Κλιμακωτά

Δημοσίευση: 23 Νοε 2017 17:17

*ΣΤΗΝ Ελλάδα είμαστε, οπότε και στη Λάρισα η Black Friday, ξεκινάει από Tuesday. «Έλα νωρίτερα φιλαράκι, να το κλείσεις να είσαι σίγουρος…», «την Παρασκευή δεν σου εγγυώμαι» και άλλα τέτοια.

Κι έχουμε πριν την γκρίζα Τρίτη, την ποντικί Τετάρτη, την blue black Πέμπτη, κλιμάκωση πριν την total black Παρασκευή. Πού να τα πιάσουν αυτά οι Αμερικανοί…

Ζ.

Σκούρα πράγματα

*ΣΗΜΕΡΑ μαύρος ουρανός, αύριο μπλάκι μέρα…

Ο Λαρισαίος προσπαθούσε να συνταιριάσει την ελληνική παράδοση με τις αμερικάνικες μπίζνες.

***

*«ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ να τα σηκώσεις όλα…», ο άλλος σχολίαζε χθες την προτροπή της αλυσίδας για αύριο.

- Βρε μήπως εννοούν, ετοιμάσου να μας τα ακουμπήσεις; (Διότι άμα τα σηκώσεις, τι θα τα κάνεις;)

Ζ.

Μηδέν

εις το πηλίκον

*ΝΤΟΡΟΣ έγινε πάρα πολύς και θλίψη εκφράστηκε απέραντη και ιδιαιτέρως συγκεκριμένες υποσχέσεις δόθηκαν. Άλλωστε επρόκειτο για το δεύτερο τραγικό συμβάν στις πρακτικά αφύλακτες σιδηροδρομικές γραμμές μέσα στη Λάρισα και μάλιστα πάλι με παιδί. Φυσικά τίποτε απολύτως δεν έγινε, ούτε καν ξεκίνησε, μόνο κουβέντες και «θα», οι γραμμές παραμένουν ξέφραγο αμπέλι. Αν, φτου-φτου μακριά, αν συμβεί ξανά κάτι, τότε ποιος θα την πληρώσει άσχημα; Μόνο οι ανευθυνοϋπεύθυνοι του ΟΣΕ; Ή μαζί και οι αναρμόδιοι τοπικοί παράγοντες;

***

*ΚΙ ύστερα ήρθε η νέα διαμαρτυρία των Ρομά που έκοψαν ξανά χθες τις γραμμές στη Ν. Σμύρνη.

-Βρε λες να λύσουν τελικά αυτοί το πρόβλημα της Λάρισας με τις γραμμές;

-Γιατί, θα βάλει η αντιρατσιστική κυβέρνηση κάποιον εξ αυτών υποδιοικητή στον ΟΣΕ; Αλλά σάμπως οι μπαλαμοί τα κατάφεραν τόσα χρόνια;

Ζ.

Ούτε καν

αναφέρθηκε

*Η επισήμανση από τον στοιχειωδώς παρατηρητικό Λαρισαίο. Το σοβαρό πρόβλημα που προκαλούν οι σιδηροδρομικές γραμμές στη Λάρισα, η προοπτική των απαιτούμενων μεγάλων έργων για υπογειοποίησή τους ή για παράκαμψη της πόλης, δεν τέθηκε ούτε στο αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης μήτε στο προσυνέδριο της αντιπολίτευσης. Οι ντόπιοι κομματικοί ή και άλλοι παράγοντες το αγνόησαν παντελώς. Παρότι στην πόλη βρέθηκαν να συζητήσουν τα θέματά της οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, υπουργοί τη μία, την άλλη σκιώδεις υπουργοί που φιλοδοξούν να διαδεχθούν τους πρώτους. Χαμπάρι δεν πήραν για την υπόθεση. Ίσως να μην ήθελαν να τους στενοχωρήσουν. (Η παροιμιώδης διάθεση φιλοξενίας των Λαρισαίων;)

Ζ.

Ήδη κλίμα

*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι μπήκαν ήδη σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

- Έχω πάρει ήδη τα κιλά των Χριστουγέννων... Προκαταβολή, ρε σεις. Τόσο προχωρημένος.

 ***

*- ΤΑ δικά μου τα λαμπάκια είναι αναμμένα όλο τον χρόνο, τι να το κάνω το Χριστουγεννιάτικο δέντρο;

***

*- ΤΙ θα κάνεις τα Χριστούγεννα;

- Ότι δεν σε ξέρω.

Ζ.

Ρεκόρ Φώφης

*ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ να περάσουν 2-3 μέρες αλλά μαθεύτηκε ευρύτερα. Η Φώφη Γεννηματά τηλεφώνησε λέει αργά το βράδυ της Κυριακής στον Πέτρο Ηλιάδη, ευχαριστώντας στο πρόσωπό του τους Λαρισαίους που την υποστήριξαν. Και την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή, η Λάρισα της έδωσε 10 μονάδες πάνω από τα πανελλαδικά της ποσοστά.

Ζ.

Όχι άλλο

*ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ στα 103 ο Λάζαρος Αρσενίου, γεννηθείς το 1915 ο πολύ παλιός κι ακόμη ενεργός δημοσιογράφος, το χιούμορ δεν τον εγκαταλείπει. Χθες δήλωσε ότι μετά και την τελευταία από την 1η Στρατιά που τον τίμησε ως έφεδρο αξιωματικό, είπε λοιπόν ότι δεν δέχεται άλλες βραβεύσεις. «Έχει γεμίσει ο τοίχος…», διευκρίνισε απλώνοντας το χέρι ως πέρα και χαμογελώντας πονηρά.

Ζ.

Απίστευτο πλήθος

*ΜΟΝΟ συζητήθηκε η έλευση της Αγίας Ζώνης στη Λάρισα; Και κάτι παραπάνω…

Καταρχάς προκάλεσε τη μεγαλύτερη μακράν προσέλευση πιστών σε εκκλησία στη Λάρισα, δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοιος συνωστισμός…

Εντάξει δεν ήταν όλοι Λαρισαίοι ή μόνο από τον νομό, ούτε καν μονάχα Θεσσαλοί. Πούλμαν και ταξιδιώτες από παντού. Η ανεπίσημη εκτίμηση της Εκκλησίας αναφέρει 120.000 προσκυνητές, σε πέντε μόλις μέρες μέσα, από Τρίτη μέχρι Κυριακή.

***

*ΣΑΜΠΩΣ είχε μετρητή η Παναγία; Βενζινάδικο δεν είναι αλλά ούτε και μηχάνημα τραπέζης με αριθμό για την ουρά είχε. Πώς τους μέτρησαν λοιπόν; Απλό…

Υπολόγισαν με βάση τα αναμνηστικά ευλογημένα κορδελάκια που έδιναν στους πιστούς, είχαν παραγγείλει λέει 150.000 κομμάτια για τον Αγ. Νικόλαο, ήταν αισιόδοξοι για την προσέλευση, γνώριζαν οι συνοδοί κι από άλλες εξόδους του κειμηλίου απ’ το Βατοπαίδι. Αφαιρώντας όσα περίσσεψαν…

***

*Ο επιφυλακτικός και αμφισβητίας εκ φύσεως Λαρισαίος υπολόγισε ότι η Ζώνη έμεινε στην πόλη για προσκύνημα περί τις 110 ώρες. Δεχόμενος ότι οι ουρές υπήρχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, που δηλαδή υπήρχε και διάλειμμα μέσα στην άγρια νύχτα, και πως οι πιστοί διέρχονταν ταχύτατα, παρακινούμενοι κι από τους φύλακες και ότι περνούσαν με ρυθμό 10 άτομα το λεπτό, χωρίς κενά, άρα 600 την ώρα, τότε εκτιμά ότι θα πρέπει να πέρασαν συνολικά καμιά πενηνταριά χιλιάδες κόσμος. Κατόπιν τούτου ενίσταται απέναντι στον ανακοινωθέντα αριθμό.

***

*ΚΙ όμως, δεν έγινε θαύμα, δεν διπλασιάστηκαν οι προσκυνητές, απλώς δεν γνώριζε ο ενιστάμενος ότι το προσκύνημα διεξαγόταν σε ουρά διπλή. Για να διευκολυνθεί ο κόσμος που περίμενε, ήξεραν κι από αλλού. Χωρισμένες με σχοινί στη μέση οι δύο ουρές κινούνταν παράλληλα και προσκυνούσαν δύο μαζί ταυτοχρόνως, έχοντας μπροστά του τη μισή λειψανοθήκη ο καθένας. Δύο διάδρομοι, διπλή ουρά, άρα ψιλοβγαίνει το νούμερο.

***

*ΔΥΟ διάδρομοι, διπλή ουρά, δύο παγκάρια μπροστά στην Αγία Ζώνη. Κι ένα του Αγίου Νικολάου για το κερί στην είσοδο, τρία. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όταν ο άλλος πάει να προσκυνήσει δεν ρίχνει χάλκινα, συνηθίζονται τα χαρτονομίσματα. Πλούσια τα ελέη αλλά για έσοδα δεν έγινε καμιά αναφορά. Μπορεί να βγει βέβαια ένα συμπέρασμα με βάση τον αριθμό των πιστών, παρακινδυνευμένο όμως. Αλλά και μέχρι να μετρήσουν θα πάρει χρόνο.

Ζ.

Για τα δάση

*«ΤΑ Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Γεωργίας. Η συμμετοχή μου αφορά σε παρέμβαση, όπως είχα καθήκον, λόγω της αρμοδιότητας που είχα για τα δάση», εξηγεί ο Φ. Χατζημιχάλης που ενεπλάκη στην υπόθεση των πολεοδομικών σχεδίων στη Δυτική Αττική. «Η παρέμβασή μου, όπως φαίνεται από τη μοναδική αναφορά που υπάρχει στο αναφερόμενο Φ.Ε.Κ., απαγορεύει να αλλάξει ο χαρακτήρας των δασικών εκτάσεων της περιοχής, ώστε να μην χτιστεί τίποτα επάνω τους, ούτε κοινόχρηστοι χώροι. Άρα ήταν παρέμβαση προστασίας των δασικών εκτάσεων της περιοχής και τίποτε περισσότερο». (Επανεμφάνιση του Λαρισαίου πολιτικού μετά από πολύ-πολύ καιρό.)

***

*ΚΑΙ ο τότε υφυπουργός Γεωργίας παραθέτει αυτούσιο το τμήμα της ΚΥΑ του 2003, που είχε συνυπογράψει με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου: «ΣΤ. Οι κοινόχρηστοι χώροι - δασικές εκτάσεις, που εντάσσονται στο παρόν Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.), διατηρούν αναλλοίωτο τον δασικό τους χαρακτήρα, απαγορευομένης πάσης άλλης χρήσεως αυτών ή της κατά προορισμόν χρήσεως των δασών, ως και πάσης επέμβασης διά της κατασκευής έργων κοινωφελούς ή κοινοχρήστου χαρακτήρα (λ.χ. πλατείες, παιδικές χαρές κ.λπ.). Στους ανωτέρω χώρους απαγορεύονται επίσης οι κατασκευές που προβλέπονται από το άρθρο 19 του Γ.Ο.Κ. (Ν. 1577/1985).» (Γι’ αυτό λοιπόν και εμφανίζεται η υπογραφή του κι όχι για νομιμοποίηση στο μπάζωμα ρεμάτων).

Ζ.

Οικογένειες

*ΠΩΣ υπεισέρχεται το φαγητό στις σχέσεις των Λαρισαϊκών οικογενειών;

- Κάθισα τρεις ώρες και σου μαγείρεψα δύο φαγητά

- Εγώ πρέπει να κάνω μεγαλύτερη θυσία. Να τα φάω.

***

*- ΗΡΘΕ ο γιος μου ο φοιτητής και από χθες που τον είδα λίγο, δεν ξαναφάνηκε στο σπίτι. Πού θα πάει όμως, θα πεινάσει κάποια στιγμή.

***

*- ΜΑ μπάμιες το μεσημέρι, το βράδυ αρακά; Και ψάχνω να θυμηθώ πού έχω κάνει τη βλακεία.

Ζ.

Πρώτη φορά

*ΕΩΣ τώρα ηλεκτρονικά αναλφάβητος εκ πεποιθήσεως ο Θαν. Τσιοβαρίδης, αποφάσισε να παραβεί τα πιστεύω του και να στείλει μέιλ για πρώτη φορά στη ζωή του. Και μάλιστα μαζικό, προς τους συναδέλφους του δικηγόρους, με τις θέσεις του ως υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΛ. Που λογικά, σε κάποιον άλλο μάλλον θα ανέθεσε να το κάνει στο όνομά του, ο ίδιος θα διατήρησε την τεχνολογική του παρθενία. (Οπότε αν αποκτήσει και facebook, ποιος τον πιάνει…)

Ζ.

Τσάντα

*«ΤΣΑΝΤΑ στο σχολείο» είναι ο τίτλος του καινοτόμου προγράμματος που βάζει σε εφαρμογή Δημοτικό Σχολείο στην πρωτεύουσα. Το σκεπτικό είναι ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα η σχολική τσάντα των παιδιών να παραμένει στο σχολείο, με στόχο μια φορά τον μήνα τα παιδιά να περνούν όπως θέλουν εκείνα τον ελεύθερο χρόνο τους χωρίς κατ’ οίκον εργασίες και άγχος. Το εγχείρημα του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου φαίνεται ότι βρήκε και πολλούς υποστηρικτές στη Λάρισα, αφού σε χρόνο dt κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ανακοίνωση του συλλόγου και πολλοί γονείς και σύλλογοι σχολείων της Λάρισας, προσανατολίζονται να υποβάλουν αίτημα για να εφαρμοστεί και εδώ. Δεν είναι κακό πάντως. Ένα Σαββατοκύριακο ελεύθερο για τα παιδιά, σημαίνει Σαββατοκύριακο ελεύθερο και για τους γονείς.

Ν.Π.

Ελάχιστοι

*Ο Αχ. Νταβέλης στη Λάρισα, ο Απ. Ρίζος στον Τύρναβο και ο Αν. Ιωαννίδης στην Ελασσόνα. Αυτοί οι τρεις δηλωμένοι νεοδημοκράτες ήταν τελικά όλοι κι όλοι που πήγαν τοπικά και ψήφισαν στις πράσινες εσωκομματικές κάλπες; Κι οι συριζαίοι που έλεγαν ότι η ΝΔ ενίσχυσε την προσπάθεια, να φανούν πολλοί και να πλήξουν έτσι την κυβέρνηση; Μάλλον ατύχησαν, υπερέβαλλαν… (Διότι, άντε ο Στεφ. Μάνος στην Αθήνα κι ο Παν. Ψωμιάδης στη Θεσσαλονίκη, αυτοί.)

***

*ΩΣΤΟΣΟ υπήρξαν νεοδημοκράτες, έστω λίγοι, που πήγαν και ψήφισαν. Αυτούς, απ’ το ΠΑΣΟΚ δεν τους θεώρησαν μεταμεληθέντες, δεν τους υπολογίζουν στους δικούς τους που θα ανεβάσουν τα ποσοστά του νέου κόμματος. Σε όσους είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν. Και ποντάρουν πολλά, τα πάντα.

Ζ.

Υπάρχει

*Ο ΓΟΕΒ ζει και βασιλεύει. Και πορτοφόλια κυριεύει. Ο κρατικός οργανισμός εγγείων βελτιώσεων, που εδώ και πολλά χρόνια αναζητείται ο ρόλος του στον κάμπο, πέραν του να εισπράττει υποχρεωτικό φόρο από τους ιδιοκτήτες χωραφιών, ο οργανισμός που κάμποσοι έχουν πει ότι θα καταργήσουν, τσουπ εμφανίζεται. Για καλό; Μπα…

***

*Ο Λαρισαίος ήθελε να μεταβιβάσει ένα χωραφάκι.

- Α, πρέπει να εξοφλήσετε πρώτα τον ΓΟΕΒ…

- Τον ποιον; Τον ΤΟΕΒ;

-Όχι, άλλος είναι ο ΓΟΕΒ, καμία σχέση.

Του εξήγησαν ότι τόσα το στρέμμα επί τόσα χρόνια, ιδέα δεν είχε ότι έτρεχε η ετήσια μικροοφειλή, διακριτικός ο οργανισμός δεν ενοχλεί, κάθεται και καρτερεί ξέρει ότι κανένας δεν γλιτώνει στο τέλος. Του ανακοίνωσαν λοιπόν ότι χρωστάει κοντά 300 ευρώ. Πολύ του κακοφάνηκε…

Ζ.

Εις διπλούν

*ΣΤΙΣ μαθητικές εκδρομές στην Αθήνα περιλαμβάνονται κατά κανόνα επισκέψεις στη Βουλή και στο Μουσείο της Ακρόπολης. Κι αποτελούν το βαρετό κομμάτι του προγράμματος για τους έφηβους Λαρισαίους, που ακολουθούν νυσταγμένοι οι περισσότεροι από το ξενύχτι της προηγουμένης, όλοι το ξέρουν αυτό, ποιος κοιμάται στην εκδρομή;

Έτσι λοιπόν οι μαθητές του 10ου Λυκείου εξασφάλισαν τη συμπαράσταση όλων. Όσων τουλάχιστον είχαν διαβάσει τη μία μέρα στην εφημερίδα ότι τους δέχτηκε στη Βουλή ο Γ. Κατσιαντώνης των Κεντρώων και συζήτησε αναλυτικά μαζί τους για τη Δημοκρατία, ενώ την επομένη γράφτηκε ότι τους ξενάγησε στη Βουλή κι άλλος βουλευτής Λαρίσης, ο υφυπουργός Β. Κόκκαλης των ΑΝΕΛ. Προφανώς τα εμπέδωσαν. (Βέβαια και με τους δύο τα παιδιά φωτογραφήθηκαν στη σκάλα του Κοινοβουλίου. Έτοιμοι για μπραφ;)

Ζ.

Σε βουνό

 και θάλασσα

*ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝ όσο να ‘ναι οι αναγνώστες της εφημερίδας. Από τη μια να διαβάζουν τον Κ. Αγοραστό να διαβεβαιώνει ότι η Θεσσαλία είναι θωρακισμένη και δεν είχε πλημμυρικά φαινόμενα, από την άλλη τον Αντ. Γκουντάρα να διαβεβαιώνει ότι τελικά η περιοχή άντεξε στην κακοκαιρία. Κι ύστερα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο να εντάσσει την περιοχή Αγιάς, χωριά σε βουνό και θάλασσα, στις πληγείσες περιοχές, μαζί με τη Μάνδρα και τη Σύμη που καταστράφηκαν. Και άρα αποζημιώσεις και επιδοτήσεις για σπίτια και επιχειρήσεις και άτοκα δάνεια. Λαμπρά. Καμαρώνουν οι τοπικοί παράγοντες και δικαίως για το επίτευγμα της ένταξης στα μέτρα αποκατάστασης. Όλα αυτά εμπεριέχουν μια αντίφαση, όμως το αποτέλεσμα μετράει. (Φυσικά οι ενισχύσεις δεν πρόκειται να δοθούν σβάρνα σε όλους. Θα προηγηθούν αιτήσεις και έλεγχοι.)

Ζ.

Βέμπο

*ΚΙ αν η Σοφία Βέμπο τραγούδησε πως στη Λάρισα βγαίνει ο αυγερινός στο πάρκο που έχει το όνομά της δεν… βγαίνει φως. Εκεί στο τέλος της οδού Αχιλλέως στην περιοχή της Ανθούπολης οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το γεγονός πως για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η πλατεία δεν έχει φωτισμό. Περιμένουν το συνεργείο λένε γιατί έχει και πολλά παιδιά που διασχίζουν το σημείο.

Κ.Γ.

 

4DIOLOY APLH YPOUESH

ΔΙΟΛΟΥ απλή υπόθεση να κλαδευτούν τα μεγάλα δέντρα, ώστε να είναι όμορφα και λειτουργικά από την ερχόμενη άνοιξη. Για να δουλέψει αλυσοπρίονο στα χοντρά κλαδιά σε ύψος δέκα μέτρων, χρειάζεται να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση από τη δημοτική υπηρεσία. Όπως χθες το πρωί στο τριγωνάκι της Σκοπάδων. Κι από κάτω φορτία ολόκληρα, σαν αν έχει κουρευτεί γουλί ένας μακρυμάλλης.

Ζ.

 

1PHGE GIA MIA AKOMA FORA

ΠΗΓΕ για μια ακόμα φορά στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Παπαδημόπουλος και μαύρισε η ψυχή του. Σωρεία τα προβλήματα, συνεχής η γκρίνια των υπαλλήλων. Το φιλότιμο περισσεύει, ο πολίτης εξυπηρετείται αλλά με πολλούς κόπους και βάσανα. Και αυτό φαίνεται στα πρόσωπα και κυρίως δεν αναγνωρίζεται από όσους οφείλουν να το αναγνωρίσουν για ηθική ικανοποίηση.

*«Ο φίλος μου ο Κώστας ο περιφερειάρχης…» Με οικειότητα αναφέρθηκε στον Κ. Αγοραστό ο ηγούμενος Εφραίμ στην επίσημη ομιλία του στη Λάρισα. Δεν γνωρίστηκαν τώρα μεταξύ τους…

Ζ.

 

3TON MAKH

*ΤΟΝ Μάκη χαιρετάει, τη Φωτεινή κοιτάζει. Μαγνήτισε στο γαλάζιο συνέδριο η Σερραία «σκιώδης» Γεωργίας.

Ζ.

 

5EIXE KAI GIVRGO SOYFLIA

*ΕΙΧΕ και Γιώργο Σουφλιά το νεοδημοκρατικό συνέδριο. Τον οικονομολόγο, πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου Τρικάλων. Στο στιγμιότυπο με τον συνταξιούχο αστυνομικό Βαγγέλη Καλφούντζο, προσπαθούν να προσηλυτίσουν τον Γρ. Δασταυρίδη. Όχι στο κόμμα, στο σαρακατσανέικο πνεύμα.

Ζ.

 

6KALA O STAYROS POYLARAKHS

ΚΑΛΑ ο Σταύρος Πουλαράκης ήταν προεδρικός, με τη Φώφη Γεννηματά το δήλωσε άλλωστε. Ο δήμαρχος όμως; Εκείνος δεν αποκάλυψε τις προτιμήσεις του στην κάλπη. Δεν ήταν όμως μικρή η αγωνία του για την αναγέννηση της κεντροαριστεράς. Και το έδειξε την Κυριακή στο εκλογικό τμήμα των Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass