Προσυνέδριο ΝΔ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2017 19:45

Στα προηγούμενα προσυνέδρια ο πρόεδρος της ΝΔ δεν επισκεπτόταν τον περιφερειάρχη της περιοχής, όπου διεξαγόταν η κομματική συνδιάσκεψη.

CIU PROSYNEDRIO1

Στη Λάρισα όμως έκανε μια εξαίρεση και τίμησε με την παρουσία του στην Περιφέρεια τον Κώστα Αγοραστό. Επίσης αρκετές φορές αναφέρθηκε στην ομιλία του στο έργο που επιτελεί ο περιφερειάρχης, με έμφαση ιδιαίτερα τα αντιπλημμυρικά έργα στον κάμπο.

* Ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Σπ. Τσικρίκας ήταν από τους λίγους ομιλητές που ξέφυγαν από τον χρόνο τους, αλλά είχε την έγκριση του ακροατηρίου, το οποίο προφανώς εξέφραζε πλήρως. Έτσι όταν ο γραμματέας Αγροτικού της ΝΔ Κ. Μπαγινέτας του ζήτησε να συντομεύει, εκείνος απευθύνθηκε στο κοινό, ρωτώντας το αν θέλει να ολοκληρώσει. Εκείνο του «άναψε» το πράσινο φως να συνεχίσει κι έτσι ο γνωστός αγρότης συνέχισε απτόητος την ομιλία του. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Νίκος Παλάσκας ζήτησε από τον Κυρ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με την ονομασία της φέτας. Ξάφνου διαπίστωσε ότι ο πρόεδρος είχε φύγει από την αίθουσα για να παρακολουθήσει άλλη συνεδρία. Έτσι στράφηκε κατά του παριστάμενου γραμματέα Λ. Αυγενάκη, ζητώντας του να μεταφέρει την επιχειρηματολογία του στον αρχηγό της ΝΔ. Ο Κυριάκος είπε ότι στηρίζει τη Διεπαγγελματική Οργάνωση για τη φέτα, αλλά εκείνη ακόμη δεν έχει ενώσει τον κτηνοτροφικό κόσμο… Ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Απ. Μωραΐτης έψαχνε τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κ. Χατζηδάκη για να τον ρωτήσει αν τελικά η απόφασή του για απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του γάλακτος ωφέλησε τους παραγωγούς.

*ΤΕΛΟΣ ο πρόεδρος της ΝΔ αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη συμπάθειά του προς τη νεολαία και διασκεδάζοντας τις όποιες εντυπώσεις από το ξήλωμα της πρώην ΟΝΝΕΔ, συναντήθηκε, μίλησε και φωτογραφήθηκε μαζί της, υπενθυμίζοντάς τους ότι «εσείς είστε το αύριο της χώρας».

Γ.Ρ.

 

Υγρασία

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ από τη βροχή, κοσμοπλημμύρες και ουρές για την Αγία Ζώνη.

Γενικώς ήταν μια βδομάδα με πολλή... «υγρασία».

Οι πολιτικοί, ώσπερ βρεγμένες γάτες, σωφρόνως ποιούντες, εσιώπησαν. Τι να πουν άλλωστε δεξιοί και Πασόκοι για το Κράτος των αυθαιρέτων που οικοδόμησαν μεταπολεμικά; Τι να μολογήσουν οι αριστεροί που δεν έκαναν τίποτε να το αλλάξουν; Τέτοιες ώρες – που ο λαός κρατάει... «βρεγμένη σανίδα- δεν μιλάς». Περιμένεις. Να ξαναβγεί ο ήλιος, να στεγνώσει ο τόπος, να ξεχαστεί το κακό και μετά… ξέρεις εσύ. Ξανατάζεις νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Έτσι κι αλλιώς ο λαός πάντα είναι πρόθυμος να δεχτεί... εξυπηρετήσεις.

 

Κωμικό

ΤΡΑΓΩΔΙΑ σκέτη οι πλημμύρες, υπήρχαν όμως και δόσεις κωμωδίας .

Ήταν εκείνη η... αμήχανη στιγμή που οι δαιμόνιοι τηλεοπτικοί ρεπόρτερ εφορμούσαν εναντίον των βρεγμένων και ταλαιπωρημένων πλημμυροπαθών για να τους απευθύνουν το καίριο ερώτημα:

- Φοβηθήκατε για τη ζωή σας;

Όχι ρε φιλαράκι… Στεκόμασταν στα κεραμίδια, ακούγαμε τις στάλες της βροχής, αντικρίζαμε τη ροή των ορμητικών νερών και... ρομαντζάραμε.

 

Αλλαγή σκηνικού

ΣΥΜΦΩΝΑ με μια πρωτότυπη δημοσιογραφική έκφραση «αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα». Έρχονται κρύο και χιόνια.

Τα βλέπεις; Τι σε πείραζαν δηλαδή οι βροχές και οι νοτιάδες (και το καλοριφέρ καμιά ωρίτσα το βράδυ, «ίσα – ίσα για να σπάει λίγο»). Αϊ, πλήρωνε τώρα.

 

Λυπηθείτε μας

- ΓΙΑΤΡΕ τι πρέπει να κάνω για να αποφύγω το εγκεφαλικό; - ερωτά ο Λαρισαίος.

- Κοίτα αγαπητέ μου… Μακριά από ποτό, από τσιγάρα, από ξενύχτια και καταχρήσεις, και – οπωσδήποτε - από τα ματς της ΑΕΛ…

(Λυπηθείτε μας βρε λεβέντες… Καθαρίστε κι ένα ματς απ’ την αρχή…)

 

Δημόσιες σχέσεις

ΟΛΟΣ ο... «καλός κόσμος» στου Μητσοτάκη

«Αγροτικό» συνέδριο… λέμε τώρα. Όσο ήταν και του ΣΥΡΙΖΑ τις προάλλες «αναπτυξιακό». Αυτές είναι περισσότερο μαζώξεις για δημόσιες σχέσεις. Οι σοβαρές αγροτικές πολιτικές δεν χαράσσονται σε τέτοια πανηγυράκια βέβαια. Σε συνέδρια όπως προχτές στο «Ιμπέριαλ» βλέπεις βουλευτές, πολιτευτές, στελέχη, στελεχάρες και στελεχάκια, υποψήφιους δημάρχους, συμβούλους, μελλοντικούς... διοικητές νοσοκομείων, τέτοιους.

Όλο το κομματικό και όχι μόνο «ανφάν γκατέ» συγκεντρώνεται, ανταλλάσσει απόψεις, «πώς πάει, βλέπεις εκλογές;», και «να βρεθούμε μια μέρα να τα πούμε» (οι πολιτευτές στρατολογούν τα επιτελεία τους). Όλα καλά, όλοι πιάνουν θέση στο σκηνικό της νέας εξουσίας που διαφαίνεται. Και κοντά σ’ αυτούς και «επιχειρηματίες» που όλο και προσδοκούν δουλειές διότι, ως γνωστόν, τίποτε πιο... «κρατικοδίαιτο» στην Ελλάδα από τον ιδιωτικό τομέα.

Όλος ο καλός κόσμος στο συνέδριο της ΝΔ. Για... αξιωματάκι, στου Μητσοτάκη, για να παραφράσουμε και μια παλιά διαφήμιση.

 

Γραφικότητα

ΗΤΑΝ τόσο μεγάλο το... ενδιαφέρον για τη συγκέντρωση του «Πολυτεχνείου» στη Λάρισα την περασμένη Παρασκευή, ώστε να μιλάει ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και από κάτω να μην τον ακούει – στην κυριολεξία- κανείς. Οι λιγοστοί συγκεντρωθέντες είχαν όλοι στήσει πηγαδάκια και μιλούσαν μεταξύ τους για ό,τι πιο άσχετο μπορείς να φανταστείς δημιουργώντας μια απίστευτη οχλαγωγία.

Να κάνουμε μια καινοτόμα πρόταση; Αν θέλετε να σώσετε ό,τι απέμεινε από την επέτειο της 17 Νοέμβρη, καταργήστε εντελώς τις συγκεντρώσεις και τις... «σεμνές τελετές». Δεν αρμόζει σε τέτοια γεγονότα να καταντούν πια γραφικά…

 

Η Φώφη και οι άλλοι

ΕΞΕΛΕΓΗ, όπως αναμενόταν, αρχηγός του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς η Φώφη, και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα… Πρώτη σοβαρή δοκιμασία θα είναι η ανακοίνωση των επόμενων... γκάλοπ. Αν ο «νέος φορέας» δείξει ότι «τσιμπά» ποσοστά, ότι έχει μια κάποια δυναμική έστω και μικρή (αλλά οπωσδήποτε σε διψήφια νούμερα), θα υπάρξει μια συσπείρωση και οι διαφορές μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών θα αμβλυνθούν. Αν όχι, καταλαβαίνετε…

* * *

ΓΕΓΟΝΟΣ είναι όμως ότι η Φώφη είναι ίσως η πιο «νορμάλ», η πιο προβλέψιμη πολιτικός του χώρου της. Δεν είναι το «νέο», η... φρεσκαδούρα που διαλαλεί- μην τρελαθούμε κιόλας!- ωστόσο, σε περίπτωση που χρειαστεί να δώσει κυβερνητική λύση (είτε συνεργαζόμενη με τον Κυριάκο είτε με τον Αλ. Τσίπρα) θα το κάνει και θα αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν θα αφήσει τη χώρα να σέρνεται όπως κάποτε ο Κουβέλης. Η Φώφη έχει αυτό που λένε «κυβερνησιμότητα». Οι άλλοι (π.χ. Ραγκούσηδες, Ανδρουλάκηδες κ.λπ) είναι πολύ πιο ακραίοι. Και ακραίους δεν χρειαζόμαστε πια… Καλούς και λογικούς διαχειριστές ψάχνουμε.

 

Απαρχαιωμένα

ΔΙΕΒΗΣΑΝ τον... Ρουβίκωνα οι «Ρουβίκωνες» και εισέβαλαν στο «Πεντάγωνο». Και εγένετο ο αναμενόμενος χαμός. Συγγνώμη, αλλά όταν στα Διοικητήρια του Στρατού μέσα στις πόλεις οι Πύλες φυλάσσονται απλά από «ΑΜίτες» τι περιμένεις; Να αρχίσουν να... πυροβολούν; Το πρόβλημα είναι ότι είναι απαρχαιωμένα τα συστήματα φύλαξης και η είσοδος ανοιχτή στον καθένα.

(Πάντως κανείς δεν λυπήθηκε που ο Καμμένος μέσα στην τσατίλα του... ξέσπασε με μεταθέσεις φαντάρων και υπαξιωματικών. Ποιος να λυπηθεί για τα... «βύσματα»;)

 

Η λύση

ΣΠΑΝΕ τα κεφάλια τους οι αρμόδιοι της Λάρισας εδώ και δεκαετίες. Κάνουν συνέδρια, κόντρα συνέδρια, συσκέψεις και κόντρα συσκέψεις για το πώς θα αυξήσουν τον τουρισμό της περιοχής. Και το πρόβλημα τους το έλυσε στο πι και φι ο... Εφραίμ με την Αγία Ζώνη του.

Θρησκευτικά κειμήλια, καλυμμαύκια και κομποσκοίνια, κάρες και ιερά λείψανα οσίων και αγίων είναι εν τέλει η πλέον σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση για αύξηση τουριστικού ρεύματος. Επιτυχία εγγυημένη.

 

Μπλακ

ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ επικρατεί ήδη στις τάξεις των καταναλωτών ενόψει της «Μπλακ Φράιντεϊ», πλην όμως τα οικονομικά τους είναι κι αυτά σε... μπλακ χάλια.

- Μήτσο ετοιμάζεσαι κι εσύ για την «Μπλακ Φράιντεϊ»;

- Ρε Θανάση… Πάντα εκτιμούσα σ’ εσένα το μπλακ χιούμορ σου!

 

Απορία

Εκδηλη απορία προκάλεσε στα στελέχη του Δήμου Λαρισαίων, η επιλογή της παράταξης της κ. Ρ. Καραλαριώτου, να επιτεθεί στη δημοτική αρχή για το θέμα των μικροπροβλημάτων που προκλήθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στο Δημοτικό Σχολείο ΔΑΔ.

Στελέχη της δημοτικής αρχής, φαίνεται πως δεν περίμεναν, ότι την ώρα που η χώρα βρισκόταν στο έλεος της κακοκαιρίας, θρηνώντας μάλιστα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, η αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο Λαρισαίων να αναδεικνύει ως στοιχείο κριτικής προς τη δημοτική αρχή, ένα μικρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σχολείο, το οποίο μάλιστα αντιμετωπίστηκε άμεσα.

«Καλά, πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο, θα πλήξουν τη δημοτική αρχή;», απορούσαν στελέχη της Ιωνος Δραγούμη.

Μάλλον με την απορια θα μείνουν…

 

Ας έχει κρύο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ πτώση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία από σήμερα Δευτέρα και στη Λάρισα, ίσως βρέξει παροδικά ενώ ο υδράργυρος αύριο Τρίτη θα αγγίξει το μηδέν. Κρύο τσουχτερό, αλλά μετά τα προβλήματα που προκάλεσε σε όλη τη χώρα η πρόσφατη βροχή, δύσκολα θα παραπονεθεί κάποιος για τις χαμηλές θερμοκρασίες…

Γ.Ρ.

 

ΑΤΜ

ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΝ το πρωί του Σαββάτου οι Λαρισαίοι, καθώς οι Τράπεζες για τον φόβο βανδαλισμών την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, λόγω των πορειών για το Πολυτεχνείο, κατέβασαν τα ρολά στις προσόψεις των καταστημάτων τους, προστατεύοντας τα ΑΤΜ. Δυστυχώς όμως για τους καταναλωτές, τα ρολά παρέμειναν κατεβασμένα και το Σάββατο, κι έτσι όσοι δεν είχαν προνοήσει για ρευστό από πριν, την έβγαλαν στη φτήνια.

Γ.Ρ. 

 

Δείπνο στον Εφραίμ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ σχέσεις με τον Γέροντα Εφραίμ φαίνεται να διατηρεί ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έσπευσε στο αεροδρόμιο όπου έφθασε αεροπορικώς η αντιπροσωπεία από τη Μονή Βατοπεδίου με την Τιμία Ζώνη αλλά και χθες στην τελετή αναχώρησής της, φρόντισε να προσκαλέσει σε δείπνο στο σπίτι του, τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου. Η πρόταση έγινε δεκτή, στην παρέα ήταν άνθρωποι από το περιβάλλον τόσο του Εφραίμ, όσο και του βουλευτή, ενώ το μενού περιελάμβανε ψάρια, καθότι ξεκίνησε η νηστεία για τα Χριστούγεννα.

Γ.Ρ.

 

ΠΠΓΝΛ

*ΣΕ παγίδες που -από κάτω τους- κρύβουν νερά, έχουν μετατραπεί πολλά πλακάκια στον διάδρομο που συνδέει την πύλη με την κεντρική είσοδο του ΠΠΓΝΛ. Με αποτέλεσμα, πολλοί ασθενείς ή επισκέπτες, πατώντας τα, να αιφνιδιάζονται και να γεμίζουν νερά, ιδίως τις τελευταίες βροχερές μέρες. Ας το δει η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, γιατί χειμώνα έχουμε μπροστά μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass