Νωρίς

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2017 19:17
* ΜΙΑ καλή ευκαιρία για τη διόρθωση ατελειών στο πάρκο του Αλκαζάρ, αποτέλεσε η χθεσινή βροχόπτωση. Τα καιρικά φαινόμενα ανέδειξαν προβλήματα που απαιτούν την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων. Πάρκο είναι θα πείτε, δεν είναι κατοικημένη περιοχή που να διαθέτει δίκτυο υπονόμων και ομβρίων, φυσιολογικό είναι να συγκεντρωθούν νερά σε κάποια σημεία.  Ωστόσο επειδή, σε λίγες ημέρες, το πάρκο θα ανοίξει τις πύλες του ως «Πάρκο των Ευχών» για να υποδεχθεί επισκέπτες από όλη τη χώρα, καλόν είναι να επιδιορθωθούν οι ατέλειες καθώς το φετινό εγχείρημα, αποτελεί στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί…  Β.Κ. * ΜΙΑ καλή ευκαιρία για τη διόρθωση ατελειών στο πάρκο του Αλκαζάρ, αποτέλεσε η χθεσινή βροχόπτωση. Τα καιρικά φαινόμενα ανέδειξαν προβλήματα που απαιτούν την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων. Πάρκο είναι θα πείτε, δεν είναι κατοικημένη περιοχή που να διαθέτει δίκτυο υπονόμων και ομβρίων, φυσιολογικό είναι να συγκεντρωθούν νερά σε κάποια σημεία. Ωστόσο επειδή, σε λίγες ημέρες, το πάρκο θα ανοίξει τις πύλες του ως «Πάρκο των Ευχών» για να υποδεχθεί επισκέπτες από όλη τη χώρα, καλόν είναι να επιδιορθωθούν οι ατέλειες καθώς το φετινό εγχείρημα, αποτελεί στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί… Β.Κ.

*- ΜΟΥ αρέσει που μίκρυνε η μέρα, σχολίαζε ο μερακλής Λαρισαίος, ο νυκτόβιος της παρέας.

-Λες στον άλλο ‘’πάμε για κάνα ποτάκι το βράδυ;’’ Και εννοείς κατά τις 6 το απόγευμα…

Ζ.

Προαπαιτούμενο

*«Η ολοκλήρωση των πρώτων πλειστηριασμών ήταν η προϋπόθεση που είχαν θέσει οι δανειστές προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης». Το αναφέρουν οι ειδικοί αναλυτές. Κι έτσι ερμηνεύεται η αγωνιώδης προσπάθεια της υποτελούς, τι άλλο, κυβέρνησης, ακόμη και η ρίψη χημικών στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, η στάση των συμβολαιογράφων κι ένα σωρό άλλα.

- Α μάλιστα, σχολίαζε ο Λαρισαίος. Νυν υπέρ πάντων ο αγών, τα έχουν δώσει όλα οι ‘’λαφαζανίστας’’ στην υπόθεση. Να προσδοκούσαν άραγε ότι έτσι θα μπλόκαραν τελευταία στιγμή την αξιολόγηση;

- Γιατί, η ΛΑΕ θέλει να μείνουμε στα μνημόνια; Ώστε να έχει να λέει; Σατανικό, λιγάκι, ε;

Ζ.

Στο κλίμα

*ΣΤΟ επερχόμενο εορταστικό κλίμα και τα αστειάκια των νεαρών Λαρισαίων.

- Άλλη μια μέρα πιο κοντά στα μελομακάρονα.

***

*- ΑΥΤΟ το δέντρο πόσο το έχετε;

- Σαράντα ευρώ.

- Αυτό;

- Αυτό είναι πιο πυκνό, 60 ευρώ.

- Αυτό το ψηλό;

- Αυτός είναι υπάλληλος.

***

*- ΕΣΕΙΣ, στολίσατε;

-Πριν λίγο, την από πάνω που πετάει τα βρομόνερά της.

***

*-ΑΛΗΘΕΙΑ, οι γεροντοκόρες στολίζουν το ράφι;

***

*- ΤΟ ξέρετε βρε σεις, πως δεν είναι παράνομο το να μην ανεβάσεις στο ίντερνετ φωτογραφία με στολισμένο δέντρο;

Ζ.

CD ISIS

*Ο Λαρισαίος μαθητής ανακάλυψε το Χριστουγεννιάτικο CD του ISIS που μόλις κυκλοφόρησε.

 1.0 μικρός Τζιχαντιστής 2. Βόμβα στο Καμπαναριό 3. Ω Αλλαχάκμπαρ 4. Last Bombing I gave you my heart 5. Jingle bombs 6. Πάει η παλιά η βόμβα... Ας πεθάνουμε παιδιά...

Ζ.

Πόθεν

προκύπτει;

*ΤΟ έθεσε επιτακτικά και εγγράφως η Ρ. Καραλαριώτου, ζητώντας από τον Απ. Καλογιάννη να ανακαλέσει, ειδάλλως ‘’συκοφαντική δυσφήμιση’’. Κι ο δήμαρχος απαξίωσε να δώσει κάποια απάντηση. Προφανώς η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα ξεκινήσει τόσο ομαλά.

***

*ΣΤΗΝ προηγούμενη, επιχειρώντας να ανταποδώσει σε όσα του καταλογίζονταν για τη διαδικασία ανάθεσης του λούνα πάρκ, ο Απ. Καλογιάννης, επιτέθηκε στην επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «όταν το 2014 και το 2015 το πόθεν έσχες σας έμεινε ανοικτό εμείς δεν μιλήσαμε για τέτοια πράγματα...». Εξεμάνη αυτή, ζήτησε εξηγήσεις, τι εννοείτε, τι στοιχεία έχετε ότι « 2014 και το 2015 το πόθεν έσχες μου έμεινε ανοικτό» ;

***

*ΑΓΝΩΣΤΟ το τι μπορεί να εννοούσε ο δήμαρχος. Το μόνο σχετικό που μπορεί να εντοπιστεί είναι ένα δημοσίευμα από το «Έθνος της Κυριακής», το οποίο αναπαράχθηκε τότε ευρέως και σύμφωνα με το οποίο 105 δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι, άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης εν γένει σε όλη την επικράτεια, ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για πρόβλημα στο «πόθεν έσχες» τους. Τον Ιανουάριο του 2013 αυτά. (Τώρα πώς γίνεται το 2013 να μένει ανοιχτό το πόθεν έσχες 2014 και 2015, είναι ένα ακόμη μυστήριο.)

***

*ΔΕΚΑ οι Θεσσαλοί από τους 105 που αναφέρονταν τότε ονομαστικά στα δημοσιεύματα. Τρεις εκ Λαρίσης. Ο πρώην δήμαρχος Ευρυμενών Δημήτρης Τσιτσές, η αντιπεριφερειάρχης Ειρήνη Καραλαριώτου και ο Γ. Μπαρτζώκης δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος τιμούσε τότε με το μέγεθος της προσωπικότητάς του και την πολιτική του βαρύτητα το υψηλόβαθμο αξίωμα του γραμματέα Δ.Σ.

***

*ΣΥΝΕΧΕΙΑ δεν υπήρξε στην υπόθεση. Ούτε καν από τους εμπλεκόμενους. Φαίνεται πως κι αν ακόμη διαπιστώθηκε για ορισμένους κάποια αμέλεια προφανώς θα τακτοποιήθηκε χωρίς συνέπειες. ‘’Πόθεν Έσχες’’, σιγά το εργαλείο ελέγχου άλλωστε. Κι από τότε το θέμα ανεφύη αίφνης ξανά τώρα. (Αν υπάρχει πάντως κάτι εις βάρος της αρχηγού της αντιπολίτευσης ή όποιου άλλου δηλαδή, ο δήμαρχος δεν μπορεί να το κρατάει για τον εαυτό του.)

Ζ.

Το πολυπληθέστερο

*ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ο Βασίλης Ζάρκος στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Επιμελητηρίου.

- Μεγάλωσες πολύ από την άλλη φορά, το σχόλιο για το ευρύ ψηφοδέλτιο του οποίου ηγείται, το πολυπληθέστερο όλων.

-Ε ναι, καλά τα έχουμε καταφέρει. Συνεχίζουμε όμως…

Χαμογελώντας. Αφού κι αυτός γνωρίζει ότι οι σταυροί που φέρνουν οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού, ισχυροποιούν την παράταξη και τον υποψήφιο πρόεδρο.

Ζ.

Δάσος τα

προβλήματα

*ΠΟΛΥ αυστηρή με το Δασαρχείο η πριν καιρό ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ποταμιάς για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι Ελασσόνας με τους «δικαιούχους» του προγράμματος δάσωσης καλλιεργήσιμων εκτάσεων με ψευδακακία. Χρεώνουν σοβαρές ευθύνες στην υπηρεσία για τη διαχείριση του προγράμματος. Η οποία όμως δεν εδέησε να απαντήσει, να δώσει διευκρινίσεις, κάποιες οδηγίες ή μια προοπτική. Τίποτα απολύτως. Τώρα όμως; Τώρα που το ΚΚΕ έφερε το θέμα στον υπουργό Γεωργίας, τα πράγματα μάλλον αλλάζουν.

Ζ.

Στη γραμμή

*ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ η παρέμβαση των μαθητών του 15ου Γυμνασίου να φράξουν συμβολικά με ανθρώπινη αλυσίδα, πιασμένοι οι έφηβοι χέρι-χέρι, όχι τις γραμμές και την κίνηση των τρένων αλλά τις γραμμές από την πόλη. Αφού δεν τις φράζει ο ΟΣΕ, να καταστήσει ασφαλή τη διέλευση των αμαξοστοιχιών…

Σύμπας ο Δήμος στο πλευρό τους, υπερθεμάτισαν οι δημοτικοί παράγοντες κατά της αδιαφορίας του ΟΣΕ. Σημειωτέον ότι το «παρών» έδωσε και η παράταξη Καραλαριώτου, διά του Δ. Γεωργάκη, παρότι από αβλεψία δεν καταχωρήθηκε στο ρεπορτάζ ο χαιρετισμός του (ίσως να ήταν καμουφλαρισμένος το κομάντο).

Ζ.

Θέλει ζεστούλα

*ΟΙ σχέσεις ξανά χθες στο επίκεντρο της μικτής λαρισαϊκής συντροφιάς.

- Το μυστικό για ήρεμες διακοπές αν είσαι παντρεμένος, είναι να πηγαίνετε σε διαφορετικό μέρος ο καθένας.

***

*- ΑΓΟΡΙΑ; Αν θέλετε η φιλενάδα σας να τριγυρίζει στο σπίτι σας με μπεϊμπιντόλ και ζαρτιέρες, να βάζετε και πετρέλαιο, ε;

***

*- ΓΙΑ να κρατήσει μια σχέση πρέπει να υπάρχει αγάπη, σεβασμός και να σβήνεις και τα μηνύματα.

Ζ.

Εκ Καρδίτσης

*ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ εκ Καρδίτσης από τον Γ. Α. Λοιπόν, ο μέχρι πριν λίγες μέρες προϊστάμενος του τμήματος Καρδίτσας Νίκος Γατζαποστόλης, προήχθη σε διευθυντή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικής Ελλάδας με έδρα τη Λάρισα. Η επιλογή του αυτή, αποτελεί δικαίωση της επιτυχημένης του σταδιοδρομίας στον ευαίσθητο αυτό τομέα. Σημειώνεται ότι ο προαχθείς έλκει στην καταγωγή του από το Μοσχάτο Καρδίτσας, περιοχής Λίμνης Πλαστήρα. Από την ίδια περιοχή, απ΄ την Πεζούλα κατάγεται η Θεοδώρα Μαλέτσικα, η οποία τον διαδέχθηκε ως προϊσταμένη της υπηρεσίας στην Καρδίτσα.

Ζ.

Χαριλάου Τρικούπη;

*«ΜΕ την απελευθέρωση της Θεσσαλίας το 1881 ο τότε πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κουμουνδούρος συνήψε δάνειο 140 εκατομμυρίων γαλλικών φράγκων, για να χρησιμοποιήσει ένα μέρος του σε αντιπλημμυρικά έργα, ώστε ο υμνηθείς από τον Όμηρο κάμπος της να αξιοποιηθεί πληρέστερα, να παράγει σιτάρι και τρόφιμα, να σταματήσουν έτσι οι εισαγωγές τους και να ισοσκελισθεί ο προϋπολογισμός. Το άλλο μέρος του δανείου να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των αγροτών στους οποίους θα διανέμονταν τα τσιφλίκια, όπως τα είχε κάνει ο Κουμουνδούρος στη Στερεά Ελλάδα. Το αστοτσιφλικάδικο καθεστώς με τα ανάκτορα και τους Άγγλους ανέτρεψαν τον Κουμουνδούρο και έκαναν πρωθυπουργό τον Χαρίλαο Τρικούπη, με τη δικαιολογία της «δεδηλωμένης». Ο Τρικούπης ματαίωσε τη διανομή των τσιφλικιών, πήρε το δάνειο και το χρησιμοποίησε για διορισμούς και έργα σε άλλες περιοχές». Το δίχως άλλο ενδιαφέρουσα η ιστορία που διηγήθηκε μεταξύ άλλων στο πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα ο Λάζαρος Αρσενίου.

***

*ΚΙ ο υπερπαλαίμαχος δημοσιογράφος συνεχίζει: «Ο Δήμος Λάρισας χαρακτήρισε τον Τρικούπη εχθρό της Θεσσαλίας και δεν έβαλε σε δρόμο το όνομά του, ούτε υπάρχει στη Λάρισα οδός Χ. Τρικούπη. Στον Βόλο, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα υπάρχει. Ήταν τσιφλικάδες οι δήμαρχοί τους (Καρτάλης Βόλου, Τερτίπης Καρδίτσας και Χατζηγάκης Τρίκαλα). Αντιθέτως ο Δήμος Λάρισας τίμησε τον Κουμουνδούρο με προτομή στην Κεντρική πλατεία με την αφιέρωση «Τω υπέρτατω πολιτικώ και ελευθερωτή της Θεσσαλίας» και με το όνομά του σε μεγάλο δρόμο».

Κι όντως έτσι συνέβη. Η Λάρισα δεν είχε οδό Χαριλάου Τρικούπη, παρότι θεωρείται από τους σπουδαιότερους Έλληνες πολιτικούς όλων των εποχών. Δεν είχε, ποτέ. Μέχρι προ πενταετίας. Το 2012, επί δημαρχίας Τζανακούλη, η Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου, με πρόεδρο τον Θαν. Μητσιό και τον νυν δήμαρχο Απ. Καλογιάννη μεταξύ των μελών της, μετονόμασε οδό της Ν. Πολιτείας σε Χ. Τρικούπη. (Θα παραγράφηκε η αμαρτία του, 30 συν 100 χρόνια μετά. Μάλλον δεν θα τους πέρασε καν απ΄ τον νου γιατί δεν υπήρχε τέτοιος δρόμος στην πόλη…)

Ζ.

Στη γραμμή

*ΕΒΑΛΕ τους δέκα στη γραμμή ο Λαρισαίος Δ. Α. κι άρχισε την καταμέτρηση.

Ο Φτωχός δουλεύει.

Ο Πλούσιος εκμεταλλεύεται τον πρώτο.

Ο Στρατιώτης φυλάει και για τους δύο.

Ο Φορολογούμενος πληρώνει και για τους τρεις.

Ο Τεμπέλης ξεκουράζεται και για τους τέσσερις.

Ο Μεθυσμένος πίνει και για τους πέντε.

Ο Τραπεζίτης εξαπατά και τους έξι.

Ο Δικηγόρος κοροϊδεύει και τους εφτά.

Ο Γιατρός τρώει και από τους οκτώ.

Ο Νεκροθάφτης θάβει και τους εννιά.

Ο Πολιτικός ζει στην πλάτη και των δέκα.

Ζ.

Κομίζουν

καλιακούδες

*Ο ένας προσπαθεί να κολλήσει κομματική στάμπα στον άλλο. Ο δήμαρχος προσάπτει στη Ρ. Καραλαριώτου την επιδίωξη εξασφάλισης του χρίσματος της ΝΔ, που αλήθεια είναι ότι το επιθυμούσε διακαώς. Κι η αρχηγός της αντιπολίτευσης χρεώνει στον Απ. Καλογιάννη ότι «σέρνεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ», που είναι υποστηρικτής του δηλαδή. Θεωρεί εκείνη ότι αφού η κυβέρνηση είναι στα κάτω της, κάθε συγγένεια μαζί της αποτελεί φθοροποιό στοιχείο και συνάμα μπορεί έτσι να του φράξει τους διαύλους με τον πασοκικό χώρο. Ενώ αυτός πιστεύει ότι εξωθώντας την πάλι σε έναν εσωκομματικό εμφύλιο θα την υποχρεώσει να εισπράξει τα επίχειρα του προηγούμενου το 2015 και επιπλέον θα την περιχαρακώσει στον γαλάζιο χώρο. (Σχέδια επί χάρτου αμφοτέρων. Και σιγά δηλαδή… Κομίζουν γλαύκα εις Αθήνας; Εν προκειμένω, εν Λαρίση, καλιακούδες θα κομίζουν.)

Ζ.

Πού είμαι;

*- ΛΕΒΕΝΤΗΣ ο πρόεδρος Λεβέντης…

Τυρναβίτικη η διαπίστωση. Είχε κάνα μισάωρο στο Οινοποιείο ο Κεντροπρόεδρος, άκουσε όλα όσα είχαν να του πουν για το κρασί, το τσίπουρο, τ΄ αμπέλια, τα αιτήματα, τα προβλήματα, έδειξε να κατανοεί τα πάντα. Φεύγοντας, ‘’πρόεδρε, να γράψεις κάτι εδώ;’’, του έδειξαν το βιβλίο επισκεπτών. Πάντα πρόθυμος εκείνος, κάθισε, έπιασε το στυλό. Πήρε το βαθυστόχαστο ύφος, κοίταξε αριστερά, μετά δεξιά και λίγο πάνω. Και με τον αυθορμητισμό που τον διακρίνει ρώτησε.

-Πού είμαι τώρα; Πού βρισκόμαστε; (Πλήθος τα προβλήματα που τον κυνηγούν, χάνεται καμιά φορά ο πρόεδρος.)

Ζ.

Προσανατολισμός

*ΤΗΝ έδωσε με πολύ τακτ την απάντηση στον Λαρισαίο ενδιαφερόμενο γονιό.

- Δάσκαλε πώς πάει το παιδί στο σχολείο;

- Πρόβατα έχετε;

- Όχι.

- Να πάρετε.

Ζ.

 

 

SE MIA AENAH ZYMVSH

*ΣΕ μια αέναη ζύμωση η ΝΔ. Εμ, με τον αρχιφούρναρη Μιχ. Μούσιο στο επίκεντρο…

Ζ.

 

 

O PROEDROS B LEBENTHS

*Ο πρόεδρος B. Λεβέντης, όντας στη Λάρισα διαβάζει την αγαπημένη του εφημερίδα, λίγο πριν αρχίσει τις επαφές.

Ζ.

 

PROFANVS H YPHRESIA PRASINOY

* ΠΡΟΦΑΝΩΣ η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων έκανε τη δουλειά της και έκοψε τα κλαδιά των δέντρων στην Τερψιθέα, επί της ομώνυμης οδού. Μάλλον όμως η συναρμόδια υπηρεσία που ασχολείται με την περισυλλογή ξέχασε να τα μαζέψει. Έτσι τα κλαδιά είναι αρκετές εβδομάδες τώρα εκεί και κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας, βρήκαν την ευκαιρία να αφήνουν και τα μπάζα τους εκεί. Μήπως να επιληφθεί άμεσα ο Δήμος, πριν δημιουργηθεί καμιά πρόχειρη χωματερή από το πουθενά;

 

PHGE NA MPEI STO GNL

*ΠΗΓΕ να μπει στο ΓΝΛ, να ζεσταθεί. Πού να φανταστεί το ζωντανό ότι μέσα ήταν πιο κρύο, ότι δεν δούλευε η θέρμανση σε νοσοκομείο…

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass