Το ΠΑΣΟΚ, ο Τσιοβαρίδης και οι 100άδες…

Δημοσίευση: 27 Νοε 2017 19:45

*ΑΠΟ τις 7 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες, οι υποψήφιοι βρίσκονταν στα «μπλόκα» για να πείσουν τους αναποφάσιστους.

Τα σημεία ήταν τρία. Ένα στην είσοδο του Δικηγορικού Μεγάρου ενώ ένα ακόμα ήταν στον δεύτερο όροφο εκεί λίγο πριν την είσοδο στην κάλπη. Το τρίτο φυσικά ήταν το καλύτερο. Στον μπουφέ που είχε στηθεί στον πρώτο όροφο. Ο καθένας πάντως διάλεγε και έπαιρνε. Οι ώρες πολλές. Το ίδιο και οι επιλογές.

*ΔΙΠΛΕΣ ευχές δεχόταν ο υποψήφιος πρόεδρος Στέλιος Καλογεράς. Η πρώτη ευχή ήταν καλή επιτυχία, όμως η άλλη ήταν για την ονομαστική του εορτή. Με το ένα χέρι στο τηλέφωνο και το άλλο στις… χειραψίες ο Στέλιος.

*ΠΡΟΕΔΡΟΣ της εφορευτικής επιτροπής ήταν ο πρόεδρος του ΔΣΛ, επί δύο συνεχόμενες θητείες, Δημήτρης Κατσαρός που παρά τις υποχρεώσεις του βρήκε χρόνο να κάνει μια δήλωση για τη διαδικασία χαρακτηρίζοντας την ημέρα ως «πολύ σημαντική» καθώς οι συγκεκριμένες εκλογές «γίνονται σε μια εποχή με σοβαρά προβλήματα για το επάγγελμα του δικηγόρου» και ανέφερε μεταξύ άλλων τις ασφαλιστικές εισφορές που μετά τον νόμο Κατρούγκαλου τις χαρακτήρισε «δυσβάσταχτες» αλλά και «το φορολογικό και τα προβλήματα της καθημερινότητας». Όλα αυτά τόνισε ο κ. Κατσαρός «πρέπει να τα σταθμίσουν τα μέλη και με δικά τους κριτήρια να επιλέξουν τους συναδέλφους που θεωρούν κατάλληλους να τους εκπροσωπήσουν στη νέα αυτήν τετραετία».

*ΜΕΤΑ τις 7 το απόγευμα ωστόσο όλο το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στον τέταρτο όροφο του Δικηγορικού Μεγάρου. Εκεί όπου γινόταν η ανάγνωση των ψηφοδελτίων ένα – ένα. Οι δικηγόροι γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων και άκουγαν. Όσοι ήθελαν μετρούσαν ψήφο – ψήφο και δεν ήταν και λίγοι.

*«ΜΟΥ λείπεις παραπάνω απ’ όσο περίμενα. Θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω ΠΑΣΟΚ».

Αυτό έγραψε δικηγόρος στο ψηφοδέλτιό του για την ανάδειξη του προέδρου. Τι να κάνει ο άνθρωπος; Του λείπει το παλιό ΠΑΣΟΚ, το ορθόδοξο που λένε…

*ΜΠΟΡΟΥΣΕ να κάνει διαφορετικά ο Γιώργος Χατζηευθυμίου, το μέλος της εφορευτικής επιτροπής, που διάβαζε τα ψηφοδέλτια; Αυτό είδε αυτό διάβασε. Φυσικά μοίρασε άφθονο γέλιο στους συναδέλφους του. Μαζί με τον Χατζηευθυμίου μέλη της επιτροπής ήταν οι: Κωνσταντίνος Καπετάνος, Βάιος Δασκαλόπουλος, Γιώργος Γουργιώτης, Ελένη Τσιρώνη, Μαγδαληνή-Μαρίνα Ρεμπάκη, Ευγενία Τσιούτρα και Αλέξιος-Κωνσταντίνος Ξηροφώτος. Όλοι τους υπομονετικοί και άψογοι στα καθήκοντά τους σύμφωνα με τους πιο έμπειρους.

*Ανά «100άδα» γινόταν και μια «σούμα» στην ανάγνωση των ψηφοδελτίων. Από τη δεύτερη 100άδα των ψηφοδελτίων άρχισε να σκιαγραφείται η τελική εικόνα. Αξίζει να την παρακολουθήσουμε.

Στα 200 ψηφοδέλτια

Γραβάνης: 52, Καλογεράς:33, Μπασδέκη:78, Τσάτσαρη:3, Τσιοβαρίδης:18

Στα 300 ψηφοδέλτια

Γραβάνης:83, Καλογεράς:48, Μπασδέκη:115, Τσάτσαρη:3, Τσιοβαρίδης:29

Στα 400 ψηφοδέλτια

Γραβάνης:120, Καλογεράς:64, Μπασδέκη:152, Τσάτσαρη:5, Τσιοβαρίδης:36

Στα 500 ψηφοδέλτια

Γραβάνης:144, Καλογεράς:82, Μπασδέκη:197, Τσάτσαρη:6, Τσιοβαρίδης:41

Στα 600 ψηφοδέλτια

Γραβάνης:198, Καλογεράς:114, Μπασδέκη:245, Τσάτσαρη:12, Τσιοβαρίδης:49

*ΟΥΤΕ μία ούτε δύο αλλά δώδεκα φορές λαχτάρισαν οι δικηγόροι στην ανάγνωση των ψηφοδελτίων. Ο λόγος; Το όνομα της Τσάτσαρη που το διάβαζε με τόση δύναμη όταν το έβλεπε μπροστά του ο Γιώργος Χατζηευθυμίου που όλοι ξαφνιάζονταν.

Φυσικά η ίδια δεν το άφησε ασχολίαστο. «Μπορεί να πήρα 12 αλλά είναι σαν να πήρα 100 τόσο δυνατά που το είπες» απάντησε με χαμόγελο.

*ΣΤΗΝ ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων όλοι χειροκρότησαν και συνεχάρησαν τους υποψηφίους. Βέβαια από την πλευρά τους τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Ειδικά για όσους έχουν και μία ακόμα Κυριακή μπροστά τους.

*Ο Γραβάνης μετέδιδε ζωντανά την καταγραφή των ψήφων από το Facebook. Κι αν στους 500 δήλωνε προβληματισμένος, στα τελικά αποτελέσματα δήλωνε αποφασισμένος. Αυτός κάτι θα ξέρει.

*ΑΠΟ την άλλη η Νικολλέτα Μπασδέκη δεχόταν συγχαρητήρια για την πρωτιά αυτής της Κυριακής. Η ίδια έμπειρη από τέτοιες διαδικασίες σχολίαζε με τους συνεργάτες της τα αποτελέσματα «100άδας» - «100άδας». Χαρακτήριζε μάλιστα την καταγραφή των 400 ψηφοδελτίων πολύ σημαντική.

*ΣΕΛΦΙΣ. Σέλφις. Σέλφις. Οι υποψήφιοι δεν σταματούσαν να ανεβάζουν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας φωτογραφίες με άλλους συναδέλφους από το Δικηγορικό Μέγαρο. Βέβαια την παράσταση έκλεψε ο Γιώργος Μπαρτζώκης, που έκανε μια σύνθεση και έβγαλε φωτογραφίες με τους υποψηφίους προέδρους Γραβάνη, Καλογερά και Μπασδέκη και την ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα.

*ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ αρκετά το σκίτσο της χθεσινής Κυριακάτικης «Ε». Ο σκιτσογράφος της Ελευθερίας, Γιάννης Νικολάου έθεσε τους πέντε υποψηφίους για την προεδρία σε θέση ετοιμότητας στον «στίβο» πριν ξεκινήσουν το σημερινό σπριντ. «Εύστοχο και καλοδουλεμένο» έλεγαν δικηγόροι.

*ΣΤΗΝ πρώτη σειρά της αίθουσας εκδηλώσεων κάθονταν να ακούνε τα αποτελέσματα Γραβάνης και Τσάτσαρη. Αντίθετα στη «γαλαρία» ήταν η Μπασδέκη ενώ στη μέση βρισκόταν ο Καλογεράς. «Μήπως είδατε τον Θανάση τον Τσιοβαρίδη βρε παιδιά;» Αναρωτιόντουσαν πολλοί. «Ε το καθήκον του, το έκανε» έλεγαν χαριτολογώντας κάποιοι και συμπλήρωναν πως «θα έφυγε να πάει να ξεκουραστεί». Κι όμως ο Τσιοβαρίδης τους διέψευσε. Βρισκόταν στον διάδρομο και έμπαινε σε κάθε 100άδα να ακούσει πόσες ψήφους έχει πάρει. Ο παλιός είναι αλλιώς…

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass