Μαλακός

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2018 19:54
*ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να του κάνουν εκείνοι μαθήματα υποκριτικής ή αυτός να τους μάθει πολιτική;  Ζ. *ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να του κάνουν εκείνοι μαθήματα υποκριτικής ή αυτός να τους μάθει πολιτική; Ζ.

*ΣΤΑΘΕΡΟΣ, με μικρά μόνο σκαμπανεβάσματα, ο μαλακός χειμώνας συνεχίζεται. Μεσογειακός κι ακόμα παρακάτω, λίγο ακόμη και θα προκύψει αφρικανικός.

Ενδιαφέρουσα το δίχως άλλο η φετινή χειμωνιάτικη εκδοχή.

Ζ.

Λαδίλα

*…ΑΛΛΑ δεν μπορείς και να χαρείς τις όμορφες μέρες. Ιδίως τα Σαββατοκύριακα. Τη μια με τα τυρόγαλα στα ποτάμια, χθες με τη λαδίλα στην ατμόσφαιρα. Ξέρουν τι κάνουν οι «υγιείς» επιχειρήσεις αυτού του τόπου, κάτω από τη μύτη των αρμοδίων υπηρεσιών. Ή και με την ανοχή τους, όταν τα πρόστιμα είναι απλά χάδια...

Δ.Χ.

Όλες μαζί

*ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ που την ψάχνουν και τα ψιλοκοσκινίζουν έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2019. Έχουν ενημερωθεί σχετικά οι σοβαροί υποψήφιοι και καταστρώνουν τα σχέδιά τους αναλόγως. Ποιες εκλογές. Όλες.

***

*ΟΙ βουλευτικές εκλογές υπάρχει περιθώριο να διεξαχθούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο του ‘19, οι δε δημοτικές-περιφερειακές μέχρι και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Πότε θα επιλέξει λοιπόν να τις κάνει το επιτελείο Τσίπρα;

***

*Η μόνη σταθερή ημερομηνία είναι αυτή των ευρωεκλογών, αυτές θα γίνουν βρέξει - χιονίσει τον Μάιο του ‘19. Και σ’ αυτές τα μεγάλα κόμματα θα συμπιεστούν όπως πάντα, το εκάστοτε κυβερνών μετράει πάντοτε ήττες εκεί καθώς εισπράττει ανώδυνη διαμαρτυρία, λαμβάνει υποτίθεται μήνυμα. Κανένας πρωθυπουργός δεν θα ξανακάνει το λάθος, ευρωεκλογές την άνοιξη-βουλευτικές το φθινόπωρο, είναι αυτοκτονικό. Άρα… (Άρα με 4 κάλπες μαζί, Βουλή-Ευρωβουλή-Δήμος-Περιφέρεια, η καταμέτρηση θα βαστάξει καμιά βδομάδα.)

Ζ.

Επαγγελματίας

*-ΔΕΝ ξέρεις πόσο μ’ αρέσει στην κουζίνα, το απολαμβάνω…

Η Λαρισαία Α. Σ. τα έλεγε με γνωστό της που είχαν συναντηθεί χθες στον πεζόδρομο. Χαμογελούσε εκείνος, να και μια γυναίκα που δεν γκρινιάζει με τις υποχρεώσεις.

-Άλλωστε μην ξεχνάς, είναι το επάγγελμά μου…

Αιφνιδιάστηκε ο άλλος. Μα είναι σεφ; σκέφτηκε, δεν το ήξερα. Οπότε αυτή τον έβγαλε από την αμηχανία.

-Οικιακά δεν λέει; Αυτό κάνω… (Είναι ωραίο πάντως να σου αρέσει το επάγγελμά σου.)

Ζ.

Συνεταιρισμός Λάρισας

*ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα υπάρξει απάντηση στη χθεσινή καταγγελία Χρ. Σιδερόπουλου κατά της διοίκησης του Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, από τους διοικούντες και σίγουρα πριν τη γενική συνέλευση της Τετάρτης.

«Όλα τα ερωτήματα Σιδερόπουλου είναι άστοχα. Για παράδειγμα επικαλείται στοιχεία της Έκθεσης Οικονομικής Διαχείρισης για το διάστημα 19/12/2016 ως 6/4/2017, τα οποία υποτίθεται τον αθωώνουν, αλλά ξεχνάει να πει ότι εκείνο το διάστημα ήλεγχε τον ταμία του Δ.Σ. και λογίστρια ήταν η σύζυγός του», διαμήνυε η πλευρά του Φ. Παπαδόπουλου, επιφυλασσόμενη να πει περισσότερα τις αμέσως επόμενες μέρες.

 Γ.Ρ.

Από Τόιβασι

*ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΑΝ φιλοφρονήσεις χθες στον καφέ, από διπλανές παρέες, ο βλάχος με τον σαρακατσάνο. Τα γνωστά αστεία. Έλεγε ο ένας για τον προστάτη Άγιο Γεώργιο που σκότωσε το φίδι, απαντούσε ο άλλος με τον μπακαλιάρο και τον ανύπαρκτο Βάιο, περνούσε η ώρα ευχάριστα.

Πώς έπεσε η κουβέντα περί καταγωγής, είπε ο βλάχος, είπε κι ένας άλλος, οπότε πετάχτηκε κάποιος από παραδίπλα.

-Α, είστε από τα Ηνωμένα Βλαχικά Εμιράτα…

-Ε;

-Να, Καλοχώρι, Νέσσων, Χειμάδι…

Ζ.

Οι μέσα

κι οι απ’ έξω

*ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ οι ενδιαφερόμενοι γαλάζιοι για δήμαρχοι Λαρίσης. Τώρα παίζεται το δύσκολο κομμάτι. Μέχρι το Πάσχα θα έχει δείξει ποιος μπορεί και ποιος απλώς θέλει. Υπάρχει κι αυτή η κούραση, τρία χρόνια τώρα να προετοιμάζεσαι για εκλογές δεν είναι αστεία υπόθεση, μέχρι και παραισθήσεις μπορεί να σου προκύψουν. Κάλπες και τέτοια.

***

*ΛΟΙΠΟΝ είναι οι από μέσα, οι εντός Δημοτικού Συμβουλίου. Τζανακούλης-Καραλαριώτου-Διαμάντος-Ξηρομερίτης, οι οποίοι κόβουν πίτες μα και κίνηση, ψάχνουν να δεσμεύσουν υποψηφίους για τον συνδυασμό τους. Κτίζουν τα κάστρα τους ίσως για να μπορούν να παζαρέψουν μετά. (Δεν είναι φήμη πάντως ότι η πλευρά Καλογιάννη έχει διαλέξει αντίπαλο. Και βοηθάει διακριτικά.)

***

*ΕΙΝΑΙ κι οι απ’ έξω. Στη ΝΔ πολύ θα ήθελαν να βρουν κάποιον αξιόλογο, άφθαρτο, που να μην έχει προηγούμενα με τους άλλους ώστε να μπορεί να ενώσει. Ακούστηκε το όνομα του προέδρου του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλη, εκείνος διέψευσε ότι ενδιαφέρεται, δεν ήταν και απόλυτος πάντως.

Ακούγεται και ο πτέραρχος Γρ. Πρεζεράκος, στενός συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας, με άλλου επιπέδου διασυνδέσεις πλέον με τα κεντρικά του κόμματος.

***

*ΑΥΤΟ, το να βρουν κάποιον να ενώσει τα διεστώτα είναι που τους τρώει τους νεοδημοκράτες. Γι’ αυτό ίσως το κόμμα ανέθεσε αυτή την αποστολή στον Άδωνι Γεωργιάδη. Που αποτελεί την επιτομή της ενότητας. (Συνώνυμα Άδωνις και ομοψυχία στη ΝΔ.)

Ζ.

Και συλλήψεις;

*ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ ο γνωστός Λαρισαίος, στέλεχος παλιά των υπηρεσιών Ασφαλείας, τηλεφωνεί λέει ένα βράδυ αργά σε φίλο του από τους λεγόμενους ‘’καραβανάδες’’. «Το και το» του εξηγεί εμπιστευτικά. Να ξέρει ότι αυτοί οι αριστεροί που κυβερνούν τώρα έχουν συγκροτήσει ειδική υπηρεσία πολιτών, δικών τους, που είναι εξουσιοδοτημένοι να κάνουν συλλήψεις αντιφρονούντων. Του ανέφερε με λεπτομέρειες ότι δρουν μυστικά βέβαια, πως κυκλοφορούν με πολιτικά φυσικά κι άμα σε σταμπάρουν ως σπλήνα δεξιό, αλίμονό σου. Ο άλλος άρχισε να τσιμπάει. Κι εκεί τον τρέλανε. Αποκαλύπτοντάς του ότι δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ιδιαίτερο κάποιος για να βρεθεί στο στόχαστρο και να μπλέξει. Αρκεί και το να μιλάει εντόνως αντικυβερνητικά στις παρέες. Κι έτσι τον ακύρωσε. Για ένα διάστημα, μέχρι που τον καθησύχασε κάποια στιγμή αργότερα. (Διότι οι εύπιστοι δεν σώνονται.)

Ζ.

Παιχνιδιάρηδες

*ΜΕ διάθεση για λογοπαίγνια οι Λαρισαίοι μαθητές.

-Πόσα χρωστάω κοπελιά;

-16 μισό.

-Δεν με νοιάζει πόσους μισείς. Πόσα θες, λέω.

***

*- Αν τα νεκροταφεία τα λένε ρε σεις κοιμητήρια, τα μαιευτήρια δεν θα έπρεπε να τα λένε ξυπνητήρια;

***

*- ΠΟΤΕ των ποτών, λέμε. Φαγητέ των φαγητών, γιατί δεν λέμε;

Ζ.

Παρούσα

*ΦΥΣΙΚΑ και παραμένει σε εγρήγορση η Λίτσα Γκολφινοπούλου. Η παλιά αντιδήμαρχος, επί Καφφέ, διατηρεί τις επαφές και τα ενδιαφέροντά της. Η ομάδα με τις αμαζόνες υφίσταται, συναντιούνται, συζητούν κι αν χρειαστεί να ξαναμπούν στο παιχνίδι θα το κάνουν πάλι με δυναμισμό.

Ζ.

Στεγνός

*ΗΤΑΝ γνωστό στην παρέα ότι ο φίλος τους δεν έπινε. Ωστόσο αφού είχαν βγει όλοι μαζί, βράδυ Παρασκευής στη Λάρισα, να μην φανεί κι αυτός αντικοινωνικός παρήγγειλε ένα ουίσκι με κοακόλα και παγάκια κι απ’ όλα, σιγά-σιγά φαινόταν ότι το είχε καταφέρει. Οπότε ο άλλος του παρήγγειλε ένα ακόμη.

-Ε, ε… Τι κάνεις. Τη Δευτέρα δουλεύω.

***

*ΗΤΑΝ ο ίδιος που κάποιο άλλο βράδυ τον είχαν σταματήσει για αλκοτέστ. Γελούσε όταν πλησίασε ο τροχονόμος ζητώντας να φυσήξει.

-Τι γελάς; Τέτοια ώρα; Είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν ήπιες καθόλου;

-Αλκοτέστ σε μένα; Καμιά μέτρηση ζαχάρου αν μου κάνετε, μπορεί και να βγάλει κάτι…

Ζ.

Δακτυλικό

*ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ιδίως για τους νεότερους η τεχνολογική εξέλιξη όπου το κινητό ξεκλειδώνει με το δακτυλικό αποτύπωμα.

-Κι άμα γρατσουνιστείς στο δάχτυλο κορίτσι μ’, πώς θα το ανοίξεις; Η γιαγιά της Λαρισαίας διατύπωσε αμέσως την ανησυχία.

Κι ο μπάρμπας από δίπλα εξηγούσε ότι αυτά τα έκαναν εδώ και χρόνια οι Αμερικανοί. Χρησιμοποιώντας το δακτυλικό τους αποτύπωμα για να κλειδώνουν σπίτια, αυτοκίνητα, χρηματοκιβώτια. Όταν όμως, έλεγε, άρχισαν να χάνουν δάχτυλα, τότε το άλλαξαν το σύστημα. Δεν σε θέλει ο ληστής, ούτε να μιλήσεις ούτε να του ξεκλειδώσεις, το δάχτυλό σου μονάχα χρειάζεται.

Ζ.

Δεύτερη ευκαιρία

*ΤΑ είχαν μπερδέψει λιγάκι στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Δίνω πάντα μια δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους, ρε παιδιά. Πιστεύω πραγματικά ότι μπορούν να με εκπλήξουν με το πόσο γρήγορα θα χρειαστούν και μια τρίτη ευκαιρία.

***

*- ΗΡΘΕ ένας φίλος σεκιουριτάς να δούμε ταινία και καθόταν όρθιος στην πόρτα.

***

*- ΡΙΞΕ κάνα ξύλο στο τζάκι θα σβήσει…

- Εγώ τζάκια δε δέρνω.

Ζ.

Λίγο νωρίτερα

*ΑΙΦΝΗΣ η ΔΕΥΑΛ απέκτησε νέο γενικό διευθυντή. Μια σημαντική επιχείρηση, του Δήμου μεν αλλά ο μεγαλύτερος επενδυτής όλα αυτά τα χρόνια στη Λάρισα. Πολλά εκατομμύρια κάθε χρόνο σε έργα, υγιής φορέας με πολύπλευρη προσφορά στην τοπική κοινωνία. Άλλωστε πίνουν νερό στ’ όνομά της οι Λαρισαίοι.

***

*ΕΦΤΑΣΕ λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσει ο Λάκης Μπαλογιάννης. Επιτυχημένο στέλεχος της ΔΕΥΑΛ εδώ και κάμποσες δεκαετίες, γενικός διευθυντής τα τελευταία χρόνια. Τον οικονομολόγο διαδέχτηκε ένας πολιτικός μηχανικός, ο Δημ. Σαββοργινάκης, διευθυντής δικτύων τώρα, εργάζεται πάνω από δύο δεκαετίες στην επιχείρηση.

***

*Ο απερχόμενος Απ. Μπαλογιάννης είναι να συνταξιοδοτηθεί τον Ιούνιο. Ωστόσο ο δήμαρχος υποχρεώθηκε να επισπεύσει τη διαδοχή. Στο πολυνομοσχέδιο λέει επικυρώθηκε διάταξη που επιβάλλει την επιλογή γενικού διευθυντή από το Εθνικό Μητρώο Στελεχών. Στη ΔΕΥΑΛ λοιπόν προτίμησαν να διαλέξουν κάποιον δικό τους παρά να τους προκύψει κάποιος αλεξιπτωτιστής απ’ έξω, κάποιος πανεπιστημιακός π.χ., με περισσότερα τυπικά προσόντα αλλά εκτός κλίματος και χωρίς να γνωρίζει το αντικείμενο εις βάθος.

***

*ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ λοιπόν νωρίτερα τη διαδικασία. Για τη θέση του γενικού διευθυντή εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι νυν διευθυντές τμημάτων της ΔΕΥΑΛ. Ο Αργύρης Παπακωνσταντίνου, η Ζαϊρα Γκουβατζή, ο Δημ. Σαββοργινάκης κι ο Γιώργος Καχριμανίδης. Ακολούθησαν συνεντεύξεις, αξιολόγηση από το ΔΣ, όπου προεδρεύει ο Απ. Καλογιάννης με ισχυρό αντιπρόεδρο τον Θόδωρο Καφφέ, για να επιλεγεί τελικά ο προαναφερθείς.

Ζ.

Αυστηρός

*-ΜΠΑΜΠΑ, να σου πω…

Κάνει να σηκωθεί από το τραπέζι ο πιτσιρικάς, ο Λαρισαίος γονιός όμως ήταν αποφασισμένος να του μάθει τρόπους.

-Κάτσε κάτω Γιαννάκη. Τώρα τρώμε. Κι όταν τρώμε δεν μιλάμε. Ούτε σηκωνόμαστε πριν τελειώσουμε όλοι το φαγητό.

-Μα, μπαμπά…

-Μπαμπάκια… Εκατό φορές στο έχω πει. Κάτσε να φας και μη μιλάς.

***

*ΠΕΡΝΑΕΙ κάνα τεταρτάκι.

-Τώρα που φάγαμε, πες Γιαννάκη. Τι ήθελες;

-Να, μπαμπά. Όταν με έστειλες στο υπόγειο να γεμίσω την κανάτα κρασί, νομίζω ότι ξέχασα τη βάνα του βαρελιού ανοιχτή.

Ζ.

Βρες άκρη…

*- ΘΑ σε παρομοίαζα με τον καθημερινό καφέ μου.

-Τόσο απαραίτητος;

-Τόσο μέτριος.

***

*ΑΝΤΕ να συνεννοηθείς με τις γυναίκες, απελπισμένος ο Λαρισαίος.

-Κι αυτή, ποια είναι αυτή που έφερες σπίτι μας;

-Αυτή είναι η Λεμονιά, η ταμίας απ΄ το σούπερ μάρκετ.

-Λεμόνια σου έγραφα ηλίθιε... Λε-μό-νια.

Ζ.

Και τον Γιωργάκη

*ΕΙΧΑΝ και έμπνευση εκτός από τη στάνταρ όρεξη, τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.

 - Ανέβηκα ρε σεις στη ζυγαριά και μου έγραψε να κατέβει ο ένας.

***

*-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ; Φέρε 10 χοιρινά, 8 κοτόπουλο, 4 λουκάνικα, 3 μπριζόλες… Από κρέας τι άλλο έχετε;

-Να σφάξουμε και τον Γιωργάκη, το γκαρσόνι;

***

*- ΑΛΗΘΕΙΑ, ρε παιδιά… Το χωριάτικο ψωμί, η χωριάτικη σαλάτα, το χωριάτικο λουκάνικο, απ΄ το ίδιο χωριό είναι;

Ζ.

Κατακεφαλήν

*ΔΙΑΒΑΖΕ ο Λαρισαίος χθες στην εφημερίδα την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, αυτής της έγκυρης στο δημόσιο έλλειμμα, ότι στη Θεσσαλία ο μέσος όρος στο κατακεφαλήν εισόδημα είναι περίπου 12.500 ευρώ. Και του ήρθε κατακέφαλα.

-Βρε, 50 χιλιαρικάκια τον χρόνο στην τετραμελή οικογένεια; Είμαστε πλούσιοι και δεν το ξέρουμε;

-Μέσος όρος βρε ηλίθιε, τον επανέφεραν στην τάξη. Δεν διαβάζεις;

-Για να καταλάβεις. Άμα όλοι εμείς εδώ στο καφενείο, καμιά τριανταριά που είμαστε, έχουμε ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 10 ως 30 χιλιάδες ευρώ, τότε υπολόγισε ότι είναι και κάποιος άλλος εκεί έξω που κονομάει 1 εκατομμυριάκι καθαρό. Γκέγκε; Μέσος όρος.

Ζ.

 

 

EPESE O SYRIZA

*ΕΠΕΣΕ ο ΣΥΡΙΖΑ; Μόνο στη Λάρισα. Η αφίσα μονάχα. Την αναστήλωσε όμως η τοπική κομματική ηγεσία.

Ζ.

 

 

EVS THN ANOIJH MAJIMOS

*ΕΩΣ την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί η διευρυμένη συνεδρίαση του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ στη Λάρισα. Μάλιστα, ο Μάξιμος πρότεινε στον αρμόδιο τομεάρχη Μάνο Κόνσολα να προηγηθεί περιοδεία σε όλους τους νόμους της Θεσσαλίας. Η φωτογραφία στη Ρόδο, στην έδρα της Περιφέρειας Δωδεκανήσου, όπου φυλάσσεται και η μεγάλη ελληνική σημαία που υψώθηκε πρώτη φορά στο νησί όταν απελευθερώθηκε από τους Ιταλούς το 1948.

Τα μποφόρ δεν κράτησαν τον Μάξιμο στο νησί των Ιπποτών και έτσι σήμερα θα υποδέχεται κανονικά τους φίλους του στο γραφείο του (Ανθ. Γαζή 25) για την ονομαστική του εορτή.

 

OI NEARES LARISAIES OMPRELE

*ΟΙ νεαρές Λαρισαίες βρήκαν ομπρέλες αξίας 4 λεπτών.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass