Στα χαμηλά

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2017 19:44

*Ε, άμα δεν έχει μείον 2 τα βράδια του Δεκέμβρη στη Λάρισα, τότε πότε και πού θα έχει… Νορμάλ καταστάσεις συνηθισμένες. Καιρός για χουχούλιασμα, για κόκκινο κρασί και τέτοια. Δεν έχει ο χειμώνας απολαύσεις;

Ζ.

Κρυουλάκι

*ΣΙΓΑ που δεν θα έβρισκε λύση ο ευφάνταστος Λαρισαίος.

- Να ήμασταν βρε σεις τώρα Αυστραλία… Να τρώγαμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες στην αμμουδιά.

***

*Ο άλλος είχε επίσης τη δική του λύση.

- Έχω πιάσει βεράντα και ήλιο. Μέσα, χωρίς καλοριφέρ, κάνει ψόφο παιδιά...

Ζ.

Ωράριο δασκάλων

*«ΑΛΗΘΕΙΑ, μήπως πρέπει να αποδεχτούμε χωρίς αντίσταση τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων;» αναρωτιέται ο Δημ. Παπαποστόλου. Παρακινημένος από το σχόλιο για το ωράριο των εκπαιδευτικών, ο πρόεδρος των δασκάλων-νηπιαγωγών εξηγεί: «Όταν μια κυρία που φροντίζει το παιδάκι μιας οικογένειας τις πρωινές ώρες αμείβεται με 400 ευρώ, από την άλλη ένας εκπαιδευτικός σε μια τάξη 25 παιδιών διδάσκει, διαπαιδαγωγεί και τρέμει καθημερινά για την ασφάλεια των 25 μαθητών του, αμείβεται με 900 ευρώ. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό, αντιδρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατη (2012) μελέτη της UNESCO κάθε ώρα διδακτικού έργου ενός εκπαιδευτικού αντιστοιχεί σε 4 ώρες εργασίας γραφείου! Να μη γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω, όπου εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονταν για να διδάξουν, ενώ στα χαρτιά φαίνονταν ως συνοδοί μαθητών σε λεωφορεία. Να τα δεχτούμε όλα;»

***

* «ΓΙΑ να μην γίνει κάποια παρεξήγηση» συμπληρώνει ο πρόεδρος, «δεν υποτιμώ τη νεαρή δασκάλα, την οποία δυστυχώς εκμεταλλεύονται τα ιδιωτικά σχολεία». Αναφέρεται στο ότι νεαροί εκπαιδευτικοί στη Λάρισα αμείβονται με 450 ευρώ μηνιαίως για εργασία πάνω από 45 ώρες εβδομαδιαίως. Τα μισά από τους συναδέλφους τους στο Δημόσιο, για διπλή εργασία.

Έτσι είναι η πιάτσα σήμερα, έτσι ορίζουν και οι νόμοι. Ωστόσο έτσι αναδεικνύεται θεαματικά έως επώδυνα η διαφορά δημόσιου και ιδιωτικού σχολείου. Ποιος μπορεί να τo θεωρήσει λογικό και να το αποδεχτεί;

***

*ΜΕ την ευκαιρία, ο σύλλογος «Κ. Κούμας», όπως και η ΕΛΜΕ δηλαδή, εγγράφουν ως μέλη τους μονάχα τους εκπαιδευτικούς του Δημοσίου. Οι άλλοι δεν είναι δάσκαλοι, δεν κάνουν άραγε την ίδια δουλειά; (Μα επειδή δουλεύουν με άλλους όρους, τα συμφέροντα είναι τελείως διαφορετικά, άρα…)

Ζ.

Λεπτομέρειες

*ΤΑ πάντα όλα λεπτομερώς πρέπει να εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ορίζουν οι κανόνες. Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, αρχηγοί αντιπολίτευσης και καμιά σαρανταριά σύμβουλοι, συν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, μεταξύ άλλων, έχουν να συζητήσουν επί παραδείγματι και το θέμα: «Αίτημα κοπής ενός (1) δέντρου στην οδό Νίκαιας 2 (εκτός σχεδίου πόλεως, επέκταση της οδού Κλεισούρας, περιοχή Αγίου Θωμά).

***

*ΟΥΤΩΣ εχόντων των πραγμάτων, φαντάζει απολύτως απαραίτητο να συζητηθεί και το θέμα «έγκριση μετάβασης και των αντίστοιχων εξόδων μετάβασης του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργίου Σούλτη στα Τρίκαλα». (Βέβαια κατά κανόνα όλα αυτά δεν συζητούνται στη συνεδρίαση, εγκρίνονται ομόφωνα και ομαδόν, ωστόσο συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη με κάθε επισημότητα.)

Ζ.

Κάτω τα χέρια

*ΣΕ μοντερνιές και υπερβολές αναφέρεται η Ι. Σ. και αντιδρά με πάθος: Μελομακάρονα με στέβια, χωρίς γλουτένη, γεμισμένα με κράνμπεριζ γράφει η άλλη. Και ακόμη δεν την έχουν συλλάβει. (Κάτω τα χέρια από τα μελομακάρονα.)

Ζ.

Σκοτάδι

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Λαρισαίος νεαρός πατέρας… Φωτογράφιζε τα πιτσιρίκια του στην πλατεία μπροστά στην καμένη Φάτνη. Να έχουν να θυμούνται, λέει, τα παιδιά. Πού αλλού παγκοσμίως τέτοιο φόντο. (Κι άντε βραχυκύκλωμα, εντάξει. Εμπρησμός όμως; Τέτοια αρρώστια;)

***

*ΚΑΙ πάνω από την καμένη Φάτνη το σβηστό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μια μαύρη σκιά ψηλά μέσα στη νύχτα. Δεν εξήγησαν απ’ τον Δήμο γιατί, ωστόσο κάπως θα πρέπει να συνδέονται τα δύο μαύρα. Η σκιά πάνω η στάχτη κάτω, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.

***

*ΚΙ η νεαρή Λαρισαία έριξε την ιδέα. Να επαναλάβει ο δήμαρχος την εκδήλωση για το άναμμα του Δέντρου. Εννοείται και τη συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Ζ.

Παρανοήσεις

*ΚΕΦΑΤΕΣ οι Λαρισαίες μαθήτριες στο διάλειμμα.

- Γράφτηκε καλέ η θεία Μαρία σε σχολή σάμπα, της λέει ο δάσκαλος ξεκινάμε Δευτέρα ελάτε με ρούχα χορού και πήγε τη Δευτέρα η θεία Μαρία ντυμένη καραγκούνα.

***

*- ΑΥΤΟΙ που με 3 ώρες διάβασμα τη μέρα μπήκαν πρώτοι στο πανεπιστήμιο είναι οι ίδιοι με τους άλλους που με 2 σταγόνες Fairy πλένουν 40 πιάτα;

***

*- ΠΩΣ σε λένε;

- Τέλη…

- Μια κυκλοφορία τι την έχεις;

Ζ.

Ομάδα

*ΔΕΝ είναι μονάχα ο Κ. Αγοραστός που ως πρόεδρος ήταν κυρίαρχος στο συνέδριο της ΕΝ. ΠΕ. Γενικότερα η Θεσσαλία κατέγραψε έντονη παρουσία. Ο Τρικαλινός Χρ. Μιχαλάκης φερειπείν συντόνιζε τη συζήτηση, στο προεδρείο. Ο πληθωρικός Γ. Λαδόπουλος μπαινόβγαινε στην αίθουσα, λεπτό δεν στάθηκε κάπου. Αντιθέτως, Απ. Μπέμπης, Χρ. Καλομπάτσιος και ο Βολιώτης Γ. Καλτσογιάννης, προσηλωμένοι στη διαδικασία, δεν έχασαν λέξη απ’ όσα είπε ο περιφερειάρχης.

Ζ.

Πανό

* ΕΔΩΣΕ το «πράσινο φως» ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός, κι έτσι την ώρα που μιλούσε η πρόεδρος εργαζομένων στις Περιφέρειες, συνδικαλιστές ξεδίπλωσαν πανό, με τα αιτήματα τους, στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Ζητώντας να μην εμπορευματοποιηθούν οι υπηρεσίες των Περιφερειών, να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωσή τους, να αυξηθούν οι πόροι σε συνδυασμό με τις αρμοδιότητες κ.ο.κ.

Άλλωστε είναι και αιτήματα των ίδιων των περιφερειαρχών.

Ρεκόρ

*ΜΟΝΑΔΙΚΟ σερί για Λαρισαίο της διανόησης. Ο ιστοριοδίφης Νίκος Παπανικολάου μίλησε την Παρασκευή στην εκδήλωση για το βιβλίο του κληρικού π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού, χθες Σάββατο στην ημερίδα του Δήμου για τα ποτάμια και σήμερα Κυριακή στην παρουσίαση του βιβλίου του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου. Ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει. Εν τω μεταξύ ο γιατρός βρίσκει χρόνο και συνεχίζει τις έρευνες και την αρθρογραφία του.

Ζ.

Εξαγώγιμο προϊόν

*ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Λαρισαίοι γιατροί. Σε καλή τιμή και με δοκιμή. Ανατρίχιασαν οι καθηγητές του Πανεπιστημιακού διαβάζοντας τις δημόσιες πλέον προσκλήσεις εταιριών, οι οποίες επιχειρούν ως μεσάζοντες να πάρουν γιατρούς κι από τη Λάρισα και να τους πάνε για δουλειά στη Γαλλία. Αλλά και στη Σαουδική Αραβία επίσης. Να στελεχώσουν άραγε τα χαρέμια των εμίρηδων;

Αλλά και τι να πεις… όπου καλεί ο Ιπποκράτης. Και τα ελκυστικά πακέτα αμοιβών, αφού η άνυδρη μνημονιακή έρημος απωθεί τους νέους επιστήμονες.

***

*ΤΟ σχέδιο όμως δείχνει ευρύτερο. Αντί οι Βορειοευρωπαίοι να ξοδευτούν για να προετοιμάσουν γιατρούς, τους φέρνουν απ’ το εξωτερικό έτοιμους και δωρεάν. Κι όχι μόνο απ’ την Ελλάδα. Το είχε πει άλλωστε ο Σκανδιναβός Άρνε Νταλ στο κατά τα άλλα αστυνομικό του μυθιστόρημα «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»: Οι πλούσιες χώρες στραγγίζουν τις φτωχές από νοσηλευτικό προσωπικό. Και η απλή εξήγηση είναι επειδή δεν είχαν υπολογίσει καλά τις μελλοντικές ανάγκες τους στον τομέα της υγείας. Ή για να το πούμε πιο απλά δεν είχαν κάνει κανέναν υπολογισμό, γιατί αυτά τα προβλήματα έπεφταν πολύ μακριά από την περίοδο θητείας των τότε εκλεγμένων αντιπροσώπων. (Στραγγίζουν…)

Ζ.

Αντίληψη

*ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ αντίληψης εντόπιζαν στην κουβεντούλα τους οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Δεν καταλάβαινα πόσο καυτό είναι το νερό που έκανα μπάνιο μέχρι που χρειάστηκα φώτα ομίχλης για να βγω.

***

*- ΑΥΤΟΙ οι ξύπνιοι που βάζουν τα παιδιά χωρίς ζώνη στ’ αμάξι, πάω στοίχημα πως για το κινητό τους έχoυν αγοράσει θήκη να το προστατεύουν, ε;

***

*- ΒΓΑΙΝΕΙ ρε σεις ο άλλος στη βεράντα να μιλήσει στο τηλέφωνο να μη τον ακούσουν μέσα και τον ακούει όλη η υπόλοιπη γειτονιά.

Ζ.

Στο γήπεδό του

*ΑΝΘΡΩΠΟΣ των ΜΜΕ, ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτος Τύπος» στα Φάρσαλα Νίκος Τσιανάκας κατέρχεται υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου, στο Τμήμα Μεταποίησης με τη Νέα Επιμελητηριακή Δράση του Δημήτρη Αδάμ. Επιπλέον τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην τοποθέτηση αθλητικών δαπέδων και ταρτάν, άρα μια εμπειρία από αγώνες την έχει και σίγουρα την αξιοποίησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πόθεν

*ΚΑΙ από τον Μάξιμο οι διευκρινίσεις για το πόθεν έσχες: Πληροφορούμαι από το ρεπορτάζ ότι με τη σύζυγό μου έχουμε 3 διαμερίσματα και 10 ακίνητα! Εξ όσων γνωρίζω έχουμε 2 διαμερίσματα, το ένα 78 και το άλλο 112 τ.μ. στα Πετράλωνα της Αθήνας. Τα δε υπόλοιπα ακίνητα είναι ένα χωράφι 36 στρέμματα, που μου έγραψε ο πατέρας μου την ψιλή κυριότητα στα 16αρια στα Βούναινα, και μια αποθήκη που μου άφησε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, επίσης, στο χωριό.

Η συζήτηση για το πόθεν έσχες έτσι κι αλλιώς είναι άχαρη και άνευ ουσίας. Αν για κάτι προσφέρεται είναι μόνο οι εντυπώσεις. Βεβαίως, αν δημοσιοποιούνταν και τα πόθεν έσχες της λεγόμενης «τέταρτης εξουσίας», ιδιοκτητών ΜΜΕ και μεγαλοδημοσιογράφων-κριτών των πάντων, θα γελούσαν και οι γάτες Ιμαλαΐων...

(Σ.Σ.: Μόνο που ο Μάξιμος δεν διάβασε τις διευκρινίσεις που συνόδευαν το ρεπορτάζ, ότι δηλ. αναφέρθηκαν αθροιστικά τα ακίνητα στα οποία έχει συμμετοχή ο/η υπόχρεος και ο/η σύζυγός του.

Φανταζόμαστε ότι μιλώντας περί «μεγαλοδημοσιογράφων» δεν αναφέρεται στην πλειοψηφία των ανθρώπων του Τύπου και φυσικά σε εκείνους των επαρχιακών μέσων. Καθώς όμως ανήκει στην «πρώτη εξουσία», ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Ποιος τους εμποδίζει να προτείνουν τη νομοθέτηση της υποχρεωτικής δημοσιοποίησης και των πόθεν έσχες της 4η εξουσίας;).

Πιο «αυτόματα»

*ΜΕ αφορμή το σχολιάκι για το εξτρά χαράτσι, τον φόρο εισόδου στον Πλαταμώνα, για το οποίο εκμεταλλεύτρια εταιρία δεν ένιωσε την ανάγκη να εξηγήσει κάτι, η Λαρισαία συμπληρώνει ότι στα πλευρικά διόδια του Πλαταμώνα η εταιρία εγκατέστησε αυτόματο σύστημα. Όχι κάτι πρωτοποριακό. Ένα κουτί για σελφ σέρβις, ρίχνουν οι οδηγοί παράδες, παίρνουν το χαρτάκι μόνοι τους, η επιχείρηση των διοδίων γλιτώνει τον μισθό του υπαλλήλου. Οι περισσότεροι εκ των διερχομένων μπλέκουν, καθυστερούν, βρίζουν, ευτυχώς δεν έχει πολλή κίνηση αυτόν τον καιρό, τις καθημερινές. Να περάσουν σηκώνοντας την μπάρα δεν μπορούν, υπάλληλο δεν έχει, η κάμερα όμως καταγράφει άγρυπνα. Είναι να μπλέκεις;

***

*Μ’ ΑΥΤΑ και μ’ αυτά όμως συμβαίνουν διάφορα. Προσεγγίζει ο άλλος στα διόδια βλέπει το κουβούκλιο φασκιωμένο εκτός λειτουργίας, μπα σκέφτεται να είναι κλειστά να περνάμε άραγε ελεύθερα, βλέπει και στη διπλανή λωρίδα να τον προσπερνάει ο άλλος φορτσάτος, δεν καταλαβαίνει ότι εκείνος είχε τη δυνατότητα να επιλέξει τον διάδρομο free pass, παρασύρεται και οδηγώντας μηχανικά δεν βλέπει καν την κατεβασμένη μπάρα, την παίρνει σβάρνα, κράου στο παρμπρίζ.

Και τότε, ω του θαύματος, τσουπ ξεμυτίζει για τα περαιτέρω υπάλληλος της εταιρίας κρυμμένος πιο δίπλα, πάντα κάποιος προσέχει τα διόδια.

Ζ.

Γκαρνταρόμπα

*ΕΙΧΕ τις απορίες του ο Λαρισαίος, νεοδημοκρατικής απόκλισης έδειχνε.

*-Μετά την έντονη απαίτηση για εκλογές τώρα, η οποία διήρκεσε όσο ήταν να διαρκέσει, η ΝΔ επικεντρώνει, εμμονικά κιόλας, στην πόλωση, την όξυνση απέναντι στην κυβέρνηση. Ούτε παραγγελία να την είχε αυτή την επιλογή της ο Τσίπρας…

Και εξηγούσε ότι αυτή η τακτική βολεύει τον πρωθυπουργό αφού συσπειρώνει τον κόσμο του αλλά και ολόκληρη την αντιδεξιά πλευρά.

- Αναρωτιέμαι γιατί ο Μητσοτάκης επιμένει σ’ αυτή τη στρατηγική. Αφού και στο επίπεδο των εντυπώσεων συνήθως χάνει, ο άλλος τον φέρνει εύκολα τούμπα από άποψη ρητορικής. Αλλά διευκολύνεται κυρίως επειδή τόσο η οικογένεια Μητσοτάκη όσο και το κόμμα, έχοντας ασκήσει εξουσία, διατηρούν ολόκληρη γκαρνταρόμπα σκελετών στην ντουλάπα τους.

Ζ.

Η ντροπή μας!

E, όχι ρε φίλε, δεν ανήκουμε στη Δύση.

Δεν ήμασταν ποτέ, δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε Ευρωπαίοι.

Σε πολλά πράγματα, δυστυχώς, απέχουμε παρασάγγας, δεν έχουμε ουδεμία σχέση με τις πολιτισμένες γωνιές του πλανήτη.

Όταν ένας άνθρωπος σέρνει μέχρι θανάτου ένα σκύλο με το αυτοκίνητό του, για να τον τιμωρήσει, τότε …άστα φίλε μου. Ακόμη και αν είναι μιας άλλης γενιάς, εκείνης που είχε συνηθίσει στην ιδέα ενός απαγχονισμένου ζώου ή ενός φλεγόμενου τετράποδου για να καούν οι καλαμιές, δεν δικαιολογείται. Και δεν δικαιολογούμαστε.

* * *

*ΔΕΝ δικαιολογείται, όχι μόνο ο ηλικιωμένος «πρωταγωνιστής» της ειδεχθούς αυτής πράξης. Ο οποίος –μην ξεγελιόμαστε- δεν εκπροσωπεί κάποια μικρή μειοψηφία.

Εδώ εμφανίζονται δήμαρχοι, εκλεγμένοι, οι οποίοι προτείνουν τη θανάτωση των αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ή …την εξαγωγή τους.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι θα αργήσουμε πολύ να γίνουμε - αν ποτέ γίνουμε - μια πολιτισμένη κοινωνία. Πόσο μάλλον κράτος. Το ότι μεταξύ των αιρετών της Αυτοδιοίκησης που πρεσβεύουν κάτι τέτοιο είναι ο πρώτος πολίτης της Σπάρτης ίσως δεν είναι τυχαίο: για πολλούς, ακόμη και σημερινούς, ο Καιάδας υπήρξε η ορθή –τελική- λύση.

* * *

*ΔΙΟΤΙ τι σημαίνει ο βασανισμός ενός ζώου; Τι άλλο αποδεικνύει πέρα από τον πρωτογονισμό του βασανιστή;

Ούτε τα άγρια ζώα δεν βασανίζουν έτσι τα θηράματά τους. Κι όμως: το ανώτερο όλων, ο άνθρωπος το κάνει. Όχι για κάποιο άλλο λόγο ή αιτία. Επειδή απλά μπορεί. Γιατί το θύμα του δεν αντιδρά, δεν μπορεί να αντισταθεί, πολλές φορές δεν σκέφτεται να απομακρυνθεί για να σωθεί, όπως π.χ. από τον κυνηγό-αφέντη του που το πυροβολεί γιατί δεν κάνει πλέον για κυνήγι.

Φαντασθείτε εκείνη τη στιγμή την έκπληξη και την απορία του! Και μόνο να το σκεφτείς σε κυριεύει ανείπωτη θλίψη και οργή.

Αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: το χειρότερο όλων των ζώων.

* * *

ΚΑΙ ο Έλληνας; καμαρώνει για την καταγωγή του, επαίρεται γιατί όταν οι πρόγονοί του έχτιζαν Παρθενώνες, οι δυτικοί έτρωγαν βελανίδια. Κι έτσι ζει με τους μύθους και τις ψευδαισθήσεις του. Δεν είμαστε τριτοκοσμικοί. Υπανάπτυκτοι είμαστε. Εγωιστές και ξεροκέφαλοι, κουτοπόνηροι και ατομιστές, εκμεταλλευτές και ρατσιστές.

Το διαπιστώνεις καθημερινά: μιλάμε αλλά δεν ακούμε τον άλλο, φωνάζουμε ακόμη και χωρίς λόγο, οδηγούμε κι έχουμε την απαίτηση όλοι οι άλλοι να μας παραχωρούν προτεραιότητα, έχουμε μόνο δικαιώματα –τα οποία μάλιστα δεν αναγνωρίζουμε στον διπλανό μας- ποτέ όμως υποχρεώσεις, δεν ξέρουμε τι θα πει «συγγνώμη» ή «έκανα λάθος».

Από τη συμπεριφορά μας απέναντι στο –ανήμπορο- ζώο φαίνεται η ποιότητά μας ως είδος και από εκείνη απέναντι στον αδύναμο συνάνθρωπό μας ως λαός.

Η εικόνα ενός οχήματος που σέρνει στον θάνατο ένα τετράποδο είναι εν τέλει η ντροπή μας!

Δ. Χατζ.

 

 

UEMATA POY AFOROYN THN TOYRISTIKH

*ΘΕΜΑΤΑ που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του νομού Λάρισας και ιδιαίτερα του Δήμου Τεμπών στα παράλια και τους ορεινούς όγκους του Κάτω Ολύμπου και του Κισσάβου, την Κοιλάδα αλλά και γενικότερα ζητήματα, συζήτησαν μέσα σε πάρα πολύ καλό κλίμα ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Ο κ. Μανώλης προσκάλεσε και θεσμικά τον κ. Κόνσολα να επισκεφθεί τον Δήμο Τεμπών και να δει τις ομορφιές του από κοντά. Πρόσκληση που έγινε αμέσως αποδεκτή.

Κ.Τσ.

 

OI DYO ISXYROI PERIFEREIARXES

*ΟΙ δύο ισχυροί περιφερειάρχες, η Ρένα Δούρου κι ο Απ. Κατσιφάρας, με τον Λαρισαίο πρόεδρό τους.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass