Καρδίτσα, Λάρισα και Κιλελέρ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2017 19:45
*ΚΑΡΔΙΤΣΑ, Λάρισα και Κιλελέρ, Τσιάρας-Τζανακούλης-Νασιακόπουλος οι καμπίσιοι, έβαλαν στη μέση τους Αθηναίους, άκρη όμως μάλλον δεν βρήκαν μαζί τους.  Ζ. *ΚΑΡΔΙΤΣΑ, Λάρισα και Κιλελέρ, Τσιάρας-Τζανακούλης-Νασιακόπουλος οι καμπίσιοι, έβαλαν στη μέση τους Αθηναίους, άκρη όμως μάλλον δεν βρήκαν μαζί τους. Ζ.

Κοσμοσυρροή

*ΕΝΤΑΞΕΙ Παρασκευή απόγευμα χθες, ήταν μια Friday για την αγορά της Λάρισας.

Με κίνηση κάπως πιο έντονη απ’ ό,τι συνήθως. Το πρωί όμως, τι ήταν αυτό; Κόσμος και ντουνιάς για ψώνια, μα ψώνια από τις 8 το πρωί; Κι όλοι βιαστικοί. Κυρίως γυναίκες, με το χαμόγελο της επιτυχίας στα χείλη και παραφουσκωμένες τσάντες στα χέρια. Κάποιες χρειάζονταν μανούβρα για να περάσουν από τις πόρτες των μαγαζιών. Είχε και πολύ καλή μέρα…

-Μα βρε συ, αγόρασες καλλυντικά για έναν χρόνο;

-Σε τι τιμή τα πήρα όμως… Είδες πόσα κερδίσαμε, τι οικονομία που σου κάνω αγάπη μου; (Σε πολλές μίλησε η οικονομολόγα μέσα τους χθες.)

***

*ΑΚΟΜΑ και απ’ τα σχολεία λέει την κοπάνησαν μαθητές και μαθήτριες για να κάνουν το πρωί τις αγορές τους. Απουσίες για ψώνια; Μήπως να το δουν στην εκπαίδευση, να ορίσουν αργία; Καλά, οι φοιτητές άυπνοι, πήγαν κατευθείαν απ’ το ξενύχτι.

Ζ.

 

Πολλά Χριστούγεννα

*ΔΕΝ είναι μονάχα το Πάρκο των Ευχών στο Αλκαζάρ. Ούτε το Δέντρο στην Κεντρική πλατεία ή το Καραβάκι στην Ταχυδρομείου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας συμπεριλαμβάνονται και τα θέματα: Έγκριση δαπανών του Παραδοσιακού Χωριού Χριστουγέννων στην πλατεία Ταχυδρομείου από 14 έως 21 Δεκεμβρίου. Έγκριση δαπάνης εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας. Έγκριση της δαπάνης εκδηλώσεων Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς. Έγκριση δαπάνης για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, φωτεινό διάκοσμο, συνοικιών της 1ης Δημοτικής Κοινότητας. (Άφθονα Χριστούγεννα στη Λάρισα.)

***

*ΣΤΗΝ ίδια συνεδρίαση εισάγεται και το θέμα: «Ανανέωση μείωσης μηνιαίου μισθώματος του κυλικείου του Δημοτικού Μεγάρου». (Η ανάπτυξη δεν ήρθε, ούτε φαίνεται στον ορίζοντα, ακόμα πέφτουν τα ενοίκια.)

Ζ.

 

Πολύ Black

*ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ οι ‘’Αλυσίδες’’ από τη Black Friday αλλά και οι ντόπιοι καταστηματάρχες είχαν προετοιμαστεί και ενεπλάκησαν ενεργά φέτος. Πήραν κομμάτι της αγοραστικής φρενίτιδας. Μαύρη ταμπέλα να έβλεπε στη βιτρίνα η Λαρισαία κι έμπαινε.

Ωφελημένοι σίγουρα οι τυπογράφοι. Με όλα αυτά τα ποικίλα Black που παραγγέλθηκαν από καταστηματάρχες, μικρά και μεγαλύτερα ταμπλό για τις τζαμαρίες στις βιτρίνες τους.

Ζ.

 

Υπερεπάρκεια

*ΣΕ ποια υπηρεσία λέει, της Εφορίας εννοείται εκεί είχαν εκλογές προχθές, που λοιπόν υπηρετούν 18 υπάλληλοι εκ των οποίων οι 10 είναι συνδικαλιστές; Υποψήφιοι να εκλεγούν. Απαξάπαντες πρόθυμοι να αγωνιστούν για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων τους.

Ζ.

 

Προς τα εμπρός

*ΔΙΑΒΑΖΕ ο Λαρισαίος χθες φωναχτά την εφημερίδα, για την παρέα. Το ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο π. Καλογιάννης θα παρουσίαζε τον απολογισμό της δημοτικής αρχής.

- Μα έκανε απολογισμό για πέρσι, λέγοντας τι θα κάνει του χρόνου;

- Αυτή αγαπητέ μου είναι η περίφημη φυγή προς τα εμπρός, ο Μάο την έχει διδάξει. Κι άντε πιάστε μας…

- Θα προλάβουν άραγε να κάνουν όλα αυτά που τα λένε ‘’μεγάλα έργα’’; Τρία χρόνια τα εξαγγέλλουν, θα τα ξεκινήσουν λένε του χρόνου, του παραχρόνου τελειώνει η θητεία τους.

Ζ.

 

Μπλακ χιούμορ

*ΜΠΗΚΕ κεφάτος χθες το πρωί στο γραφείο ο Λαρισαίος προϊστάμενος.

-Παιδιά, Black Friday και σε μας σήμερα.

-Μα πώς, εμείς δεν πουλάμε κάτι…

- Black Friday σας λέω, 50% κάτω.

-Ε;

-50% κάτω, όλοι. Οι μισθοί.

Ζ.

 

Την Τρίτη…

*ΜΕ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται λένε η συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη του ΔΣ στον Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών. Καθώς ο ορκωτός λογιστής θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργήθηκε για την προηγούμενη περίοδο, αυτή όπου το τιμόνι κρατούσε ο εκπαραθυρωθείς πρόεδρος Χρ. Σιδερόπουλος. Θα φανεί επομένως τι ψάρια έπιασαν εκείνοι που τον καθαίρεσαν. Κάποιοι μιλούν για λαβράκια.

Ζ.

 

Κόντρα

 Δήμου-ΔΕΥΑΛ

*ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ με χαρτιά και ντοκουμέντα ο Λαρισαίος που βρίσκεται σε διαμάχη με το 21ο Νηπιαγωγείο στο Αβέρωφ, για λόγους σιέστας, έχει αναφερθεί ξανά και ξανά η προσπάθειά του να πάψει να λειτουργεί αυτό ως ολοήμερο, επιμένει εκείνος ότι δεν καλύπτονται οι προϋποθέσεις με τον απαιτούμενο αριθμό νηπίων. Κι έτσι να μην τον ενοχλούν στη μεσημεριανή του ξεκούραση τα πιτσιρίκια, από την αυλή του νηπιαγωγείου κολλητά στο σπίτι του. (Μ’ αυτά και μ’ αυτά πάντως χάνουν τον ύπνο τους και κάμποσοι άλλοι. Γονείς, νηπιαγωγοί, η ιεραρχία της εκπαίδευσης καθώς ο ενιστάμενος μιλάει και για άλλα νηπιαγωγεία στη Λάρισα που δεν πληρούν τους όρους).

***

*ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ λοιπόν να αντιμετωπίσει τη δημοσιευθείσα καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών ότι ο αγωγός αποχέτευσης του σπιτιού του περνάει μέσα από την αυλή του νηπιαγωγείου και πως η ΔΕΥΑΛ ζήτησε από πέρυσι να καταργηθεί, δίχως όμως να γίνει κάτι, ο γείτονας λοιπόν προσκομίζει έγγραφο του Δήμου που του επιτρέπει τη διέλευση του αποχετευτικού αγωγού. (Τόμπολα; Η ΔΕΥΑΛ θεωρεί παράνομο, για κάτι που νομιμοποιεί ο Δήμος; Θέμα δημάρχου πια…)

***

*ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ, ο γείτονας του νηπιαγωγείου αναφέρει: «Το 2000 έκανα αίτηση για να συνδεθώ με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΛ καταβάλλοντας 420.000 χιλ. δρχ. Ο μόνος τρόπος σύνδεσης με τον αγωγό της ΔΕΥΑΛ (λόγω του ότι το σπίτι είναι ισόγειο κατασκευής 1981 και μετά από υπόδειξη δύο αρμοδίων υπαλλήλων) ήταν να σκάψουμε και να τοποθετήσουμε αγωγό αποχέτευσης κατά μήκος των θεμελίων του σπιτιού μου και εντός της δημοτικής έκτασης με την οποία έχω σύνορο, και σε βάθος 70 εκατοστών. (Άλλες 400.000 χιλ. δρχ., μηχανοσίφωνας, λιποσυλλέκτης 250.000 χιλ.δρχ). Με βάση τον Κανονισμό Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΛ (άρθρο 6 παρ. 1) όταν κάποιος θέλει να κατασκευάσει εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων υδάτων μέσα από ξένη ιδιοκτησία, θα πρέπει να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτου της γειτονικής ιδιοκτησίας ότι του επιτρέπει τη διέλευση. Ο γείτονάς μου είναι ο Δήμος Λαρισαίων και έχω τη γραπτή άδεια από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών από 9-12-2016 αριθ. πρωτ. 81964». (Μήπως θα ήταν τελικά ευκολότερο να φύγει ολόκληρο το νηπιαγωγείο; Με το κτίριό του και με τα όλα του…)

Ζ.

 

Υπερβολή;

Όλοι πήραν μέρος φέτος στη Black Friday. Από τους οδηγούς ταξί, που έκαναν δώρο το κόστος της κλήσης, μέχρι κομμωτήρια που χτένιζαν κυρίες με μισά λεφτά και κρεοπώλες που μαζί με το αρνίσιο μπουτάκι για το κυριακάτικο τραπέζι (γι’ αυτούς που δεν νηστεύουν) έδιναν δώρο και μερικά πλευρά ή καναδυό λουκάνικα. Και όταν λέμε όλοι, όλοι. Ακόμη και το κυλικείο σε κάποιο σχολείο της Αθήνας, που λόγω της ημέρας, έβγαλε σε προσφορά τις πίτσες και από ενάμισι ευρώ, τις πουλούσε ένα. Από τη μία είναι μια έξυπνη τακτική μάρκετινγκ για να ανέβουν οι πωλήσεις, αλλά μήπως ξεφεύγουμε λίγο με αυτή τη νέα, καταναλωτική γιορτή;

Π.Φ.

 

Γαστρονομικού

*- ΜΗΝ ξανακάνεις τόσο μικρά τα κεφτεδάκια, αναγκάστηκα και έφαγα 14...

- Μπιφτέκια ήταν...

***

*ΠΑΛΙ γαστρονομικού τύπου συζήτηση στη λαρισαϊκή συντροφιά.

- Άλλοι ρε σεις πνίγουν τον πόνο τους σε αλκοόλ και άλλοι σε κοντοσούβλια.

***

*- Πρέπει να πήρα καναδυό κιλά, δεν μου κάνουν τα γάντια.

Ζ.

 

Εκ του προχείρου

*ΛΑΡΙΣΑΙΑ διηγιόταν για τον νεαρό στρατιωτικό που έκανε πολιτικό γάμο.

- Και γιατί δεν έκανε στρατιωτικό;

- Ε; Ωραίο το αστειάκι, όμως για τα παιδιά ήταν σοβαρό πράγμα η τελετή στο Δημαρχείο. Και για τους γονείς τους και για τους συγγενείς και φίλους. Εντάξει δεν έχει την επισημότητα και το τελετουργικό του θρησκευτικού γάμου αλλά όχι κι έτσι…

- Δηλαδή;

- Να δεν τους έκανε και τόσο καλή εντύπωση που ο αντιδήμαρχος ο οποίος τους πάντρεψε ήταν με το τζιν και το πουκάμισο με τα μανίκια γυρισμένα. Απέπνεε μια προχειρότητα…

- Γιατί, ήταν τζιν απ’ αυτά με τα σκισίματα;

Ζ.

 

Γλέντι

* ΓΛΕΝΤΑΝΕ συχνά οι Ρομά. Άλλωστε για τα γλέντια τους, πολλές φορές τους κατηγορούν οι «συγκάτοικοί» τους στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Προχθές όμως είχαν πολύ καλό λόγο για το γλέντι που στήσανε στο καφενείο του Λαδά, εκεί που παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ρίτας Σπανούλη και του Γιώργου Λεπενιώτη, «Παραμύθια των Ρομά». Εκεί στην καρδιά της συνοικίας, «ρομά και μπαλαμοί» χόρεψαν και έγιναν ένα υπό τους ήχους του κλαρίνου. Ωραία εικόνα.

Π.Φ.

 

Αδίστακτος

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ στα εφευρήματά του ο νεαρός Λαρισαίος χιουμορίστας. Κι αδίστακτος.

Περνούσε βιαστικός από το απέναντι πεζοδρόμιο, τον χαιρέτισε συνάδελφός του, που στεκόταν και συζητούσε με δυό άλλους.

- Κωστάκη; Να μου δώσεις τα λεφτά που μου χρωστάς κι ύστερα κάθεσαι και καπνίζεις, εντάξει;

Το είχε φωνάξει δυνατά και πολύ σοβαρά, κουνώντας το χέρι για να δώσει έμφαση και συνέχισε τον δρόμο του. Ο άλλος αιφνιδιάστηκε, πάγωσε, ‘’μα δύο ευρώ του χρωστάω από χθες που πλήρωσε τους καφέδες στο γραφείο’’ ψέλλισε. Πριν συνέλθει κι αρχίσει να τον κυνηγάει γελώντας, ‘’άμα σε πιάσω βρε μπαγάσα…’’.

- Μα τόση ευθιξία; Τρέχει να του δώσει τα χρωστούμενα; (Ο άλλος ούτε που είχε καταλάβει.)

Ζ.

 

Απέφυγε

*- ΤΕΛΙΚΑ ο δήμαρχος απαξίωσε να ασχοληθεί…

Καμία αντίδραση σε όσα είπε ο Ν. Μαυραγάνης, όχι μόνο για τα παιδιά που πήγαν κι έπεσαν πάνω στα τρένα και σκοτώθηκαν αλλά κυρίως που θεωρεί ότι οι γραμμές δεν περνάνε μέσα από τη Λάρισα και δεν τίθεται θέμα να γίνει κάτι μ’αυτές…

-Σιγά μωρέ και τι έγινε, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός τα είπε, στη Βουλή κιόλας. Τι να λέει…

Ζ.

 

Λουναπάρκ

*- ΙΣΩΣ ο δήμαρχος να παραήταν απασχολημένος με το Πάρκο των Ευχών.

Η συζήτηση συνεχιζόταν στη συντροφιά των Λαρισαίων, μετά από εκείνη που είχε ανάψει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

- Τι; Θα κάνει μια ευχή και θα φύγουν οι γραμμές;

- Όχι βέβαια. Αλλά να τον αιφνιδίασαν τα Χριστούγεννα. Έπεσαν νωρίς φέτος, δεν προλάβαιναν, οπότε με ανάθεση το λουναπάρκ, νταηλίδικα.

***

*- Σ’ ΑΥΤΑ τα Δημοτικά Συμβούλια είναι που σφυρηλατείται η φιλία της Αγγέλας Βαγενά και της Τζένης Γελαλή. Ξανά μαζί οι δυό τους, κόντρα στον δήμαρχο, ‘’του την είπαν’’ ξανά.

- Εντάξει κάνουν τσαπατσουλιές στη Δημαρχία κι ύστερα εκτίθενται. Αλλά κι αυτοί της αντιπολίτευσης; Να υποστηρίζουν πάντα τον ανταγωνισμό; Να αποτελούν τη φωνή του; Ούτε κι αυτό καλό… (Λουναπάρκ έχει γίνει. Παιχνίδια, φασαρία…)

***

*- ΕΜΕΝΑ πάντως μου άρεσε πολύ που ο επιχειρηματίας θα κάνει λέει την τάδε διαφήμιση σε αθηναϊκό κανάλι την οποία θα την πληρώσει ο Δήμος. Μα δεν είναι στα έξοδά του; Τι τρικ κι αυτό να πληρώσει 40 χιλιάρικα λιγότερα; Άμα ήθελε ο Δήμος δεν μπορούσε να κάνει εκείνος τη διαφήμιση; Μα με τα λεφτά του;

-Δουλειές στο γόνατο δείχνουν αυτά. Με διαφάνεια ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε τελικά. Δεν γίνονται βρόμικες μπίζνες με 30-50 άτομα σε γνώση…

Ζ.

 

Κρασ τεστ…

* ΤΑ «μαγείρεψαν», τα ζύμωσαν, τα «φούρνισαν» και τους «άλλαξαν τα φώτα»… Αρτοποιοί και ηλεκτρολόγοι του νομού συνασπίστηκαν, έφτιαξαν συνδυασμό και έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους στις εκλογές της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών…

Τρεις έδρες του νέου Δ.Σ. με την πρώτη, κατοχύρωσαν. Από τέσσερις έδρες έχουν οι δύο παλιοί συνδυασμοί… «Μάχη» προμηνύεται στη συγκρότηση του προεδρείου, την ερχόμενη εβδομάδα. Όχι, ότι τρίζει η θέση του Παληογιάννη, του σημερινού προέδρου των μικρομεσαίων αλλά τα δεδομένα δεν θα είναι τώρα τα ίδια. Δεν μπορεί να μην τους υπολογίζεις πλέον…

Από τη μια οι αυτοκινητιστές και από την απέναντι ηλεκτρολόγοι και αρτοποιοί… Κρασ τεστ σε πραγματικές συνθήκες προμηνύεται…

Γ.Ν.

 

Στη φθήνια…

* Κατάρρευση τιμών… δεν θα την έλεγες. Αλλά καλές προσφορές που λειτουργούσαν ως «κράχτης» υπήρχαν. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που «τσίμπησαν», παρασύρθηκαν και «αιχμαλωτίστηκαν» από την περιώνυμη «Black Friday»…

Και μόνο ότι αρκετοί Λαρισαίοι αγόρασαν οτιδήποτε θεωρούσαν φθηνό γιατί πίστεψαν ότι ήταν η τυχερή τους ημέρα, μάλλον δείχνει ότι η «ημέρα» ήρθε για να μείνει. Για μια εβδομάδα φέτος, κάθε μήνα από του χρόνου, κάθε Παρασκευή από του παραχρόνου. Με την οικονομική ανάπτυξη να μας χτυπά την πόρτα, την «Black Friday» μόνο ως μαύρο χιούμορ αξίζει να την εκλάβεις…

Γ.Ν.

 

Παρακάτω

*ΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές είχαν μπερδευτεί πάλι, ασυνεννοησία πλήρης.

- Είναι κάποιες συγκεκριμένες μέρες που το πρωί δεν μπορώ να σηκωθώ με τίποτα απ’ το κρεβάτι.

- Ποιες δηλαδή;

- Η Δευτέρα, η Τρίτη, η Τετάρτη, η Πέμπτη κι η Παρασκευή.

***

*-ΤΙ έγινε ρε φίλε; Χάθηκες… Γιατί είσαι έτσι;

-Χώρισα.

-Κοίτα… Νομίζω ό,τι πρέπει να πας παρακάτω.

-Όλοι αυτό μου λένε απ’ το πρωί κι έχω κάνει δεν ξέρω κι εγώ πόσα χιλιόμετρα...

Ζ.

 

GEFYRA CIU

* ΚΑΘΕ βράδυ σχεδόν η ίδια κατάσταση, στη γέφυρα Ναϊάδων νυμφών, που ενώνει το κέντρο της πόλης με τον Πέρα Μαχαλά. Οι πελάτες του σούπερ μάρκετ που θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους, αντί να αφήσουν τα οχήματά τους στην παρακείμενη αλάνα (εκεί όπου γίνεται και η λαϊκή της Τετάρτης), η οποία πάντα έχει αρκετές κενές θέσεις, προτιμούν να τα αφήνουν πάνω στη γέφυρα, αχρηστεύοντας έτσι το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Γιατί να το στριμώξεις ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα βρε αδερφέ; Γιατί να περπατήσεις πέντε βήματα παραπάνω, ενώ μπορείς να το αφήσεις πιο κοντά, πάνω στη γέφυρα; Δεν φτάνει που θα κουβαλάς τα ψώνια, να κάνεις και περισσότερο κόπο;

 

 SAXINIDHS CIU

*ΟΠΟΥ ο Φ. Σαχινίδης εξηγεί ότι με τις επιβαλλόμενες μεταρρυθμίσεις θα γίνει μοντελάκι κι ο συνεργάτης του ο Γιάννης Καστρινός.

Ζ.

 

PARKO EYXVN CIU

*ΑΡΧΙΣΑΝ να μπαίνουν και τα πρώτα σπιτάκια του Πάρκου Ευχών. Εκ πρώτης όψεως δείχνουν παραμυθένια. Υπομονή, λίγες μέρες έμειναν. Οι εργασίες προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς.

Ν.Π.

 

LIMANI CIU

*ΧΩΡΑΦΙ έγινε το λιμάνι του Πλαταμώνα απ’ την πρόσφατη πλημμύρα. Μέχρι και λαγούς μπορούσες να κυνηγήσεις εκεί, είπε ο θαλασσινός.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass