Ακούραστο δίδυμο

Δημοσίευση: 27 Νοε 2017 19:45
* ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΙ και οι δύο. Θα μπορούσε να ήταν πατέρας και γιος, ο αειθαλής πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου - Λαογραφικού Μουσείου Γόννων Βασίλης Καραβιδές και το πνευματικό του παιδί ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΤ Λάμπρος Ζάρρας.  Και οι δυο τους το Σαββατοκύριακο (μαζί με την αντιδήμαρχο Γεωργία Τσιόπα) έβαλαν όχι ένα αλλά πολλά λιθαράκια για την επιτυχία της Γιορτής Ελιάς στους Γόννους και δικαιολογημένα πήραν τα εύσημα συμμετέχοντες και πολίτες. Και του χρόνου…  Κ.Τσ. * ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΙ και οι δύο. Θα μπορούσε να ήταν πατέρας και γιος, ο αειθαλής πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου - Λαογραφικού Μουσείου Γόννων Βασίλης Καραβιδές και το πνευματικό του παιδί ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΤ Λάμπρος Ζάρρας. Και οι δυο τους το Σαββατοκύριακο (μαζί με την αντιδήμαρχο Γεωργία Τσιόπα) έβαλαν όχι ένα αλλά πολλά λιθαράκια για την επιτυχία της Γιορτής Ελιάς στους Γόννους και δικαιολογημένα πήραν τα εύσημα συμμετέχοντες και πολίτες. Και του χρόνου… Κ.Τσ.

Δικαιούνται

ΑΡΓΟΣΒΗΝΕΙ και ο Νοέμβρης, μήνας σχεδόν ανοιξιάτικος θερμοκρασιακά…

Ετοιμάζεται η πόλη και οι Λαρισαίοι για τα Χριστούγεννα χωρίς ιδιαίτερη διάθεση. Μα οφείλουμε να τη βρούμε ωστόσο, τα παιδιά που μεγαλώνουμε δικαιούνται να πάρουν κάτι από τη χριστουγεννιάτικη μαγεία, να έχουν αναμνήσεις και να πορεύονται στην ενήλικη ζωή τους. Μην το υποτιμάς αυτό.

 

Η είδηση

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ χωρίς να «πλακωθούν» οι παρατάξεις με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή Λάρισας δεν γίνεται. Και η είδηση δεν είναι η κόντρα αυτή καθ’ εαυτή για το περιβόητο (πριν καν το δούμε) «Πάρκο των Ευχών» στο «Αλκαζάρ». Αλλά το γεγονός ότι όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης... συμ-παρατάχθηκαν και υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση. Αν η πρακτική αυτή συνεχιστεί, τότε πολλά θα αλλάξουν στα δημοτικά μας πράγματα που ως τώρα χαρακτηρίζει μιαν αβάστακτη ανία…

 

Ζαλάδα

ΑΛΙ και τρις αλί! Η δημοσιογραφία διάγει περίοδο μεγάλης κρίσης… Ειδικά η τηλεοπτική. Μέρες ολόκληρες, κανάλια και καναλάκια, Αυτιάδες και λοιποί συγγενείς των πρωινάδικων μας έχουν ζαλίσει με το πώς θα εισπράξουμε το «κοινωνικό μέρισμα». Με τόσες λεπτομέρειες που λες και απευθύνονται σε... ηλιθίους. (Ή μήπως…)

 

Τσάμπα

ΚΑΙ όλος αυτός ο ντόρος γιατί; Για 300 ευρώ κατά μέσον όρο.

Όσο δηλαδή κοστίζει ένα μεσαίο –κινεζουά- κινητό, από αυτά που «χτύπησε» η πιτσιρικάδα την «μπλακφραϊνταίι».

Τσάμπα μας πήρες τ’ αυτιά ορέ Αυτιά (και λοιποί πρωινοί συγγενείς).

 

Μπούμερανγκ

ΤΟ έλεγε παλαίμαχος Λαρισαίος πολιτικός που είχε διατελέσει και ένα φεγγάρι υφυπουργός.

- «Δεν βγαίνει άκρη με τις παροχές. Πέντε ικανοποιείς και δεκαπέντε δυσαρεστείς… Είναι μπούμερανγκ».

Και πράγματι, πόσους και πόσους δυσαρεστημένους δεν βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας, επειδή με κάποιον τρόπο δεν θα λάβουν τελικά το «κοινωνικό μέρισμα».

Και μιλάμε για ανθρώπους που τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα και οι οποίοι για κάποιον ασήμαντο λόγο «ξωπετάγονται» από τη μοιρασιά του πλεονάσματος.

Προφανώς αυτοί που έφτιαξαν το σποτάκι με τον Τσίπρα να μοιράζει λεφτά, δεν τα μέτρησαν καλά τα πράγματα...

Διότι τελικά μια είναι η αλήθεια. Σε μεγάλο βαθμό μέρισμα παίρνουν αυτοί που μπορούν και κρύβουν…

 

Δημοσκοπική άνοδος

ΟΠΩΣ το είχαμε προβλέψει, μετά την εκλογή της Φώφης την περασμένη Κυριακή, θα άρχιζε μια προσπάθεια... στήριξης του νέου φορέα, με δημοσκοπήσεις που θα έδειχναν μια άνοδο και μια δυναμική στο εγχείρημα για ενιαία κεντροαριστερά.

Έτσι, η αρχή έγινε προχτές Σάββατο, με «Τα Νέα», που δημοσίευσαν δημοσκόπηση με την οποία αποδίδεται στη Φώφη ποσοστό 12,5% και πρώτη θέση σε δημοφιλία. Δεν ξέρουμε αν έτσι έχουν τα πράγματα, δεδομένου ότι η πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του συγκροτήματος Λαμπράκη έχει βάλει σκοπό της ύπαρξής της τη στήριξη της Φώφης και συνεπώς η δημοσκόπηση μπορεί να είναι υπέρ το δέον... ενθουσιώδης, για να το πούμε κομψά. Όπως και να ‘χει βρισκόμαστε σε αναμονή και νέων γκάλοπ, ώστε να εξάγουμε συμπεράσματα.

 

Ελλήνων όνειρο

ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας τηλεφώνησε σε Μέρκελ και Σουλτς και εξέφρασε τη δυσφορία του για την κατάσταση ακυβερνησίας στην οποία περιήλθε η Γερμανία.

- Εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, τους προειδοποίησε ο κ. Τσίπρας, τότε η Ελλάδα και οι Εταίροι της θα σκεφτούν μήπως είναι καλύτερα για τη χώρα ένα προσωρινό German-exit. Με αυτό μάλιστα συμφωνεί και η πλειοψηφία των Ελλήνων φορολογουμένων η οποία δεν δέχεται να εργάζεται αυτή και να φορολογείται αγρίως για να χαζεύουν ακυβέρνητοι οι τεμπέληδες Γερμανοί που τα τρώνε στις μπυραρίες με τις ελευθερίων ηθών φροϊλάιν...

(Από τις ειδήσεις που θα θέλαμε κάποτε να ακούσουμε, αλλά μπα…)

 

Οι προβλέψιμοι (1)

ΤΟ βέβαιο είναι πάντως ότι ξέρουμε εκ των προτέρων τι θα πει ο κ. Τσίπρας σήμερα στη Βουλή (όπου συζητιούνται τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας), απαντώντας στον Κυρ. Μητσοτάκη:

-Μιλάτε εσείς κ. Μητσοτάκη; Που τα πήρατε από τη Ζίμενς και τους Χριστοφοράκους και που η Μαρέβα είναι μέσα στα Paradise Papers; Καημός σας είναι να επιστρέψετε στη διακυβέρνηση της χώρας. Στο όνομα αυτού του καημού διαστρεβλώνετε τα πάντα... και επιτίθεστε σε θεσμούς βλάπτοντας τα συμφέροντα της χώρας για μικροκομματικά οφέλη κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.»

(Εντελώς προβλέψιμος πια ε;).

 

Οι προβλέψιμοι (2)

ΩΣΑΥΤΩΣ, ο Κυριάκος:

«Μετά τις κρυφές συμφωνίες για τα F-16, τώρα πλήττεται ακόμη περισσότερο το κύρος της χώρας συναλλασσόμενοι με εμπόρους όπλων αμφιβόλου ηθικής υποστάσεως κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.».

Ανταλλαγή των ίδιων πυρών και... βλημάτων μ’ άλλα λόγια και όποιος κατάλαβε... κατάλαβε.

 

So what?

ΤΡΑΚΟΣΙΟΙ τόσοι νεκροί στην Αίγυπτο, σε βομβιστική επίθεση σε τέμενος… Κι όμως… Μια διαδικτυακή «βόλτα» στα μεγάλα ΜΜΕ της Δύσης αρκεί για να διαπιστώσεις ότι το θέμα... δεν τους απασχόλησε ιδιαίτερα. Εντάξει, κάποιες φανατικές μουσουλμανικές φατρίες συγκρούονται, και τι έγινε; So what?

Διότι, ως γνωστόν, η ζωή των ανθρώπων σ’ αυτόν τον πλανήτη δεν είναι παντού ίσης βαρύτητας…

 

Στόφα ηγέτη

ΑΝΩ – κάτω στον γειτονικό Βόλο, καθώς ο Μπέος (καίτοι... καταργημένος και από δήμαρχος και από φίλαθλος) κάνει και πάλι τα μαγικά του. Προσπαθεί να επιβάλει ετσιθελικά μια νέα ομάδα, τον Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Βόλου, καταργώντας de facto τους ιστορικούς Ολυμπιακό και Νίκη Βόλου. Τα πράγματα έχουν οξυνθεί και απειλήθηκε μέχρι και... ξύλο.

Ανεξάρτητα του πώς τοποθετείται όμως κανείς στο θέμα αυτό, γεγονός είναι ένα: ο Μπέος είναι ηγετική στόφα. Με την έννοια, ότι δεν είναι απλός διαχειριστής της τοπικής εξουσίας. Παράγει γεγονότα και προκαλεί εξελίξεις που σε βάθος χρόνου ίσως και να αποβούν θετικές… Η ιστορία γράφεται τελικά από τους... Μπέους, όχι από απλούς διαχειριστές.

 

Ηρεμία uber allles

Η ΠΡΩΤΗ ήττα για την ΑΕΛ του Φυντάνη χτες στο Αγρίνιο, αλλά αυτό δεν πρέπει να πτοεί την ομάδα. Ο κ. Αλ. Κούγιας, τηρώντας σιγή ασυρμάτου εδώ και ένα μήνα συνέβαλε ώστε να επέλθει ηρεμία στην ομάδα και στους φιλάθλους και το κλίμα αυτό πρέπει να διαφυλαχτεί. Οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα, αυτό που προέχει είναι να μην υπονομεύεται η ομάδα από τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα στο πλαίσιο μιας διαμάχης που δεν έχει νόημα.

 

Λέιζερ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τα πουλιά δεν έχει μονάχα η Κεντρική πλατεία αλλά και η Τρίγωνη. Εκεί κάποιοι καταστηματάρχες βρήκαν ως λύση τη χρήση λέιζερ. Βγαίνουν στοχεύουν με το λέιζερ στα δέντρα και εξαφανίζονται σε χρόνο dt. Σαφώς και δεν είναι και η καλύτερη λύση, όμως και αυτοί κουράστηκαν να βρίσκονται με το λάστιχο και τη σκούπα στα χέρια για να καθαρίζουν τις ακαθαρσίες των ιπτάμενων περαστικών.

Ν.Π.

 

Λαμπιόνια

ΑΝΑΨΕ ο εορταστικός διάκοσμος στο κέντρο της Λάρισας. Αστέρια και λαμπιόνια φώτισαν χθες το κέντρο της Λάρισας. Όμως όπως φαίνεται σιγά σιγά στο φως λούζεται και το Πάρκο Αλκαζάρ που σε λίγες μέρες θα λειτουργήσει ως Πάρκο Ευχών. Ντυμένα με λαμπιόνια πολλά δέντρα του πάρκου, που το Σαββατοκύριακο τα χάζευαν οι περαστικοί. Εξάλλου, τι έμεινε, λιγότερο από μήνας πια για τα Χριστούγεννα.

Ν.Π.

 

Προσοχή

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι ηλικιωμένοι με τις αναλήψεις τους από ΑΤΜ. Χθες το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία, ηλικιωμένος ζήτησε από περαστική κυρία να του σηκώσει χρήματα από τον λογαριασμό του, καθώς είχε ξεχάσει τα γυαλιά του και δεν έβλεπε τι να πληκτρολογήσει. «Μα καλά δεν έχετε κάποιον δικό σας, να σας βοηθήσει; Δεν με γνωρίζετε, πώς με εμπιστεύεστε;» του αποκρίθηκε εκείνη. «Φαίνεσαι καλή κοπέλα. Οι απατεώνες ξεχωρίζουν» είπε εκείνος. Όμως δεν είναι έτσι, συνήθως τα εγκλήματα διαπράττονται από ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας. Οπότε προσοχή.

Ν.Π.

 

Αμετανόητοι

ΕΑΝ η Τροχαία έστηνε καρτέρι στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου θα έκανε χρυσές δουλειές. Καθημερινό και συνεχόμενο το φαινόμενο οδηγοί -κυρίως κάτοικοι της συνοικίας- να παρανομούν εισερχόμενοι ανάποδα σε μονοδρόμους προκειμένου να φτάσουν στο σπίτι τους και να μην χρειαστεί να οδηγήσουν λίγα μέτρα παραπάνω. Από τη Γούναρη στρίβουν ανάποδα στη Θεοτοκοπούλου και μάλιστα αναπτύσσουν και ταχύτητα, μη και πέσουν μούρη με μούρη με άλλο ΙΧ που κινείται κανονικά. Τα ίδια και στην Αιόλου, μόνο που εκεί τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα καθώς υπάρχουν τα σχολεία. Το κακό δεν αργεί να συμβεί. Ας το κοιτάξουν οι υπεύθυνοι.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass