Μπαίνει-βγαίνει

Δημοσίευση: 21 Νοε 2017 20:11
* ΣΤΑ λευκά ντύθηκαν περιοχές του νομού, όπως το Σαραντάπορο και το Λιβάδι Ελασσόνας. Ο χειμώνας έφτασε και οι Λαρισαίοι πήραν τα βουνά. Φόρεσαν τα πέδιλα και ξεκίνησαν για ορειβατικό σκι στην περιοχή του ΚΕΟΑΧ στον Όλυμπο.  Ζ.Π. * ΣΤΑ λευκά ντύθηκαν περιοχές του νομού, όπως το Σαραντάπορο και το Λιβάδι Ελασσόνας. Ο χειμώνας έφτασε και οι Λαρισαίοι πήραν τα βουνά. Φόρεσαν τα πέδιλα και ξεκίνησαν για ορειβατικό σκι στην περιοχή του ΚΕΟΑΧ στον Όλυμπο. Ζ.Π.

*ΜΠΟΥΚΑΡΕ αίφνης ο χειμώνας αυστηρός, ‘’περάστε έξω, κύριε’’, θα αποσυρθεί λένε ξανά, πριν ξανάρθει. Οι Λαρισαίοι ωστόσο δεν ξεχνούν τις ισχυρές νεροποντές.

-Βρέχει εκεί;

-Τραπεζαρίες ρίχνει.

-Καρεκλοπόδαρα εννοείς.

-Όχι, αυτά τα έχει ρίξει.

Ζ.

Όλα κομπλέ

*-ΤΩΡΑ που έχουμε Κεντροαριστερά, και κεντροδεξιά έχουμε, δεν θα ωραία να είχαμε και μια αριστεροδεξιά;

-Γιατί, νομίζεις δεν έχουμε;

***

*Η συζήτηση συνεχιζόταν στην παρέα των Λαρισαίων μετά την άνετη και αναμενόμενη επικράτηση της Φ. Γεννηματά.

-Να το δείτε, στις εφημερίδες της Κυριακής θα έχουμε τα πρώτα γκάλοπ που θα δίνουν στο ΠΑΣΟΚ διψήφιο ποσοστό. Είναι βέβαιο…

-Βέβαιο ότι θα έχει ή βέβαιο ότι θα του δίνουν;

***

*- Η κυριακάτικη λιακάδα διεύρυνε το ποσοστό της Φώφης…

-Και ο κατακλυσμός που είχε προηγηθεί στην Αθήνα και ματαίωσε το ντιμπέιτ και έσβησε την αντιπαράθεση, κι αυτό τη βοήθησε. Συνωμότησε το σύμπαν…

-Άσε ρε Κουέλιο… Μια χαρά και για τον Ανδρουλάκη, είναι τώρα πια υπαρχηγός υπολογίσιμος. Κι ο καθηγητής Αλεβιζάτος, μια χαρά, θα ξεκουραστεί πια και θα αποκτήσει τίτλο ‘’νέστορος’’…

Ζ.

Άριστη σχέση

*ΔΕΝ ήταν μονάχα η ευκρινώς ορατή οικειότητα μεταξύ τους στο συνέδριο. Μία κίνηση του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν αρκετή να διαλύσει τη φημολογία ότι δήθεν δεν τα πήγαινε καλά με τον Κ. Αγοραστό. Φτάνοντας στη Λάρισα πέρασε απ’ το γραφείο του να τα πουν, επιβεβαιώνοντας και την πρόβλεψη που είχε γραφεί δυο μέρες πριν σ’ αυτό ακριβώς το σημείο της εφημερίδας. Κι διαψεύδοντας παταγωδώς τους καλοθελητές.

Ζ.

Εύστοχο

*ΑΡΓΗΣΕ να δοθεί ο λόγος στη Ρ. Καραλαριώτου, στην Ενότητα της Αυτοδιοίκησης, στο νεοδημοκρατικό συνέδριο. Είχαν προηγηθεί στο βήμα ο Απ. Καλογιάννης ως δήμαρχος της φιλοξενούσας πόλης και ο Κ. Τζανακούλης πασίγνωστος στο κόμμα με την απέραντη θητεία του. Με μια φράση όμως η αρχηγός της αντιπολίτευσης μετέτρεψε την υστέρηση σε πλεονέκτημα, προσελκύοντας την προσοχή του ακροατηρίου, όπου βρισκόταν πια και ο Κ. Μητσοτάκης. «Μίλησαν πριν ο τωρινός δήμαρχος και ο προηγούμενος δήμαρχος, ώρα να μιλήσει και η μελλοντική δήμαρχος».

Ζ.

Λεξικό

*ΝΑ και θεσσαλικές αποχρώσεις, ίσως για το εξώφυλλο του Ελληνολαρισαϊκού.

-Τι χρώμα είναι αυτό;

-Πουά.

-Ιδώα…

***

*- ΤΟ Μικές είναι όνομα σε παλιές ελληνικές ταινίες αλλά κι αυτό που λέει αναστενάζοντας μια Λαρισαία στον φίλο της όταν τη φιλάει στον λαιμό.

Ζ.

Επικοινωνιολόγοι

*- ΟΠΩΣ Αμερική…

Οι Λαρισαίοι σχολίαζαν τα τρικ των επικοινωνιολόγων στο νεοδημοκρατικό συνέδριο. Αυτή τη φορά δεν είχε σανό για το ακροατήριο, όμως οι ομιλητές δεν κάθονταν στη σειρά σε τραπέζι αλλά σε πολυθρόνες γύρω από τραπεζάκια, σαν παρέα που συζητάει στο σαλόνι του σπιτιού.

***

*ΟΥΤΕ βήμα είχε, να οχυρωθεί πίσω του ο εκάστοτε ρήτωρ, ένα μικρόφωνο κι όποιος ήθελε να μιλήσει, στεκόταν όρθιος ακάλυπτος μπροστά στον κόσμο, αν ήθελε βημάτιζε κιόλας πέρα δώθε. Όπως ακριβώς έκανε κι ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν απολύτως εξοικειωμένος πια με το νέο στυλ μετά από τόσα προσυνέδρια που είχαν προηγηθεί.

-Σαν καθηγητής που δίδασκε... (Επιδίωξη να φαίνεται πιο οικείος ο πολιτικός, πιο κοντά σε όσους τον ακούνε.)

Ζ.

«Παραδείσια»

*ΤΗΝ Κυριακή, εκτός από την ψήφο του, ο Φίλ. Σαχινίδης είπε να δώσει και την άποψή του στους συντρόφους του και την ηγεσία του κόμματος. «Η Δημοκρατία σε κίνδυνο» τιτλοφορούσε το άρθρο του στη «Νέα Σελίδα» ο πρώην υπουργός. «Η υποτίμηση των κινδύνων που απειλούν τη δημοκρατία στην Ευρώπη είναι τεράστιο λάθος. Μόνη ελπίδα, η ανάκαμψη της Σοσιαλδημοκρατίας ώστε να εκφράσει, πέρα από τα μεσαία στρώματα, και τους χαμένους της παγκοσμιοποίησης. Η πρόκληση για τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη είναι μεγάλη, όπως και οι ευθύνες των ηγεσιών τους για την προγραμματική τους ανανέωση, που θα οδηγήσει στην ανάκαμψή τους». Αυτό ήταν το καταληκτικό του συμπέρασμα.

***

*ΜΕΤΑΞΥ των διαπιστώσεων Σαχινίδη και η «παραδείσια» επικαιρότητα: «Στα χρόνια μετά την κρίση οι ανισότητες σε χώρες της Ευρώπης συνέχισαν να διογκώνονται, κυρίως γιατί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού βρέθηκαν χωρίς δουλειά ή γιατί οι μισθοί δεν ήταν ικανοποιητικοί. Αντίθετα, ισχυρές επιχειρήσεις με τεράστια κέρδη αλλά και πολίτες με υψηλά εισοδήματα αξιοποιούν κάθε δυνατότητα, νόμιμη ή μη, για να αποφύγουν τη φορολόγηση. Έτσι, το κράτος στερείται φορολογικών εσόδων για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής και τη στήριξη αυτών που έχασαν από την κρίση και την παγκοσμιοποίηση».

***

*ΟΠΟΤΕ ο Λαρισαίος πολιτικός προτρέπει: «Για τα σοσιαλιστικά κόμματα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσουν με αποφασιστικό τρόπο σε πρωτοβουλίες σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που δημιουργούν οι φορολογικοί παράδεισοι, η φοροδιαφυγή αλλά και ο αθέμιτος φορολογικός ανταγωνισμός από χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές». (Κι άρα στην Ελλάδα να κοντράρουν και την οικογένεια Μητσοτάκη;)

Ζ.

Οι φιλοξενούμενοι;

*- ΓΡΑΨΤΕ κάτι βρε παιδιά, είναι κρίμα κι άδικο…

Ο μεσήλικος Λαρισαίος είχε διαβάσει ότι δεν θα δικαιούνται μέρισμα τα ενήλικα παιδιά που έχουν μεν χαμηλό εισόδημα αλλά εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι στα σπίτια των γονιών τους. Μπορεί να μην έχει ξεκαθαριστεί απολύτως ότι θα συμβεί έτσι, ίσως και να δικαιωθούν, γι’ αυτό άλλωστε κι εκείνος επιχειρηματολογούσε.

- Δεν φτάνει που κοτζάμ παιδιά είναι άνεργα κι απελπισμένα, που ζουν ακόμα με το χαρτζιλίκι, που δεν μπορούν να ζήσουν σε χωριστό σπίτι… Να μην ενισχυθούν τώρα, να μείνουν απ’ έξω, να πάρουν άλλοι κι άλλοι κι αυτά τα παιδιά να μην πάρουν έναν αέρα απ’ την Πολιτεία;

Ζ.

Ακριβής

*Η επισήμανση από συχνά διερχόμενο Λαρισαίο. Ότι ανεβαίνοντας από τη Μανουσάκη στη Σανδράκη, στο Ανάχωμα, προς τα δεξιά, η 3η, η 4η και η 11η λάμπα του δρόμου είναι καμένες εδώ και πολύ καιρό. Και μόνο για την ακρίβεια στην υπόδειξη, αξίζει να ανταποκριθεί αμέσως η δημοτική υπηρεσία.

***

*ΜΕ την ευκαιρία καμένη λάμπα εδώ και πολλούς μήνες στη Γιάννουλη επί της οδού Κολοκοτρώνη 12.

Ζ.

Με αέρα...…

*«Ο Καφφές Νίκος ήταν αντιδήμαρχος από παράταξη Σχοινά στήριξαν Τζαζα 2002-2004 υπάρχουν αρχεία Δήμου». Επιμένει ο πορτοκαλένιος αρχηγός για τον υποψήφιο βουλευτή του. Κακώς τέτοιο πείσμα, ο Ν. Σχοινάς ήταν αντιδήμαρχος.

Α, ο Van der Μπαρτζ δεν είπε ότι θα είναι υποψήφιος Λάρισας, σίγουρα θα είναι στη Β’ Αθηνών, στη χαώδη. Εκεί που κανείς δεν γνωρίζει κανέναν;

***

*ΕΧΕΙ πάρει φόρα ο αρχηγός των Οράνιε, τι τον εμποδίζει… «Ο Μητσοτάκης μας έκανε πρόσκληση και το κόμμα θα παραρεβρεθεί στο προσυνέδριο Λάρισας του κόμματος με εκπρόσωπό του». Άριστα, επίσης. «Στο Βαnsko συνεννοηθήκαμε με Βουλγάρικη κυβέρνηση να ανοίξουμε γραφείο Δανειοληπτών για τους 80.000 Έλληνες επισκέπτες του που θέλουν την βοήθεια μας». Πάει ο άλλος μια βόλτα, λύνει και το πρόβλημά του. Και το τελειότερο; «Αναμένονται εξελίξεις στον Αμερικανικό Σύνδεσμο που στηρίζει ο πρόεδρος Trump και το κόμμα μας μεγάλες εξελίξεις ανέλπιστες». (Θέλει μια προσοχή τώρα όμως, φαίνεται πια…)

Ζ.

Πιο φτηνά

*Οι αρμόδιοι υπουργοί αποφάσισαν να τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων της πρόσφατης θεομηνίας δημοσία δαπάνη. Κι ο Λαρισαίος Κ. Μ. αναρωτιέται: «Ομολογία κρατικής ενοχής και προσπάθεια μερικής εξιλέωσης, ή πολιτική ευαισθησία;». Για να συμπεράνει: «Ό,τι και να ‘ναι, παραμένει διαχρονική βεβαιότητα ότι είναι λιγότερο δαπανηρό για την κάθε βαθμού δημόσια διοίκηση της χώρας μας να αποζημιώνει τα θύματα σεισμών, πλημμυρών, πυρκαϊών και άλλων φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφικών φαινομένων, από το να εκτελεί έργα πρόληψης και αντιμετώπισής τους». Και εν κατακλείδι: «Ας όψονται και όσοι πολίτες ανέχονται τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης που συνεπάγεται αυτήν τη βεβαιότητα».

Ζ.

Μα στον μήνα;

*«ΤΟ κατά τη δημοτική αρχή «μικρό πρόβλημα» που αναδείξαμε προκαλώντας έχει ως εξής». Επανέρχεται η Ρ. Καραλαριώτου, προκληθείσα από τον σχολιασμό της δημοτικής αρχής επί της επισήμανσής της και ανταπαντά. «Το δημοτικό σχολείο των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες παραδόθηκε μόλις προ μηνός. Παρελήφθη από τη Δημοτική Αρχή με τις τουαλέτες εκτός σχολείου, προκαλεί απορία πώς θα τις επισκέπτονται με χιόνι ή βροχή. Με τα παράθυρα στις αίθουσες να μην ανοίγουν, προκαλεί απορία πώς θα αερίζεται ο χώρος. Και πλημμύρισε ένα μόλις μήνα μετά την παραλαβή του παρά το γεγονός ότι η βροχόπτωση στη Λάρισα δεν ήταν επιπέδου Αττικής». (Άλλωστε εκείνοι την είχαν συνδέσει με τα φοβερά των Αθηνών.)

***

*ΚΑΤΟΠΙΝ τούτου η αρχηγός της αντιπολίτευσης αναρωτιέται: «Αν όλα αυτά περιγράφουν ένα «μικρό πρόβλημα», πώς είναι το «μεγάλο»; Προφανώς, το «μεγάλο πρόβλημα» είναι αυτό που κατά την τρέχουσα κυβερνητική πρακτική θα οδηγήσει τη Δημοτική Αρχή να υποβάλει μήνυση κατά του εαυτού της… Όπως έκανε η κυρία Δούρου». (Κι έτσι καταλήγει άλλη μια φορά να φορτώσει στον Απ. Καλογιάννη τον ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβερνητικές ή άλλες ολιγωρίες που αναδεικνύει η νεοδημοκρατική τακτική.)

Ζ.

Φιλόξενοι

*ΕΙΧΑΝ και την ΑΕΛ στις 5, έπρεπε να ξεμπλέξουν οι νεοδημοκράτες, να σφυρίξουν λήξη στο συνέδριο. Αρκετά στελέχη εξ Αθηνών πάντως, έμειναν το Σαββατόβραδο στη Λάρισα. Ο γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης αποσύρθηκε με τον φίλο του πρόεδρο της νομαρχιακής Χρ. Καπετάνο για δείπνο προς τη Νίκαια. Ο Χρ. Κέλλας ήταν φυσικά εκείνος που φιλοξένησε τον φίλο του Μάκη Βορίδη.

***

*ΑΠΟΒΡΑΔΙΣ, την Παρασκευή ο Λαρισαίος βουλευτής είχε συνάντηση στο «S'il vous plais» με Φωτεινή Αραμπατζή, Σίμο Κεδίκογλου που είχαν έρθει απ’ την παραμονή. Εκεί κι ο Σπ. Τσικρίκας κι ο Χρ. Τερζούδης μετά συζύγων.

***

*ΣΤΕΝΟΙ φίλοι με τον Μάκη Βορίδη η δημοσιογράφος που λέει τις ειδήσεις στον «Σκάι» η Εύα Αντωνοπούλου, τον συνόδευσαν βόλτα στη Λάρισα για Σαββατοκύριακο μαζί με τον σύζυγό της Παν. Αρκουμανέα. Μαζί τους το Σαββατόβραδο αργά στον «Μύλο» ο Χρ. Κέλλας, εκεί κι ο διατελέσας γ. γ. στο Υγείας Βασ. Κοντοζαμάνης. Ο πρώην υπουργός όμως τους πήγε και τους εγκατέλειψε, ήταν κουρασμένος. Την επομένη, Κυριακή μεσημέρι ο Λαρισαίος τους πήγε όλους για φαγητό στο Μεταξοχώρι.

Ζ.

Θεσσαλικό

*ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι συνεντεύξεις των υποψηφίων για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Οι συνεντεύξεις ολοκληρώνονται αύριο Τετάρτη και σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα πάρει τα ηνία του Θεσσαλικού. Μετά τα όσα έχουν προηγηθεί η αλήθεια είναι ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Για να δούμε…

Ν.Π.

Κρύο

*ΜΕΤΑ τις βροχές ήρθε και το κρύο. Τσουχτερό η αλήθεια, όμως και ο Νοέμβρης οδεύει στο τέλος. Έπρεπε κάποια στιγμή να έρθει και ο χειμώνας. Το κακό είναι ότι πολλά νοικοκυριά δεν έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο καθώς στις τσέπες επικρατεί βαρυχειμωνιά. Πάντως τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές πολυκατοικίες υπήρχαν εγκαταστάτες κλιματιστικών. Μάλλον αυτή είναι η λύση για πολλές οικογένειες που δεν μπορούν να ανάψουν το καλοριφέρ. Ας ελπίσουμε ο χειμώνας να είναι ήπιος και να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Ν.Π.

Μπάλα

*ΦΥΣΙΚΑ και θα συζητούσαν και στη Λάρισα, «Αθλητική Κυριακή» είναι αυτή. Όπου άλλαξαν όλοι, όμως έμειναν όλα ίδια. Έως και χειρότερα λόγω του τρακ της πρεμιέρας των καινούργιων. Οι οποίοι θεώρησαν καλό, στην πρώτη εκπομπή να έχουν καλεσμένο τον υφυπουργό Αθλητισμού.

-Μα κρατική ΕΡΤ με υπουργό; Ήθελαν την έγκρισή του; Εκτέθηκαν…

***

*ΚΙ έκαναν και διακοπή για τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Ορθώς. Βλακώδης ήταν ο λόγος που επικαλέστηκαν. «Επειδή έχουμε και πολιτικό στο πάνελ», τον υφυπουργό. Κι όταν επανήλθαν κανένα σχόλιο, ξέχασαν τον πολιτικό, μόνο μπάλα.

***

*ΦΥΣΙΚΑ το γεγονός της αγωνιστικής ήταν η χειρονομία του μαθητή της Βίκυς Σταμάτη.

-Κι έδειχνε σοβαρός ως τώρα ο Μανόλο Χιμένεθ…

-Να σκεφτείς ότι δεν ζήτησε καν συγγνώμη μετά στη συνέντευξη όπου είχε πια ηρεμήσει.

-Θα τον κυνηγάει η χειρονομία, όσο θα μείνει στην Ελλάδα.

Ζ.

Εφοριακοί…

* ΑΓΝΩΡΙΣΤΟ, χαλαρό το κλίμα, δίχως κομματικές αντεγκλήσεις, χωρίς εξάρσεις, ούτε μία "κορόνα" έτσι για να "ανάψουν τα αίματα"…

Εκλογές εφοριακών άλλες χρονιές; ΤΟ πανηγύρι… των πράσινων, γαλάζιων και κόκκινων, πριν από την κάλπη. Αν δεν υπήρχαν και οι υποψηφιότητες "εκπλήξεις" των Τζιαστούδη - Χατζούλη, που λόγω της "δυναμικής" που κουβαλούν να δίνουν κάποιον τόνο, οι φετινές εκλογές θα ήταν άχρωμες…

Άλλαξαν πολύ τα πράγματα… Περίπου 200 εφοριακοί έμειναν. Τα προβλήματα έγιναν πολλά και η αντιπαράθεση ομαλή και ελεγχόμενη. Ούτως ή άλλως, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της σημερινής διαδικασίας, θα υποχρεωθούν να συνεργαστούν απέναντι στον ίδιο κοινό «εχθρό»...

Γ.Ν.

Ατού…

* ΜΕΓΑΛΟ ατού για τον Παπαλέξη αποτελεί η υποψηφιότητα του πετυχημένου επιχειρηματία και έμπειρου συνδικαλιστή Δημήτριου Γουργιώτη. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα δίνει τεράστια δυναμική στον τομέα της μεταποίησης για τον συνδυασμό ΕΠ.ΑΝ.ΕΚΚΙΝΗΣΗ.

Η εκλογική του εμπειρία θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προσπάθεια που κάνουν οι «νέοι» για τη διεκδίκηση της προεδρίας του Επιμελητηρίου Λάρισας…

 

Η ομαλότητα, τα δίδυμα και το… χιούμορ στην κάλπη
CIU KENTROARISTERA

 * ΟΛΑ κύλησαν ομαλά στον προχθεσινό δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του ηγέτη στον νέο ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς. Τόσο ομαλά που προβλημάτισε όσους ασχολήθηκαν με τις εκλογές -τόση ομαλότητα πώς να τη συνηθίσουν όταν η ένταση, το πάθος και τα αναμμένα αίματα χαρακτηρίζουν ιστορικά την παράταξη.

Μοναδική ίσως μικροένταση υπήρξε με την έναρξη της ψηφοφορίας για το δικαίωμα ψήφου με την επίδειξη διπλώματος οδήγησης αντί ταυτότητας ή διαβατηρίου -όπως συμβαίνει άλλωστε και στις εθνικές εκλογές. Το θέμα διευθετήθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου με τον υπεύθυνο Θεσσαλίας Λεωνίδα Αλατά και τον βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα. Επικοινωνία που έκαμψε τις επιφυλάξεις όσων ήθελαν αυστηρή τήρηση της διαδικασίας, δηλαδή ψηφοφορία μόνο με ταυτότητα ή διαβατήριο.

* * *

* ΧΩΡΙΣ συνωστισμούς και ουρές η διαδικασία καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ούτε αίτηση για ένταξη στις λίστες φίλων ή μελών συμπλήρωναν οι ψηφοφόροι και μόνο δύο οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια έναντι των 9 της προηγούμενης Κυριακής -σημεία που συνήθως απαιτούν χρόνο.

* * *

* ΚΛΑΣΙΚΑ δίδυμα στα 4 εκλογικά τμήματα του «Χατζηγιάννειου». Πέτρος Ηλιάδης - Κώστας Σαμαρίνας από τη μια, Κώστας Σάββας - Αιμίλιος Νταγιάννης από την άλλη, έκαναν παιχνίδι για Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη αντίστοιχα, φροντίζοντας να φθάσουν στις κάλπες όσοι είχαν χαρτογραφηθεί από την προηγούμενη Κυριακή.

Ένα ακόμα -ιδιαίτερα χρήσιμο- δίδυμο αυτό των Λεωνίδα Αλατά και Κώστα Καραμπάτσα αλλά από την επιτροπή Αλιβιζάτου με ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Και ως εκ τούτου δημοφιλές και χθες με στελέχη και ψηφοφόρους να τους ρωτούν για το ποσοστό όσων ψήφισαν συγκριτικά με την πρώτη Κυριακή. Με τον Λαρισαίο μαθηματικό να επιδίδεται μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων στις γνωστές Νικαλακοπούλειες τακτικές για να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα.

 * * *

* ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ και ευδιάθετος μπροστά στις κάλπες ο Βασίλης Μήτσιου, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1974 για όσους δεν τον γνωρίζουν. Ξεκίνησα από το φτωχικό του Πλαστήρα και έφθασα στο Καστρί του Ανδρέα Παπανδρέου, έλεγε σε παρέα φίλων, που θυμήθηκαν παλιές ιστορίες του Κινήματος και στη Λάρισα...

* * *

* ΑΠΟ τις ξεχωριστές παρουσίες στο «Χατζηγιάννειο» και αυτή του προέδρου του ΣΘΕΒ Αχιλλέα Νταβέλη. Έφθασε στο εκλογικό κέντρο το απόγευμα και αφού μίλησε για λίγα λεπτά με τον Κώστα Σάββα κατευθύνθηκε στην κάλπη για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Αν η εικόνα αυτή συνδυαστεί και με το γεγονός της επίσκεψης του φίλου Νίκου Ανδρουλάκη στις εγκαταστάσεις του ANIMUS στο Μακρυχώρι κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Τεμπών, τότε εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει ποιον επέλεξε να σταυρώσει στο ψηφοδέλτιο ο πρόεδρος - ο οποίος χτίζει βήμα-βήμα το κοινωνικό του προφίλ.

* * *

* ΠΑΡΟΝΤΕΣ και στον δεύτερο γύρο των εκλογών οι ΠΑΣΟΚογενείς της δημοτικής αρχής. Γιώργος Σούλτης, Δημήτρης Τάχος και Γιώργος Ζαούτσος συμμετείχαν στη διαδικασία δηλώνοντας ενεργά παρόντες στο εγχείρημα της κεντροαριστεράς.

* * *

* ΣΤΗ Λάρισα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραββάνης, που συμμετείχε ως γνωστόν τον Οκτώβριο 2013 στην κίνηση των 58 για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Την προηγούμενη Κυριακή είχε ψηφίσει στην Κρήτη.

Έκανα το χρέος μου, έλεγε σε παρέα φίλων στο «Χατζηγιάννειο» χωρίς να διευκρινίσει τι εννοούσε με το χρέος. Το ότι συμμετείχε στη διαδικασία στηρίζοντας την προσπάθεια αναγέννησης της κεντροαριστεράς ή μήπως ότι ψήφισε (συμβολικά) στην Κρήτη εννοώντας ότι το έκανε στηρίζοντας τον Κρητικό υποψήφιο. Ποιος ξέρει...

* * *

* ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ με έμπνευση από ψηφοφόρους με χιούμορ.

Δύο βρέθηκαν στις κάλπες του «Χατζηγιάννειου». Το πρώτο προφανώς από νοσταλγό του Ανδρέα Παπανδρέου:

Με τη Φώφη ταβάνι 15%, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι Βενιζέλος σε πιο fit έκδοση. Άρα λοιπόν ζήτω ο Ανδρέας Παπανδρέου!

(Συνθηματάκι στην πίσω σελίδα του ψηφοδελτίου. Γιατί στην πρώτη χωρίς σταυρό σε κανέναν από τους δύο υποψήφιους παρέπεμπε στην πίσω σελίδα!)

* * *

* ΤΟ δεύτερο σε άλλο εκλογικό τμήμα με το σημείωμα να γράφει:

«Παπανδρέου Γιώργος τ. Ανδρέα. Τ’ ακούς Φώφ’, Νικολιό;»

* * *

* ΦΙΛΟΙ από την εποχή των μαθητικών τους χρόνων Κώστας Σάββας και Βασίλης Ραούλης τα έλεγαν (και) προχθές στους διαδρόμους των εκλογικών τμημάτων. Διαπιστώνοντας πως παρά την κοινή πολιτική τους πορεία στο πράσινο στρατόπεδο κινήθηκαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις με διαφορετικές ως εκ τούτου επιλογές στο εσωκομματικό πεδίο. Με τον πρώτο να μένει στο ΠΑΣΟΚ όταν ο δεύτερος ακολούθησε τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΚΙΔΗΣΟ. Και όταν αργότερα τέθηκε επί τάπητος το θέμα εκλογής νέου ηγέτη ο κομματικός τάχθηκε υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη και ο «κινηματίας» υπέρ του Αθηναίου δημάρχου Γιώργου Καμίνη.

Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ποιος από τους δύο δικαιώθηκε από τις επιλογές και τις προβλέψεις του. Ακόμα και για τη διαφορά Φώφης Γεννηματά – Νίκου Ανδρουλάκη προχθές το βράδυ, όπως έλεγαν οι δύο Λαρισαίοι παρουσία και δημοσιογράφου μάλιστα…

Δημήτρης Κατσανάκης

 

 

SKYCIMO

*ΣΚΥΨΙΜΟ Σίμου Κεδίκογλου για σταυρωτό φιλί είναι, κι όχι γονατιά της Φωτεινής Αραμπατζή. Είπαμε, μπορεί να υπάρχουν και αντιθέσεις στη ΝΔ αλλά όχι κι έτσι…

Ζ.

 

 

APOLYTA IKANOPOIHMENOS

* ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος από την υποδοχή που επιφύλαξαν οι Λαρισαίοι (πάνω από 120.000 προσκύνησαν) στην Τιμία Ζώνη της Παναγίας είναι ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μ. Λαρίσης και προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, τον οποίο ευχαρίστησε προσωπικά ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Παρά την αθρόα προσέλευση του κόσμου και τη συνεχή βροχόπτωση, όλα κύλησαν ομαλά, καθώς ο εφημέριος, οι ιερείς και η ενοριακή επιτροπή του ναού υπερέβαλαν εαυτούς, ενώ η κούραση από τις συνεχείς λειτουργίες και αγρυπνίες, εκ μέρους χαρακτηρίστηκε «γλυκιά και εποικοδομητική».

 

OPOY O NASIAKOPOYLOS

*ΟΠΟΥ ο Νασιακόπουλος εξηγεί στον συνάδελφο δήμαρχο Πατούλη τι χρειάζεται για να ’ναι ωραίος ο χειμώνας.

Ζ.

 

UAYMA

*ΘΑΥΜΑ, θαύμα… Ο Μητσοτάκης ενώνει. Δεν είναι τόσο η χειραψία όσο τα χαμόγελα. Στα μάτια πάντως δεν κοιτιούνται, δεν χρειάζονται και υπερβολές.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass