Αντίστροφη

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2017 19:55
* «ΠΟΛΥ καλό το συνέδριο του Δήμου και του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια», συναινεί η Λαρισαία Χ. Κ. «Πολύ σωστό ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το Αλκαζάρ ως τόπος αναψυχής και πόλος έλξης για τους Λαρισαίους και όχι μόνο αυτούς», υπερθεματίζει. «Αλλά μ’ αυτή την εικόνα;» (Και εμφανίζει απογοητευμένη την επιπλέουσα ρόδα που τράβηξε με το κινητό απ’ τη γέφυρα.)  Ζ. * «ΠΟΛΥ καλό το συνέδριο του Δήμου και του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια», συναινεί η Λαρισαία Χ. Κ. «Πολύ σωστό ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το Αλκαζάρ ως τόπος αναψυχής και πόλος έλξης για τους Λαρισαίους και όχι μόνο αυτούς», υπερθεματίζει. «Αλλά μ’ αυτή την εικόνα;» (Και εμφανίζει απογοητευμένη την επιπλέουσα ρόδα που τράβηξε με το κινητό απ’ τη γέφυρα.) Ζ.

*- ΜΕΝΟΥΝ 12 μέρες για τα Χριστούγεννα….

Ο καθένας στη Λάρισα όμως μετράει με τον δικό του τρόπο.

-Ναι. Και μόλις 17 μέρες για τα τέλη κυκλοφορίας. (Για την Πρωτοχρονιά δεν μιλάει κανείς ακόμη.)

***

*Ο άλλος πάλι σφυρίζει αδιάφορα.

- Κύριε διευθυντά, θέλω να πάρω ένα δώρο στη γυναίκα μου και ήθελα να σε ρωτήσω πρώτα, εγώ Δώρο θα πάρω για τα Χριστούγεννα;

- Τι να σου πω… Νομίζω θα σου πάρει κάτι κι αυτή...

Ζ.

Ρέει χρήμα

*ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ για χοντρές υπερωρίες οι τράπεζες. Και στα ΑΤΜ και στα γκισέ. Μεθαύριο Παρασκευή πιστώνεται το κοινωνικό μέρισμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Κι είναι μυριάδες. Την ίδια μέρα πληρώνονται και τα δικαιώματα, οι αγροτικές επιδοτήσεις που δεν τις δικαιούνται μονάχα αγρότες αλλά όλοι οι κατέχοντες καλλιεργήσιμη γη. Πλήθος κι εδώ. Κι από Δευτέρα αρχίζει η κάθοδος των μυρίων συνταξιούχων, η τραπεζική εφόρμησή τους. Συν το δώρο από τη μισθοδοσία των επιχειρήσεων, επιπλέον είναι και κάτι οικογενειακά επιδόματα που καταβάλλονται. (Αν μη τι άλλο, θα ρεύσει χρήμα στην αγορά, κατά το κοινώς λεγόμενο. Εξέλιξη από την οποία επωφελούνται τελικά απαξάπαντες. Και το κράτος.)

Ζ.

Οι πρώτοι-πρώτοι

*ΚΑΙ καθώς η διαλογή αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, θα εκλεγούν οι 31 της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου, εκ των οποίων θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος. Υπήρχε λοιπόν η εκτίμηση ότι θα ψήφιζαν περίπου 4.000 επιχειρηματίες-επαγγελματίες της Λάρισας για να επιλέξουν μεταξύ των σχεδόν 400 υποψηφίων, τους 31 καλύτερους. Αλλεπάλληλα σκαλιά υποδεκαπλασιασμού, στην κρισάρα της επιλογής. Πραγματικά αυτοί που θα εκλεγούν θα είναι οι πιο ισχυροί στην πιάτσα, όχι οικονομικά, από άποψη εκλογικών ικανοτήτων και διασυνδέσεων.

***

*ΟΙ πρώτοι-πρώτοι σε σταυρούς κάθε παράταξης και αν δηλαδή είναι εκείνοι που θα εκλεγούν. Αφού από τους 31 θα πρέπει να αφαιρέσει κάποιος τους 5 επικεφαλής των συνδυασμών που εκλέγονται αυτοδικαίως, εφόσον εξασφαλίσουν έδρα δηλαδή. Οι εναπομείνασες εκλόγιμες θέσεις διαμοιράζονται στα 3 τμήματα του Επιμελητηρίου μεταξύ των 5 παρατάξεων. Πολύ δύσκολη εκλογή.

Ζ.

Καρδιτσιώτκα

*ΟΥ Καρδιτσιώτς, εξηγούνταν χθες σε καφέ της Λάρισας. Κι όλοι τον καταλάβαιναν. Και κάτι Τρικαλινοί απ’ τη διπλανή παρέα.

- Εμείς, όταν μιλάμε, δεν λέμε «γυμνός», λέμε «ξιμπλέτσουτους». Δεν λέμε «τρέχω», λέμε «πλαλάου». Δεν λέμε «κουράστηκα», λέμε «μπαΐλτσα». Δεν λέμε «ανάσκελα», λέμε «τανάσκλα». Δεν λέμε «μουλάρι», λέμε «μπλάρ». Δεν λέμε «σταμάτα», λέμε «στέκα». Δεν λέμε «αύριο», λέμε «ταχιά». Δεν λέμε «θεία», λέμε «θκιά». Δεν λέμε «ανακατεύω, λέμε «αλαμανάου».

- Α γιε μ’, παλάβουσις ντιπ; (Κάποια έπρεπε να τον διακόψει.)

Ζ.

Όλα αλλάζουν

*«ΚΑΘΑΡΗ έξοδο βλέπει η Deutsche Bank». Είναι το χθεσινό πανηγυρικό πρωτοσέλιδο της ‘’Αυγής’’. Πάλι καλά που δεν είχε υπότιτλο «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας».

***

*ΕΙΝΑΙ όμως να μην πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες; Όταν η πανίσχυρη γερμανική τράπεζα προβλέπει στην έκθεσή της ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ανταμειφθεί από το εκλογικό σώμα στις κάλπες, εφόσον αυτές στηθούν μετά το τέλος του 2018, τότε που τα αποτελέσματα της επιστροφής στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, μετά από 8 δύσκολα χρόνια μνημονιακής παρεκτροπής, θα είναι χειροπιαστά στην κοινωνία. (Υπολογίζουν όμως πως άμα σε παινεύουν εκείνοι τότε οι Έλληνες αντιδρούν; Παίρνουν ανάποδες…)

***

*ΤΙ να πρωτοπρολάβει όμως η αριστερή φιλοκυβερνητική εφημερίδα; Είναι αυτός ο ορυμαγδός φιλελληνικών δημοσιευμάτων, που λογικά θα πρέπει να τρελαίνει τον Κυρ. Μητσοτάκη. Να, χθες το αμερικανικό περιοδικό ‘’Forbs’’ γνωματεύει ότι «Η Ελλάδα αναρρώνει» καθώς διαπιστώνει ότι μπορεί και καταπίνει τα πικρά φάρμακα.

***

*ΚΑΙ ως θριαμβευτικό επιστέγασμα, επίσης χθες. «Η Ελλάδα από την οποία ξεκίνησε η κρίση χρέους στην Ευρώπη, φαίνεται τελικά ότι θα μπορέσει να εξέλθει από την περίοδο της επιτήρησης, καθώς το πρόγραμμα διάσωσης λήγει τον Αύγουστο του 2018» γράφει η ‘’Wall Street Journal’’. Η Βίβλος της Μητροπόλεως υπογραμμίζει με νόημα: «Μια έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης, που κάποτε φαινόταν απίθανη, τώρα μοιάζει με κάτι για το οποίο μπορούμε να στοιχηματίσουμε».

Ζ.

Τον μπαγάσα...…

*ΕΙΝΑΙ αυτό το χάσμα γενεών που το συναντά κανείς και στη Λάρισα.

- Είπε ο άλλος στον γιο του, θα σε πάρω αύριο το πρωί μαζί μου χαράματα θα δεις πώς βγαίνουν τα λεφτά. Κι εγώ πατέρα, του απάντησε, θα σε πάρω το βράδυ να δεις πώς τρώγονται.

***

*ΑΛΛΑ και ο μερακλής και πότης είχε κι αυτός τη δικαιολογία του.

- Πήγα ρε σεις να πνίξω τον πόνο μου στο ποτό κι ο μπαγάσας ξέρει κολύμπι.

Ζ.

Έκπτωση

ΟΙ πρόεδροι του ΠΑΣΑΔ και της ΠΕΑΔ (αναπληρωτές εκπαιδευτικοί), που εδώ και μέρες βρίσκονταν σ' επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα της έκπτωσης στα εισιτήρια των εκπαιδευτικών, που θα μετακινηθούν στις γιορτές, από και προς νησιωτικούς προορισμούς, ενημερώθηκαν πως οι εξελίξεις πλέον είναι προς θετική κατεύθυνση και πως αναμένεται σύντομα σχετική κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας, η οποία θα περιγράφει και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί για να τύχουν της έκπτωσης.

Είναι μια σημαντική βοήθεια στους χαλεπούς καιρούς.

Λ.Κ.

Γαλάζιοι

σύνεδροι

*ΒΑΛΙΤΣΕΣ ετοιμάζουν κι οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες, από μεθαύριο εξαφανίζονται τα γαλάζια στελέχη από την πιάτσα, όλοι τους Αθήνα για το 11ο συνέδριο του κόμματος. Συνέδριο που διεξάγεται σε εκθεσιακό χώρο του Ελ. Βενιζέλος και το οποίο είναι προγραμματικό, δεν θα εκλέξει όργανα, ωστόσο κάλπες λέει θα στηθούν και ψηφοφορίες θα γίνουν για διάφορα ζητήματα. Σύνεδροι θα είναι οι ίδιοι, όλοι εκείνοι που είχαν εκλεγεί στο προηγούμενο συνέδριο, πριν ενάμιση χρόνο, τότε στην εσωκομματική διαδικασία του Απριλίου 2016 οπότε είχαν αναδειχθεί και οι διοικήσεις των Τοπικών Οργανώσεων.

***

*ΕΚΤΟΣ από τους συνέδρους ετοιμάζονται και αρκετοί άλλοι γαλάζιοι Λαρισαίοι. Οι οποίοι μπορούν να παραστούν ως παρατηρητές. Ελκυστικό βέβαια ένα τριήμερο στην πρωτεύουσα, συν η αναθέρμανση σχέσεων, η αναζωογόνηση διασυνδέσεων με κεντρικά στελέχη αλλά κοστίζει κιόλας. Τα μεταφορικά αλλά και τα έξοδα διαμονής τα επιβαρύνονται οι ίδιοι, το κόμμα μονάχα συστήνει κάποια ξενοδοχεία που θα τους κάνουν ειδικές τιμές. (Επομένως όσοι έχουν ξαδέρφια στην Αθήνα ή τίποτε παιδιά φοιτητές θα διαθέτουν πλεονέκτημα και άνεση να μετάσχουν.)

Ζ.

Δημοσκοπικά

*ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ενδιαφέροντα και τα γενικότερα στοιχεία της δημοσκόπησης που παρουσίασε αυτές τις μέρες η εφημερίδα, προκαλώντας πληθώρα συζητήσεων.

Κυρίαρχο ζήτημα φυσικά οι επιδόσεις των τοπικών παραγόντων αλλά και η γενική εικόνα δημιούργησε θέμα.

***

*ΕΝΤΑΞΕΙ, ο κλασικός ‘’κανένας’’ κυριαρχεί στις προτιμήσεις του κοινού μεταξύ των ηγετών, λογικό ο Μητσοτάκης να ξεπερνάει μιάμιση φορά τον Τσίπρα. Ωστόσο, να που η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται συγκριτικά κλειστή. Μόλις 4% η διαφορά των δύο κομμάτων στη Θεσσαλία, 22 προς 18%. (Ναι, οι ίδιοι μετέχοντες στο γκάλοπ που δίνει στον Αγοραστό πάνω από 50%. Άρα δεν μπατάρει το δείγμα.)

***

*Η Φώφη ανεβασμένη, καθαρά στην τρίτη θέση με 8%. Αλλά και το ΚΚΕ να ξεπερνάει τη Χ. Α. Την ίδια στιγμή, Καμμένος και Λεβέντης προσγειωμένοι στο 2%, παρά τις συνεχείς επισκέψεις αμφοτέρων στη Λάρισα.

Με την αναγωγή βέβαια τα ποσοστά όλων διευρύνονται.

***

*ΦΥΣΙΚΑ, όντας σε απόσταση από τις εκλογές, με τις κάλπες να μην διακρίνονται ακόμη στον ορίζοντα, το γκάλοπ δίνει αυξημένο ποσοστό αναποφάσιστων. Στο 25%, ‘’πρώτο κόμμα’’, το δεν ξέρω/δεν απαντώ/δεν θα πάω να ψηφίσω.

Ζ.

Υπολείπεται

*ΜΕ 38% θετικές/μάλλον θετικές γνώμες μεταξύ των Λαρισαίων, θα έπρεπε να είναι ευτυχής ο Απ. Καλογιάννης. Τρία χρόνια μετά από τις εκλογές όπου είχε επιτύχει ούτε 23% στον πρώτο γύρο. Λογικά θα πρέπει να είναι φουλ ικανοποιημένος ο δήμαρχος.

***

*ΝΑ όμως που οι συγκρίσεις λειτουργούν εις βάρος του. Μόνο τον Βολιώτη ξεπερνάει σε δημοφιλία ο Λαρισαίος δήμαρχος. Εκεί ο εκτελών χρέη αντί Μπέου, ο Αθ. Θεοδώρου εμφανίζεται με αντίστοιχο ποσοστό 33%. Αν και τι θα πει ‘’δημοφιλία’’ όταν οι αρνητικές γνώμες για κάποιον ξεπερνούν το 50%, δεν στέκει ο όρος.

***

*ΚΑΙ ο Καρδιτσιώτης Φώτης Αλεξάκος με 48,5% κι ακόμη περισσότερο ο Τρικαλινός δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου με 53% ξεπερνούν κατά πολύ τον Απ. Καλογιάννη. Κι αυτό καθόλου δεν θα τον ενθουσίασε.

Ζ.

Για την απλή

*ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ το γεγονός ότι στο γκάλοπ οι 2 στους 3 Θεσσαλούς τάσσονται υπέρ της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε αντίθεση με τους εν ενεργεία άρχοντες που την ‘’αποτάσσονται’’ μετά βδελυγμίας. Πώς θα διοικήσουμε χωρίς πλειοψηφία και τέτοια. Δεν εννοούν φυσικά πλειοψηφία στον κόσμο αλλά εκείνη την άνετη που αποκτούν στα συμβούλια ως δώρο του ισχύοντος εκλογικού συστήματος.

***

*ΚΙ άρχισε φυσικά η συζήτηση μεταξύ των Λαρισαίων.

- Καλόμαθαν… Να λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο.

- Ναι αλλά η ακυβερνησία;

- Λες και δεν μπορούν να συνεργαστούν ‘’για το καλό του λαού και του τόπου γενικότερα’’, για το οποίο απαξάπαντες κόπτονται.

- Σιγά τα ζητήματα στα οποία έχουν αντιδιαμετρικές απόψεις. Διαχείριση δεν κάνουν οι τοπικοί άρχοντες; Και μάλιστα σε πολύ σφιχτό πλαίσιο.

Ζ.

Ελλείψεις

* ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ να κλείσουν τέσσερις μήνες, χωρίς καμία χρηματοδότηση τα Δημόσια ΙΕΚ στη Λάρισα –και στη χώρα γενικότερα- με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό στην ομαλή λειτουργία τους.

Οι καταρτιζόμενοι-ες μάγειρες-ισσες δεν έχουν υλικά για το μάθημα, οι νοσηλευτές-τριες εξοπλισμό κ.ο.κ.

Δεν αργεί η ώρα που θα φέρνουν από το σπίτι τους για να κάνουν μάθημα στην τάξη.

Λ.Κ.

Μπερδεύτηκε

*ΕΙΝΑΙ τόσο ανήσυχος ο κόσμος; Ανάστατος, φοβισμένος ή μήπως και προκατειλημμένος. Είναι κι όσα βλέπει και διαβάζει κάθε μέρα από διάφορους.

Βραδάκι χθες έφτασε Λαρισαίος στην εφημερίδα να καταγγείλει ότι «στην πλατεία Νομαρχίας στήνουν σκηνές. Λαθρομετανάστες είναι». Μύγα τον είχε τσιμπήσει. Κι όχι μέλισσα. Ήταν τα σπιτάκια για τη χριστουγεννιάτικη έκθεση του συλλόγου μελισσοκόμων που αρχίζει σήμερα. (Αν είχε διαβάσει εφημερίδα το πρωί, δεν θα είχε τραβήξει ζόρι.)

Ζ.

Αυτή ήξερε

*Η Λαρισαία νηπιαγωγός παρατηρούσε τα παιδιά της τάξης της καθώς ζωγράφιζαν. Και περνούσε που και που από δίπλα τους για να δει τις ζωγραφιές τους.

Ρώτησε ένα κοριτσάκι, το οποίο δούλευε με ζήλο, για το τι ζωγράφιζε.

- Ζωγραφίζω τον Θεό, κυρία…

- Μα, παιδί μου, κανένας δεν ξέρει πώς μοιάζει ο Θεός…

Χωρίς να πάρει τα μάτια του από τη ζωγραφιά, το κοριτσάκι απάντησε με σιγουριά.

-Κυρία, σε ένα λεπτό θα ξέρουν όλοι. Τελειώνω. (Είναι να τα βάζεις με τα παιδιά;)

Ζ.

 

Στο κυνήγι του «σταυρού», γκρίνιες και πολλοί καφέδες…

STO KYNHGI TOY STAYROY2

 

STO KYNHGI TOY STAYROY2

* ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ η "κατάληψη" της Παπακυριαζή και χθες. Ήταν και Τρίτη, κλειστά τα καταστήματα το απόγευμα, η κίνηση των οχημάτων περιορισμένη, όλος ο δρόμος για τους υποψήφιους… Ένας τεράστιος χώρος υποδοχής των μελών. Για ένα τσιγάρο στο πόδι, για ένα κερασμένο καφεδάκι, για ένα γρήγορο "ψηστήρι" πριν από την κάλπη. Στο κυνήγι του σταυρού όλοι…

 ***

* ΠΑΝΤΩΣ οι υποψήφιοι δεν πρόκειται να κοιμηθούν ούτε ώρα τις επόμενες μέρες. Τουλάχιστον μια βδομάδα θα είναι ξάγρυπνοι… Επί ένα 12ωρο τη Δευτέρα και επί ένα 15ωρο τουλάχιστον χθες, ε να μην ήπιαν και καμιά δεκαριά ο καθένας. Αντε να κλείσει το μάτι τώρα. Και αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, "χαλάλι" κάθε θυσία, αλλά αν οι σταυροί δεν φτάσουν για την εκλογή, δεν θα ακολουθήσουν την επομένη και οι πικροί καφέδες;

 ***

* ΚΑΙ μιας και ο λόγος για καφέδες, ξέρετε πόσοι καταναλώθηκαν την πρώτη ημέρα στο εντευκτήριο του Επιμελητηρίου; 545! Για χθες, αφήστε το, έλιωσε στην κυριολεξία το μηχάνημα..."Χρυσές" δουλειές έκαναν και τα γειτονικά του Επιμελητηρίου καταστήματα εστίασης. Ρωτούσαν, πότε θα ξαναγίνουν εκλογές…

 ***

* ΕΙΝΑΙ δυνατόν να μην βρουν ευκαιρία, να μην βρουν μια "αφορμή" για να κοντραριστούν για τα διαδικαστικά κάποιοι εκ των επικεφαλής των συνδυασμών; "Έτσι τα συμφωνήσαμε, αλλά δεν γίνονται, είπαμε τα ισόγεια γραφεία του κτιρίου να είναι μόνο για τους επικεφαλής όχι για τα μέλη, επικρατεί συνωστισμός στην αίθουσα, "πιάνονται" και "δασκαλεύονται" δύο φορές τα μέλη, μία στον δρόμο και μία εδώ, δεν μπορούν να αποφασίσουν με καθαρό μυαλό"… Παράπονα, γκρίνιες, μουρμούρες, δυσαρέσκειες, όλα δείγμα τους άγχους και της αγωνίας που τους "κατέτρωγε"…

 ***

* Ο αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών θα ανακηρυχθεί ο ασφαλιστικός κλάδος... Δεν είναι μόνο ότι στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών υπήρχαν αρκετοί υποψήφιοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Είναι και η γενικευμένη κινητοποίηση του κλάδου. Νιώθουν ότι έπρεπε να δυναμώσουν τη φωνή του κλάδου κόντρα σε μια σειρά προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν και έβαλαν στόχο να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμβούλους στη νέα διοίκηση…

 ***

* ΔΕΝ παλεύεται… Τόσες ώρες στην τσίτα οι εκλογικοί αντιπρόσωποι και οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου. Να ταυτοποιούν τα μέλη που ψηφίζουν, να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία και τα ΑΦΜ των επιχειρήσεων, να ελέγχουν τις εξουσιοδοτήσεις. Χρειάζονταν δυναμωτικά και υπερτροφές για να αντιμετωπιστεί η κούραση. Και φρόντισαν γι’ αυτό οι υποψήφιοι του αρτοποιητικού κλάδου… Οι περισσότεροι προσήλθαν στην κάλπη με τα παραδοσιακά μελομακάρονα. Τη χριστουγεννιάτικη υπερτροφή! Έτσι άντεξαν…

 ***

* ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ για όλους χθες… Στις έξι το απόγευμα έκλεισε η κάλπη και άρχισε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Πρώτα για τους συνδυασμούς ανά τμήμα και ακολούθως για τους σταυρούς. Κοντά στα 3.800 ψηφοδέλτια… Πότε να καταμετρηθούν όλα. Ούτε τα ξημερώματα… Δίνεις δικαιώματα και να φύγεις; Εκεί, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

 ***

*Και φυσικά πότε ήρθαν οι περισσότεροι για να ψηφίσουν; Μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες. Ουρές, αδιαχώρητο στο κτίριο ακόμη και την τελευταία στιγμή, λίγο πριν από τη λήξη… Μια ζωή Έλληνες, πάντα "τρέχουμε" για να προλάβουμε…

 ****

* ΤΕΡΑΣΤΙΑ η χαρτούρα. Χωρίς υπερβολή, τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών και των υποψηφίων έφταναν το 1 μέτρο μήκος. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι, έπρεπε να χωράνε 110 τουλάχιστον ονόματα. Χαρτοβασίλειο, χαρτομάνι ατελείωτο.

 Γ.Ν.

 

TOY AGIOY SPYRIDVNOS

* ΤΟΥ Αγίου Σπυρίδωνος χθες και ο πρώην αντιδήμαρχος Τυρνάβου και πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σπύρος Κοντογιάννης γιόρτασε λιτά και χωρίς υπερβολές, στο «Αστόρια», στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, την ονομαστική του γιορτή με τον νυν πρόεδρο του Οινοποιείου Τυρνάβου Χρήστο Τσιτσιρίγγο, τον ιδρυτή του «Ράδιο Τύρναβος 103,8» Κώστα Γκατζηρούλη, το στέλεχος των ΕΛΤΑ Αλ. Κουτάλο και τον γαιοκτήμονα Ντίνο Τσουκάρα.

Και του χρόνου…

Κ.Τσ.

 

 

AKOMH DEN HRUES NA CHFISEIS

* ΑΚΟΜΗ, δεν ήρθες να ψηφίσεις; Μείνε εκεί που είσαι, στέλνω ταξί…

 

 

 

MIA EYXH EKANE O SYMBOYLOS

*ΜΙΑ ευχή έκανε ο σύμβουλος του δημάρχου: Να πετύχει το Πάρκο. Και έτρεξε γι’ αυτό, ξεκλείδωσε ένα σωρό θέματα που ανέκυψαν, πετάει τον σκούφο του για τέτοια ο Φάνης Χατζηγρίβας. (Σημασία στη λεπτομέρεια πάντως. Να, το κλειδί στο θηλάκι της ζώνης.)

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass