Φιάσκο

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2017 19:45
* ΔΕΝ ήταν «σκέτες» βραβεύσεις οι χθεσινές που έγιναν στο Μέγαρο Δικηγόρων Λάρισας για τα παιδιά δικηγόρων που αρίστευσαν στο περσινό σχολικό έτος. Ήταν βραβεύσεις «ντυμένες» μουσικά με βυζαντινούς ύμνους που έψαλαν Λαρισαίοι ψάλτες υπό τη διεύθυνση του Αθανασίου Κουφοδήμου, επίτιμου δικηγόρου Λάρισας.  Κ.Γ. * ΔΕΝ ήταν «σκέτες» βραβεύσεις οι χθεσινές που έγιναν στο Μέγαρο Δικηγόρων Λάρισας για τα παιδιά δικηγόρων που αρίστευσαν στο περσινό σχολικό έτος. Ήταν βραβεύσεις «ντυμένες» μουσικά με βυζαντινούς ύμνους που έψαλαν Λαρισαίοι ψάλτες υπό τη διεύθυνση του Αθανασίου Κουφοδήμου, επίτιμου δικηγόρου Λάρισας. Κ.Γ.

* ΜΕ απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη εγκρίθηκε χθες η έναρξη της διαδικασίας για τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού με σκοπό την «εγκατάσταση πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών, δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση» σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

Το νέο σύστημα, που θα αφορά σε ΙΧ και επαγγελματικά οχήματα, αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2018. Ίσως μέχρι τότε να ισχύσει και σε αυτοκινητοδρόμους που λειτουργούν με συμβάσεις παραχώρησης.

Άραγε πόσο να κοστίζουν τα διόδια σε μια αποκαλούμενη εθνική οδό όπου ελάχιστα εκατοστά χιονιού «παγώνουν» για ώρες την κυκλοφορία;

Β.Κ.

 

Όνομα

* ΕΙΧΑΜΕ – δεν είχαμε, βρέθηκε το καινούριο θέμα προς εσωτερική κατανάλωση. Αυτό της ονομασίας των Σκοπίων. Όπου η κυβέρνηση μπορεί να ακυρώσει την οποιαδήποτε κριτική της αντιπολίτευσης με αφορμή και τη σύγχυση που προκαλεί στη ΝΔ η πολυγλωσσία στελεχών της.

Όπως και η ΝΔ μπορεί να ακυρώσει – ή θα προσπαθήσει τουλάχιστον να ακυρώσει - τις όποιες πρωτοβουλίες του ΥΠΕΞ, ποντάροντας στις θέσεις των ΑΝ.ΕΛ..

Ο φτωχός πολίτης λοιπόν ενώ δεν έχει ούτε για τα προς το ζην, είναι υποχρεωμένος να υποστεί και την «πατριωτική» φλυαρία. Από το να συζητάνε βεβαίως για την οικονομική πολιτική, είναι σαφές ότι κυβέρνηση και ΝΔ, επιλέγουν την ανέξοδη κοκορομαχία για το όνομα. Η εύρεση του οποίου θα αποτελέσει και επίλυση. Ξανά από την αρχή…

Β.Κ.

 

Ευχές

* ΜΠΟΡΕΙ το τηλέφωνό του να «πήρε» φωτιά, την ημέρα της εορτής του από φίλους και ψηφοφόρους, οι οποίοι του ευχήθηκαν τα… καλύτερα, ωστόσο ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας θα τηρήσει και φέτος το έθιμο να ανοίξει τις πόρτες του πολιτικού του γραφείου για να κεράσει προσωπικά τους φίλους του. Έτσι από το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του στη Λάρισα (Κούμα 21, α’ όροφος) αναμένεται να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. 

 

Κλαρίνα

* ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ η Κυριακή, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τα κανονίσματα έχουν γίνει. Ποια κανονίσματα; Για τις κομπανίες με τα κλαρίνα που θα παίξουν σε διάφορα μαγαζιά στην πόλη, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Έχουν κάνει τα κουμάντα τους ήδη οι Βλάχοι.

Π.Φ.

Καπέλο

* ΑΠΟ τις 3 του μήνα Ιανουαρίου, οπότε θα ανοίξουν και πάλι τα σούπερ μαρκετ, θα μπει το «καπέλο» στις πλαστικές σακούλες. Τέσσερα λεπτά για κάθε σακούλα που θα χρησιμοποιεί ο πελάτης. Αναγκαστικά θα πρέπει οι καταναλωτές να βρουν άλλες λύσεις, μιας και αν κάνεις τη «σούμα» δεν είναι μικρό το ποσό, για οικογένειες που πάνε συχνά στα σούπερ - μάρκετ και αγοράζουν αρκετά ψώνια. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν κι εκείνες οι κυρίες που τις παίρνανε δέκα –δέκα από τα ταμεία για να έχουν απόθεμα στο σπίτι, να τις χρησιμοποιούν για τα σκουπίδια.

Π.Φ.

 

Μηχανικοί

*ΠΑΛΙΑ η υπόθεση των μηχανικών που καταδικάστηκαν πριν λίγες ημέρες από δικαστήριο της Λάρισας. Πολύ γνωστή όμως αφού η πορεία του γραφείου τους είχε επηρεάσει αρκετές οικογένειες στην πόλη και όσα χρόνια κι αν περάσουν πολλοί είναι αυτοί που τη θυμούνται ακόμη. Μετά από πολλά χρόνια λοιπόν έγινε το πρώτο δικαστήριο και ο ένας μηχανικός, αυτός που «εξαφανίστηκε» σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, καταδικάστηκε σε 12 χρόνια για πλαστογραφίες και απάτες. Ο άλλος, ο πρώην συνεργάτης του που έμεινε εδώ προσπαθώντας να διαχειριστεί την κατάσταση, έπεσε στα πιο χαμηλά (6 χρόνια) καθώς καταδικάστηκε μόνο για την απάτη σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ απαλλάχθηκε για την πλαστογραφία.

Κ.Γ.

 

Καρφίτσα

*ΑΝΗΜΕΡΑ των Χριστουγέννων και στο κέντρο της Λάρισας πραγματικά δεν έπεφτε καρφίτσα από το απογευματάκι και μετά. Λίγο ο γλυκός καιρός, λίγο οι σόμπες από τα καφέ που δούλευαν ασταμάτητα, λίγο τα καινούρια παλτό που έψαχναν αφορμή για να βγουν από την ντουλάπα και ακόμα λίγο η ανάγκη για χώνεψη από το αρκετό (και κάτι παραπάνω) φαγητό έκαναν ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών να γεμίσουν κάθε τραπεζοκάθισμα στους πεζόδρομους.

Κ.Γ.

 

Τραγουδώντας

* ΜΕ χορό και με τραγούδι θα έρθει ο νέος χρόνος στη Λάρισα. Παίρνοντας τον ανήφορο για το Φρούριο οι Λαρισαίοι θα υποδεχτούν το 2018 με τους Coza Mostra, πίνοντας ζεστό κρασί, ανάβοντας φαναράκια και θαυμάζοντας τα πυροτεχνήματα. Είναι η δεύτερη χρονιά που η υποδοχή του χρόνου θα γίνει στην πλατεία Αρ. Λαμπρούλη γιατί όπως λένε και οι διοργανωτές «μαζί είναι καλύτερα».

Ζ.Π.

 

Μελομακάρονα

* ΦΕΤΟΣ τα δώρα δεν τα φέρνει ο Άγιος Βασίλης, θα πάνε οι Λαρισαίοι και θα τα πάρουν με τα πόδια από τη Λαπωνία. Μόνο έτσι θα χαθούν οι θερμίδες από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.

Ζ.Π.

 

Ο λογιστής

*ΕΠΙ παντός του επιστητού οι εξυπνάδες έπεφταν σωρηδόν στη συντροφιά των Λαρισαίων.

- Και γιατί να βγάλω φλας; Λες και δεν θα δει ο άλλος ολόκληρο αμάξι να στρίβει, και θα δει δύο μικρά φωτάκια…

***

*-ΠΑΤΕΡΑ, ο έλεγχός μου.

-Μπράβο παιδί μου, 20άρι βλέπω.

-Αυτές είναι οι απουσίες.

***

*- ΘΑ δω και τον λογιστή σήμερα. Όχι τον δικό μου, την ταινία. Τον δικό μου έχω να τον δω από τότε που μου είπε, ‘’ακόμα έξω είσαι ρε θηρίο;’’

***

*-Βρε γιατρέ; Το δόντι που μου έβγαλες δεν ήταν το χαλασμένο.

-Ηρέμησε, θα φτάσουμε και σ’ αυτό.

Ζ.

 

Tυρναβίτικα

* ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη της πρώην δημάρχου και επικεφαλής της «γαλάζιας» παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου Αναστασίας Ψύρρα στην «Ε».

Η κ. Ψύρρα αφού ξεκαθάρισε ότι «ποτέ δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει πιστή στις αρχές της πολιτικά αλλά και κομματικά» διευκρίνισε ότι έδειξε την αρνητική της θέση στις τρεις πρώτες ψηφοφορίες σε ό,τι αφορά στην ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2018, αλλά θεώρησε ότι δεν μπορεί λόγω της έλλειψης πλειοψηφίας της παράταξης Σαρχώση να ταλανίζεται ο Δήμος και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες γι’ αυτό και αποχώρησε. Κίνηση που σχολιάστηκε θετικά τις προηγούμενες ημέρες ακόμα και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον Τύρναβο.

Υπήρξαν όμως και κάποιοι «σκληροί» της Ν.Δ. Τυρνάβου που διαφώνησαν με τη στάση της κ. Ψύρρα.

* * *

* Η ΠΡΩΗΝ δήμαρχος Αμπελώνα είπε και κάτι άλλο που προκάλεσε συζητήσεις. Ότι δηλαδή δεν θα συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο από εδώ και στο εξής, θυμίζοντας ότι η συμφωνία με τον πρώην δήμαρχο Θανάση Νασίκα ήταν, αν στις προηγούμενες εκλογές έπαιρναν τον Δήμο, η θητεία θα ήταν μισή –μισή. Ωστόσο και η θέση στην αντιπολίτευση λογικά θα είναι πάλι μισή – μισή. «Αν μου το ζητήσει ο κ. Νασίκας θα παραιτηθώ γιατί ο λόγος είναι συμβόλαιο», είπε. Το ζητούμενο τώρα είναι αν ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Νασίκας ζητήσει από την κ. Ψύρρα να παραιτηθεί και να ηγηθεί εκείνος της παράταξης από εδώ και πέρα.

* * *

* ΤΕΛΟΣ, σε ό,τι αφορά στη ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Τυρνάβου το τελευταίο διάστημα στελέχη της κάνουν προσεγγίσεις να επιλέξουν το κατάλληλο πρόσωπο άνδρα ή γυναίκα που θα ηγηθεί ενός ευρύτερου φιλελεύθερου και δυναμικού ψηφοδελτίου στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Τυρνάβου. Τα ονόματα που ακούγονται είναι αρκετά και σεβαστά.

Κ.Τσ.

 

Λίστα γάμου

* ΚΑΛΟΣΤΕΚΟΥΜΕΝΗ αλλά εμφανώς ηλικιωμένη η Λαρισαία που μπήκε στο φαρμακείο. Πατημένα 80…

- Καλημέρα σας…

-Παρακαλώ…

 -Έχετε ασπιρίνες;

- Φυσικά.

- Από άλλα παυσίπονα;

- Τα πάντα κυρία.

- Ωραία. Αντιρρευματικά έχετε;

- Βεβαίως.

- Φάρμακα για το στομάχι.

- Οπωσδήποτε.

- Για το συκώτι;

- Μάλιστα.

- Έχετε αγχολυτικά, ηρεμιστικά;

- Ε, ναι.

- Για την πίεση, τη χοληστερίνη, φάρμακα για τη μνήμη, για το πάρκινσον, αντικαταθλιπτικά έχετε;

- Απ’ όλα έχουμε, οργανωμένο φαρμακείο είμαστε. Τι θέλετε εσείς;

- Βλέπω έχετε και μπαστούνια. Και ειδικά στρώματα για κατάκλιση, μπράβο.

- Εσείς, τι θέλετε, θα μου πείτε;

- Στο τέλος του μήνα, παντρευόμαστε με τον Γιώργο. Παιδικός έρωτας, τώρα που ξαναβρεθήκαμε μόνοι, καταλαβαίνετε. Είναι κι αυτός 85. Θα θέλαμε λοιπόν να ξέρουμε αν μπορούμε να δηλώσουμε λίστα γάμου σε σας…

Ζ.

 

Των ρολογιών

οι δείκτες

*ΓΙΑ κάποιον που πέθανε και πήγε στον Παράδεισο, διηγιόταν χθες ο Λαρισαίος Κ. Γ.

Όπως στεκόταν λέει στην Πύλη του Παραδείσου, είδε έναν τεράστιο τοίχο με ρολόγια. Ρώτησε τι είναι αυτά. Κι ο Άγιος Πέτρος του εξήγησε ότι είναι κάτι σαν ρολόγια, μετρητές αλήθειας.

- Όποιος πέρασε από τη Γη έχει ένα τέτοιο. Κάθε φορά που λες ένα ψέμα, οι δείκτες του ρολογιού σου κινούνται.

- Ναι; Και ποιανού είναι εκείνο το ρολόι;

- Αυτό είναι της Μητέρας Τερέζας, τέκνον μου. Οι δείκτες δεν κινήθηκαν ποτέ, που σημαίνει ότι ποτέ δεν είπε ψέματα.

- Απίστευτο… Και ποιανού ρολόι είναι εκείνο;

- Είναι το ρολόι, ο μετρητής του Αβραάμ Λίνκολν. Βλέπεις ότι οι δείκτες του κινήθηκαν μόνο δύο φορές, που σημαίνει ότι είπε μόνο δύο φορές ψέματα στη ζωή του.

- Και τώρα που είπαμε για πολιτικό. Τα ρολόγια των Ελλήνων πολιτικών πού είναι;

- Α… Αυτά τα έχουμε μέσα, τα χρησιμοποιούμε για ανεμιστήρες.

Ζ.

 

Νόημα

*ΟΛΟΕΝΑ και περισσότεροι συνάνθρωποί μας, προτίμησαν να αναδείξουν στις καθιερωμένες για τα Χριστούγεννα ευχές, την αναγκαιότητα να αναζητήσουμε –τούτες τις μέρες- το πραγματικό νόημα των εορτών και των Άγιων ημερών της Γέννησης του Θεανθρώπου, παρά την καταναλωτική μανία που συνήθως μας κατακλύζει. Ήδη ανήμερα των Χριστουγέννων οι ναοί ήταν γεμάτοι και από νέους ανθρώπους. Αν θα αναζητήσουμε τα δώρα των τριών μάγων και όχι της σύγχρονης τεχνολογίας θα φανεί στη συνέχεια. Έχουμε μέρες μπροστά μας, πριν επιστρέψουμε στην καθημερινότητα…

Γ.Ρ.

 

Έλεγχοι

*ΠΑΡΑ τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, η Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιεί τούτες τις μέρες εντατικούς και στοχευμένους ελέγχους στην αγορά, δίνοντας έμφαση κυρίως στην υγιεινή και καταλληλότητα των τροφίμων. Στο στόχαστρο των υπηρεσιών βρέθηκαν κυρίως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και φυσικά τα κρεοπωλεία. Οι έλεγχοι απέδειξαν την επάρκεια των αγαθών, τη διακύμανση των τιμών στα περσινά επίπεδα, ενώ δεν καταγράφηκαν ιδιαίτερες παραβάσεις. Επειδή οι 2 από τους 5 συνολικά υπαλλήλους της διεύθυνσης Εμπορίου είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των ισολογισμών που καταθέτουν μαζικά τέτοιες μέρες οι Ανώνυμες Εταιρίες, οι καθιερωμένοι έλεγχοι στην αγορά περιορίστηκαν στη Λάρισα και όχι σε λαϊκές αγορές και στην επαρχία.

Γ.Ρ.

 

MPALLA CIU

*ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ παρακολουθούν τον δάσκαλο ο Άντονι Φατιόν κι ο Θωμάς Ναζλίδης. Έκλεψαν σχέδια, ο δεύτερος το απέδειξε κιόλας σκοράροντας δις στο ματς που ακολούθησε. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ σε μια από τις επισκέψεις τους σε σχολεία έπεσαν πάνω στον βιρτουόζο διευθυντή Θανάση Νασιάρα, ο οποίος δεν έχει ξεχάσει την μπάλα που είχε μάθει στην Πρινιά.

Ζ.

 

 

KELLAS CIU00* ΔΕΝ τους συνδέει μόνο το γεγονός ότι εκλέχθηκαν αμφότεροι για πρώτη φορά βουλευτές το 2012, αλλά και μια σχέση αμοιβαίας αλληλοεκτίμησης και σεβασμού. Ο λόγος για τον Λαρισαίο βουλευτή Χρήστο Κέλλα και τον βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά, υπεύθυνο του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι ο δεύτερος πριν από λίγες μέρες κι αφού διερχόταν από την πόλη μας, επισκέφθηκε τον εορτάζοντα γαλάζιο βουλευτή στο γραφείο του και του ευχήθηκε διά  ζώσης. Έτσι κάνουν οι καλοί φίλοι…

 

 BOLOS CIU

* ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ τον «διάκοσμο» μέχρι χθες τουλάχιστον γιατί ο προγραμματισμός ήθελε την αποξήλωση. Ο λόγος για το λογότυπο των Μεσογειακών Αγώνων που διεκδικούσαν, Λάρισα και Βόλος για τη διοργάνωση του 2013. Η αλήθεια είναι πως ο λογότυπος βρισκόταν κάτω από τη γέφυρα του Πηνειού εδώ και περίπου πέντε χρόνια, οπότε καιρός ήταν πλέον να αφαιρεθεί.

Μια ανάμνηση πικρή, για τους λόγους που δεν έγινε η διοργάνωση ενώ κατά άλλους, θα γινόταν ακόμη πικρότερη αν υλοποιούνταν τελικά οι αγώνες στην Ελλάδα. Άλλοι εστιάζουν στις υποδομές που θα έμεναν στην περιοχή και άλλοι στο κόστος, με αφορμή και το θλιβερό παράδειγμα των Ολυμπιακών της Αθήνας. Άλλοι το ονόμαζαν όνειρο και άλλοι εφιάλτη. Πάει…

Β.Κ.

 

BERYKIOS CIU

* ΒΡΕ τι έπαθε ο Δήμος Βερύκιος… Πάνω που πήγε να ηρεμήσει λόγω εορτών είδε τις τιμές σε λαρισινό κατάστημα. Αφήστε τον ήσυχο. Δεν θέλει και πολύ

Κ.Γ.

 

MAJIMOS CIU 77777

* «ΣΤΗ Λάρισα είναι η θεία μου Ευαγγελία» σχολίασε ο αρχισυντάκτης της «Munchner Merkur» όταν ο Μάξιμος Χαρακόπουλος του συστήθηκε ως βουλευτής Λαρίσης. Ο ελληνικής καταγωγής Γιώργος Αναστασιάδης, διευθυντικό στέλεχος στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Βαυαρίας (με ημερήσια κυκλοφορία 240 χιλιάδες φύλλα και 900 χιλιάδες αναγνωσιμότητα) έλκει καταγωγή από τον Πλαταμώνα.

Στη συζήτηση που είχε με τους Έλληνες βουλευτές που πρόσφατα βρέθηκαν στη Γερμανία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Χαρακόπουλου χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα έπαψε να απασχολεί τα πρωτοσέλιδα του γερμανικού Τύπου. Το επόμενο ραντεβού το έδωσαν στον Πλαταμώνα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass