Εναλλάξ

Δημοσίευση: 28 Νοε 2017 19:00
ΑΦΟΥ βρέθηκε στους «25 κάτω των 25» νέους που βράβευσε η «Κοινωνία του Διαδικτύου», ένας διεθνής οργανισμός για την ανάπτυξη, την εξέλιξη του διαδικτύου προς όφελος του κοινού, τώρα παρουσίασε την πλατφόρμα του κατά των fake news, των ψευδών ειδήσεων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Λαρισαίος Βαλεντίνος Τζέκας έδειξε σε στελέχη της ΕΕ τον τρόπο λειτουργίας του fighthoax.com και ανέλυσε την άποψή του ότι πέρα από την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων, σημασία έχει η θωράκιση του πολίτη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να φιλτράρει τι είναι αληθινό και τι όχι, την καλλιέργεια δηλαδή της κριτικής σκέψης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο ΕΚ στις Βρυξέλλες ο νεαρός επιστήμονας συναντήθηκε και με την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, την οποία ευχαρίστησε για την προσπάθεια που κάνει στη διάδοση οραμάτων σχετικών με τις νέες τεχνολογίες. Π.Φ. ΑΦΟΥ βρέθηκε στους «25 κάτω των 25» νέους που βράβευσε η «Κοινωνία του Διαδικτύου», ένας διεθνής οργανισμός για την ανάπτυξη, την εξέλιξη του διαδικτύου προς όφελος του κοινού, τώρα παρουσίασε την πλατφόρμα του κατά των fake news, των ψευδών ειδήσεων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Λαρισαίος Βαλεντίνος Τζέκας έδειξε σε στελέχη της ΕΕ τον τρόπο λειτουργίας του fighthoax.com και ανέλυσε την άποψή του ότι πέρα από την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων, σημασία έχει η θωράκιση του πολίτη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να φιλτράρει τι είναι αληθινό και τι όχι, την καλλιέργεια δηλαδή της κριτικής σκέψης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο ΕΚ στις Βρυξέλλες ο νεαρός επιστήμονας συναντήθηκε και με την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, την οποία ευχαρίστησε για την προσπάθεια που κάνει στη διάδοση οραμάτων σχετικών με τις νέες τεχνολογίες. Π.Φ.

*ΘΕΛΕΙ λίγο παραπάνω την προσοχή των οδηγών, το θέμα της εθνικής οδού στην Κοιλάδα των Τεμπών. Αφού από σήμερα έως την ερχόμενη Παρασκευή, το πρωί θα γίνονται έργα στην παλιά εθνική οδό (στην Κοιλάδα) και το βράδυ στην καινούργια εθνική (σήραγγες).

Έτσι όταν στις 7 το απόγευμα θα ανοίγει η παλιά εθνική, στις 10 το βράδυ θα κλείνει η καινούργια εθνική. Μέχρι τις 6 το πρωί που θα ανοίγει η νέα εθνική έως τις 7 το πρωί που θα κλείνει η παλιά εθνική. Δείχνει μπερδεμένο.

Στην παλιά εθνική θα γίνονται εργασίες συντήρησης μέτρων βραχοπροστασίας και στην καινούργια εθνική, θα γίνονται εργασίες συντήρησης – αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων των σηράγγων Τ1 και Τ2.

Θα μπορούσαν να επιλέξουν και διαφορετικές ημέρες για να μην μπερδευτούν οι οδηγοί…

Β.Κ.

Μέρισμα...…

* «ΦΩΤΙΑ» πήρε το σύστημα για το κοινωνικό μέρισμα. Περίπου 3,5 εκ. υπολογίζονται οι δικαιούχοι και η προθεσμία είναι ασφυκτική. Χιλιάδες οι αιτήσεις από τις πρώτες κιόλας ώρες, πολλά τα παράπονα...

Οι λογιστές έπιασαν από νωρίς δουλειά χθες αλλά άκρη δεν βρίσκουν. Λόγω των μαζικών επισκέψεων το σύστημα τους "πετούσε έξω" ενώ ουκ ολίγα ερωτήματα για κάθε απίθανη περίπτωση βγαίνουν διαρκώς.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση φιλοξενούμενου που ζούσε με τη μητέρα του το 2016 και απεβίωσε μέσα στο 2017, αλλά πληρούσε τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα. Ποιος να κάνει την αίτηση; Σε πολλούς δεν υπάρχει αντιστοίχιση ΑΦΜ και ΑΦΚΑ και η διαδικασία δεν προχωρά. Άλλοι ψάχνονται γιατί δεν υπάρχουν ενδείξεις για τους μήνες ασφάλισης…

Εν ολίγοις, λογιστές, άνεργοι, συνταξιούχοι, φιλοξενούμενοι, ανήλικοι, ΚΕΠ, ΟΑΕΔ, ασφαλιστικά ταμεία, σε ένα διαρκές "κουβάρι", που θα είναι θαύμα αν ξετυλιχτεί μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου. Και δυστυχώς παράταση δεν μπορεί να δοθεί καθώς το μέρισμα πρέπει να δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα…

***

*Η αίτηση πάντως, πέραν των όποιων δυσλειτουργιών, εφόσον είναι "ξεκάθαρη", είναι απλή. Κάποιοι βέβαια όπως οι ΡΟΜΑ, αναγκαστικά προσφεύγουν στους λογιστές. Είκοσι ευρώ το κεφάλι η ταρίφα… Ήδη σε κάποια λογιστικά γραφεία της περιοχής επικρατεί μεγαλύτερη κινητικότητα από ό,τι στο σύστημα…

Γ.Ν.

Θέσεις

*ΠΡΟΧΩΡΑ καθώς φαίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών η διαδικασία των προσλήψεων, μέσω ΑΣΕΠ, για την κάλυψη θέσεων στους δήμους. Πρόκειται για 8.845 μόνιμες θέσεις εργασίας σε δήμους, καθώς και σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμων, για ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες.

Είναι οι θέσεις, κυρίως στις υπηρεσίες καθαριότητας , όπου έγινε η φασαρία με την απεργία το περασμένο καλοκαίρι. Στον Δήμο Λαρισαίων λοιπόν (αναλυτικά οι θέσεις ανά δήμο σε ρεπορτάζ) εγκρίθηκε ο αριθμός των θέσεων που ζήτησε ο Δήμος Λάρισας.

Έτσι όταν με το καλό βγει η προκήρυξη (σ.σ. ίσως και μέχρι τα Χριστούγεννα) και γίνουν οι προσλήψεις τους επόμενους μήνες, ο Δήμος Λαρισαίων, μεταξύ άλλων δήμων, στη συγκεκριμένη υπηρεσία θα απαλλαγεί από τον βραχνά των εποχικών.

Για πρώτη φορά στα χρονικά. Όπως και οι εργαζόμενοι βεβαίως θα μονιμοποιηθούν αντί να βιώνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίες…

Β.Κ.

Γιορτές

*Η Λάρισα με το «Πάρκο των Ευχών» στο Αλκαζάρ έχει μπει για τα καλά στον χάρτη των χριστουγεννιάτικων προορισμών. Το μεγαλύτερο στοίχημα όμως για τους διοργανωτές είναι να μείνουν οι Λαρισαίοι στην πόλη και να αποφύγουν τις επισκέψεις στον «Μύλο των Ξωτικών» ή στη «Σοκολατούπολη» του Βόλου.

Ζ.Π.

Πάρκινγκ

*ΤΟ θέμα του πάρκινγκ για το «Πάρκο των Ευχών» είναι ένα από τα θέματα που καταπιάνεται η διοργανώτρια δημοτική αρχή. Χώρος υπάρχει και μάλιστα όπως λένε οι πληροφορίες θα υπάρχει και λεωφορειάκι που θα παίρνει τον κόσμο και θα τον αφήνει στην είσοδο του Πάρκου, για να μην μπαίνουν από πίσω οι επισκέπτες. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για συνοδούς, που θα φροντίζουν τα γκρουπάκια που θα επισκέπτονται τον χώρο, να έχουν άνετη περιήγηση. Φυσικά, εννοείται ότι στο πρόγραμμα είναι και τα τακτικότατα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ.

Ν.Π.

Μπλόκα

*ΑΘΟΡΥΒΑ αλλά με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η Επιτροπή Μπλόκων στις προετοιμασίες για τα καθιερωμένα μπλόκα του Ιανουαρίου. Έτσι χθες η Επιτροπή συνεδρίασε στη Λαμία, στις 7 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στην Κρήτη, ακολούθως στα Μάλγαρα (10-12) για να καταλήξει το οδοιπορικό στην επικράτεια στη Λάρισα στις 17 Δεκεμβρίου, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ουσιαστικά η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων μένει να καθορισθεί, καθώς η μορφή είναι γνωστή.

Γ.Ρ.

Υποστηρικτές

*ΜΕΓΑΣ υποστηρικτής, της τεχνικής -επαγγελματικής εκπαίδευσης, είναι ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης, καθότι χρόνια καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας ξέρει καλά τη σημασία της.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που ο Δήμος Λαρισαίων πρόσφερε πολλές θέσεις μαθητείας (απασχόλησης σε δημοτικές υπηρεσίες), σε απόφοιτους Επαγγελματικών Λυκείων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μεταλυκειακό έτος- Τάξη Μαθητείας», στηρίζοντας τον θεσμό.

Ο αντιδήμαρχος, οραματίζεται δε, κάποια μέρα: «Το Επαγγελματικό Λύκειο να γίνει το άριστο σχολείο, σε μια αναμόρφωση της ελληνικής παιδείας» και «να δημιουργηθεί τεχνικό γυμνάσιο για να ξεκινάνε από νωρίς τα παιδιά την εκμάθηση μιας τεχνικής ειδικότητας…».

Βέβαια ο ίδιος γνωρίζει καλά την πραγματικότητα και αυτό μαρτυρά το τι είπε στο πλαίσιο πρόσφατης εκδήλωσης για την τεχνική εκπαίδευση: «Αν ρωτήσεις τους γονείς, αν θέλουν να γίνει το παιδί τους ηλεκτροσυγκολλητής, φυσικά θα πουν όχι».

* * *

*ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ της επαγγελματικής εκπαίδευσης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημ. Αδάμ, ο οποίος στην ίδια εκδήλωση, τόνισε: «Με τη νοοτροπία που χαρακτηρίζει τους γονείς, καταλήξαμε σήμερα να έχουμε δυστυχισμένους και άνεργους επιστήμονες, αντί για εργαζόμενους και ευτυχισμένους τεχνίτες…».

* * *

*ΣΤΟ ίδιο ύφος και ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, Αχ. Νταβέλης: «Έχουμε στρατιά επιστημόνων στην Ελλάδα, αλλά η αγορά εργασίας έχει ανάγκη από ειδικευμένους τεχνίτες που δεν υπάρχουν πλέον στη χώρα μας».

Λ.Κ.

Θεσσαλικό

*ΕΚΕΙ που τα σχόλια και οι συζητήσεις οργίαζαν για το πρόσωπο που θα πάρει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Θεσσαλικό Θέατρο, ήρθε η θεωρούμενη από πολλούς αουτσάιντερ Κυριακή Σπανού να κάνει την έκπληξη. Οι άνθρωποι του χώρου περιμένουν με αγωνία τα επόμενα βήματα του Θεσσαλικού. Εξάλλου, η Κυριακή Σπανού πέρα από τα προσόντα διαθέτει και την απαιτούμενη εμπειρία.

Ν.Π.

Αγιά

*ΤΑ ΕΡΓΑ πρόσβασης στα παράλια του νομού Λάρισας, ήταν κοινό αίτημα των περισσότερων φορέων της Αγιάς, που συμμετείχαν στην πρόσφατη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλης, στην Αγιά.

Όλοι εννοούσαν τον ημιτελή κόμβο Πυργετού, το υπάρχον οδικό δίκτυο που πρέπει να συντηρηθεί, τις γέφυρες που πρέπει να γίνουν στην παραλιακή ζώνη … κ.α.

Όχι όμως ο δημοτικός σύμβουλος Αγιάς Γιάννης Αναστασίου, που ήταν λακωνικός στον λόγο του και ξεκάθαρος, υπενθυμίζοντας ένα έργο που χρόνια περιμένει η περιοχή και ποτέ δεν γίνεται: «Πρόσβαση στα παράλια της Λάρισας, από το Κεραμίδι και σύνδεσή τους με το Πήλιο!».

Τόσο απλό!

Είναι μόλις λίγα χιλιόμετρα δρόμου, που πρέπει να κατασκευαστεί, για να γίνει η περιβόητη παραλιακή σύνδεση νομών Λάρισας και Μαγνησίας. Οι μελέτες του έργου είναι καλά κρυμμένες στα συρτάρια εδώ και χρόνια!

Τι εξυπηρετεί η απροθυμία να το προχωρήσουν οι αρμόδιοι φορείς;

Λ.Κ.

Πάλι εδώ

*ΤΟΝ περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκε στη Λάρισα για συναυλία ο τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης, δεν πέρασαν τρεις μήνες και να που πάλι φτιάχνει βαλίτσες για την πόλη. Αυτή τη φορά έρχεται για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ενώ ο χρόνος θα αλλάξει για ακόμα μια χρονιά στην πλατεία Λαμπρούλη με τους Koza Mostra. Άλλο ένα συγκρότημα που φαίνεται ότι αγαπά την πόλη μιας και έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις σε νυχτερινά μαγαζιά και σε εκδηλώσεις.

Ζ.Π.

Απώλειες...…

*ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατά την προεκλογική μάχη των επιμελητηριακών εκλογών είχαν τρεις συνδυασμοί…

Πριν ακόμη στηθούν οι κάλπες τέσσερις υποψήφιοι, τέθηκαν εκτός διαδικασίας, από την εκλογική επιτροπή λόγω τυπικών κωλυμάτων.

Η Ασημίνα Ρίζου και ο Νίκος Πιπερίδης της "Νέας Επιμελητηριακής Δράσης" του Δημ. Αδάμ, ο Μάριος Φίλιππας, της "Επιχειρηματικής Ανανεωτικής Εκκίνησης" του Δημ. Παπαλέξη και ο Άγης Τριγάζης της "Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης" του Περικλή Καζαντζίδη.

Οπότε, 394 οι υποψήφιοι συνολικά, οριστικά και αμετάκλητα...

Γ.Ν.

Ο βενιαμίν…

* Ο βενιαμίν της ομάδας Παπαλέξη, το νεαρότερο μέλος της "Επιχειρηματικής Ανανεωτικής Εκκίνησης" ακούει στο όνομα Μανώλης Σάρρος. Αποτέλεσε "μήλο της έριδος" και άλλων παρατάξεων αλλά λίγο, ο μικρός μέσος όρος ηλικίας του συνδυασμού, λίγο οι προτάσεις των ανθρώπων του, πείστηκε να ταχτεί στο πλευρό των "Επανεκκινητών".

Τρίτης γενιάς επιχειρηματίας που αφήνει δυναμικά το στίγμα του στην αγορά με καινοτόμες ιδέες στον χώρο των ανταλλακτικών και λιπαντικών αυτοκινήτων. Και απ' ό,τι μαθαίνουμε με πολλές πιθανότητες εκλογής, μιας και ο "βενιαμίν" δουλεύει συστηματικά...

Ένας Τίγρης

*Η σχέση του ηλικιωμένου και διακεκριμένου αθλητικογράφου με τον ιερέα ήταν από μόνη της ένα θαύμα. Η εγκαρδιότητά της βασιζόταν στην πλήρη έλλειψη κατανόησης μεταξύ τους, ενισχυμένη από τον σεβασμό του απολύτως άγνωστου. Έβλεπαν τα πράγματα με το πιο διαφορετικό μάτι, γεγονός που τους οδηγούσε σε απρόσμενη αρμονία, λες κι ένας σκύλος με ένα ψάρι είχαν γίνει μυστηριωδώς φίλοι και ήταν υπερήφανοι για τις εκπληκτικές ανομοιότητες του άλλου ως προς τον εαυτό τους.

***

*«ΕΝΑΣ Τίγρης στην Αιθαλομίχλη», εκείνη του Λονδίνου φυσικά, ένα απίστευτα καλογραμμένο αστυνομικό, ένα θρίλερ της Μάρτζερι Άλλινγχαμ, η οποία γλιστράει στις σελίδες του βιβλίου της, ανάμεσα στην πλοκή της περιπέτειας, εξαιρετικές κοινωνικές περιγραφές της δεκαετίας του ’50, τόσο του υπόκοσμου και των κατεστραμμένων του Πολέμου όσο και των καλών οικογενειών, αξιοποιώντας στο έπακρο το εγγλέζικο χιούμορ. Λογοτεχνία επιπέδου.

Η πόρτα άνοιξε απότομα και μπήκαν μέσα τρεις ξαναμμένοι άνθρωποι. Οι δύο απ’ αυτούς, αντρικού φύλου, είχαν υπερβεί τους εαυτούς τους μέσα στη χαρωπή περιπέτεια της επιστροφής στο σπίτι διασχίζοντας το Λονδίνο υπό συνθήκες αληθινής αιθαλομίχλης. Ο ένας ήταν έξι ετών κι ο άλλος εξήντα. Το τρίτο πρόσωπο, που ήταν χλωμό και λαχανιασμένο από την υποχρέωση να προσέχει τους άλλους δύο, ήταν ένα κορίτσι οκτώ χρονών. (Με το δικό της στυλ, όχι μόνο σύγχρονη αλλά και εφάμιλλη της Π. Ντ. Τζέημς και της Αγκάθα Κρίστι.)

Ζ.

Εκλογικά και δικηγορικά…

Ενδιαφέρον είχε η προχθεσινή εκλογική μάχη στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, έτσι όπως την κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της «Ε»

*******

Πρωτιά πήρε και το χάρηκε. Η Νικολέττα Μπασδέκη παρέα με φίλους και υποστηρικτές της βρήκε λίγο χρόνο να χαλαρώσει από την προχθεσινή δύσκολη νύχτα. «Δεν εφησυχάζουμε όμως, έχουμε αγώνα μπροστά μας» έλεγε και ξανάλεγε.

*******

1O ANTVNHS GRAB

Ο Αντώνης Γραβάνης δεν έφυγε λεπτό από την αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου ορόφου. Όχι μόνο έμεινε για τη δική του αναμέτρηση αλλά παρέμεινε και για τη μάχη των διοικητικών συμβούλων, όπου και καταμετρούσε με ειδική εφαρμογή τις ψήφους και τις μοίραζε διαδικτυακά ζωντανά.

*******

Το άγχος - άγχος για τα αποτελέσματα, όμως οι όμορφες παρουσίες με το χαμόγελό τους κατάφερναν να γλυκαίνουν τη σκληρή αυτή διαδικασία.

*******

2O DIEYUNT DELKOS

Ο διευθυντής του Δικηγορικού Μεγάρου, Αντώνης Δέλκος πιστός στο καθήκον, ήταν εκεί να ενημερώνει τους δικηγόρους μέχρι τα ξημερώματα.

*******

Ψηφοδέλτιο - ψηφοδέλτιο οι νεαροί δικηγόροι μετρούσαν τις ψήφους από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 3 το χάραμα. Δίψα για προσφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο... Θέληση για να δοθεί λύση στα προβλήματα του κλάδου. Κι αν δεν έχουν αγωνία οι νέοι, ποιοι θα έχουν;

3CHFODELTIO CHFODELTIO

*******

4EKLOGES XVRIS

Εκλογές χωρίς τον Γιώργο Χατζηευθυμίου στην εφορευτική επιτροπή δεν γίνονται. «Παράδοση που δεν σπάει με τίποτα» έλεγαν όλοι και άδικο δεν έχουν… Προχθές έσπαγε τη μονοτονία με τις ατάκες του, που όλοι οι συνάδελφοί του λατρεύουν να ακούνε.

Κ.Γ.

 

 

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΕΝΟΙ πολίτες και παραγωγοί στη λαϊκή αγορά της Αγιάς την Παρασκευή, στη θέα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη. "Υπουργός στη λαϊκή;" ήταν το απορημένο ερώτημα που συνόδευε την έκπληξη και το χαμόγελο πολλών.AIFNIDIASMENOI POLITES kokkalhs

"Υπουργός για όσο το χρειαστεί η χώρα και η κοινωνία. Μετά εκεί που ήμουν πάντα και δεν έφυγα ποτέ, μαζί με την κοινωνία" ήταν η απάντηση του Κόκκαλη.

Προσγειωμένος, αν μη τι άλλο, ο σαρακατσάνος...

 

*ΕΧΕΙ γείρει κι άλλο φέτος ο μεγάλος πεύκος πίσω από το ιερό του μικρού Προφητηλία. Η έντονη κλίση φαίνεται συγκρίνοντας με το διπλανό δέντρο.

EXEI GEIREI KI ALLO

Το αν θα προσπαθήσουν για επαναφορά, αν θα ελαφρύνουν απ’ το φορτίο ψηλά ή τι άλλο πρέπει να γίνει, οι ειδικοί Πρασίνου του Δήμου το ξέρουν. Χειμώνας έρχεται, θα επιβαρυνθεί έτι περαιτέρω η ευστάθειά του.

Ζ.

 

* ΣΕ θέση στάθμευσης για άτομα με αναπηρίες, στάθμευσε δημοτικός υπάλληλος προφανώς, ένα αυτοκίνητο του Δήμου Λαρισαίων.

SE UESH STAUMEYSHS1

SE UESH STAUMEYSHS2 Το αυτοκίνητο στάθμευσε ο οδηγός του στην οδό Οικ. Εξ Οικονόμων έξω από το κτίριο που στεγάζεται η Δημοτική Αστυνομία, όπως και άλλες Υπηρεσίες του Δήμου δηλαδή.  Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας, μετά από υπόδειξη συμπολίτη, βεβαίωσαν (προχθές) τα ξημερώματα την παράβαση. Απομένει να γίνει γνωστό, αν όντως θα εξοφληθεί η κλήση. Η στάθμευση πάντως σε θέση για άτομα με αναπηρίες, δεν προβλέπεται ούτε και αν πρόκειται για υπηρεσιακά οχήματα, που υποτίθεται στάθμευσαν για λίγο.   Άλλωστε από τις 9 το βράδυ έως τις 3 παρά τα ξημερώματα που βεβαιώθηκε η κλήση, δεν μπορεί να θεωρηθεί λίγο…  Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass