Ο κομαντάντε Νέστορ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2017 19:45
*Ο κομαντάντε Νέστορ στο λημέρι του, ο υπουργός Πολάκης σε διαρκές αντάρτικο πάνω στα μητάτα του πολιτικού του Ψηλορείτη, προφανώς ταίριαξαν και συμπεθέριασαν. *Ο κομαντάντε Νέστορ στο λημέρι του, ο υπουργός Πολάκης σε διαρκές αντάρτικο πάνω στα μητάτα του πολιτικού του Ψηλορείτη, προφανώς ταίριαξαν και συμπεθέριασαν.

Σήμερα

*ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, γενέθλια, του Αγίου Ελευθερίου, γιορτή, δεκαετίες στη σειρά, όλη η Λάρισα όλοι, σήμερα λουκουμάδες και έτη πολλά.

 

Συνομήλικος

*ΚΙ ένας αναγνώστης συνομήλικος της εφημερίδας, αξίζει σήμερα η αναφορά. Ο Θωμάς Τσιαμπαλής, γεννηθείς το 1922, όπως και η «Ε». Ξεκίνησε λέει να τη διαβάζει πριν πολλά-πολλά χρόνια και συνεχίζει ακόμη.

 

Σπιτάκια

παντού

*ΕΙΧΕ ξεκινήσει από την Κεντρική πλατεία πριν μερικά χρόνια αλλά τώρα επεκτάθηκε, το στυλ κυριάρχησε. Θα αυξήθηκαν οι συντελεστές δόμησης. Σπιτάκια, παραπήγματα, σκηνές, τσαρδάκια, σε όλες τις πλατείες της Λάρισας. Στην Ταχυδρομείου το Παραδοσιακό Χωριό, με φορείς και οργανώσεις, στην πλατεία Νομαρχίας ο σύλλογος των Μελισσοκόμων, στην Κεντρική κάποιοι ιδιώτες συν οι μικροπωλητές.

 

Συνδέονται

*ΟΙ δύο πιο έντονες αναζητήσεις των νεοελλήνων στο Google κατά το 2017 ήταν λέει «κοινωνικό μέρισμα» και «survivor».

- Συνδέονται αυτά τα δύο, σχολίασε ο Λαρισαίος. Όλοι για την επιβίωση, σωστά;

 

Δεκαπλάσια

*ΠΟΙΟ κρατικό, πρωτοχρονιάτικο λαχείο και ποια τζακ-ποτ, τα συνήθη δηλαδή χριστουγεννιάτικα… Φέτος οι μεγάλες συγκινήσεις έρχονται απ’ την εφορία. Μετά το σουξέ της φορολοταρίας, έρχεται ξανά κλήρωση λαχνών και μάλιστα στο δεκαπλάσιο. Στους 9.000 τώρα οι τυχεροί φορολογούμενοι, 9 εκατομμύρια τα διανεμόμενο ποσό σε χιλιάρικο για τον κάθε τυχερό. Η μεγάλη, η σούπερ κλήρωση του Υπουργείου Οικονομικών την επόμενη Παρασκευή. Και καλά Χριστούγεννα.

 

Πάει

ο παράδεισος

*Ο Πρωτόπλαστος Αδάμ έχασε τον Παράδεισο για 1 μήλο. Ο σύγχρονος συνονόματός του Λαρισαίος του Επιμελητηρίου, για 21 ψήφους. Γι’ αυτή την ελάχιστη αλλά τόσο ουσιώδη διαφορά ο απελθών πρόεδρος βρέθηκε αντί του παραδείσου του νικητή στην κόλαση του ηττημένου.

***

*ΔΕΝ το είχαν πει ανοιχτά με χρίσμα, όμως η ΝΔ και όλα τα στελέχη της στον χώρο υποστήριζαν Αδάμ. Ποίος λοιπόν τον ηπάτησε; Ποίος λειτούργησε ως Εύα; Καταγγέλλονται τοπικοί παράγοντες, όχι όμως δημοσίως, που υποστήριξαν λένε τον ‘’αντάρτη’’ Παπαλέξη. Μόλις το πουν επωνύμως, θα γραφεί κιόλας.

 

«Πράσινη λίμνη»

*ΕΞΑΛΛΟΙ είναι στη ΝΔ με τον Δήμο Ελασσόνας, όχι την άυλη έννοια, με τη δημοτική αρχή. Τι τους έφταιξε; Η Ελασσόνα λένε έδωσε τη νίκη στον Γιαννακόπουλο κι οι του Δήμου μερίμνησαν γι’ αυτό. Αφού ο αντιδήμαρχος Δημ. Λέκκας ήταν υποψήφιος με τους νικητές και θριάμβευσε εκλεγόμενος πρώτος και με διαφορά σε σταυρούς στο τμήμα των εμπόρων. Γαλάζια πινελιά αυτός στην πράσινη λίμνη των υποψηφίων.

***

*ΟΧΙ και τόσο πράσινη λίμνη ο συνδυασμός Γιαννακόπουλου. Καταρχάς ο Φαρσαλινός αποδείχθηκε χείμαρρος ορμητικός. Κι επιπλέον το ψηφοδέλτιό του πλημμυρισμένο από συριζαίους. Ολόσωμα αυτοί παρόντες, ολόψυχα και το κυβερνών κόμμα να υποστηρίζει. Ενδεικτικά μεταξύ των υποψηφίων ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Κωσταρόπουλος, ο Βασίλης Μακατός, ο Σπ. Μητρούλας, ο Γιάννης Μήτσαινας, μα και άλλα στελέχη του κόμματος. Συν κάτι λίγοι αλλά καθοριστικοί γαλάζιοι, πολυχρωμία.

 

Οι εν Δήμω

*ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ σύμβουλος και μάλιστα επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ κι ο Πέτρος Κρίκης υποψήφιος με τον «καζαντζιδικό» συνδυασμό.

Δημοτικός σύμβουλος επίσης υποψήφιος, με το ‘’παπαλεξικό’’ ψηφοδέλτιο ο Χρήστος Τερζούδης, της παράταξης Τζανακούλη. Αυτός όμως εκλέχθηκε κιόλας στη διοίκηση, πρώτος σε σταυρούς στις Υπηρεσίες.

 

Μαυροδικαίωση

*ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ λέει ο Σπ. Τσικρίκας. Επειδή καταδικάστηκε ο εκπρόσωπος του σωματείου των πρώην εργαζομένων στην πρώην ΕΑΣ Βάιος Μπιρμπίλης, τον οποίο είχε μηνύσει ο πρώην πρόεδρος της συνεταιριστικής οργάνωσης. Όλα αυτά τα συσσωρευμένα πρώην και το γαϊτανάκι με τις δίκες. Μια κάπως παράξενη δικαίωση για τον τελευταίο καπετάνιο, όταν η ναυαρχίδα είχε βουλιάξει αύτανδρη μ’ εκείνον να κρατάει το τιμόνι. (Η σοβαρότερη ευθύνη του ίσως ότι διεκδικούσε με πάθος να αναλάβει το κουμάντο χωρίς να έχει καταλάβει ότι η Ένωση Συνεταιρισμών είχε χαράξει πορεία προς τα βράχια.)

***

*ΕΙΝΑΙ κι αυτοί οι αχάριστοι πρώην εργαζόμενοι. Μια ντουζίνα δωδεκάδες, δεν είναι και λίγοι 144 άνθρωποι, ισάριθμες οικογένειες στη Λάρισα. Όλοι αυτοί που επιμένουν να διεκδικούν απελπισμένα αποζημιώσεις και δεδουλευμένα. Πέντε χρόνια χαμένοι στους διαδρόμους υπηρεσιών, δικαστηρίων, υπουργείων, λογιστών και δικηγόρων. Πέντε εκατομμύρια ευρώ συνολικά είναι πάρα πολλά λεφτά.

 

Σάρωσε

*ΠΡΩΤΟΣ σε σταυρούς στον συνδυασμό Παπαλέξη εκλέγεται στο εμπορικό ο νεαρός Μανώλης Σάρρος. Αν μη τι άλλο αυτός μπορεί να πει ότι σάρωσε. Προμηνυόταν αυτό.

Αδύναμοι

*ΟΣΟ για τον συνδυασμό Ζάρκου, του μόνου που αναμφιβόλως έχασε, ελέχθη λοιπόν ότι επειδή είχε τόσο πολλούς υποψηφίους, δεν περίσσεψε χώρος για ψηφοφόρους. Εξαιρουμένων 4-5 σε κάθε τμήμα πάντως, οι λοιποί «ζαρκινοί» περιορίστηκαν σε μονοψήφιες επιδόσεις, από 1 ως 9 ψήφους. Προκοπή δεν γίνεται έτσι.

 

Πρώτος μακράν

*«ΕΝΑΣ υπέροχος εκλογικός αγώνας τελείωσε…». Έτσι ξεκινάει το μετεκλογικό του ευχαριστήριο ο Μωυσής Μανουάχ. Με μεγάλη χαρά και πολύ συναίσθημα. Απολύτως δικαιολογημένος ο πανηγυρισμός του γνωστού ασφαλιστή. Αφού εκλέχθηκε πρώτος με τον συνδυασμό Αδάμ στον τομέα των υπηρεσιών, με υπερδιπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο. Απίστευτη επίδοση.

***

*ΠΑΡΟΜΟΙΑ εικόνα και στον συνδυασμό Γιαννακόπουλου, στις υπηρεσίες πάλι μια ασφαλίστρια ήταν που κυριάρχησε. Πρώτη μακράν η Καλλιόπη Τζήκα. Κέρδισε κι η παράταξη ακόμη καλύτερα αυτή.

 

Νέα αρχή;

«ΜΙΑ Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» κάνει το Υπουργείο Παιδείας, αλλά όχι σε αυτά του νομού Λάρισας.

Το ομώνυμο πρόγραμμα κατά το οποίο θα τοποθετήσει ψυχολόγους στα σχολεία και θα λειτουργήσει τμήματα εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας, αφορά σε εννιά ΕΠΑΛ στην Ελλάδα και τα περισσότερα εξ αυτών στην Αθήνα. Αθηνοκεντρικό και το Υπουργείο Παιδείας.

 

Λάθος στην

καταμέτρηση;

*ΓΙΑ την ποικιλομορφία του Τύπου στην Ελλάδα επιχειρηματολογούσε, ειρωνευόμενος ο Λαρισαίος. Όχι από άποψη θεματολογίας. Αλλά να που εφημερίδες οι οποίες επικεντρώνουν στο ίδιο ζήτημα φωτίζοντάς το από την ίδια ακριβώς πλευρά. Με παρόμοια επιχειρηματολογία, αξιοποιώντας τουλάχιστον τα συνώνυμα και τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας στο λεξιλόγιό τους. Δεν έλεγε ευθέως ότι είναι ιδιοκτησία του ιδίου. Κορόιδευε λοιπόν.

- Μα δεν μπορούν να συμφωνήσουν τουλάχιστον στους αριθμούς;

***

*ΚΙ έδειχνε τα πρωτοσέλιδα στην οθόνη του κινητού του.

-Να, τα «Νέα» μιλάνε για 1.000.000 αιχμάλωτους της Εφορίας. Ιδού τώρα η ακριβέστατη «Ελευθερία του Τύπου», 1.718.371 όμηροι της Εφορίας. Αλλά κι ο «Φιλελεύθερος» λιγάκι αόριστος, γράφει για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στο περιθώριο λόγω Εφορίας.

-Μα να μην μπορούν να συμπέσουν;

-Ε πώς. Όλες τους έχουν επίσης στην πρώτη τους σελίδα αλλά όχι βασικό θέμα εναντίον Καμμένου. Ομοβροντία.

 

Με το τηγάνι

*ΤΑ είχαν ψιλομπερδέψει στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Μην ανησυχείς, τα καλύτερα έρχονται.

-Ήρθαν.

-Ναι;

-Ναι… Ήρθαν και μου είπαν ότι υπάρχουν και χειρότερα.

***

*- ΧΑΘΗΚΕ ρε σεις και η φράση «θα μου το πληρώσεις».

-Γιατί;

- Είναι όλοι άφραγκοι.

***

*- ΣΗΜΕΡΑ θα φας τηγανιά.

-Γιατί ρε μωράκι μου; Τι σου έκανα; Τηγανιά στο κεφάλι;

- Χοιρινή.

- Ααα…

 

Ακριβώς

στο όριο

*- ΟΛΑ μιλημένα, όλα κανονισμένα ρε παιδιά, δεν σας τα είχα πει;

Ανυποχώρητος ο Λαρισαίος χθες στην παρέα τούς διάβαζε στην εφημερίδα τα αποτελέσματα του γκάλοπ της MRB.

- Όπως αναμενόταν φιλοδώρησαν τη Φώφη με διψήφιο ποσοστό. Και πόσο, ε; Ακριβώς 10,1 μην εκτεθούν κιόλας, όσο ακριβώς χρειαζόταν ώστε να μετράει στα διψήφια.

 

Αυτός μόνο

*ΠΑΕΙ ρυθμίστηκε. Ένας μόνο από τους προέδρους ΝΟΔΕ κι η ΝΔ μετράει περισσότερες από πενήντα Νομαρχιακές, εις εξ αυτών θα μιλήσει στο συνέδριο. Εξ επιλογής ο Λαρίσης Χρ. Καπετάνος. Οι υψηλές διασυνδέσεις δεν κρύβονται. Καπεταναίικη εμφάνιση.

 

Κι εκεί

πάλι Λάρισα

*ΚΙ ενώ το Σαββατοκύριακο διεξάγεται το 11ο συνέδριο της ΝΔ στην Αθήνα, φυσικό ήταν να προκύψουν δημοσιεύματα αναδρομής στα δέκα προηγούμενα.

Το πρώτο τακτικό συνέδριο του κόμματος συγκλήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Απρίλιο του 1979 στη Χαλκιδική. Νέα ήθη για την εποχή. Με εκλεγμένους συνέδρους από τη βάση, με συζήτηση και έγκριση των ιδεολογικών αρχών, του καταστατικού, αποφάσεις ομόφωνες, απόλυτος κυρίαρχος τότε ο πρωθυπουργός και ιδρυτής της ΝΔ.

***

*ΚΑΙ τα ιστορικά δημοσιεύματα θυμίζουν ότι εκεί στο συνέδριο της Χαλκιδικής εκδηλώθηκε και κίνηση αμφισβήτησης. Η «Κίνηση της Βόλβης» δεν αμφισβητούσε το πρόσωπο και τις αρχές του Κ. Καραμανλή, αλλά τον τρόπο λειτουργίας του κομματικού μηχανισμού, θεωρούσε ότι τα ηγετικά στελέχη διαστρέβλωναν το καραμανλικό πνεύμα. Πρωταγωνιστικό ρόλο λοιπόν στην «Κίνηση της Βόλβης» είχαν ο Άγγελος Μοσχονάς, ο Γιώργος Σούρλας και ο Θεσσαλονικιός Ντίνος Φούτζηλας, ενώ συμμετείχαν ενεργά και νεολαίοι όπως ο 26χρονος τότε Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιώργος Βλάχος, ο Κώστας Βουδούρης, ο Γιώργος Καπρίνης, ο Λουκάς Κατσαρός, ο Σωτήρης Καπετανόπουλος, ο Τάκης Κοντός, ο Φίλιππος Ταυρής και άλλοι. (Να και άρωμα Λαρίσης, σαράντα χρόνια πριν.)

 

Κι ο Μίμης

*ΣΤΟ συνέδριο της ΝΔ ανακοινώθηκε ότι θα μιλήσει και ο Μίμης Δομάζος. Συμβολισμός βιρτουόζου αλλά και αποτελεσματικότητας προφανώς, ο στρατηγός συγκινεί. Σίγουρα τους βάζελους.

- Να ισοφαρίσουμε κάπως βρε παιδιά, να μην μας λένε ότι είμαστε με το άρμα Μαρινάκη και τους γαύρους…

- Μόνο μην αρχίσει να λέει ο Δομάζος για τα χάλι του διαλυμένου Παναθηναϊκού και προκληθούν συνειρμοί στους συνέδρους.

 

Με πρόγραμμα

*ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ λέει το νεοδημοκρατικό συνέδριο θα αποφασίσει για το πρόγραμμα του κόμματος. Κατά την εκδοχή του κακεντρεχούς πολιτικά Λαρισαίου θα μαζευτούν οι σύνεδροι για να τους ανακοινωθεί το πρόγραμμα της ΝΔ.

- Κάποιοι θα πρέπει να είναι από κάτω να χειροκροτούν.

- Ναι αλλά είπαν ότι θα έχει και κάλπη, θα ψηφίσουν.

- Σωστά για πολύ καίρια ζητήματα. Το σπουδαιότερο; Για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επί αυτού του κομβικού ζητήματος αναμένεται να αντιπαρατεθούν;

 

Κάποιος υπεύθυνος;

* ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ δηλώνουν γονείς μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (το οποίο συστεγάζεται με το 30ό Δημ. Σχολείο) στην περιοχή Αγίου Αθανασίου, στον Άγιο Αντώνιο από την παρουσία ενός αδέσποτου σκύλου, ο οποίος δείχνει να βρίσκεται σε κακή κατάσταση στον προαύλειο χώρο και συχνά πυκνά επιτίθεται στα παιδιά. Όσο κι αν προσπάθησαν οι γονείς να βρεθεί μια λύση για την απομάκρυνση του σκύλου από το σχολείο (συνεχή τηλεφωνήματα σε Κυνοκομείο, πιέσεις στη διεύθυνση του σχολείου, κ.λπ.), εν τούτοις η επικίνδυνη αυτή κατάσταση παραμένει. Στη χθεσινή πρωινή προσευχή, όπως καταγγέλλει μητέρα μαθητή, «το σκυλί βρέθηκε στον προαύλειο χώρο, άρχισε να γαβγίζει και να εμφανίζει επιθετική συμπεριφορά, δημιουργώντας αναστάτωση στους παριστάμενους γονείς και πανικό στους μαθητές». Μήπως να βρεθεί μια λύση, πριν συμβεί κάτι χειρότερο; 

 

Το ίδιο

σχεδόν έλεγε

*Ο κύριος Μ. το διηγιόταν χθες. Για τον ογδοντάχρονο Λαρισαίο που πήγε στον γιατρό για γενικό τσεκάπ.

- Πώς αισθάνεστε; ξεκίνησε μαλακά ο γιατρός.

- Ποτέ δεν ένιωσα καλύτερα. Παντρεύτηκα προσφάτως και μια τριαντάρα, με την οποία περνάω θαυμάσια, και μάλιστα είναι και έγκυος. Μου ετοιμάζει παιδί…

***

*Ο γιατρός τον κοιτάει για λίγα δευτερόλεπτα σκεπτικός.

- Να σας πω μια ιστορία… Ήταν ένας φίλος μου κυνηγός, ο οποίος καθώς έφευγε αφηρημένος από το σπίτι του μια μέρα, αντί να πάρει το όπλο του, πήρε κατά λάθος την ομπρέλα.

- Σωπάτε γιατρέ… Τέτοιο λάθος;

- Αφού λοιπόν περπατούσε για κάμποση ώρα στο δάσος, είδε μπροστά του ξαφνικά μια άγρια αρκούδα. Σηκώνει λοιπόν την ομπρέλα του και κάνει να πυροβολήσει. Τσαφ, εκπλήσσεται. Ταυτόχρονα όμως ακούγεται κι ένα μπαμ. Και να η αρκούδα πέφτει κάτω νεκρή. Τέζα.

- Αποκλείεται, φωνάζει ο παππούς, κάποιος άλλος θα την πυροβόλησε.

- Α γεια σου…

 

Στολισμοί

ΩΡΑΙΑ η γέφυρα Αλκαζάρ με τα χιλιάδες φωτάκια που οδηγούν στο Πάρκο των Ευχών. Σκοτάδια στη Μανωλάκη και στην Κενταύρων. Οι δρόμοι που οδηγούν από και προς το Αλκαζάρ δεν διαθέτουν ικανοποιητικό στολισμό.

 

ΕΟΠΥΥ

* ΜΙΑΜΙΣΗ ώρα, φόβου, άγχους και αγωνίας, έζησαν τέσσερις Λαρισαίοι, στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ στη Λάρισα.

Εγκλωβίστηκαν στον ανελκυστήρα μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου και κάθε λεπτό που περνούσε, αυξανόταν στο διπλάσιο η έντασή τους, ο φόβος, η κούραση και η αγανάκτησή τους, καθώς η βοήθεια αργούσε…

Μιάμιση ώρα, κλεισμένοι σε ένα σιδερένιο κουτί, χωρίς φως, χωρίς αέρα, περίμεναν τον απεγκλωβισμό τους, φωνάζοντας για βοήθεια, ενώ κρίση πανικού προκλήθηκε σε μια εκ των γυναικών που βρισκόταν μέσα σε αυτό, αυξάνοντας στο αποκορύφωμα την αγωνία όλων.

 «Περιμένετε, ησυχάστε, καλέσαμε την Πυροσβεστική…», τους φώναζαν υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ, αλλά η ώρα περνούσε και η κατάσταση των ανθρώπων μέσα στον ανελκυστήρα γινόταν χειρότερη…

«Έναν συντηρητή ρε παιδιά, δεν έχετε έναν ειδικό για το ασανσέρ, σε ολόκληρο δημόσιο κτίριο, να έρθει άμεσα να μας βγάλει από δω μέσα; Επιτρέπεται;», φώναζε ένας εκ των εγκλωβισμένων, αλλά όπως αποδείχθηκε, μάλλον δεν υπήρχε.

Τη δύσκολη δουλειά, του απεγκλωβισμού, έφεραν εις πέρας φυσικά οι Πυροσβέστες.

Όσοι από τους εγκλωβισμένους, δεν είχαν σε ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΥΥ, εκείνη τη μέρα, χρειάστηκαν γιατρό επειγόντως!

 

LADOPOYLOS CIU8

*- ΑΠΟ δω ο σπουδαίος, υπέροχος και ανυπέρβλητος περιφερειάρχης μας κι από κει, ναι, κι ο δήμαρχος. (Κάπως έτσι θα παρουσίαζε αν χρειαζόταν τους τοπικούς άρχοντες ο Γ. Λαδόπουλος.)

 

TOYALETA CIU

*ΣΑΦΕΙΣ μέχρι αηδίας, που λένε, οι οδηγίες στο ΤΕΙ της Λάρισας.

 

BIBIOUHKH CIU

*ΚΑΙ μια βιβλιοθήκη μπορεί να αποθηκεύσει κάτι πολύτιμο.

 

KIOYGKIA CIU

*ΜΑΣΤΟΡΑΣ είναι ο Λαρισαίος, όχι φιλόλογος…

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass