Κοχύλια

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2017 19:45
*ΩΡΑΙΟ παρμπρίζ, πρωτότυπο αν μη τι άλλο. Όταν φρενάρει όμως ο Λαρισαίος γιωταχής, δεν σκορπάνε τα κοχύλια μεσ’ τ’ αμάξι;  Ζ. *ΩΡΑΙΟ παρμπρίζ, πρωτότυπο αν μη τι άλλο. Όταν φρενάρει όμως ο Λαρισαίος γιωταχής, δεν σκορπάνε τα κοχύλια μεσ’ τ’ αμάξι; Ζ.

Τσίπουρο

* ΤΗΝ απόφαση για νέες συνεργασίες, με καινούργιες εκθέσεις, προανήγγειλαν χθες, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυρ. Ποζρικίδης και ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παν. Νταής.

Με αφορμή και την επιτυχία της περυσινής «Agrothessaly», οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Ο Δήμος Λαρισαίων έχει δεσμευθεί να επενδύσει 500.000 ευρώ για να αναβαθμίσει τη Σκεπαστή Αγορά με κατασκευή που θα ταιριάζει και στην «Agrothessaly» και στο επόμενο Παζάρι. Η συμφωνία για την «Agrothessaly» του 2019 είναι δεδομένη.

Η περυσινή επιτυχία λοιπόν, έστρωσε τον δρόμο έτσι ώστε, τον Μάιο του 2018, στο πάρκο Αλκαζάρ να διοργανωθεί έκθεση που θα αφορά στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Η ιδέα αφορά σε μια έκθεση, σε ένα φεστιβάλ ίσως, που θα εστιάζει στα αποστάγματα. Σε συνδυασμό με προϊόντα ΠΟΠ στην περιοχή κ.λπ. Ακόμη είναι νωρίς για λεπτομέρειες αλλά μετά το Πάρκο των Ευχών, το Πάρκο Αλκαζάρ θα λειτουργήσει και ως Πάρκο του Τσίπουρου. Στο οποίο θα σπεύσουν όλοι…

Β.Κ.

 

Πάρκο

* ΜΕ την πρώτη ευκαιρία, επισκεφθείτε το Πάρκο των Ευχών, στο πάρκο Αλκαζάρ. Εφόσον σας το επιτρέπει το πρόγραμμά σας, επιλέξτε να έχει σουρουπώσει, ο φωτεινός διάκοσμος είναι εντυπωσιακός, δημιουργεί μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Ντυθείτε καλά για το κρύο και απολαύστε μια βόλτα, με τα πόδια, από το Αρχαίο Θέατρο έως το Πάρκο όπου επίσης μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ, ένα ποτήρι κρασί. Βόλτα στη Λάρισα…

Β.Κ.

 

Μεσανατολικό

* ΚΥΡΙΟ θέμα στις διεθνείς ειδήσεις αποτέλεσε χθες, η πρόθεση του Αμερικανού προέδρου Ντ. Τραμπ, να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Παρά τις εκκλήσεις ο Ντ. Τραμπ θα κάνει πράξη την απειλή του, αψηφώντας τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, ότι η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ θα έχει «εξαιρετικά επικίνδυνες συνέπειες για την ειρηνευτική διαδικασία, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και στον κόσμο».

Οι μεγάλες μπίζνες στην περιοχή θα διατηρήσουν το πρόβλημα, ως Μεσανατολικό που έμεινε και ως χαρακτηρισμός, για να τονισθεί το αδιέξοδο. Κρίμα για τους ανθρώπους…

Β.Κ.

 

Αξιολόγηση

* ΠΟΛΥΣ ντόρος είχε γίνει την περασμένη σχολική χρονιά, για αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών δημοτικού σχολείου, με σκοπό να σταματήσει η βαθμοθηρία στα δημόσια σχολεία.

Προτάθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, η κατάργηση της αλφαβητικής και αριθμητικής βαθμολογίας και η αντικατάστασή της με την «περιγραφική αξιολόγηση μαθητών».

Να’ χαμε, να λέγαμε! Τίποτα δεν άλλαξε. Η φετινή σχετική εγκύκλιος του υπουργείου, είναι ίδια και απαράλλαχτη με την περσινή.

Λ.Κ.

 

Λαχτάρα

* ΜΕΤΑ από μια μεγάλη χαρά, ήρθε μια μεγάλη λαχτάρα, για το Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί, δεν πρόλαβαν να χαρούν την επιτυχία του πρώτου πανελλήνιου βραβείου από τη UNICEF, που κατέκτησε το τμήμα ένταξης του σχολείου και προχθές άγνωστοι εισέβαλαν σε αυτό και έκλεψαν τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τους μάτιασαν!

Λ.Κ.

 

Άνθηση

* ΞΕΚΙΝΗΣΕ δειλά πρόπερσι η ζωγραφική χριστουγεννιάτικων θεμάτων στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων της Λάρισας και φέτος διαδόθηκε ευρέως. Το αποτέλεσμα; Υπέροχο!

Η θέα των ζωγράφων να δημιουργούν με πινέλα και χρώματα στους «γυάλινους καμβάδες», δίνει στην πόλη την εικόνα μιας καλλιτεχνικής άνθησης!

Λ.Κ.

 

Δημοτική Αστυνομία

* ΠΑΡΑΠΟΝΑ και μάλιστα έντονα για τη συμπεριφορά ενός δημοτικού αστυνόμου, εκφράζει μέσω της «Ε» ένας πολίτης (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας). Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, την Παρασκευή το απόγευμα με το ΙΧ σταματάει στην είσοδο του πάρκινγκ από το Πάρκο των Ευχών, για να θαυμάσει τη φωτισμένη γέφυρα μαζί με τη γυναίκα του και το 2χρονο παιδί του. Όμως ξαφνικά, τονίζει, πως δέχεται ένα χτύπημα στο τζάμι από δημοτικό αστυνόμο και τότε ξεκίνησαν όλα. «Μου μίλησε με πολύ άσχημο ύφος ενώ έκανα όπισθεν για να μου πει τι δουλειά είχα εκεί. Μου ζητούσε έντονα τον λόγο. Πού πας ρε; φώναζε» εξηγεί ο πολίτης στην «Ε». «Συνέχιζε να μιλάει άσχημα. Του απάντησα και μου είπε πως μπορεί να με συλλάβει. Τότε καταλήξαμε στο τμήμα για να καταθέσουμε μηνύσεις ο ένας στον άλλο». Φτάνουν λοιπόν στο Αστυνομικό Μέγαρο όμως εκεί, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν καταθέτουν μηνύσεις γιατί τους ηρέμησαν οι αστυνομικοί.

***

Τη Δευτέρα όμως, ο πολίτης πηγαίνει στη Δημοτική Αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό. Υπογραμμίζει πως τον ενημερώνουν για το ότι δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο και «με εκφοβίζουν πως μπορεί να συλληφθώ για τους επόμενους τρεις μήνες». Ο ίδιος δεν σταματάει. Πηγαίνει στο Δημαρχείο και εκεί μιλάει με συνεργάτη του δημάρχου όπου τονίζει ότι βρίσκει κατανόηση. Άνθρωπος από το γραφείο του δημάρχου επικοινωνεί και επιπλήττει τη Δημοτική Αστυνομία για τη συμπεριφορά του αστυνόμου. Ρωτάει ο πολίτης όμως; «Είναι δυνατόν να μιλάει έτσι ένας δημοτικός αστυνόμος προς τον πολίτη τη στιγμή μάλιστα που έχει μέσα μικρό παιδί;»

Κάποια εξήγηση θα υπάρχει…

Κ.Γ.

 

Αλλαγή

*ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ οι αλλαγές σε ανθρώπους που έχουν μπλέξει με τα ναρκωτικά. Όμως όταν τις συναντάμε είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Με τέτοιο τρόπο εξεπλάγη και ένας αστυνομικός που κατέθετε χθες σε δικαστήριο της Λάρισας για μια υπόθεση. «Βλέπω έναν άλλο άνθρωπο μπροστά μου σε σχέση με εκείνον που είχαμε συλλάβει» είπε και πράγματι ο νεαρός κατηγορούμενος απέδειξε πως εργάζεται, απέκτησε οικογένεια, έφτιαξε σπιτικό και ζει στην πόλη καθαρός και ωραίος. Τα καλά της απεξάρτησης είναι αυτά και πρέπει να μνημονεύονται κάθε τόσο. Του το αναγνώρισε το δικαστήριο και με το παραπάνω. Άξιος.

Κ.Γ.

 

Πλειστηριασμοί…

* ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ και… δεν απέτρεψαν τους πλειστηριασμούς χθες οι συλλογικότητες στη Λάρισα.

Συμφώνησαν να βγουν δύο επαγγελματικά ακίνητα στο «σφυρί». «Άναψαν» πράσινο, αυθωρεί και παραχρήμα, με επιτόπια… γενική συνέλευση! Για τη ματαίωση ξεκίνησαν, αλλά στην έγκριση κατέληξαν. Ήταν ξεχωριστές και ιδιάζουσες οι περιπτώσεις. Έβγαινε στο σφυρί και το ακίνητο της «Ηλεκτροεισαγωγικής», της πτωχευμένης και υπό εκκαθάριση εταιρίας.

Έπρεπε να γίνει ο πλειστηριασμός αυτή τη φορά, για να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι. Τόσα χρόνια απλήρωτοι και σε ιδιότυπη ομηρία. Μόνο με την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης είχαν ελπίδες. Τουλάχιστον από χθες άρχιζαν να ελπίζουν…

Γ.Ν.

 

Επίδομα…

* ΣΕ λίγες μέρες θα ξεκινήσει και η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης…

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι και πλέον το Υπ. Οικονομικών καλείται να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τα κριτήρια χορήγησής του. Να αποκαλύψει τις προθέσεις του δηλαδή. Ποιους θα κόψει και πόσο θα «ψαλιδίσει» το επίδομα.

Αν και έχει εμπεδωθεί η αντίληψη των περικοπών, ωστόσο ουδείς μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση γιατί τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος δεν ανακοινώνονται νωρίς; Γιατί να φτάνουμε στα μέσα Δεκεμβρίου και ενώ όλα τα νοικοκυριά έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο, να μην γνωρίζουν αν δικαιούνται το επίδομα;

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια… Και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να «ζεσταθούν»…

Γ.Ν.

 

Ανάδειξη

* ΠΕΡΑ από μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης του τουρισμού στη Λάρισα, έννοια που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε, το «Πάρκο των Ευχών» έχει και μια άλλη διάσταση. Την ανάδειξη του συγκεκριμένου σημείου, του Αλκαζάρ των 150 στρεμμάτων, σε έναν νέο τόπο αναψυχής για τους Λαρισαίους. Την αξιοποίηση ενός πνεύμονα πρασίνου, λίγα μόλις μέτρα από το κέντρο της πόλης και την ένταξή του στην καθημερινότητα των πολιτών. Ελπίζουμε ότι οι υποδομές που φτιάχνονται τώρα να αξιοποιηθούν και στο μέλλον, όχι μόνο για χριστουγεννιάτικες, αλλά και για αντίστοιχες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Π.Φ.

 

Εντυπωσιάστηκαν

* ΕΚΘΑΜΒΟΙ έμειναν οι Θεσσαλονικείς δημοσιογράφοι που βρέθηκαν χθες στην πόλη, από την περιήγησή τους στο «Πάρκο των Ευχών». Και δικαιολογημένα, διότι, ασχέτως των όποιων σχολίων μπορεί να κάνει κάποιος για θέματα οργάνωσης, έγκαιρης προετοιμασίας, κ.ά., κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το θέαμα που αντικρίζει ο επισκέπτης – ακόμη και ο πιο κακοπροαίρετος – είναι μοναδικό. Βέβαια, οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης σχολίασαν θετικά και τη ζωντάνια της πόλης, είναι γνωστή άλλωστε στο πανελλήνιο, την ευκολία μετακίνησης με τα πόδια, το δίκτυο των πεζοδρόμων αλλά την αρκετά καλή κίνηση στην αγορά, παρά το κρύο.

Π.Φ.

 

Έλατα

* ΜΕΙΩΜΕΝΟ ενδιαφέρον από Συνεταιρισμούς και ιδιώτες υπάρχει και φέτος για την κοπή φυσικών ελάτων, τα οποία προωθούνται στην αγορά προς πώληση για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, όπως προκύπτει από τις υποβληθείσες αιτήσεις στο δασαρχείο. Όσον αφορά στα γκι (αρκουδοπούρναρα) σταθερά ο δασικός συνεταιρισμός Καρυάς δραστηριοποιήθηκε για να καλύψει τη μειωμένη -και δω- ζήτηση της αγοράς.

Γ.Ρ.

 

Ημερολόγιο

* ΤΟ νέο τους ημερολόγιο για το 2018 κυκλοφόρησε ο Σύλλογος Ανέργων «Ηλιαχτίδα». Ο κάθε μήνας του ημερολογίου φιλοξενεί έργα των μελών της ομάδας εικαστικής έκφρασης και δημιουργίας που συντονίζεται από τον ζωγράφο Μιχάλη Βακαλούλη, δημιουργίες του τμήματος ραπτικής υπό την καθοδήγηση της Ελένης Σιμητσή, δημιουργίες του τμήματος μακραμέ υπό την καθοδήγηση της Βίκης Ανδρέου, χειροποίητου κοσμήματος υπό την Ιωάννα Γαγάρα, κεραμικής υπό την Μαρία Ναβακούδη και ντεκουπάζ υπό τη Ζωή Φαρμάκα.

Ζ.Π.

 

Νέες βολές

* «ΤΑ περιθώρια για τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι εξαιρετικά περιορισμένα και γι’ αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο χρηματοδότησης τέτοιων έργων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Φαίνεται ότι μέσα στην κρίση δημιουργείται και μια ευκαιρία», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Αναφερόμενος στα αντιπλημμυρικά έργα, υποστήριξε ότι «υπάρχουν σοβαρά γραφειοκρατικά προβλήματα για την υλοποίησή τους» και πρόσθεσε: «Τα υπουργεία και οι υπηρεσίες δεν αντιλαμβάνονται πολλές φορές το μέγεθος της ευθύνης που έχουν στη λήψη μιας απόφασης. Παράλληλα, το κεντρικό κράτος δεν μπορεί να αθωώνει εκεί που τιμωρεί».

Γ.Ρ.

 

Σκύλος

* ΚΑΝΕΙΣ δεν δικαιολογείται όταν συμπεριφέρεται βίαια σε έναν άνθρωπο ή σε ένα ζώο, όποια και αν είναι η ηλικία του. Όταν κάτι δεν το αγαπάς το αφήνεις να φύγει, να βρει ένα άλλο σπίτι πιο φιλόξενο από αυτό που εσύ του προσφέρεις, δεν το βασανίζεις.

Ζ.Π.

 

Ενημέρωση

* ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ήταν η προσέλευση νέων, σε ηλικία, επιχειρηματιών της Λάρισας στο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Cosmote στο «Imperial». Κι αυτό γιατί δείχνει ότι πολλοί ενδιαφέρονται να μάθουν πώς θα χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δράσεις στη σύγχρονη εποχή. Σημαντική και η προσπάθεια της εταιρίας που στηρίζει με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, σε δύσκολες για τη χώρα εποχές.

 

Υποδοχή

* ΕΝΤΟΝΗ, όπως είναι φυσιολογικό, είναι η κινητοποίηση των ελληνικών αρχών σε όλα τα επίπεδα με αφορμή και την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ενώ θα πετάει προς Ελλάδα, το αεροσκάφος στο οποίο θα επιβαίνει, θα συνοδεύεται από μαχητικά αεροσκάφη F 16 B52+ της 337 Μοίρας, από την 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας. Όταν προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος η φύλαξη και η συνοδεία του Τούρκου προέδρου θα αποτελέσει υπόθεση των επίγειων δυνάμεων.

Β.Κ.

 

LEJIKO CIU

* ΤΟ καλοκαίρι «έφυγε», αλλά έμεινε πίσω του… το αυτοσχέδιο λεξικό (…γρήγορα μαθήματα στην ελληνική γλώσσα) για τους τουρίστες του χειμώνα και όχι μόνο…

Ι.Μ.

 RONTOYLHS CIU

* ΤΗΝ ημέρα της ονομαστικής του εορτής διάλεξε ο Νίκος Ρεβήσιος από το Αργυροπούλι για να δημοσιοποιήσει τη συμπόρευσή του με τον Στέλιο Ροντούλη στις επόμενες δημοτικές εκλογές, στον Δήμο Τυρνάβου.

Τα δύο «Ρ», όπως τους αποκαλούν οι φίλοι, έδωσαν τα χέρια και πλέον ο Νίκος Ρεβήσιος αποτελεί ένα δυναμικό μέλος της δημοτικής παράταξης «Δράση Πολιτών», «που με τη ζωντανή παρουσία και δράση, όπως σημειώνει ικανοποιημένος ο κ. Ροντούλης, θα προσφέρει πολλά, ιδιαίτερα στον αγροτικό κόσμο του Δήμου Τυρνάβου».

Κ.Τσ.

 

AMILHTOS CIU

*- ΠΟΥ και να μιλήσει κιόλας, σκέφτηκε ο Λαρισαίος Ν. Χ. βλέποντας τις εύγλωττες πινακίδες στη βιτρίνα του ιστορικού καταστήματος επί της Κούμα.

Ζ.

 

max louloulos

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο Μάξιμος από την ανταπόκριση και τη συμμετοχή στη διευρυμένη Συνεδρίαση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η συζήτηση που ξεπέρασε τις 3,5 ώρες συνεχίστηκε στον «Λούκουλο», όπου ο τομεάρχης ως καλός οικοδεσπότης έκανε το τραπέζι στους συνεργάτες του που ήρθαν από μακριά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass