Φόντο Λαρίσης

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2017 19:52
*ΜΟΝΟΣ του και… όλοι τους. Εννιά εκλογικές αναμετρήσεις στο Επιμελητήριο Λάρισας μετρά ο "διευθυντής" του εντευκτηρίου. Στα 36 χρόνια που ασκούσε τη "διεύθυνση" του 3ου ορόφου, 9 φορές έχει δει να στήνονται οι κάλπες. Οπότε, ποιος άλλος πλην του Στέλιου, δικαιούται να ομιλεί για το αποτέλεσμα των εκλογών;  Είναι ο μόνος που γνωρίζει όχι μόνο ποιος συνδυασμός θα κυριαρχήσει αλλά και πόσες έδρες θα εξασφαλίσουν… Οι προβλέψεις του αλάνθαστες. Δεν έπεσε ποτέ έξω. Πόσο μάλλον για τις τωρινές. Τις "διάβασε" και ξέρει…  Γ.Ν. *ΜΟΝΟΣ του και… όλοι τους. Εννιά εκλογικές αναμετρήσεις στο Επιμελητήριο Λάρισας μετρά ο "διευθυντής" του εντευκτηρίου. Στα 36 χρόνια που ασκούσε τη "διεύθυνση" του 3ου ορόφου, 9 φορές έχει δει να στήνονται οι κάλπες. Οπότε, ποιος άλλος πλην του Στέλιου, δικαιούται να ομιλεί για το αποτέλεσμα των εκλογών; Είναι ο μόνος που γνωρίζει όχι μόνο ποιος συνδυασμός θα κυριαρχήσει αλλά και πόσες έδρες θα εξασφαλίσουν… Οι προβλέψεις του αλάνθαστες. Δεν έπεσε ποτέ έξω. Πόσο μάλλον για τις τωρινές. Τις "διάβασε" και ξέρει… Γ.Ν.

*ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ την Παπαναστασίου, άμα σηκώσεις το κεφάλι, κάτι τέτοιες λαμπερές μέρες, νιώθεις πόσο τυχερός είσαι ζώντας στη Λάρισα.

Πάνω και πίσω από το Αρχαίο Θέατρο, διαγράφεται ο ασπρομάλλης Όλυμπος, το μυθικό βουνό παγκόσμιο σημείο αναφοράς, χιονοστεφανωμένο, τόσο κοντά που απλώνεις το χέρι και το φτάνεις. Μοναδικό φόντο για πόλη.

Ζ.

Ίσως

*ΤΙ άλλο θα μπορούσε να του πει του νεαρού Λαρισαίου που γκρίνιαζε.

- Πονάει το στομάχι μου…

- Τι έφαγες σήμερα;

- Είκοσι δυο μελομακάρονα.

- Μπορεί να κρύωσες.

Ζ.

Ευκαιρία

*ΤΟ δημοφιλέστερο βίντεοκλίπ και στην Ελλάδα φέτος ήταν φυσικά το ‘’Ντε-σπα-σί-το’’. Και το έργο με το οποίο περιοδεύει ανά την επικράτεια ο Λάκης Λαζόπουλος το ‘’Απε-λπι-σί-το’’. Σε Βόλο, Κατερίνη και Καρδίτσα το Σαββατοκύριακο, οπότε ο Λαρισαίος στην ιδιαίτερη πατρίδα του τριγυρνούσε, μεσημέρια και αργά το βράδυ. Πάντα με ζωντάνια, πάντα μέσα στη νεολαία. (Η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Λάρισα προς τον Φλεβάρη.)

Ζ.

Αποδοχή

*ΠΕΡΙΠΟΥ όπως και στη γιορτή του χθες για τον Κ. Αγοραστό. Τηλεφωνήματα, ευχές, συγχαρητήρια, ανάσα δεν πήρε ο περιφερειάρχης. Ήταν όλοι αυτοί που είχαν διαβάσει τα εντυπωσιακά ποσοστά αποδοχής του στη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα. Άλλο ένα γκάλοπ, αυτό το χθεσινό.

Ζ.

 

Ό,τι μ’ ό,τι

*ΣΙΓΑ που θα κώλωνε ο πορτοκαλένιος αρχηγός όταν στους υποψηφίους του κόμματός του στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Λάρισας ανακοίνωσε και κάποιον ως πρώην αντιδήμαρχο κι ας μην είχε εκλεγεί αυτός δημοτικός σύμβουλος καν. Ποιος θα τολμήσει να διορθώσει τον Van der Μπαρτζ…

Τώρα, για τις εκλογές του 2019 λέει, για τότε τις βλέπει και προετοιμάζεται εγκαίρως ανακοίνωσε και υποψηφίους για την Α’ Αθηνών. «άτομα πετυχημένα επαγγελματίες, κοινωνικής καταξίωσης, οραματισμένα για την νέα σχέση πολιτικής-πολιτών με την «ψήφο για το συμφέρον τους», έτσι τους χαρακτήρισε. Μέσα σε μία μόνο πρόταση τα είπε όλα. Κι ό,τι κατάλαβε ο καθείς, κατάλαβε. (Το λένε από παλιά στη Λάρισα: Ό,τι μ’ ό,τι και παπούτσι απ’ τον Δοξαριώτη.)

Ζ.

Μα φανερά;

*ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ δήλωνε ο Λαρισαίος διαβάζοντας για την επίθεση, μπορεί και αντεπίθεση, των ανώτατων δικαστών κατά Κοντονή. Που ο υπουργός καταγγέλθηκε για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

- Επειδή είπε για την υπόθεση του πόθεν έσχες των δικαστών, αυτό που λέει όλος ο κόσμος; Μα όλος…

- Εμένα πάντως αυτό που ξεπέρασε είναι ότι τον κατήγγειλαν για παρέμβαση ενώ αυτός μίλησε δημοσίως, στη συνέλευσή τους. Δεν έκανε κάτι παρασκηνιακώς…

Ζ.

 

Τυφώνας

*ΦΤΑΙΕΙ ο τυφώνας Μαρία, στο Πουέρτο Ρίκο, για την έλλειψη φαρμάκων στην Ελλάδα.

Δεν πρόκειται για αστείο, ούτε για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς έτσι εξηγεί την έλλειψη του συνδυασμού ενός φαρμάκου, μια βιο-φαρμακευτική εταιρία, ανακοινώνοντας το εξής: «Τα αποθέματα του συνδυασμού εζετιμίμπης/ ατορβαστατίνης έχουν προσωρινά εξαντληθεί λόγω προβλημάτων που προέκυψαν από φυσικές καταστροφές (τυφώνας Μαρία) σε μια από τις μονάδες παραγωγής και συγκεκριμένα στο Πουέρτο Ρίκο. Η εταιρεία…, έχει ήδη ενημερώσει τον ΕΟΦ για τη μη διαθεσιμότητα αποθεμάτων των εν λόγω προϊόντων και νεότερες πληροφορίες για την εκτέλεση παραγγελιών τους αναμένονται μέσα στον Ιανουάριο οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ενημέρωση».

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε για τυφώνα και καταστροφές ανά τον κόσμο εφοδιαστείτε προληπτικά με μεγαλύτερες ποσότητες των φαρμάκων σας.

Λ.Κ.

Τσουζάμεν

*Η Λαρισαία σημείωνε τη διαφορά των Γερμανών οι οποίοι όπως έλεγε ήδη έχουν κανονίσει για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Όχι της επικείμενης, εννοείται, για την Πρωτοχρονιά του 2019 μιλούσε.

Κι ο Γ. Λ. αντέτεινε προς εξισορρόπηση την «ερωτική εξομολόγηση στη Φρανκφούρτη».

***

*ΤΙ είπε;

Όλα τα ερωτικά ζευγάρια, όπου γης, θυμούνται με κάποια συγκίνηση το ξεκίνημα του δεσμού τους. Κι όταν τη διηγούνται, κοιτάζονται τρυφερά στα μάτια κι αγγίζονται απαλά. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι κάθε ζευγάρι Γερμανών αναφέρει τρέμοντας από κρυφή ηδονή τη βραδιά εκείνου του δείπνου που όταν ο σερβιτόρος ρώτησε πώς να κάνει τον λογαριασμό, ο άντρας κοίταξε τη συνοδό του βαθιά μέσα στα μάτια κι είπε «Zusammen».

***

* ΣΤΑ γερμανικά, «τσουζάμεν» σημαίνει «μαζί». Ως γνωστόν οι Γερμανοί, όταν πάνε για φαΐ ή για ποτό, ζητάνε χωριστούς λογαριασμούς, «getrennt» λένε, και πληρώνει ο καθένας τα δικά του. Άμα πληρώσουν σαν Έλληνες, αν μοιράσουν δηλαδή το ποσό σε ίσα μέρη, τότε είναι «τσουζάμεν». (Και καλά στέφανα.)

Ζ.

Σε χάπι

*ΣΕ φάση αυτοσαρκασμού η συντροφιά των Λαρισαίων φοιτητών.

- Ρώτησε και τα 11 αδέλφια του τι κάναν οι γονείς τους για να καταπολεμήσουν τη βαρεμάρα πριν εφευρεθεί το ίντερνετ. Κανένας τους δεν ήξερε.

***

*- ΕΝΑ τσιγαράκι μετά το σεξ δεν κάνει κακό... Στο κάτω-κάτω της γραφής, τι είναι ένα τσιγάρο κάθε 6 μήνες;

***

*- ΠΟΤΕ θα βγει σεξ συμπυκνωμένο σε χάπι όπως αυτά που παίρνουν οι αστροναύτες για φαγητό, ρε παιδιά, να σωθούμε.

Ζ.

 

Θυμάται

*Η Νικολέττα Μπασδέκη, νέα πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κέρδισε στην κάλπη με σχετική άνεση τον αντίπαλό της Αντ. Γραβάνη. Ο Λαρισαίος δικηγόρος όμως επισημαίνει ότι μετά από όσα είχαν διαμειφθεί προεκλογικά, με τον απελθόντα πρόεδρο να έχει ταχθεί εξαρχής ένθερμα υπέρ Γραβάνη και μετά το σκληρό επεισόδιο που είχε με τη συνεργάτιδα της νέας προέδρου και το οποίο έτυχε της ανάλογης δημοσιότητας και σχολιασμών, εκτιμά λοιπόν ότι επηρέασε την εκλογή.

- Όχι μόνο η Μπασδέκη τον Γραβάνη. Κέρδισε και η Φαίδρα Γκάγκα τον Δημήτρη Κατσαρό. (Σημείωνε ότι αυτή επανεκλέχθηκε στη διοίκηση παρά το προκληθέν σούσουρο.)

Ζ.

Στήριξη

*12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ σήμερα και για κάποιους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε δημόσια σχολεία, τώρα προσελήφθησαν οι εκπαιδευτικοί, για παράλληλη στήριξη, τους οποίους περίμεναν από τον Σεπτέμβριο. Αγανακτισμένος γονιός μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σχολιάζει: «Με ρωτούν, γιατί ενώ έχω οικονομικά προβλήματα, στέλνω με κάθε θυσία, το παιδί μου σε ιδιωτικό σχολείο.

Άλλοι με κοιτούν καχύποπτα όταν λέω, ότι δυσκολεύομαι οικονομικά. Δεν με πιστεύουν, γιατί στέλνω το παιδί μου σε ιδιωτικό σχολείο.

Και σας ρωτώ: Έχω άλλη επιλογή; Θα περιμένω από το κράτος, πότε θα αποφασίσει να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού μου;

Βλέπετε τι γίνεται! Και αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, χρόνια τώρα.

Έτσι λοιπόν, όσο μπορώ και όσο καταφέρνω να κάνω δύο δουλειές μαζί, εγώ, αλλά και η γυναίκα μου, θα το στηρίζουμε, χωρίς να επαναπαυόμαστε στον προγραμματισμό κάθε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να σκεφτεί τις ανάγκες του παιδιού μου».

Λ.Κ.

 

Διαίρει και...

*«ΟΙ ΗΠΑ με παρακολούθημα την Ε.Ε. προχώρησαν στη στρατηγική υπονόμευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, του ΠΟΕ, προωθώντας πολιτικές τού “διαίρει και βασίλευε” μέσω των νέου τύπου διμερών νεοφιλελεύθερων συμφωνιών. Στόχος, η κυριαρχία των πολυεθνικών στο πλαίσιο του ΠΟΕ», υπογραμμίζει σε άρθρο του στην κυριακάτικη ‘’Αυγή’’ ο Γιώργος Εμμανουήλ.

***

*«Η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και των εθνικισμών διεθνώς είναι αποτέλεσμα και ταυτόχρονα γενεσιουργό αίτιο μιας περισσότερο επιθετικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής των ΗΠΑ και των πολιτικών συμμάχων τους στην Ε.Ε. και σε παγκόσμιο επίπεδο, που απορρυθμίζει τις αγορές διαλύοντας τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές προδιαγραφές προϊόντων, εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί τα δημόσια αγαθά σε όφελος πολυεθνικών ολιγοπωλίων συγκεντρώνοντας το 50% του παγκόσμιου πλούτου στο 1% των ελίτ, δημιουργώντας πλεονασματικές χώρες και ελλειμματικές χώρες υψηλού δημόσιου χρέους, μέσω του αθέμιτου ανταγωνισμού και της φοροδιαφυγής μέσω των φορολογικών παραδείσων».

***

*Ο Λαρισαίος γεωργοοικονομολόγος, που είναι εκπρόσωπος στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο ‘’Seattle to Brussels’’ του Δικτύου Stop TTIP, CETA, TiSA, όλους αυτούς τους διαόλους και τριβόλους, που απειλούν την ελληνική και την παγκόσμια παραγωγή, καταλήγει πως «το ευρωπαϊκό και διεθνές κίνημα διεκδικεί έναν δίκαιο και ισότιμο κόσμο, όπου, είτε στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής μεταρρύθμισης του ΠΟΕ είτε στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών, θα ισχύουν οι αρχές της συμπληρωματικότητας και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε χώρας και της συνεργασίας τους στη βάση της ισοτιμίας και του αμοιβαίου οφέλους...». (Κι άντε να δούμε…).

Ζ.

 Αυτοί αλλιώς

*ΟΙ γιατροί είναι ο κλάδος που πρώτος, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχει κατακτήσει τη συνταξιοδότηση τα 67. Τώρα αρχίζουν να νιώθουν τη γλύκα κι οι υπόλοιποι.

Η κουβεντούλα χθες σε παρέα Λαρισαίων στον καφέ, όπου πετάχτηκε κάποιος να συμπληρώσει ότι είναι και οι δικηγόροι που άμα θέλουν δεν συνταξιοδοτούνται και ποτέ. Επικαλούμενος παραδείγματα Λαρισαίων λειτουργών της Θέμιδας που συνέχιζαν να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά διανύοντας ακόμη και την ένατη δεκαετία της ζωής τους.

***

*ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι αδημονούν, γκρινιάζουν, διαμαρτύρονται εντονότατα όταν οι κυβερνήσεις αποφασίζουν παράταση του εργασιακού βίου. Ιδίως οι γυναίκες, επιθυμούν να αποσυρθούν μια ώρα αρχύτερα.

- Καθηγήτριες, δασκάλες, νοσοκόμες, εργαζόμενες κάθε ειδικότητας δεν βλέπουν την ώρα να φύγουν. Μόνο οι γιατρίνες συνεχίζουν ανεπηρέαστες.

- Θα είναι ο όρκος του Ιπποκράτη που βοηθάει…

- Εδώ βρε σεις, παλιότερα, στην Αθήνα είχε αποκαλυφθεί περιπτώσεις γιατρών που πλαστογραφούσαν την ημερομηνία γέννησης στο Ληξιαρχείο, ώστε να συνεχίσουν να δουλεύουν στο νοσοκομείο.

Ζ.

 

Τρακτέρ

*Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει τα δώρα με το έλκηθρο, που πετά και το σέρνουν τα ελάφια. Δεν κουβαλά όλο του το σπιτικό. Βάζει στον σάκο του όσα χρειάζονται και τα πάει στα παιδιά. Στον Δήμο Κιλελέρ το σπίτι του Αγίου δεν είναι σταθερό. Ούτε πετά, ούτε το σέρνουν και ελάφια (πάλι καλά) αλλά τρακτέρ.

Ό,τι διαθέτει δηλαδή ο καθένας, θα σκέφτηκαν στον Δήμο. Ελάφια έχει στη Λαπωνία, τρακτέρ έχει στον κάμπο. Με αυτό μεταφέρουν καθημερινά το σπίτι του Αϊ Βασίλη και έτσι αποκτούν γιορτινό σκηνικό όλα τα χωριά του Δήμου. Σήμερα στη Χάλκη, αύριο στον Πλατύκαμπο και μεθαύριο στη Γλαύκη. Μέχρι να τελειώσουν οι γιορτές θα προλάβει να την κάνει τη γύρα του;

Ζ.Π.

Ελάφια

*ΜΑΓΙΚΗ η ατμόσφαιρα στο «Πάρκο των Ευχών», όλα καλά και όλα ωραία αλλά γιατί σε ένα κλουβί κλείστηκε μια οικογένεια από ζωντανά ελάφια, κανείς δεν το κατάλαβε.

Τα παιδιά γνωρίζουν ότι τα ελάφια ζουν στο δάσος, δεν χρειάζεται να τα δουν φυλακισμένα μέσα σε κλουβί.

Ζ.Π.

Απ’ το μέλλον;

*ΣΤΙΣ επιστημονικές έρευνες για τα fake news, αυτό το καινούργιο φρούτο με τις ψεύτικες ειδήσεις, προβλέπεται λοιπόν ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας θα προκύψουν ακόμα χειρότερα: τα κατασκευασμένα βίντεο. Και δεν θα ξέρεις τι να πιστέψεις. ‘’Μα το είδα, συνέβη…’’ κι άντε να βρεις άκρη ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Δύσκολοι καιροί καταφθάνουν.

***

*ΟΧΙ όμως για τη Λάρισα, η οποία πρωτοπορεί. Ήδη σε τέτοιου είδους βίντεο πρωταγωνίστησαν ο ιδιοκτήτης κι ο προπονητής της ΑΕΛ. Εικόνες απ’ το μέλλον; Άλλο είδε ο κόσμος, σε απευθείας μετάδοση κιόλας, άλλο του εξηγήθηκε κατόπιν ότι συνέβη. Είναι να μην πιστεύεις στα μάτια σου. (Αυτοί ‘’οι 2 της Ερασιτεχνικής’’ μπορεί να έκαναν και το μοντάζ.)

***

*- ΤΑΙΡΙΑΣΑΝ και συμπεθέριασαν…

Ο Λαρισαίος φίλαθλος σχολίαζε τόσο την τριβή στον πάγκο μετά το νικητήριο γκολ. Όσο και το στυλ του Ηλ. Φυντάνη μετά, στη συνέντευξη Τύπου των προπονητών.

Ο άλλος πάλι, που παρακολουθούσε και τα αποτελέσματα της Β’ Εθνικής ρώτησε μεγαλοφώνως.

- Καλά πάει φέτος... Ρε παιδιά, πόσα χρόνια έκανε να συνέλθει η Παναχαϊκή;

Ζ.

Έμεινε μόνος

*ΤΟ διηγιόταν χθες ο Λαρισαίος Β. Κ.

Μπροστά στην Κιβωτό είχε φτάσει και στεκόταν ένας τάρανδος. Βγαίνει ο Νώε.

-Πώς έτσι μόνος σου εσύ; Όλοι ζευγάρια μπαίνουν εδώ…

-Να, η δικιά μου έφυγε με τον καλύτερό μου φίλο.

-Α! Τι να σου πω τότε… Και κερατάς και πνιγμένος; (Εννοείται, είχε ήδη μπει το ζεύγος των ταράνδων.)

Ζ.

 

Η γιορτή, η οργάνωση και τα πηγαδάκια

H GIORTH H ORGANVSH

*ΟΙ εκλογές στο Επιμελητήριο Λάρισας ανέκαθεν ήταν μια "γιορτή", ένα "πανηγύρι". Ασκούσαν μια λάμψη, μια γοητεία στην επιχειρηματική κοινότητα. Ένα επετειακό διήμερο. Ένα "κουβάρι" όλοι οι επιχειρηματίες της πόλης, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι, μικρομεσαίοι από 190 περίπου ειδικότητες, από το πρωί έως το βράδυ. Παρόντες από τα ξημερώματα, με το άνοιγμα της κάλπης. Αδιαχώρητο στην Παπακυριαζή, ούτε σε εκλογικό κέντρο εθνικών εκλογών τέτοιες εικόνες…

*****

*ΥΠΗΡΧΕ όμως μια οργάνωση, μια μεθοδική προετοιμασία φέτος. Με τόσους υποψηφίους, διπλάσιους σε σχέση με πέρυσι και πολύ περισσότερους συγκριτικά με το παρελθόν χρειαζόταν ένας συντονισμός. Δεν ήταν δυνατόν να βρίσκονται όλοι μέσα στο κτίριο. Και ελήφθησαν οι σχετικές πρωτοβουλίες. Βγήκαν όλοι οι υποψήφιοι στον δρόμο, τοποθετήθηκαν τραπεζάκια και σόμπες για να αντιμετωπιστεί το κρύο και μέσα στο κτίριο ένας εκπρόσωπος εταιρίας σεκιούριτι να επιβάλει τον "νόμο και την τάξη" προκειμένου η ψηφοφορία να γίνεται απρόσκοπτα και ταχέως…

*****

*ΕΝΑ 12ωρο εκλογικής διαδικασίας χθες. Από τις 8 το πρωί που στήθηκαν οι κάλπες μέχρι τις 8 το βράδυ που έκλεισαν. Όλο το Επιμελητήριο στο "πόδι". Με τα επιτελικά γραφεία των συνδυασμών να "καταγράφουν" και να "μετρούν" τους εκλογείς τους. Να σημειώνουν και να σβήνουν τους δικούς τους, τους σίγουρους. Ποιοι ψήφισαν έως τώρα και ποιοι ακόμη δεν προσήλθαν. Συνήθης πρακτική… Σήμερα δε που ολοκληρώνονται οι εκλογές, η επαγρύπνηση θα είναι αυξημένη και η προσοχή άκρως τεταμένη.

****

*ΜΕΧΡΙ το μεσημέρι είχαν ψηφίσει στη Λάρισα περίπου 650 άτομα και άλλα 150 στα παραρτήματα. Ο προβληματισμός και η ανησυχία έκδηλη στους υποψηφίους. Ένας στους δέκα δηλαδή είχε προσέλθει μέχρι τότε να ψηφίσει. Άρχισαν να "κουμπώνονται" τα στελέχη. Αναστατώθηκαν, ανησύχησαν, τα κινητά πήραν "φωτιά", η αγωνία στο κατακόρυφο και η υπερένταση καταφανής. Γύρω στις 6.30 το απόγευμα είχαν ψηφίσει λιγότεροι από 1.200 στη Λάρισα, 386 στο εμπορικό τμήμα, 387 στο μεταποίησης και κάτι παραπάνω από τους 400 στο υπηρεσιών. Τα "μηνύματα" δεν ήταν καλά και όλοι πλέον ελπίζουν σε σημερινό ντεμαράζ…

***

*ΤΙ συζητιόταν βεβαίως στα "πηγαδάκια" της Παπακυριαζή; Ποιο ήταν το επίκεντρο των συνομιλιών; Εικασίες και εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών έκαναν. Πόσες έδρες "βλέπω" να παίρνει ο συνδυασμός μας, πόσες αναμένεται να πάρει ο άλλος, ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος, σε τι ποσοστά θα κινηθεί η συμμετοχή, αυτά κυριαρχούσαν στις κουβέντες τους. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων, υποψήφιοι ήταν, τι άλλο θα μπορούσαν να συζητούν;

Γ.Ν.

 

 

STO KOKKINO NERO

*ΣΤΟ Κόκκινο Νερό, την περιοχή των παιδικών του διακοπών και αναμνήσεων, τις οποίες κατέγραψε και σε διήγημα που είχε προσφέρει ως καλοκαιρινό ανάγνωσμα η ‘’Ε’’, εκεί ξενάγησε ο Μ. Χαρακόπουλος τον «σκιώδη» Τουρισμού της ΝΔ. Ο βουλευτής χάρηκε που ο Μάνος Κόνσολας δέχτηκε την πρότασή του να διεξαχθεί στη Λάρισα διευρυμένη σύσκεψη του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ. Για την υλοποίησή της, συντονιστής των προέδρων ΝΟΔΕ Θεσσαλίας φυσικά ο Χρ. Καπετάνος. Υπάρχει και η εμπειρία από την αντίστοιχη συνεδρίαση του κομματικού Τομέα Προ Πο, όπου προΐσταται ο Λαρισαίος ‘’σκιώδης’’…

Ζ.

 

O ANTIDHMARXOS UANOS ADAMOPOYLOS

* Ο αντιδήμαρχος Θάνος Αδαμόπουλος μπορεί να έχει την οικονομική... δόξα του Δήμου Λαρισαίων αλλά έχασε την... αθλητική, αφού η ομάδα του η Ανθούπολη («γέννημα θρέμμα» της συνοικίας) έχασε από τη Δόξα Ραχούλας με 2-1 που είχε ένθερμο υποστηρικτή τον δημοτικό σύμβουλο, με καταγωγή από την περιοχή, Θανάση Βλησαρούλη σε αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας ποδοσφαίρου. Πάντως στο τέλος και οι δύο χαμογελούσαν... Άλλωστε υπάρχει και ρεβάνς.

Σ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass