγγράφως στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά και στη δημοτική Σχολική Επιτροπή μα και στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, επισυνάπτοντας έγγραφο της ΔΕΥΑΛ. Και μάλιστα έγγραφο προ έτους, ωστόσο τίποτε δεν έγινε από τότε. Πρόκειται για αυτοψία της ΔΕΥΑΛ κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι αγωγός αποχέτευσης του γείτονα περνάει μέσα από το Νηπιαγωγείο, από την αυλή του. Προφανές το πρόβλημα. Η ΔΕΥΑΛ διέταξε την αποξήλωση του αγωγού, ενημέρωσε και τον Δήμο αλλά το ζήτημα χρονίζει κυριολεκτικά. Τώρα πια όμως δεν γίνεται να μην επέμβουν. (Σε διαρκή σιέστα οι αρμόδιοι;)

Ζ.

 

Φτωχικό

*ΑΠΟ τη μια η κυβέρνηση διαρρέει πως με τις κινητοποιήσεις στα δικαστήρια και σε βάρος συμβολαιογράφων, εμποδίζονται οι κατασχέσεις ακινήτων, εκείνων που συστηματικά δεν πλήρωναν.

Από την άλλη, όσοι συμμετέχουν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών σημειώνουν πως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κρύβουν μέτρα που έρχονται και αφορούν στη μη προστασία της πρώτης κατοικίας. Της λαϊκής κατοικίας που, πετραδάκι – πετραδάκι έφτιαξε ο εργαζόμενος.

Κυβέρνηση και μερίδα ΜΜΕ καταγγέλλουν για βία εκείνους που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις της Τετάρτης στα Ειρηνοδικεία και την ίδια ώρα οι Τράπεζες, έχοντας αποθρασυνθεί πλέον, ασκώντας ψυχολογική βία, «βγάζουν την πίστη» στους οφειλέτες με τις τηλεφωνικές οχλήσεις. Για τις ιδιωτικές εταιρίες ούτε συζήτηση…

Άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους και έμειναν άνεργοι, εργαζόμενοι που έχασαν τον μισθό τους, απειλούνται τώρα από τις Τράπεζες ότι θα χάσουν και το σπίτι τους.

Μένει να αποδειχθεί πώς και με ποιο τρόπο η κυβέρνηση θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία μετά και τις απαιτήσεις των δανειστών να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί για να πεισθούν… οι κακοπληρωτές.

Να πάρει ευχή, δεν είναι στην αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τους πολίτες, να συμμετάσχει στο κίνημα, όπως εκείνο της κατάργησης των διοδίων και τόσα άλλα. Τώρα ποιος θα προστατέψει τους πολίτες από τις Τράπεζες;

Β.Κ.

 

Βλάχοι ρομά;

*ΕΓΙΝΕ ένα σούσουρο που έγραφε η εφημερίδα ότι μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος του συλλόγου βλαχόφωνων ρομά Ν. Παϊτέρης. Και τα πειράγματα έπεσαν βροχή. Έχει ρομά απ’ τη Σαμαρίνα; Και μας το λέγατε τόσα χρόνια; Τσιγγάνικα βιολιά απ’ τη Σμίξη; Μια αμηχανία από τους βλάχους στις παρέες. Τσιγγάνοι που μιλούν βλάχικα, πώς γίνεται;

***

*ΒΡΕΘΗΚΕ κι ο γνώστης βλάχος να εξηγήσει. Ότι μάλλον πρόκειται για φυλή που έχει ρίζα στις παραδουνάβιες περιοχές.

-Εγώ τους καταλαβαίνω. Πλησιάζω στη λαϊκή καμιά φορά, λένε αυτοί τα δικά τους, εγώ καταλαβαίνω, κάτι σαν ρουμάνικα μιλούν, που μοιάζουν αρκετά με τη δική μας γλώσσα.

Ζ.

 

Τα Μάρμαρα

*ΕΝ τη εξάψει του ο κ. Νώουλς τι δεν λέγει! Ο Κ. Καβάφης, εκατό και βάλε χρόνια πριν, γράφει για τα Ελγίνεια. Μετέχοντας σε δημόσιο διάλογο που από τότε υφίσταται, ο Αλεξανδρινός σχολιάζει τις απόψεις του διευθυντή του σπουδαίου περιοδικού της Αγγλίας, ‘’19ος Αιών’’: Εκθειάζει ο κ. Νώουλς του Έλγιν την αρπαγήν. Μυκτηρίζει τον Βύρωνα. Ψέγει του κ. Χάρισσον την ορθοτάτην παρατήρησιν, ότι το κλίμα του Λονδίνου φθείρει τας γλυφάς των μαρμάρων και εκφράζει τον φόβον μη εάν μετακομισθώσιν εις Αθήνας καταστραφώσιν εν ενδεχομένη αναφλέξει του Ανατολικού ζητήματος. Φρονεί ότι εάν επιστραφώσι οι αρχαιότητες αύται, πρέπει να αποδοθώσιν επίσης η Γιβραλτάρη, η Μελίτη, η Κύπρος, η Ινδική… (Αντί του Έλληνα ποιητή, επί του τελευταίου επιχειρηματολόγησε ακαταμάχητα ο χρόνος. Μόνο το Γιβραλτάρ απέμεινε στις Κτήσεις. Πάει κι η Μάλτα, πάει κι η Κύπρος, παν κι οι Ινδίες…)

Ζ.

 

Δεν συμπίπτουν

*ΜΕΤΑ τον χθεσινό πάταγο που προκάλεσε ο Β. Π. με το Σι άλλις, τη σκυτάλη παίρνει ο επίσης μεσήλικος Γ. Δ.

- Βρε παιδιά… Τώρα που έχουμε πια την πείρα, μας λείπουν τα πυρά. Όταν είχαμε άφθονα πυρά, δεν διαθέταμε πείρα. Κρίμα που δεν πάνε μαζί αυτά… (Και συνέχισε με τα παρεμφερή για το φούσκωμα της τσέπης και του παντελονιού που κινούνται επίσης αντιστρόφως.)

Ζ.

 

Με το Πολυτεχνείο

*ΓΙΑ άλλη μια φορά εκδόθηκε ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, τώρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Με την κλασική μέθοδο, την εφαρμόζουν κι άλλα κόμματα, copy της ανακοίνωσης από τα κεντρικά και paste την τοπική υπογραφή. Ποιο το ιδιαίτερο; Μα που ειδήμονες ερευνητές εκτιμούν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας διαθέτει μεν οργάνωση Νεολαίας, μέλη δεν έχει βρει ακόμη». Μετά που είχαν φύγει διαφωνώντας οι προηγούμενοι, έστω λιγοστοί.

***

*ΑΛΛΟ αξιοσημείωτο με την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Λάρισα, θεωρήθηκε το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν εξέδωσε ανακοίνωση το ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας. Πάντοτε, όποια κι αν ήταν η διοίκηση, με κάθε πρόεδρο, ο φορέας των μηχανικών, των ανθρώπων που σπούδασαν στα πολυτεχνεία, φρόντιζε να πει δυο λόγια τιμής και μνήμης, να εκπροσωπηθεί στη συγκέντρωση. Τυπικό μεν αλλά σάμπως με όλες τις επετείους το ίδιο δεν ισχύει; Δεν τις ξεχνούν όμως…

Ζ.

 

ΛΑΕ

Από τη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) Λάρισας η διευκρίνιση με αφορμή την προχθεσινή αντιπαράθεση αριστερών, στην πορεία για το Πολυτεχνείο. Όπως είναι γνωστό η περιφρούρηση της πορείας του ΕΚΛ δεν επέτρεψε σε μέλη μπλοκ που ακολουθούσαν (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ κ.α.) να συνεχίσουν επί της Παπαναστασίου.

Η περιφρούρηση είχε «κλείσει» τον δρόμο έως ότου ολοκληρωθεί η κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου. Μέλη κινήσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς επέμεναν να συνεχίσουν, η περιφρούρηση δεν το επέτρεπε και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια οι σύντροφοι.

Δηλαδή άλλοτε σύντροφοι, οι περισσότεροι, πριν από χρόνια και για χρόνια μαζί στο ΚΚΕ και τώρα, «ορκισμένοι» εχθροί, πολιτικά πάντα. Είναι να μην ανταμώσουν οι σύντροφοι της Αριστεράς, άμα ανταμώσουν… εμπεδώνουν την ανάγκη του λαού για ενότητα, στην οποία καλούν αδιακρίτως οι ηγεσίες των κομμάτων της αριστεράς.

Από τη ΛΑΕ διευκρινίζουν λοιπόν ότι μέλη της, δεν συμμετείχαν στην αντιπαράθεση, απλά μπήκαν στη μέση για να αποτρέψουν την αντιπαράθεση, να μην επεκταθεί…

Β.Κ.

 

Θρησκευτικός

Τουρισμός

*ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ αυτές τις μέρες η Λάρισα. Η Αγία Ζώνη έχει συγκεντρώσει πλήθος επισκεπτών από τις γύρω περιοχές. Χθες το μεσημέρι ένα γκρουπ γυναικών από τη Λαμία έψαχνε να βρει εστιατόριο. Μετά το προσκύνημα λογικό και επόμενο είναι ο κόσμος να βγει και για φαγητό και για καφέ, αλλά και βόλτα στην αγορά. Έτσι τονώνεται και η τοπική οικονομία. Καλό από κάθε άποψη.

Ν.Π.

 

Οργή

*Ο άνθρωπος φοβάται την οργή της φύσης, αλλά και παράλληλα την αψηφά! Οξύμωρο; Κι όμως είναι η αλήθεια.

Δεν λαμβάνει μέτρα προστασίας για περιπτώσεις που οι χείμαρροι θα τον παρασύρουν, που η θάλασσα θα τον «πνίξει», που κατολισθήσεις θα «βάψουν» το σπίτι του, που …η οργή της θα εξελιχθεί σε τραγωδία.

Ζει με ένα ρίσκο. Για το σήμερα. Και όταν συμβεί το κακό, θα πει με θράσος ότι το είχε προβλέψει, αλλά φταίνε οι άλλοι που δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν!

Οι μεν θα πουν «φταίει αυτός που έχτισε το σπίτι του στο ρέμα» και οι άλλοι θα πουν «φταίνε όποιοι του επέτρεψαν να χτίσει το σπίτι του στο ρέμα ή που δεν έκαναν τίποτα για να τον προστατέψουν ως όφειλαν».

Σήμερα η Ελλάδα έχει εθνικό πένθος για τους νεκρούς στη Μάνδρα, αλλά αύριο θα το ξεχάσει.

Η έλλειψη πρόληψης και μνήμης, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπου. Διότι αλλιώς δεν θα επαναλαμβανόταν η ίδια ιστορία χωρίς να έχουν διορθωθεί τα λάθη της.

Λ.Κ.

 

Τα μήλα

*ΈΧΕΙ κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος ο Κώστας Γιαννούλας, που επί χρόνια διετέλεσε συνδικαλιστής στον χώρο των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λαρισαίων να βλέπει τον γιο του Φώτη υποψήφιο στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τον γαμπρό του Γιάννη Ζησάκη υποψήφιο σύμβουλο με τον συνδυασμό του Δημήτρη Παπαλέξη. Αν μη τι άλλο πού θα πέσουν τα μήλα;

 

Κι αν αλλιώς;

*«ΠΛΑΤΕΙΑ Λένιν, πρώην Συντάγματος», ο τίτλος. Θα έχει καμιά δεκαετία που κυκλοφορεί αυτό το εκπληκτικό στη σύλληψη κι ακόμη πιο σπουδαίο στη δημιουργία πολιτικό μυθιστόρημα του Δημήτρη Φύσσα. Μαθαίνοντας στη νιότη του την Αριστερά από μέσα, κατέχοντας πλήρως την κομματική ορολογία και τον τρόπο λειτουργίας, φυσικά και την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος, ο συγγραφέας αφήνει τη φαντασία του να καλπάσει και φέρνει το ΚΚΕ ως νικητή του Εμφυλίου το 1949, τους Σοβιετικούς να κυριαρχούν στην Ελλάδα, με δικές τους στρατιωτικές βάσεις αντί των αμερικανικών, το σφυροδρέπανο κι ο Λένιν να αποτελούν καθεστώς, εξ ου και η μετονομασία της πλατείας των Αθηνών στον τίτλο του βιβλίου. Μέχρι και η κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1973 γίνεται αντίστροφα, μια εξέγερση κάτι σαν της Πράγας το ‘68.

***

*ΛΟΓΙΚΑ οι σκληροί του ΚΚΕ θα τον έχουν μισήσει τον συγγραφέα, τον οποίο ωστόσο καθόλου δεν θα τον λατρέψουν οι δεξιοί. Πρακτικά, ο συγγραφέας στηρίζεται στη μέθοδο του σπουδαίου Πορτογάλου, του νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου. Όπου η υπόθεση στηρίζεται στο ‘’τι θα γινόταν αν...’’, τι ανατροπές και αναθεωρήσεις μπορεί να φυτρώσουν στη φαντασία του δημιουργού αν τα πράγματα είχαν γίνει αλλιώς.

Ένα μυθιστόρημα όπου παράλληλα με την πλοκή η οποία απλώς υποστηρίζει την πολιτική εξέλιξή του, υμνείται το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, σπεσιαλίστας ερευνητής του είδους ο Δημ. Φύσσας ενώ μέγας δοξαστικός αναπέμπεται προς τον Κώστα Καραγιώργη-Γυφτοδήμο, το γνωστό και στη Θεσσαλία προβεβλημένο στέλεχος του ΚΚΕ που χάθηκε το ‘50 ως προδότης του κόμματος, αμφισβητίας του Ζαχαριάδη και ο οποίος αποκαταστάθηκε πολύ αργότερα.

Ζ.

 

H OIKOGENEIA lezanta

* Η οικογένεια Μητσοτάκη διατηρεί ισχυρούς δεσμούς φιλίας με την εφημερίδα «Ελευθερία». Αυτό αποδείχθηκε και στο χθεσινό προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και το επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ε» Γιώργο Μιχαλόπουλο.

 

 

Στον απόηχο του γαλάζιου προσυνεδρίου

STON APOHXO lezanta

*-ΣΤΗΝ πλατεία Νομαρχίας, παραταγμένοι έτοιμοι προς …επιθεώρηση, ο Κ. Αγοραστός και οι αντιπεριφερειάρχες υποδέχτηκαν τον Κυριάκο και τη συνοδεία του και εν συνεχεία ανέβηκαν στο γραφείο του. Παρών και ο γιος του περιφερειάρχη, ο φοιτητής Αναστάσης, ο οποίος στο τέλος της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ είχε ιδιαίτερη συνομιλία μαζί του. Ο αρχηγός της ΝΔ προτίμησε να καθίσει στην ίδια θέση που διάλεξε όταν επισκέφθηκε την Περιφέρεια, όντας υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Τα γούρια δεν αλλάζουν (φώτ.).

* * *

*Ο περιφερειάρχης πρότεινε στον πρόεδρο της ΝΔ να επισκεφθεί τον γειτονικό ναό του Αγίου Νικολάου, όπου βρίσκεται η Τιμία Ζώνη, αλλά ο κ. Μητσοτάκης πληροφορηθείς τις ουρές που υπάρχουν για να την προσκυνήσουν και με δεδομένο το σφικτό του πρόγραμμα, προτίμησε να το αποφύγει. «Δεν θέλω να υπερπηδήσω την ουρά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

* * *

*ΤΗ δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εργασίες του προσυνεδρίου είχαν τα ΑμεΑ, καθώς με τη γνωστή μέθοδο της μετάφρασης των ομιλητών, ειδικοί παρουσιαστές ανέλυσαν όλα όσα ειπώθηκαν στον χώρο.

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα όπου διεξήχθη η συζήτηση για το Αγροτικό, μικρότερη η συμμετοχή του κόσμου στις άλλες δύο θεματικές ενότητες.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass