Συλλαλητήριο

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2018 19:45
*ΑΠΟ τους πλέον γνήσιους Τυρναβίτες ο εκπαιδευτικός Κώστας Γιώτας και υποψήφιος δήμαρχος στο παρελθόν με την αριστερά, στον παλιό Δήμο Τυρνάβου. Ο Κώστας Γιώτας γόνος πάππου προς πάππου από αγροτική οικογένεια δεν είναι δυνατόν να απέχει από τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Οι φίλοι του μάλιστα τον αποκαλούν «Αγροδάσκαλο». Έτσι λοιπόν τι πιο φυσικό, πήρε το τρακτέρ (μαζί με την πλατφόρμα) και βγήκε  χθες στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου.  Από την Πέμπτη και στον Πλατύκαμπο;  Κ.Τσ. *ΑΠΟ τους πλέον γνήσιους Τυρναβίτες ο εκπαιδευτικός Κώστας Γιώτας και υποψήφιος δήμαρχος στο παρελθόν με την αριστερά, στον παλιό Δήμο Τυρνάβου. Ο Κώστας Γιώτας γόνος πάππου προς πάππου από αγροτική οικογένεια δεν είναι δυνατόν να απέχει από τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Οι φίλοι του μάλιστα τον αποκαλούν «Αγροδάσκαλο». Έτσι λοιπόν τι πιο φυσικό, πήρε το τρακτέρ (μαζί με την πλατφόρμα) και βγήκε χθες στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου. Από την Πέμπτη και στον Πλατύκαμπο; Κ.Τσ.

*ΤΟ συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έγινε. Το πλήθος, αν και υπολειπόταν των συλλαλητηρίων της δεκαετίας του ’90 ήταν τεράστιο, καίτοι ορισμένοι βασικοί φορείς, όπως η Εκκλησία έκαναν πίσω φοβούμενοι ότι θα χρεωθούν ευθύνες που δεν τους αναλογούν και παρά την… εκκωφαντική σιωπή των καναλιών που απέφυγαν τις ζωντανές αναμεταδόσεις.

Αυτό που αποτυπώθηκε χτες ήταν κάτι που το ξέραμε. Ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας τάσσεται… κατά της προωθούμενης λύσης, με χρήση δηλαδή του ονόματος «Μακεδονία». Για τον λαό μας, η… μη λύση είναι η λύση.

Τις επόμενες μέρες θα φανεί αν το συλλαλητήριο θα είναι ένα όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης ή μια ακόμη… τροχοπέδη στην πορεία προς τη λύση ενός προβλήματος που μας έχει κουράσει όλους πια.

 

Με ποιο αντάλλαγμα;

*ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ συλλαλητήριο διοργανώθηκε και στηρίχτηκε από διάφορους φορείς που εκφράζουν μετριοπαθείς έως ακραίες απόψεις. Η ελληνική κοινή γνώμη ωστόσο προβληματίζεται. Έχει μεν αντιληφθεί ότι οι Αμερικανοί θέλουν επειγόντως λύση, ώστε να «μαντρώσουν» τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να μην πέσουν στην αγκαλιά του Πούτιν.

Αλλά – αναρωτιέται- εμείς τι θα πάρουμε; Ούτε καν ένα σοβαρό κούρεμα χρέους; Διότι εν τέλει εκεί παίζεται το παιχνίδι.

 

Ελληνική

*Η ΕΛΛΑΔΑ σήμερα με λίγες λέξεις:

Η Μακεδονία είναι ελληνική. Τα αεροδρόμια είναι γερμανικά. Τα λιμάνια είναι κινέζικα, τα τρένα ιταλικά, τα δάση καναδέζικα, το νερό της γαλλικό και ό,τι απομένει είναι του… Σαββίδη!

 

Νέα εποχή

*ΝΕΑ εποχή αισιοδοξίας και δημιουργίας ξεκινάει κυρίες και κύριοι για την Ελλάδα.

Πάει το Σκοπιανό, πάνε τα Μνημόνια, πάνε τα βάσανά μας, τέλος η εθνική κατάθλιψη. Όλα τελείωσαν πια.

Ξεκίνησε χτες βράδυ το Survivor!

 

Μπλόκα

*ΒΓΑΙΝΟΥΝ από σήμερα τα… κόκκινα τρακτέρ στους δρόμους (τα «γαλάζια» διστάζουν ακόμη).

Είναι τόσο… τετριμμένη πια η κινητοποίηση αυτή που τα δελτία των 8 δεν θα τους παίζουν ούτε… δίλεπτο. Και το «ωραίο» είναι ότι μιλάμε για χρόνια που οι αγρότες έχουν πλέον σοβαρά θέματα. Δυστυχώς όμως, όλα τα προηγούμενα χρόνια «έκαψαν» το συνδικαλιστικό τους κεφάλαιο.

 

Πρωταθλητές

*ΣΥΜΦΩΝΑ με στοιχεία του 2017, σημειώσαμε πανευρωπαϊκό ρεκόρ στην αύξηση αγοράς νέων αυτοκινήτων (11,7% εμείς, έναντι μόλις 2,5% οι… πλούσιοι Γερμανοί).

Ε, ρε και να έρθει και η ανάπτυξη τι έχει να γίνει! Θα αναστενάξει από αγροτικά «Καγιέν» και «Τσιρόκι» η ελληνική ύπαιθρος. Στο χαλαρό… .

 

Τα χάλια του AEL FC ARENA

*ΧΑΡΗ στους αγώνες της ΑΕΛ με Ολυμπιακό και ΑΕΚ έχει γίνει πανελληνίως γνωστό το θέμα του κακού αγωνιστικού χώρου του AEL FC ARENA. Οι εφημερίδες των Αθηνών το χαρακτηρίζουν «χωράφι», χαρακτηρισμός υπερβολικός ωστόσο για να δικαιολογηθεί και η σαββατιάτικη «γκέλα» της ΑΕΚ.

Αλλά δεν είναι μόνο ο αγωνιστικός χώρος. Το γήπεδο του Κ. Πηλαδάκη έχει πλέον σοβαρότατο πρόβλημα συντήρησης σε όλους τους χώρους του. Πραγματικά είναι να το κλαις το άλλοτε «στολίδι» του κάμπου.

Και δυστυχώς τα οικονομικά δεδομένα ομάδων σαν την ΑΕΛ δεν επιτρέπουν ιδιαίτερες παρεμβάσεις. Και προφανώς ούτε ο Πηλαδάκης (με πολύ σοβαρά οικονομικά θέματα κι αυτός) είναι σε θέση για θεαματικές βελτιώσεις.

Το θέμα αυτό σύντομα θα μας απασχολήσει ως πόλη ακόμη πιο έντονα. Σήκωνε τελικά ή όχι η Λάρισα τέτοιες πολυτέλειες; Και τι θα κάνουμε μ’ αυτήν την ιστορία;

 

Προς απόσυρση

*ΣΕΝΑΡΙΑ… διαδοχής για τη Μέρκελ στη Γερμανία, με τον Σόιμπλε δεν ασχολείται σχεδόν κανείς , ενώ τον αποχωρήσαντα Ντάισελμπλουμ θυμάται μόνο ο θυρωρός του, κι αυτός όταν είναι να του ζητήσει τα κοινόχρηστα.

Σκέφτεσαι καμιά φορά ποιοι καθόρισαν τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια (συνεπικουρούμενοι και από τους εγχώριους ανίκανους) και τρελαίνεσαι. Κατάντια…

 

Τι θα γίνει με τα δορυφορικά κανάλια στη Λάρισα;

Είτε γιατί έχουν οικονομικά προβλήματα είτε επειδή κανείς μεγαλολεφτάς δεν επενδύει πια, τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια μας έχουν πήξει στο σκουπιδαριό. Στην πραγματικότητα, αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι τηλεόραση. Είναι παρακολούθηση βλακωδών ανταγωνισμών, σε «εξωτικές» παραλίες, σε κουζίνες ή πασαρέλες μόδας από «μονομάχους» με κοιλιακούς και ημίγυμνες αμαζόνες που αποζητούν την εφήμερη δόξα. Εύκολος και φτηνός τρόπος να γεμίζεις το πρόγραμμα και να κονομάς καναλάρχη μου.

Από την άλλη, τα κρατικά κανάλια, ως συνήθως δεν βλέπονται. Παραμένουν μηχανισμοί φτηνής και αφελούς κυβερνητικής προπαγάνδας, στην οποία υπέκυψε και ο ΣΥΡΙΖΑ που εξελίσσεται σε αστικό κόμμα με συνήθειες ίδιες και χειρότερες και από αυτές των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όσο για τα τοπικά δίνουν μάχη επιβίωσης ως κανάλια τηλεπωλήσεων.

Μια διέξοδος λοιπόν θα ήταν τα δορυφορικά κανάλια. Η Λάρισα έπιανε παλιά – μέσω του Δήμου- το αγγλικό BBC, το γαλλικό ΤV 5, και το γερμανικό DeutscheWelle. Τον τελευταίο χρόνο όμως εμφανίζονται σοβαρότατα προβλήματα, λόγω αδύναμου σήματος. Πρακτικά, η πόλη δεν βλέπει δορυφορικά κανάλια και πρέπει να είναι από τις ελάχιστες στην Ελλάδα που έχει ένα τέτοιο «προνόμιο».

Να εξηγήσουμε τη χρησιμότητά τους και για τους Λαρισαίους -που ελλείψει χρημάτων μένουν όλο και πιο πολύ σπίτι- αλλά και για χιλιάδες ξένους που ζουν πια στην περιοχή; Να θυμίσουμε πόσο συμβάλλουν στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, φρεσκάροντας τις γνώσεις των μεγαλύτερων και «εκπαιδεύοντας» τους νεότερους. Περιττό. Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να δώσει μια λύση και να τα ξαναδούμε. Ο Δήμος Λαρισαίων ίσως; Μήπως πρέπει να δώσει τη λύση η Περιφέρεια με μια συμφωνία για όλη τη Θεσσαλία; Κάποιος άλλος; Πάσα απάντηση (και… προσφορά) δεκτή.

 

cith max 1

cith max 2Οι πρώτες ευχές που δέχθηκε ήταν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκοπή Παυλόπουλο την παραμονή της γιορτής του.  Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος γιόρτασε και φέτος με «ανοιχτές τις πόρτες του γραφείου του» υποδεχόμενος τους πολυάριθμους φίλους του που έσπευσαν να του ευχηθούν από κοντά, σφίγγοντάς του το χέρι. Το πρωί εκκλησιάσθηκε οικογενειακώς στον Άγιο Γεώργιο και έλαβε τις ευχές του π. Νικηφόρου “να εργάζεται για το καλό της πατρίδας και της εκκλησίας”. Μέχρι αργά το βράδυ, ο εορτάζων βουλευτής, δεχόταν ευχές και δεν προλάβαινε να απαντά στα τηλέφωνα.

Ευχές κι από τη στήλη.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass