Φυλαχθείτε

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2017 18:32
*«LIVE» η εξέλιξη των δικών στη Λάρισα. Οι οθόνες που εγκατέστησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας προ ημερών τέθηκαν σε λειτουργία. Από εκεί οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται για το ποιες υποθέσεις εκδικάζονται εκείνη την ώρα σε κάθε αίθουσα και ποιες όχι. Με πράσινο η τρέχουσα υπόθεση και με κόκκινο αυτές που έχουν αναβληθεί ή εκδικαστεί. Ταυτόχρονα διάφορα νέα «τρέχουν» στις οθόνες που βρίσκονται πλέον σε διάφορα σημεία του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης. Αν μη τι άλλο σημαντική πρωτοβουλία.  Κ.Γ.   *«LIVE» η εξέλιξη των δικών στη Λάρισα. Οι οθόνες που εγκατέστησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας προ ημερών τέθηκαν σε λειτουργία. Από εκεί οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται για το ποιες υποθέσεις εκδικάζονται εκείνη την ώρα σε κάθε αίθουσα και ποιες όχι. Με πράσινο η τρέχουσα υπόθεση και με κόκκινο αυτές που έχουν αναβληθεί ή εκδικαστεί. Ταυτόχρονα διάφορα νέα «τρέχουν» στις οθόνες που βρίσκονται πλέον σε διάφορα σημεία του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης. Αν μη τι άλλο σημαντική πρωτοβουλία. Κ.Γ.

*ΜΕ τον γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Συνάντηση στην οποία μεταξύ άλλων συζήτησαν λέει, τη στρατηγική του ESA για την Ελλάδα ενώ εξετάστηκε «η δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων διαστημικής τεχνολογίας στην Ελλάδα».

Η οποία «θα επιτρέψει την ανάπτυξη νεοφυών εταιριών με δραστηριοποίηση στον χώρο του διαστήματος» με την υποστήριξη του ESA. Ο μεν Κυριάκος επικαλέσθηκε τους εξωγήινους, ο δε Αλέξης ετοιμάζει επενδύσεις γύρω από το διάστημα. Πατριώτες, κάτι ετοιμάζουν…

Β.Κ.

Σύμπτωση

*ΤΙ πιθανότερο είναι να οφείλεται σε σύμπτωση, γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ – με βάση τον κομματικό μηχανισμό - είναι δύσκολο να αποδώσει κάποιος πρόβλεψη και σχεδιασμό.

Ο λόγος λοιπόν για την εκδήλωση που συγκάλεσε το Αγροτικό Τμήμα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ στο Δαμάσι. Όπου «η συζήτηση ήταν αρκετά εποικοδομητική και ουσιαστική» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «ενώ τα προβλήματα στον αγροτικό κόσμο πάντα θα υφίστανται και για τον λόγο αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη συζήτησης με τον αγροτικό κόσμο με στόχο την εξεύρεση λύσεων που θα έχουν ως βάση τα προβλήματά του και τις σκέψεις του».

Ποια μπορεί να είναι η σύμπτωση; Ότι τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε παγανιά στα χωριά, είναι που προετοιμάζονται οι αγρότες για τις κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου. Τα περί συζήτησης με τον αγροτικό κόσμο και εξεύρεσης λύσεων, είναι από αυτά που ακούει ο, εκ Καρδίτσης ορμώμενος, Ευάγγ. Μπούτας και ανεβάζει πίεση…

Β.Κ.

Να σε κάψω

*ΑΣΦΑΛΩΣ και είναι χρήσιμα 400 ευρώ και μάλιστα σε έναν άνεργο. Όπως και ένα πιάτο φαγητό στον νηστικό. Αλλά το «έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης» αποτελεί πρόκληση.

Οι πολιτικές των μνημονίων έχουν διογκώσει την ανεργία της νεολαίας. Έτσι, οι μορφωμένοι φεύγουν εδώ και χρόνια στο εξωτερικό. Εκεί ψάχνουν και βρίσκουν δουλειά, με κανονικές αμοιβές. Όχι όλοι, όχι πάντα. Αυτά τα παιδιά, με ευχολόγια της, όποιας, κυβέρνησης δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Να κάνουν τι δηλαδή; Να ζητάνε από τον πατέρα τους, τρία ευρώ για να πιούνε καφέ;

Είναι νέα παιδιά, θέλουν να εργασθούν, να φτιάξουν τη ζωή τους. Να γυρίσουν πίσω και να πάρουν 400 ευρώ επίδομα, να τα κάνουν τι; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύει κατάμουτρα τη νεολαία.

Β.Κ.

Δεν κρυώνει…

* Το "φυσάει και δεν κρυώνει" η ΝΔ με τη συνεργασία Γιαννακόπουλου - Παπαλέξη. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός.

Δεν τα υπολόγισαν σωστά όμως, νόμιζαν πως υπήρχαν ακόμη τα χρονικά περιθώρια για να δουλέψουν, να σχεδιάσουν έστω και μετεκλογικά κάποια πράγματα. Δεν τους βγήκαν όμως, όπως δεν τους βγήκαν και προεκλογικά. Δεν βρέθηκαν σημεία σύγκλισης για το μοίρασμα …της προεδρίας και ο συνδυασμός διασπάστηκε.

Έγιναν οι εκλογές, στράβωσε το αποτέλεσμα για 21 ψήφους, αλλά μέχρι και την τελευταία στιγμή πίστευαν πως τα δεδομένα θα αλλάξουν και θα γίνει η μεγάλη έκπληξη. Αδάμ-Παπαλέξης-Ζάρκος δηλαδή… Ένα υπαρκτό μεν σενάριο αλλά ευφάνταστο. Ωστόσο το "έβλεπαν", το "μελετούσαν". Τώρα όμως είναι αργά και οι απειλές περί κομματικών διαγραφών, μάλλον δείγμα της μεγάλης ενόχλησης είναι…

Γ.Ν.

Στη φθήνια…

* ΔΕΝ θέλει και πολύ να το πιστέψουμε…

Θα μας βγει φθηνότερο το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, λένε οι ιθύνοντες. Από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι θα γλιτώσουμε κάτι λιγότερο από 2 ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Φέτος θα κοστίσει το τραπέζι 149,02 ευρώ, ενώ πέρυσι μας στοίχιζε 150,96 ευρώ…

Σοβαρή ελάφρυνση δηλαδή. Φοβερά τα αντανακλαστικά των επιχειρήσεων. Η προσαρμοστικότητα και η συμπίεση των περιθωρίων κέρδους τους είναι εντυπωσιακή. Εντάξει πειστήκαμε, ας πανηγυρίσουμε… Για το ότι παραμένει ακόμη ακριβό, δεν νοιαζόμαστε…

Γ.Ν.

Τρέχουν…

* ΠΡΙΝ τελειώσει το θέμα του κοινωνικού μερίσματος, νάσου και ένα ακόμη έκτακτο επίδομα το οποίο θα δοθεί στους νέους ανέργους.

Η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος αυτού πάντως είναι απλούστερη του μερίσματος. Δεν χρειάζεται καμία αίτηση, απλά μια επικαιροποίηση του αριθμού του τραπεζικού τους λογαριασμού. Όσοι δεν έχουν, "τρέχουν" και δεν φτάνουν… Μέχρι αύριο είναι η προθεσμία.

Γ.Ν.

Αρχάγγελος

Γαβριήλ

*ΟΙ περισσότεροι καταστηματάρχες στόλισαν φέτος τις βιτρίνες τους με ζωγραφιές τοπικών καλλιτεχνών.

Ελαφάκια, μπάλες και δέντρα στολισμένα αλλά και εικόνες από παραμύθια. Τη διαφορά ωστόσο έκανε γραφείο τελετών στη Λάρισα, που στην είσοδο του καταστήματος ζωγράφισε τον Αρχάγγελο Γαβριήλ. Τον άγγελο εκείνο που αναγγέλλει στην Παρθένο Μαρία τη γέννηση του Χριστού, σύμφωνα με τις γραφές.

Το έργο φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Δαμιανός Κοντός.

Ζ.Π.

Υμνοι

* ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ψαλμοί στο μουσουλμανικό τέμενος, στη Λάρισα; Πάλι καλά που δεν το έμαθε ο Ερντογάν, για να μας τα ψάλει! Θα θεωρούσε ότι κάνουμε αντίποινα, που θέλει να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά.

Πάντως, μια τέτοια απόφαση σήμερα είναι «αναίμακτη» για τη Λάρισα, αλλά πιθανόν όχι και στο μέλλον, μετά την εγκατάσταση των προσφύγων μουσουλμάνων μέσα στον αστικό ιστό της.

Λ.Κ.

Προσλήψεις

*ΤΟ «πράσινο φως» για να προβεί στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών ατόμων για την κάλυψη εποχικών, παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για 8 μήνες, έλαβε από το ΑΣΕΠ η Περιφέρεια και ήδη δημοσιεύθηκε η σχετική προκήρυξη. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές οι ανάγκες της ΔΑΟΚ σε κτηνιάτρους είναι μεγάλες και παραμένουν, παρά την επικείμενη πρόσληψη των 3 υπαλλήλων, καθώς ο νομός είναι κτηνοτροφικός, ο όγκος δουλειάς πολύ μεγάλος και η παραπάνω εξέλιξη είναι μια ασπιρίνη στο πρόβλημα της εύρυθμης λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Γ.Ρ.

Μελομακάρονα

Η παρέα των ευτραφών νεαρών της πλατείας Ταχυδρομείου είχε κέφια αλλά και απορίες.

- Μόλις διαπίστωσα ότι αν φας δυο πιάτα ρεβύθια, μισό ψωμί, δυο ρυζόγαλα, ένα εκλέρ, έναν μπαμπά και ένα προφιτερόλ μετά δεν μπορείς να φας μελομακάρονα. Να προσέχετε!

* * *

- Τσακώθηκα με τη δικιά μου, συνεχίζει ο δεύτερος γιατί, λέει, έφαγα τα μελομακάρονα, που ήταν του σπιτιού. Τρώει και το δικό σας σπίτι μελομακάρονα;

* * *

Με τον τρίτο της παρέας να παρεμβαίνει στη συζήτηση:

- Πάγια απάντησή μου στο «πάχυνες» είναι «και εσύ».

 

 

Στον απόηχο του γαλάζιου συνεδρίου

 

STON APOHXO TOY GALAZIOY1

 

STONA POHXO TOY GALAZIOY2Το Συνέδριο «των επαφών και των ζυμώσεων» μπορεί να χαρακτηρισθεί το 11ο που διοργάνωσε η ΝΔ στην Αθήνα και στο οποίο έδωσαν το «παρών» αρκετά γαλάζια στελέχη του νομού.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, ο μοναδικός πρόεδρος Νομαρχιακής Οργάνωσης που μίλησε στο συνέδριο, προτίμησε για μία ακόμη φορά την ομιλία από στήθους, ενώ φαίνεται ότι όσα είπε, άρεσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι αρκετές προτάσεις του θα ληφθούν υπόψη στη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος. Ο Φαρσαλινός δικηγόρος ήταν ο συνδετήριος κρίκος των Λαρισαίων συνέδρων με τους βουλευτές, αλλά κυρίως με τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη. Ο τελευταίος, την Παρασκευή, λόγω της ονομαστικής του εορτής φρόντισε να κάνει το τραπέζι σε ταβέρνα στα Πετράλωνα, σε αρκετούς συνέδρους (και από τη Λάρισα).

Επίσης ο Χρ. Καπετάνος, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη βουλευτή Άννα Καραμανλή είχε συνάντηση με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Μίμη Δομάζο (ο οποίος μίλησε στη θεματική ενότητα για τον αθλητισμό) και συζήτησαν για τη συνδιοργάνωση στη Λάρισα ενός αθλητικού γεγονότος. Οι περισσότεροι Λαρισαίοι σύνεδροι μετέβησαν το πρωί του Σαββάτου στην πρωτεύουσα και επέστρεψαν απόγευμα Κυριακής, ενώ οι περισσότεροι εξάντλησαν τις κάρτες γνωριμίας, μοιράζοντές τες σε άλλους γαλάζιους συνοδοιπόρους.

Γ.Ρ.

 

 

*Ο Δήμος Λαρισαίων φαίνεται να εκτιμά τις ικανότητες των μαθητών του τμήματος Μαγειρικής της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ Λάρισας.

O DHMOS LARISAIVN FAINETAI

Τους προτιμά σε κάθε εκδήλωσή του και μέχρι σήμερα δεν απογοήτευσαν κανέναν ουρανίσκο!

Το περασμένο Σάββατο τα παιδιά μαγείρεψαν εδέσματα για τους επισκέπτες της έκθεσης ζωγραφικής του προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Νίκου Καλτσά, στη Δημοτική Πινακοθήκη και έπεται συνέχεια.

Ετοιμάζουν τις συνταγές με σούπες που θα μαγειρέψουν στους Λαρισαίους, αύριο στην πλατεία Ταχυδρομείου, επίσης σε εκδήλωση του Δήμου Λαρισαίων.

Λ.Κ.

 

 

*Η 8η ΕΜΑΚ βραβεύτηκε στην Αθήνα και μάλιστα για δύο περιστατικά.

H 8H EMAK BRABEYTHKE

Αυτό συνέβη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, σε μια τελετή που παρέστη ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Από τα χέρια του τελευταίου μάλιστα, παρέλαβε το βραβείο ο υποδιοικητής της 8ης ΕΜΑΚ επιπυραγός Παναγιώτης Κασκαμπάς που αφορούσε στον εντοπισμό και στη διάσωση δύο ορειβατών. Του 25χρονου Σκοπιανού και του 29χρονου Ρουμάνου. Ειδικά η περίπτωση του δεύτερου απασχόλησε την ειδησεογραφία πανελλήνιων ΜΜΕ καθώς η επιχείρηση ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου 2017 και διήρκησε τρεις ημέρες. Το άτομο διασώθηκε με τη χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο μέσω ορειβατικού μονοπατιού, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών στην περιοχή Βρυσοπούλες Ολύμπου.

«Σπουδαία μέρα για την 8η ΕΜΑΚ» τη χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Κασκαμπάς καθώς αυτά τα δύο ήταν «από τα δυσκολότερα ορειβατικά συμβάντα που αντιμετωπίσαμε ποτέ στην Ελλάδα. Αυτή η βράβευση, λοιπόν, έρχεται ως απόρροια και αναγνώριση των προσπαθειών μας. Έτσι, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους μου για τον επαγγελματισμό τους» ανέφερε.

Πανελλήνια αναγνώριση για την 8η ΕΜΑΚ…

Κ.Γ.

 

HRUE O KAIROS NA DIALEJEI MAMAKOS

*- ΗΡΘΕ ο καιρός να διαλέξει ο καθείς με ποιον θα πάει και ποιον θ’ αφήσει, συνταγματάρχα μου… (Θα μπορούσε να τον προς-κ-αλεί ο Θαν. Μαμάκος.)

Ζ.

 

 

UERMHS YPODOXHS IVAKEIM FOYXTEL MAJIMOS

* ΘΕΡΜΗΣ υποδοχής από τον Ιωακείμ Φούχτελ έτυχε ο Μάξιμος και οι άλλοι Έλληνες βουλευτές που βρέθηκαν στο Βερολίνο προσκεκλημένοι του ιδρύματος «Χανς Ζάιντελ» των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών του CSU. Ο γνωστός στην Ελλάδα -πρώην πια- υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ανέμενε στην είσοδο του υπουργείου τους βουλευτές σε μια συνάντηση που ξεπέρασε τη μια ώρα. Ο Λαρισαίος βουλευτής του ζήτησε να απαριθμήσει από την εμπειρία του στο ελληνικό πρόβλημα τι πρέπει να αλλάξει για την προσέλκυση επενδύσεων. Το κλου, όμως, της επίσκεψης ήταν το σουβενίρ που πρόσφερε στους Έλληνες ο Γερμανός. Μια οδοντόβουρτσα! Κι όταν τον κοίταξαν περίεργα, εξήγησε ότι είναι από αυτές που έδινε στους ψηφοφόρους του στην προεκλογική του εκστρατεία. Το σύνθημα στην οδοντόβουρτσα ήταν «Φούχτελ σε όλα τα στόματα».

«Αν μη τι άλλο ευρηματικό», σχολίασε ο Μάξιμος.

 

 

STA GRAFEIA THS E MARAMHS

*ΣΤΑ γραφεία της «Ε» βρέθηκε χθες ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Μαραμής, που το βράδυ παρουσίασε στο φιλόμουσο κοινό της πόλης, τον «Ερωτόκριτο». Ο Δημήτρης Μαραμής είναι ένας συνθέτης που τα τελευταία χρόνια συζητιέται πολύ, παιδί της πόλης αφού έλκει την καταγωγή του από τη Λάρισα, κουβαλά στη μουσική του «φαρέτρα» σπουδαία έργα. Στα σχέδιά του πλέον συμπεριλαμβάνεται και η Λάρισα. Αυτή την περίοδο προετοιμάζεται για την «Όπερα των Φαντασμάτων» που βασίζεται στη δημοτική παράδοση και στο γιοφύρι της Άρτας, ενώ αναλαμβάνει και το Φεστιβάλ των Δελφών. Σπουδαία νέα, από σπουδαίους ανθρώπους.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass