Εγκαίρως

Δημοσίευση: 26 Νοε 2017 19:45 | Τελευταία ενημέρωση: 26 Νοε 2017 20:41

*ΚΙ η προτροπή από τον Λαρισαίο στις βιαστικές, που πρεσάρουν την ατμόσφαιρα να φτάσει νωρίτερα.

- Εσείς καλέ που στολίσατε για Χριστούγεννα, δεν βάφετε και τα αυγά μην τρέχετε τελευταία στιγμή.

Ζ.

 

Παντού

*- ΚΑΙ πού θα πρωτοπάμε βρε παιδιά;

Στη συντροφιά Λαρισαίων έκαναν σχέδια για τα Χριστούγεννα.

- Στο Πάρκο των Ευχών στη Λάρισα, στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα, στην Παυσιλυπούπολη της Καρδίτσας…

-Ε μα, Λάρισα θα μείνουμε φέτος γιατί να τρέχουμε;

-Μα δεν θα κάνουμε ανταλλαγές στη Θεσσαλία;

Ζ.

 

Πρόκληση (1)

ΕΙΝΑΙ τουλάχιστον προκλητική η στάση του υφυπουργού Υποδομών Νίκ. Μαυραγάνη. Ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη, με αφορμή τις γραμμές του ΟΣΕ και τον θάνατο δύο ανήλικων μαθητών στη Λάρισα, ούτε λίγο ούτε πολύ απέδωσε την ευθύνη στα ίδια τα παιδιά!

Να λέει ο υφυπουργός ότι το δίκτυο είναι εκτός πόλης και δεν χρειάζεται υπογειοποίηση, το «καταλαβαίνουμε» αυτά του είπαν του ανθρώπου, αυτά μετέφερε στη Βουλή. Οντως δεν είναι και «υποχρεωμένος» δηλαδή να ξέρει πού είναι η Νέα Σμύρνη και πού το Μεζούρλο.

Θα έπρεπε ωστόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες να τον είχαν ενημερώσει καλύτερα, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν αυτά με τους πολιτικούς. Εκτός αν δεν πρόκειται για αφέλεια αλλά για πολιτική σκοπιμότητα. Αλλά το να αποδίδει όμως σε παιδιά, την ευθύνη για τον θάνατό τους είναι πολιτικά ανεύθυνο. Είναι και υφυπουργός…

Β.Κ.

 

Πρόκληση (2)

Ο ΟΣΕ επίσης, σκοπίμως επιμένει στο σκέλος της Νέας Σμύρνης και «ξεχνάει» το αφύλακτο Μεζούρλο με την «τρύπα» εκατοντάδων μέτρων από την οδό Ξυλοκάστρου.

Σου λέει στη Νέα Σμύρνη, οι ίδιοι οι Ρομά ή κάποιοι από τους Ρομά, κλέβουν τμήματα της μεταλλικής περίφραξης, τη χαλάνε, πετάνε πέτρες στα τρένα, σκουπίδια στις γραμμές κ.λπ. Που έτσι είναι δηλαδή ως προς τις ζημιές αλλά την ευθύνη για την ασφάλεια στο δίκτυο ποιος την έχει;

Για τον Λαρισαίο που κόβει τον φράχτη στην οδό Λατταμύα για να περνά απέναντι «γρηγορότερα», δεν λέει κάτι ο ΟΣΕ. Ποιος λοιπόν έχει την ευθύνη αν ο οιοσδήποτε κόβει την περίφραξη για να «μειώσει» την απόσταση πηγαίνοντας «γρηγορότερα» στο σπίτι του, στη δουλειά του;

Γκρινιάζουν για τα δημοσιεύματα στελέχη του ΟΣΕ, αλλά όταν συμβαίνουν ατυχήματα και δυστυχήματα, τοπικά στελέχη του ΟΣΕ σέρνονται για χρόνια στα δικαστήρια, ενίοτε κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάζονται κιόλας.

Η Νέα Σμύρνη «βολεύει» ως εκδοχή. Το «ξέφραγο» Μεζούρλο, ποιανού ευθύνη είναι;

Β.Κ

 

Φρακάρουν

*ΕΙΝΑΙ στενοί οι δρόμοι της Λάρισας, ελάχιστοι αφήνουν άνετο περιθώριο αν έχουν παρκάρει αυτοκίνητα αμφιπλεύρως. Υπάρχει και η δραματική έλλειψη θέσεων στάθμευσης, κατάσταση που όλο και χειροτερεύει. Όλο και περισσότεροι απελπισμένοι οδηγοί ρισκάρουν παρκάροντας στις γωνίες των διασταυρώσεων.

Κανένας δεν θέλει να ξύσει ή να βουλιάξει ξένο αυτοκίνητο. Είναι όμως κι αυτά τα πιο φαρδιά οχήματα που δυσκολεύονται να χωρέσουν και να στρίψουν, είναι και ορισμένοι λιγότερο επιδέξιοι οδηγοί. Καθημερινά, ιδίως τα πρωινά, συχνά φρακάρει η κυκλοφορία σε διάφορα στενά, με συνεχείς μανούβρες, αλλεπάλληλα μπρος-πίσω, άγχος, νεύρα, γδαρσίματα σε φτερά και πόρτες, μπας και περάσει τελικά, κάτω απ΄ τα κορναρίσματα των πισινών.

Ζ.

 

Η εξ απορρήτων

*ΕΙΧΕ αιφνιδιάσει λέγεται τους πάντες στο Δημαρχείο ανακοινώνοντας την επιλογή του, όταν όρισε τη Βάσω Μόσιαλου γενική γραμματέα του Δήμου, σιγά-σιγά όμως ο Απ. Καλογιάννης την επέβαλε. Παρά τις τριβές που προκλήθηκαν και που συνεχίζουν να προκύπτουν, είναι και πρόσωπο με απαιτήσεις η γ. γ., δεν θεωρείται εύκολος άνθρωπος. Ο δήμαρχος όμως τη δουλειά του θέλει να κάνει.

***

*ΚΙ όπως αναμενόταν εξελίχθηκε στον πιο δικό του άνθρωπο στο Δημαρχείο, ο πιο στενός του συνεργάτης, η εξ απορρήτων του. Φυσικά και ο κόσμος παρακολουθεί και συμπεραίνει.

- Να, και τον ηγούμενο Εφραίμ, μόνο με τη Β. Μόσιαλου μαζί τον δέχτηκε στο γραφείο του, εκείνη μονάχα συνόδευσε τον δήμαρχο και στη φιλανθρωπική βραδιά που ακολούθησε με τον Βατοπαιδινό.

- Κι όλη αυτή η υπόθεση θα πρέπει να ήταν πολύ σημαντική για τον Απ. Καλογιάννη. Και που έδωσε το «παρών» στην υποδοχή του Αγιορείτικου κειμηλίου και η σχέση που ανέπτυξε με τον ηγούμενο ακόμα και η επιδειχθείσα ευλάβεια, που τον είδαν να σκύβει, είναι και ψηλός γράφει η κίνηση, φάνηκε που διπλώθηκε στην κίνηση χειροφιλήματος.

 - Κίνηση που δεν τη συνηθίζουν πια οι πολιτικοί, πόσο μάλλον οι αριστεροί, ε;

Ζ.

 

Αλληλοκάλυψη

*- ΝΑ φορέσω αυτή την αέρινη φουστίτσα, είναι πολύ κοντή, δεν είμαι δα και καμιά παιδούλα… Να βάλω αυτό το κολλητό δερμάτινο παντελόνι, είναι πολύ εφαρμοστό, όσο καλλίγραμμα και να είναι τα πόδια μου, προκαλεί…

Έτσι η Λαρισαία κατέληξε να φορέσει και τα δύο μαζί βγαίνοντας στο σεργιάνι. Από κάτω το στενό δερμάτινο κι από πάνω το φουστάκι, αλληλοκάλυψη τέλεια κι η φαντασία των άλλων μπορεί να περιδιαβαίνει στην οργιώδη ζώνη.

Ζ.

 

Ok o δήμαρχος

*ΕΝΑ σχόλιο από τον Κώστα Γκούμα επί του προηγηθέντος σχολίου για τα διαμειφθέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας περί υδάτων και Αχελώου, πριν παραληφθεί υπό των ανέμων. «Πράγματι υπήρξε μια συζήτηση με πνεύμα συνεννόησης, πολύ σημαντικό, θα έλεγα όμως ότι δεν πρόκειται για "μέση οδό" όπως το τοποθετούν τα "Ψ" αλλά για μια καθαρή τοποθέτηση, με πρώτο από όλους τον κ. δήμαρχο, ότι τα έργα του Άνω Αχελώου πρέπει να ολοκληρωθούν ανεξάρτητα ποια θέση θα έχει ο καθένας στο μέλλον (όταν θα έχουν ολοκληρωθεί αποκλειστικά για υδροηλεκτρική ενέργεια; Ή θα υπάρξει και ανάγκη για μεταφορά νερού;)».

***

*ΚΑΙ ο γνωστός γεωπόνος καταλήγει: «Οι επιλογές αυτές αντικειμενικά παραπέμπουν στο μέλλον. Αυτό "φωνάζουμε" τόσα χρόνια και βρίσκαμε απέναντι απαντήσεις του τύπου "είμαστε κατά της εκτροπής". Μας χαροποιεί λοιπόν ιδιαίτερα η καθολική τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων με βάση τον ρεαλισμό, τη λογική και όχι εάν και ποιοι θέλουν από τώρα δεσμεύσεις για πιθανές πρόσθετες χρήσεις των υδάτων στο μέλλον». (Σαφές ότι πήρε συγχωροχάρτι ο Απ. Καλογιάννης.)

Ζ.

 

Μπλεξίματα

*ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ για τους νεαρούς Λαρισαίους, τα πράγματα δεν είναι διόλου απλά.

- Να κεράσω ένα ποτό; Ο Κώστας είμαι…

- Δεν νομίζω…

- Ποιος είμαι τότε;

***

*- ΤΗΝ έπεσα σε μια σεφ ρε σεις κι έφαγα χυλόπιτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξερό ανθότυρο.

Ζ.

 

Παϊδάκια

«ΡΑΓΔΑΙΕΣ» αναμένονται τις επόμενες ώρες οι πολιτικές εξελίξεις μετά τον εντοπισμό του πρώην πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή σε ταβέρνα στους Ψαράδες Πρεσπών.

Όχι για αστείο πρόκειται, καθώς «βούιξαν» χθες οι ενημερωτικές ιστοσελίδες δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφικά στιγμιότυπα με τον πρώην πρωθυπουργό να χαμογελά και να απολαμβάνει η φιλοξενία.

Μα τι να έκανε ο άνθρωπος δηλαδή; Να τον… φάει η στεναχώρια; Είδηση αγαπητοί θα ήταν να μην έτρωγε σε κάποια ταβέρνα ο πρώην πρωθυπουργός…

Β.Κ.

 

Βλαχόφωνοι

*ΝΕΑ παρέμβαση για την υπόθεση που ανέκυψε με τους βλαχόφωνους ρομά της Λάρισας, στη Νέα Σμύρνη. Γιατί μιλούν λοιπόν βλάχικα, υπάρχουν βλάχοι τσιγγάνοι; Ή μήπως το αντίστροφο…

Συνεισφέρει λοιπόν ο Στ. Π. γνωστός Λαρισαίος, μιας κάποιας ηλικίας, βλάχος φυσικά, εξηγώντας ότι πολλοί τσιγγάνοι ζούσαν στα Μπίτολα ή Μπιτόλια, στο Μοναστήρι την πολυάνθρωπη παλαιότερα βαλκανική πόλη, ανήκει στα Σκόπια σήμερα, η οποία κατοικούνταν κυρίως από βλάχους. Ε, κοντά τους έμαθαν να μιλούν βλάχικα και οι τσιγγάνοι, πώς στη Λάρισα ξέρουν και μιλούν ελληνικά, ήταν οι συγκεκριμένοι ως φυλή γνωστή με την ονομασία «μπιτολιάνοι». (Απ΄ τα Μπίτολα.)

Ζ.

 

Αρκάς

*ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ οι συριζαίοι και στη Λάρισα με τα πολιτικά σκίτσα του Αρκά. Με δυό πινελιές και τρεις λέξεις ο ταλαντούχος σκιτσογράφος αποδομεί την κυβερνητική πολιτική, υπονομεύει τον Τσίπρα, ενοχλώντας τους υποστηρικτές του. Σίγουρα βοηθάει τη ΝΔ, ενίοτε την προλαβαίνει κιόλας στην επίθεσή της, καμιά φορά την υποκαθιστά κιόλας, σίγουρα πάντως είναι πιο πειστικός απ΄ την αντιπολίτευση. Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει. Πόσο μάλλον ως πνευματώδες συμπύκνωμα.

***

*Ο Λαρισαίος παρηγορούσε σχετικά τον συριζαίο φίλο του.

-Κοίτα, αυτά που λέτε τώρα εσείς εναντίον του Αρκά, τα έλεγαν οι πασοκτζήδες για τον Λαζόπουλο όταν σατίριζε τον ΓΑΠ κι οι νεοδημοκράτες όταν αργότερα είχε περιλάβει τον Σαμαρά.

Ζ.

 

Προς το ταβάνι

*ΤΗΣ βαρεμάρας το ανάγνωσμα μεταξύ των Λαρισαίων φοιτητών.

-Τι κάνεις τον ελεύθερο χρόνο;

- Κοιτάω το ταβάνι.

***

- ΤΙ έχεις;

- Κάτι απλωμένα στο μπαλκόνι.

***

- ΠΑΡΑΚΑΛΩ, τι θα πάρετε;

- Τι έχετε;

- Τα πάντα.

- Μπράβο. Φέρε δύο τέτοια...

Ζ.

 

Σόσιαλ

Πάρκο

* ΕΤΟΙΜΗ και η ιστοσελίδα του «Πάρκου των Ευχών» στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.parkoefxon.gr. Εκεί μπορεί να μπαίνει ο κάθε ενδιαφερόμενος και να ενημερώνεται για όλα όσα πρόκειται για να γίνουν, τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται, πώς θα μεταβεί στον χώρο του Πάρκου και άλλα χρηστικά και ενδιαφέροντα. Το «πάρκο» επίσης έχει, πριν ακόμη βγει στον αέρα η ιστοσελίδα, και ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και να οι φωτογραφίες από τις ετοιμασίες και να τα βίντεο, να κεντρίζεται το ενδιαφέρον του κοινού για το τι πρόκειται να γίνει τα Χριστούγεννα στη Λάρισα.

Π.Φ.

 

Άλσος

* ΛΟΓΙΚΗ η απορία του Λαρισαίου για το «Πάρκο των Ευχών». Καλή επιλογή το Αλκαζάρ, έχει κάποια άπλα, είναι κοντά στο κέντρο της πόλης, εύκολα προσβάσιμο από την ΠΑΘΕ, αλλά και τους επισκέπτες από άλλες θεσσαλικές πόλεις. Μήπως όμως το αναξιοποίητο Αισθητικό Άλσος, που έχει ακόμη μεγαλύτερη έκταση και άπλα, που βρίσκεται σε ένα σημείο που δεν θα δημιουργούνται προβλήματα με την κίνηση, που ως φυσικό τοπίο ταιριάζει περισσότερο με το ύφος του χριστουγεννιάτικου πάρκου που πάει να στηθεί ήταν καλύτερη επιλογή; Ας πάει καλά το φετινό και του χρόνου το εξετάζει και αυτό ο Δήμος.

Π.Φ.

 

Χιονιάς

* ΓΙΑ χιόνια σε αρκετές ορεινές περιοχές της χώρας κάνει λόγο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Ανάμεσα σε αυτές είναι και τα ορεινά της Θεσσαλίας. Ευκαιρία για όλους τους φυσιολάτρες και αθλητές να πάρουν τα βουνά για ορειβατικό σκι. Για ένα συναρπαστικό χειμερινό άθλημα που συνδυάζει τη δυνατότητα μετακίνησης σε αδιαμόρφωτες επιφάνειες καλυμμένες από χιόνι για ανάβαση και κατάβαση με τη χρήση χιονοπέδιλων.

Με άλλα λόγια αντί να περιμένουν το λιφτ στον Κίσσαβο, φορούν τον κατάλληλο εξοπλισμό και σκιάρουν σε πλαγιές που δεν φτάνει το λιφτ και η ανθρώπινη παρέμβαση.

Ζ.Π.

 

Μπλακ

* «ΜΠΛΑΚ» τριήμερο και βάλε βιώνει η χώρα. Ούτε στις αντιγραφές δεν είμαστε καλοί. Λέει ο υπόλοιπος κόσμος «Black Friday», μία μέρα! Στην Ελλάδα το «φοράμε» το μαύρο τρεις μέρες.

Ωστόσο περισσότερο εντύπωση έκαναν τα «κοινωνικά μηνύματα» των γραφείων τελετών που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες και οι εκπτώσεις τους που άγγιζαν το 80% παρά η πτώση τιμών σε είδη ένδυσης και υπόδησης.

Ζ.Π.

 

Επινόηση

ΜΕΤΑ και τις… επιτυχείς προβλέψεις τους σε προηγούμενες εκλογικές εταιρίες, κάποιες εταιρίες δημοσκοπήσεων στη χώρα μας, θα έπρεπε να είχαν χαθεί από προσώπου γης.

Αλλά βλέπετε, οι δημοσκοπήσεις συνεχίζονται και μάλιστα τα κόμματα τις χρησιμοποιούν στο έπακρο, αναδεικνύοντας όποια διάσταση επιθυμούν. Όπως οι φοιτητικές εκλογές ένα πράγμα όπου, όλες οι παρατάξεις αναδεικνύονται νικήτριες.

Η αντιπολίτευση λοιπόν «κλείδωσε» το ποσοστό αυτοδυναμίας. Η κεντροαριστερά κλείδωσε τη «δεύτερη» θέση και, η κυβέρνηση λέει πως «κλείνει» η ψαλίδα με το πρώτο κόμμα. Το χειρότερο όλων είναι πως, καταλληλότερος όλων για πρωθυπουργός, αναδεικνύεται ο «κανένας».

Το πλέον έξυπνο εύρημα, η πιο σοφή επινόηση, η οποία βασίζεται στην πραγματική δυσαρέσκεια των πολιτών για το πολιτικό σύστημα. Ο «κανένας» ωστόσο, όπως και η αποχή από τις πολιτικές διεργασίες, ακόμη και από τις εκλογές, έχει ως αποτέλεσμα να επανεκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι. Αυτοί που μας κυβέρνησαν και μας ναυάγησαν…

Β.Κ.

 

Η απάτη με

 το πρακτορείο

των ΕΛΤΑ

* ΣΟΒΑΡΟ θέμα και με πανελλήνιες προεκτάσεις ανέκυψε, καθώς από νωρίς χθες το πρωί τηλεοπτικά δίκτυα πανελλήνιας εμβέλειας, ραδιοφωνικοί σταθμοί και δίκτυα ηλεκτρονικής ενημέρωσης ασχολήθηκαν με το ρεπορτάζ της «Ε» για την απάτη σε πρακτορείο των ΕΛΤΑ σε μεγάλο χωριό στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου. Όπου -ως γνωστό- πράκτορας με σχετική σύμβαση με τα ΕΛΤΑ φέρεται να εισέπραττε λογαριασμούς ΟΓΑ, ΕΝΦΙΑ, ΔΕΚΟ, Τέλη Κυκλοφορίας και άλλα ποσά τα οποία δεν απέδιδε όπως είχε υποχρέωση στα ΕΛΤΑ Τυρνάβου και από εκεί στον κάθε δικαιούχο οργανισμό.

Βέβαια σύμφωνα με άλλες πληροφορίες τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μετά την έρευνα που γίνεται και ως ένας σοβαρός Οργανισμός θα βρει τον τρόπο να καλύψει την απάτη εφόσον αυτή διαπιστωθεί και σε ποιο οικονομικό μέγεθος είναι.

*ΚΑΙ καλά όσοι έχουν αποδείξεις πληρωμής από το συγκεκριμένο πρακτορείο θα βρουν το δίκιο τους. Όσοι όμως για λόγους επιπολαιότητας έχουν χάσει ή πετάξει τις αποδείξεις του πρακτορείου πώς θα πείσουν τα ΕΛΤΑ ότι πλήρωσαν;

*ΤΟ βέβαιο είναι ότι ένα ολόκληρο χωριό στην περιοχή του Τυρνάβου και οικονομικά από τα πιο δυναμικά της περιοχής είναι ανάστατο και οι κάτοικοι που τα τελευταία χρόνια είχαν συναλλαγές με τον συγκεκριμένο πρακτορείο των ΕΛΤΑ κυριολεκτικά αναποδογυρίζουν συρτάρια και ντουλάπια για να βρουν ξεχασμένες αποδείξεις πληρωμών.

*ΕΠΙΣΗΣ, όσοι γνωρίζουν θεωρούν ότι τα ΕΛΤΑ πρέπει να εκσυγχρονιστούν για πληρωμές και στην επαρχία, με τους συμβεβλημένους πράκτορές τους να έχουν on line σύνδεση για τις πληρωμές ώστε να μην υπάρχουν παρόμοια φαινόμενα.

*ΤΕΛΟΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα ενήμερη είναι η αστυνομία και η δικαιοσύνη που περιμένουν το πόρισμα του επιθεωρητή των ΕΛΤΑ για να κινηθούν, εάν έτσι πρέπει, οι σχετικές διαδικασίες.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΛΑΣ

 

NASIAKOPOYLOS CIU

ΚΑΙ νεοδημοκράτισσα και γειτόνισσα, η Ζέττα Μακρή. Σύνορο με τη Μαγνησία ο Δήμος Κιλελέρ, οπότε ο Θαν. Νασιακόπουλος καλλιεργεί σχέσεις.

Ζ.

 

 APORRIMATOFORO CIU

* ΟΛΟΚΛΗΡΟ απορριμματοφόρο παραχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων στον Δήμο Τυρνάβου και χθες έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο δημαρχείο Τυρνάβου από τον εξουσιοδοτημένο από τον δήμαρχο Λαρισαίων αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Απόστολο Σουρλαντζή και τον δήμαρχο Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση παρόντος του αρμόδιου αντιδημάρχου Χρήστου Τσιόπα. Και αφού έπεσαν οι υπογραφές και αφού τελείωσαν τα τυπικά, είπαν οι άνθρωποι να «βρέξουν» τη συμφωνία με τσίπουρο Τυρνάβου στου «Στατήρη», όπερ και εγένετο.

Κ.Τσ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass