Δίχως επώαση

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2018 19:50 | Τελευταία ενημέρωση: 20 Ιαν 2018 23:37
*ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ έχει γείρει τοίχος από τσιμεντόλιθα στην πλέον πολυσύχναστη οδό της Λάρισας, την οδό Ολύμπου. Πρόκειται για παλιό σιδηρουργείο που έχει κλείσει και ο τοίχος-πρόσοψή του επί της Ολύμπου έχει πάρει κλίση και ράγισε ανησυχητικά. Σίγουρα κάποιος θα πρέπει να μεριμνήσει καθώς καθημερινά από το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο περνάνε εκατοντάδες άνθρωποι. Μην γίνει κανένα κακό.  Ν.Π. *ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ έχει γείρει τοίχος από τσιμεντόλιθα στην πλέον πολυσύχναστη οδό της Λάρισας, την οδό Ολύμπου. Πρόκειται για παλιό σιδηρουργείο που έχει κλείσει και ο τοίχος-πρόσοψή του επί της Ολύμπου έχει πάρει κλίση και ράγισε ανησυχητικά. Σίγουρα κάποιος θα πρέπει να μεριμνήσει καθώς καθημερινά από το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο περνάνε εκατοντάδες άνθρωποι. Μην γίνει κανένα κακό. Ν.Π.

*ΕΙΠΑΜΕ αλκυονίδες αλλά άμα το θερμόμετρο φλερτάρει ακόμα και με νούμερα πάνω από το 15, μέσα στο καταχείμωνο, τότε τα αυγουλάκια θα σκάσουν μόνα τους, θα ξεμυτίσουν τα αλκυονάκια χωρίς να χρειαστεί να τα επωάσει η μάνα τους.

Καιρός κλωσσομηχανή φέτος; (Βάρδα όμως μην πέσουν έξω οι προγνώσεις και κλουβιάσουν.)

Ζ.

Επιμένουν

*ΜΠΟΡΕΙ να μην είχαν βρει δροσιά, ωστόσο η βολιδοσκόπηση επαναλήφθηκε. Η ερώτηση είχε διατυπωθεί με τακτ από τα ανώτερα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, τότε στο αναπτυξιακό συνέδριο της Λάρισας όπου είχε μιλήσει ο Αλ.Τσίπρας.

-Και για πες; Πώς το βλέπεις, ενδιαφέρεσαι για βουλευτής; Για υποψήφιος περιφερειάρχης μήπως;

Το απέκλεισε κατηγορηματικά ο Απ. Καλογιάννης. Που άλλωστε έχει ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει και δεύτερη δημαρχιακή θητεία. Δεν άφησε καμία χαραμάδα.

***

*ΩΣΤΟΣΟ, τώρα στις Γιορτές, στα συνήθη τηλεφωνήματα μεταξύ φίλων για τον νέο χρόνο κλπ, το ερώτημα από Αθήνα επανήλθε.

-Δήμαρχε μήπως ενδιαφέρεσαι κλπ κλπ.

-Αφήστε με ήσυχο βρε παιδιά. (Το ξέκοψε.)

Ζ.

Πίτα εμπόρων

* ΣΤΑ… πάνω της είναι η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας. Κάτι τα εύσημα που εισέπραξαν από τις πρωτοβουλίες που πήραν τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων, κάτι που η αγορά δείχνει να ξαναζωντανεύει και να καλλιεργεί προσδοκίες, είπαν φέτος να πάνε... ακόμη ψηλότερα.

Ετσι, η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του εμπορικού κόσμου θα γίνει στο φιλόξενο «SKYFALL» της Κεντρικής πλατείας, στις 9.30 το βράδυ την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο. Όλοι οι έμποροι μαζί, σε μια φιλική ατμόσφαιρα, να ξαναβρεθούν, να χαλαρώσουν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν ευχές και να απολαύσουν μια υπέροχη βραδιά, χωρίς… εκπτώσεις στη διάθεση και το κέφι.

Γ.Ν.

Πλήθος

*ΛΑΟΣΥΝΑΞΗ αναμένεται λέει και στη Λάρισα αύριο Κυριακή, εκεί στην Ανθίμου Γαζή όπου και το γραφείο του Μάξιμου Χαρακόπουλου. Είναι η ονομαστική γιορτή του πρώτου σε σταυρούς νεοδημοκράτη βουλευτή Λαρίσης, που θα δέχεται εκεί ολημερίς τους φίλους του. Ο σκιώδης στη λιακάδα.

Ζ.

Πίτα με κρασί

*ΕΜ φέτος δεν θα έκοβε πίτα ο Κ. Τζανακούλης; Τώρα που εντείνονται οι ζυμώσεις για τις επόμενες δημοτικές; Η παράταξη του μακροβιότερου δημάρχου συνάζεται την ερχόμενη Πέμπτη, κλασικά στο ‘’Imperial’’. Όπου θα κερνούν λέει και κρασί. Κρασί Τζανακούλη φυσικά.

Ζ.

Αντίστροφα

*-ΚΟΙΤΑ, θα δουλέψεις λίγο καιρό δοκιμαστικά χωρίς να πληρώνεσαι, για να δούμε αν τα καταφέρνεις με τη δουλειά…

Το κλασικό, που εντάθηκε πια, πρότεινε ο εργοδότης. Αλλά ο νεαρός Λαρισαίος υποψήφιος υπάλληλος είχε αντιπρόταση να κάνει.

-Δεν γίνεται να το κάνουμε ανάποδα;

-Δηλαδή;

-Να, να πληρώνομαι λίγο καιρό δοκιμαστικά, χωρίς να δουλεύω, να δούμε πώς τα πάω με τα λεφτά…

Ζ.

Ζηλεύει;

*-ΓΙΑΤΙ θύμωσε ο Μητσοτάκης που ο Τσίπρας πήγε και ενημέρωσε τον Ιερώνυμο;

Ο Λαρισαίος είχε ανοίξει τη συζήτηση στην παρέα.

-Θα σας πω εγώ. Διότι ζηλεύει, κύριοι.

-Ζηλεύει που ο πρωθυπουργός προτίμησε τον Αρχιεπίσκοπο αντί για κείνον;

-Όχι, όχι… Που ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να λέει: «Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές…» ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να το κάνει.

-Τον είδαμε, έδωσε το ελεύθερο στους βουλευτές του να πάνε.

***

*- ΚΑΙ πώς θα γινόταν δηλαδή… Αφού θα πήγαιναν αρκετοί και χωρίς άδεια, οπότε θα είχε πρόβλημα μετά στη ΝΔ.

-Τι να κάνουν κι αυτοί… Κοιτάει ο καθένας τον διπλανό του βουλευτή ή πολιτευτή στο νομό του. Σου λέει αν πάει εκείνος, πρέπει κι εγώ, αλλιώς ζημιώνομαι.

- Ναι; Γιατί; Πού πολιτεύονται, στο ΛΑΟΣ ή στην ΠΟΛΑΝ; Στα αλήστου μνήμης κόμματα ή στη ΝΔ βρίσκονται; Και μάλιστα αυτή του Μητσοτάκη.

- Στη ΝΔ, του Σαμαρά όμως επίσης και του Άδωνι.

Ζ.

Του αρέσει

*- ΘΑ γίνω σεισμολόγος, πάει το αποφάσισα…

Το ξεκαθάρισε ο νεαρός Λαρισαίος μετά και τις τελευταίες δονήσεις και τις αντίστοιχες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

-Να λέω, ρε παιδιά, περιμέναμε έναν σεισμό κάποια στιγμή… Επίσης ότι μπορεί να γίνει κι άλλος μπορεί και όχι. Ναι ρε σεις. Και να πληρώνομαι γι’ αυτό.

Ζ.

Μπαρούτι…

* ΔΕΝ χωνεύεται… Το ότι έγιναν οι πλειστηριασμοί την περασμένη Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Λάρισας, κινήματα και συλλογικότητες… το φέρουν βαρέως.

Βέβαια αποδίδουν την «ήττα» τους στην αριθμητική υπεροχή των αντιπάλων, ωστόσο θα επανακάμψουν δριμύτεροι. Άλλωστε «το κίνημα παραμένει ισχυρό και κραταιό» και την ερχόμενη Τετάρτη, είναι έτοιμο να δείξει την πυγμή του. Το Εργατικό Κέντρο προανήγγειλε άμεσα νέα κινητοποίηση, οι προσκλήσεις σε Λαρισαίους πολίτες για να συνδράμουν στην προσπάθεια έχουν φύγει και η ερχόμενη Τετάρτη μυρίζει από σήμερα μπαρούτι.

Τραπεζίτες από τη μία και πολίτες από την άλλη… Και στη μέση η εξουσία, υπόχρεη να επιβάλει τον νόμο και να εμποδίσει τη ματαίωση των πλειστηριασμών! Ο κώδωνας κινδύνου έχει ηχήσει…

Γ.Ν.

 

Οίκος εμπορίου

*ΚΑΙ να τρέχει το διαφημιστικό τρέιλερ στη φωτεινή πινακίδα κάτω από τον πράσινο σταυρό. Καλλυντικά, σαμπουάν, προσφορές 1+1 δώρο, συμπληρώματα διατροφής κι άλλα προϊόντα ουδεμίας φαρμακευτικής σύνδεσης, στη βιτρίνα υποδήματα, παντόφλες, πετσέτες, αναγγελία για εκπτώσεις.

- Ποιο φαρμακείο, κανονικός οίκος εμπορίου, σχολίαζε ο Λαρισαίος. Μετά διαμαρτύρονται ότι θα πουλάνε φάρμακα τα σουπερμάρκετ.

- Μήπως είναι η απάντηση των φαρμακοποιών στην επίθεση που δέχονται; αντέδρασε ο συνομιλητής του.

- Γιατί, περίπου έτσι δεν ήταν και πριν, σε παλιότερους καιρούς; Ό, τι μπορούμε να πουλήσουμε. Κι ύστερα, στο γήπεδο των εμπορικών καταστημάτων θα παίξουν; Υπάρχει περίπτωση να κερδίσουν σ’ αυτό;

Ζ.

Με σακούλα;

*ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ από τη νεανική παρέα Λαρισαίων.

- Μια ώρα μακριά της και ήδη μου λείπει ρε συ…

- Πάρτην ένα τηλέφωνο να δεις τι κάνει.

- Και αν το σηκώσει ο άντρας της;

***

*- ΡΕ σεις, 2,50 ευρώ τα προφυλακτικά. Και 2,54 άμα είναι άσχημη.

***

*- ΑΣΕ, ο άντρας μου, συχνά έχει καβούρια στις τσέπες.

- Τσιγκούνης ε;

- Όχι, δύτης.

Ζ.

Εκ των ενόντων

*ΕΛΕΓΕ χθες ο Λαρισαίος Α. Ψ.

- Ο Τσίπρας είναι σαν να κλέβει εκκλησία όταν παίζει το πολιτικό παιχνίδι με ανύπαρκτους αντιπάλους. Δυστυχώς αυτή είναι η μαύρη αλήθεια, όσο κι αν δεν μας αρέσει.

Κι αν το έλεγε εκείνος που έχει κι έναν πολιτικό χρωματισμό, δεν θα ήταν και τόσο σπουδαίο. Ήταν όμως που διάβαζε αυτό που έγραφε το Antinews, το γνωστό site, με τον συγκεκριμένο γαλάζιο έως βαθύ μπλε χρωματισμό.

Ζ.

Λεξικό

*- ΤΟ χωριό στο Πήλιο είναι Μακρινίτσα, το ίδιο και η απάντηση του Λαρισαίου στη Νίτσα που τον ρωτάει αν προτιμήσει το Mac ή άλλο κομπιούτερ.

***

*ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ τα λήμματα στο Ελληνολαρισαϊκό.

- Σταμνιά είναι τα πήλινα κανάτια. Στη Λάρισα πάλι…

***

*ΑΛΛΑ και στο Λαρισοαγγλικό.

- Στα αγγλικά μπαζ θα πει βουητό, μπορεί και σούσουρο. Στη Λάρισα πάλι ότι από κάπου φέρνει κρύο.

Ζ.

Να οι 5…

*ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ… Στο Μητρώο στελεχών της ΝΔ έχει ανακοινωθεί κι άλλος Λαρισαίος. Και μάλιστα στην πρώτη φουρνιά, στους πρώτους 15 από τους 100 συνολικά. Πρόκειται για τον καθηγητή φυσικό και πρώην επενδυτικό σύμβουλο Στέλιο Ορφανουδάκη, ο οποίος αρθρογραφεί τελευταία συχνά στην εφημερίδα. Μόλις προχθές έγραφε για το Σκοπιανό.

***

*ΜΕ τον προαναφερθέντα, συν τον Γ. Καραβάνα και την Αθ. Σιαφαρίκα της ιδίας λίστας, η οποία θεωρείται προθάλαμος υποψηφιοτήτων κατευθείαν από Μητσοτάκη, συν οι δύο νυν βουλευτές, νάτο το μισό ψηφοδέλτιο της Λάρισας. (Ανεβαίνει η αξία των θέσεων που απομένουν, όσο αυτές λιγοστεύουν.)

Ζ.

Και του ποδοσφαίρου

*ΓΙΑ το γαλάζιο ψηφοδέλτιο των Γρεβενών τώρα, δεν είναι μόνο ο εκ Τυρνάβου Απ. Τσένης που προαλείφεται. Ακούστηκε ότι είναι και ο εκ Ελασσόνος πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας και εν συνεχεία ενδιαφερόμενος για την αγορά της ΑΕΛ και εν τέλει τη Νίκη Βόλου αποκτήσας, ο δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης. Δύσκολος αντίπαλος.

Ζ.

 

Προτιμήσεις

*ΠΑΛΙ μαζί ο Δημ. Παπαδημόπουλος κι ο Γ. Μανώλης, άλλη μια κοινή δημόσια εμφάνισή τους, σχεδόν πρωτοβουλία, τούτη τη φορά στους Γόννους. Μάλλον τα έχουν συνταιριάξει οι δυό τους. Ο αντιπεριφερειάρχης δεν πάει στον δήμαρχο Τεμπών κι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν προτιμά τον περιφερειάρχη. Δείχνει δύσκολο το παζλ αλλά στην πραγματικότητα είναι για αρχάριους.

Ζ.

Μαγειρέματα

*ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ λέει χθες το κεντρικό μαγειρείο του Δήμου Λάρισας. Εγκαίρως.

-Όλα εκεί θα μαγειρεύονται τώρα; Εκεί θα ψηθούν τα πάντα για τις επόμενες εκλογές;

Ζ.

Χωρίς σφυρίχτρα

*ΗΤΑΝ να το δει κι αυτό ο Λαρισαίος που παρακολουθούσε στην τηλεόραση το ματς κυπέλλου Ισπανίας Λεγανές –Ρεάλ. Με τη βασίλισσα να μην υποπίπτει σε κανένα φάουλ σ’ ολόκληρο το α’ ημίχρονο που έληξε 0-0 και ήταν αρκούντως αμφίρροπο. Ούτε ένα, μηδέν φάουλ εις βάρος της από τον διαιτητή. Ο οποίος έκλεισε τα μάτια σε μαρκάρισμα-κάρτα του Καρμπαχάλ που ήταν τελευταίος αμυνόμενος και άρα…

-Όχι ρε φιλαράκι, έχεις δει ξανά να μη σφυρίζουν σε κάποιον κανένα φάουλ σε ολόκληρο ημίχρονο;

-Δεν ξέρω. Δεν έχω δει όλα τα ματς του Ολυμπιακού…

Ζ.

 

Στα τρία

*Ο Λαρισαίος σχολίαζε όλους εκείνους που αναρωτιούνται, όλο νόημα, ιδίως στο ίντερνετ, ‘’για να δούμε τι θα κάνουν οι πολιτικοί μας για τη Μακεδονία μας...’’

-Να είστε σίγουροι ότι εννοούν τους άλλους πολιτικούς, αυτούς που έχουν απορρίψει, τους αντίπαλους. Διότι για τους δικούς τους, ό, τι και να κάνουν ή να μην κάνουν, θα βρουν τρόπο να τους δικαιολογήσουν.

***

*Ο διπλανός της παρέας είχε ανησυχήσει.

- Ορισμένοι ρε σεις, σαν να το έχουν παρακάνει. Όχι πολλοί, σοβαροί άνθρωποι κατά τα άλλα, κάνουν λες και η χώρα έχει ήδη παραδώσει κάποιες επαρχίες της στον εχθρό και μάλιστα χωρίς πόλεμο.

***

*ΑΣΧΗΜΗ έβλεπε ένας άλλος την κατάσταση, μέσα στη ΝΔ.

-Έχουν κοπεί στα τρία. Οι πολλοί με τη γραμμή Βουκουρεστίου, δεν πολυμιλούν όμως, μην τους πουν κι αριστερούς. Οι σκληροί που θεωρούν προδοτική τη στάση του Κώστα Καραμανλή, μένουν στη γραμμή του Κων. Καραμανλή, αυτή του 1992. Κι οι φανατικοί που τον θεωρούν προδότη κι αυτόν και τον παππού Καραμανλή, και καλπάζουν καβάλα στον Βουκεφάλα τους.

-Τι να κάνει κι αυτός ο Μητσοτάκης…

Ζ.

 

Κοροϊδία

*ΚΑΘΩΣ έρχεται κι ο Χιμένεθ με την ΑΕΚ, που ήταν επίσης τιμωρημένος ένα μήνα, όπως κι ο Φυντάνης δηλαδή, είχε ανοίξει η κουβέντα στην παρέα των Λαρισαίων φιλάθλων.

-Ρε παιδιά, κοροϊδία δεν είναι αυτό με την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους; Άμα ο προπονητής μπορεί και προπονεί την ομάδα όλη τη βδομάδα, μπαινοβγαίνει στα αποδυτήρια και στο ημίχρονο, αφού κοουτσάρει κανονικά απ’ την κερκίδα, τι να λέει…

-Σωστά. Αν ήταν να ρίξουν καμπάνα που να τσούξει δεν χρειαζόταν ένας μήνας δήθεν. Μια βδομάδα αρκούσε. Αρκεί να αντιστοιχούσε σε αποκλεισμό από τη δουλειά τους, να μην πλησιάσουν την ομάδα τους, να μην ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Έτσι θα είχαν θέμα.

Ζ.

 

«ΜΙΚΡΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Συνέδριο από το Ε.Κ. στη Λάρισα

MIKRA APO TO STRASBOYRGO1

*Την ευκαιρία να συναντηθούν με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχαν οι Έλληνες δημοσιογράφοι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο πρώην υπουργός Άμυνας υποδέχθηκε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και έλυσε κάθε τους απορία για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο κυρίως στην Ευρώπη. «Οφ δε ρέκορντ» συμφώνησαν οι δύο πλευρές και η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα.

MIKRA APO TO STRASBOYRGO2

* * *

*Στα «on the record» πάντως ο κ. Αβραμόπουλος τοποθετήθηκε στη συζήτηση της Ολομέλειας του ΕΚ, για την καταπολέμηση της εμπορίας γυναικών και κοριτσιών για σεξουαλική και εργασιακή εκμετάλλευση. «Ο πόνος από τα βασανιστήρια και οι ανεξίτηλες πληγές στα σώματα και τις ψυχές των θυμάτων δεν θα απαλυνθούν αν δεν τα προστατεύσουμε και τα φροντίσουμε άμεσα»: τη φράση αυτή χρησιμοποίησε, προκειμένου να περιγράψει την ένταση του προβλήματος αλλά και την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων.

* * *

*Εφημερίδες σε έντυπη μορφή απ’ όλη την Ευρώπη έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν κάθε πρωί οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος.

*«Απόδειξη θέλετε;». Ναι, σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Στρασβούργο σε ρωτάνε πριν τη φέρουν. Φυσικά και προκαλεί πολλά ερωτηματικά στους Έλληνες το γεγονός αυτό. Πόσο μάλιστα για ένα θέμα που στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη συζήτηση.

* * *

*Υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβαν σε κάποια περίπτωση οι ευρωβουλευτές τι ψήφισαν; Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο Έλληνα ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά, ναι. Στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, μας είπε πως αυτό συνέβη «επειδή είναι λίγο άρπα κόλλα, για πρώτη φορά υπάρχει έγγραφο από εδώ μέσα».

Όμως το εξήγησε γιατί συμβαίνει αυτό: «Οι ψηφοφορίες γίνονται κατά χιλιάδες και ηλεκτρονικά και γίνεται χαμός. 6-7 χιλιάδες ονομαστικές ψηφοφορίες έχω κάνει κι εγώ και οι υπόλοιποι. Καταλαβαίνετε τι έχει περάσει και τι δεν έχει περάσει. Έτσι υπάρχει για πρώτη φορά αναφορά στο θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων που οφείλει η Γερμανία. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα έστω και μικρό» έλεγε χαρακτηριστικά.

* * *

* Μαζί οι θέσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών με αυτές των Ελλήνων δημοσιογράφων. Έτυχε σε αρκετές περιπτώσεις να κάθονται δίπλα. Αναπόφευκτη η κουβέντα. Φυσιολογικό το «πλάγιασμα» για κάποια είδηση.

* * *

*Είδηση; Να μια για τη Λάρισα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Ε.Κ. μέσα στο 2018 θα πραγματοποιηθεί Διευρυμένο Συνέδριο στη Λάρισα και τα Τρίκαλα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για ένα συνέδριο που αποτελεί εργαλείο εκστρατείας και ενημέρωσης για την ανάπτυξη και τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τέτοιου τύπου συνέδρια υλοποιεί το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και στόχος είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να υπάρξει θεσμική πληροφόρηση για τα μέσα και τα εργαλεία που προσφέρουν οι ευρωπαϊκές διαρθρωτικές και περιφερειακές πολιτικές.

* * *

Το συγκεκριμένο συνέδριο, όπως και όλα που γίνονται ανά την Ελλάδα, θα είναι ανοιχτό και θα αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους επιχειρηματίες, τη νεολαία που θέλει να προχωρήσει σε νεοφυείς επιχειρήσεις, τους φοιτητές που θέλουν να εκμεταλλευθούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα, σύμφωνα με πληροφορίες. Φυσικά ένα μεγάλο κομμάτι του θα αγγίξει και θέματα που απασχολούν τους αγρότες. Στο επίκεντρο ίσως βρεθεί και το Αρχαίο Θέατρο. Περισσότερα σε λίγες ημέρες.

* * *

*Συνέβη κι αυτό. Τι ζήτησαν από Έλληνα που πήγε να παρακολουθήσει τις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου; Όχι, μην πάει ο νους σας σε αναμνηστικό. Χρήματα. Ρευστό. Ναι, λόγω κάπιταλ κοντρόλ αυτό που ζήτησε ο επιχειρηματίας ήταν να του φέρει πίσω χρήματα. Του έδωσε λοιπόν την κάρτα και του λέει φέρε μου αυτό το ποσό. Φαστ τρακ διαδικασίες. Το λες και ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο.

Κ.Γ.

 

 

KAUE GEGONOS MIKRO MEGALO1

 

KAUE GEGONOS MIKRO MEGALO2

*ΚΑΘΕ γεγονός μικρό, μεγάλο, σοβαρό ή λιγότερο σοβαρό όταν απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης είναι βέβαιο ότι θα απασχολεί και το facebook. Με ένα διαφορετικό τρόπο βεβαίως. Παράδειγμα η προχθεσινή ημέρα όπου οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και ζημιές. Την ίδια ώρα το Facebook πήρε φωτιά από χιουμοριστικά στάτους, σκιτσάκια, βίντεο και φωτογραφίες που είχαν να κάνουν με τα μποφόρ που σάρωσαν όλη την Ελλάδα. Το πιο αξιοπερίεργο σε αυτή την ιστορία είναι η ταχύτητα με την οποία άρχισαν να αναρτώνται αυτά τα χιουμοριστικά σχόλια, αφού σχεδόν από το πρώτο λεπτό που ξεκίνησε να φυσάει, άρχισαν και οι δημοσιεύσεις. Το χιούμορ του Έλληνα αστείρευτο.

Ν.Π.

 

 

SXOLH MASTERSEF STH LARISA

*ΣΧΟΛΗ μάστερσεφ στη Λάρισα; Μαζί με τις υποψήφιες και οι κριτές…

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass