Κρύο...

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2018 19:45
*ΟΛΟ και κοίταζε προς την εξέδρα ο κόουτς, στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Μετά την εντυπωσιακή τους εμφάνιση με την ομάδα της «Ε» στις 15 Δεκεμβρίου, ο Θαν. Σκουρτόπουλος σκέφτηκε να ρίξει στο ματς με τον ΠΑΟΚ τον Κ. Αγοραστό και τον Γ. Καντώνια. Τελικά δεν χρειάστηκε, ο Γυμναστικός το πήρε αξιοποιώντας τους μόνο ως φιλάθλους.  Ζ. *ΟΛΟ και κοίταζε προς την εξέδρα ο κόουτς, στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Μετά την εντυπωσιακή τους εμφάνιση με την ομάδα της «Ε» στις 15 Δεκεμβρίου, ο Θαν. Σκουρτόπουλος σκέφτηκε να ρίξει στο ματς με τον ΠΑΟΚ τον Κ. Αγοραστό και τον Γ. Καντώνια. Τελικά δεν χρειάστηκε, ο Γυμναστικός το πήρε αξιοποιώντας τους μόνο ως φιλάθλους. Ζ.

 *ΔΕΝ έχει ήλιο, καιρός για τήλιο.

Εκείνες τις λίγες μέρες, ώρες της συννεφιάς δηλαδή. Διότι το άλλο με το κρύο και τους δύο δεν ταιριάζει πια. Εκτός που είναι μονάχα για νέους, δεν κάνει και για μπερδεμένους. Πού να το βρεις το κρύο. Οι λιακάδες ξανά κυρίαρχες, ο ήλιος δεν έλαβε φέτος τη χειμερινή του άδεια, πρακτικά ούτε ρεπό δεν έχει πάρει.

Ζ.

 

Αραία

*ΧΩΡΙΣ τους Καρδιτσιώτες, αναιμικό το μπλόκο στον κόμβο Πλατυκάμπου.

-Αραία, αραία, να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα…

-Και ούτε.

***

*ΤΗ ζημιά πάντως από την αγωνιστική απάθεια των αγροτών την έπαθαν άλλοι. Είχαν κάνει σχέδια, προμήθειες και ξεκίνησαν για το μπλόκο. Όμως…

-Έπρεπε να έβλεπες την έκφραση απογοήτευσης του καντινιέρη όταν έφτασε και είδε… (Δύο καντίνες λέει πήγαν μέχρι εκεί κι έφυγαν.)

Ζ.

 

Εθνικό ζήτημα

*ΚΙ ενώ ο Λαρισαίος, το πειραχτήρι, έκανε δηλητηριώδη σχόλια στην παρέα, του στυλ «μα είναι δυνατόν εθνικόφρονες άνθρωποι, πατριώτες παλαιάς κοπής να αγνοούν το εθνικό συμφέρον και να τα δίνουν όλα μπας και πέσει αυτός ο πείξας-δείξας ο Τσίπρας; Κι η πατρίδα στον βωμό του κομματικού, μην πω του προσωπικού συμφέροντος;», εκείνη λοιπόν την ώρα τηλεφωνεί ο Λάζαρος Αρσενίου. Κι από το βάθρο των 103 χρόνων του παροτρύνει κάνοντας παρατηρήσεις σε πολιτικούς και κόμματα: «Σε ένα εθνικό ζήτημα όπως αυτό με τα Σκόπια, δεν μπορεί να μην κάθονται να συζητήσουν και να συνεννοηθούν. Δεν επιτρέπεται να έχουν διαφορετικές γνώμες, δεν γίνεται να διασπούν την ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα επιβάλλεται σ’ αυτά να είναι ενωμένη». (Σιγά μην τον ακούσουν οι πολιτικά βαρήκοοι.)

Ζ.

 

Όπως όλοι

*ΑΠΟ τους 30.000 αντάρτες στη διάρκεια της Κατοχής υπολογίζεται ότι οι 1.000 ήταν Εβραίοι, αναφερόταν σε ιστορικό ντοκιμαντέρ που είδε ο Λαρισαίος στην τηλεόραση.

Και θυμήθηκε αυτό που έλεγε υπερήλικας Εβραίος για την Αντίσταση που τους είχε βοηθήσει να σωθούν από το θανατηφόρο κυνηγητό των ναζί. «Η Αριστερά είναι εξ ορισμού με τον αδύναμο και τότε οι αδύναμοι είμαστε εμείς. Αναμφιβόλως μας βοήθησε τότε το ΕΑΜ. Αλλά τι ήταν το ΕΑΜ, ποιοι; Εμένα που ήμουν παιδί, τα μεγαλύτερα αδέρφια μου ήταν στο ΕΑΜ, όπως όλοι οι Λαρισαίοι τότε…».

Ζ.

 

Υπερήλικες

*ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΤΗΚΕ ο Λαρισαίος βλέποντας στην εφημερίδα τον ΣΥΡΙΖΑ να οργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει αντιστασιακούς αλλά και την ΠΕΑΕΑ να κάνει ενημερωτική συγκέντρωση.

-Μα μέσα στο καταχείμωνο; Να βγουν έξω οι υπερήλικες μέσα στο κρύο; Χάθηκε ο άλλος καιρός;

***

*ΕΙΝΑΙ κι ο Θανάσης Ριζάκης της Ένωσης αναπήρων και θυμάτων πολέμου Εθνικής Αντίστασης, ο γνωστός Λαρισαίος που έχασε το ένα χέρι και δάχτυλα του άλλου στον πόλεμο με τους Γερμανούς, που νιώθει την ανάγκη να επισημάνει ότι αντιστασιακός κάτω από 90 χρόνων σήμερα δεν γίνεται, δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι ήταν στο αντάρτικο και να μην μετρούσε τουλάχιστον 16 χρόνια το 1944. Βάλε και τα Αετόπουλα, συμβιβάζεται τώρα, θα είναι κι αυτοί τουλάχιστον 85 χρόνων. Νεότεροι δεν γίνεται…

Ζ.

 

Τροχάδην…

* ΣΕ "αγώνα δρόμου" το δίδυμο Γιαννακόπουλος - Παπαλέξης… Όχι μεταξύ τους αλλά… από κοινού.

Για το επόμενο Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος και α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας θα πρέπει εκείνη την ημέρα να βρίσκονται στην Αθήνα, προκειμένου να εκλέξουν τη νέα διοίκηση στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και εσπευσμένα να επιστρέψουν για να είναι παρόντες στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του επιχειρηματικού φορέα…

Δεν γίνεται να λείψουν, ούτε μπορούν να εμφανιστούν καθυστερημένα… Βέβαια για κάθε ενδεχόμενο υπάρχουν και οι αναπληρωματικοί, οι Δημ. Λέκκας και Δημ. Οικονόμου αλλά δεν θα χρειαστεί. Όλα τελούν υπό έλεγχο…

Αλλά μιας και ο λόγος για το Επιμελητήριο, οι εκπρόσωποί στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας θα είναι στο εξής ο πρόεδρος Σωτ. Γιαννακόπουλος, ο β’ αντιπρόεδρος Δημ. Αδάμ και ο Νίκος Ντάγκας.

Γ.Ν.

 

Επ’ ονόματι;

*ΤΩΡΑ πια δεν έχει προαγωγές επ’ ανδραγαθία. Στη διαδικασία κρίσεων της αστυνομίας λοιπόν ανακοινώθηκε πως ο Κορδολαίμης Παναγιώτης τοποθετήθηκε ως γενικός διευθυντής Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων. Ποιος καταλληλότερος από τον στρατηγό Κορδολαίμη; Ιδίως στις παρελάσεις, θα είναι ό,τι πρέπει.

Ζ.

 

Ψηφιακά

* ΔΥΟ λαϊκές παροιμίες χρησιμοποίησε ο Κώστας Μπαργιώτας στην έναρξη και στη λήξη της χθεσινής συζήτησης της επίκαιρης ερώτησής του για την ψηφιακή υπογραφή στο Δημόσιο. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» αναφώνησε βλέποντας την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη να κάνει την εμφάνισή της στην αίθουσα της Βουλής. Μετά από πέντε αναβολές της συζήτησης λογικό ακούγεται πέραν της ευγένειας του Λαρισαίου να την ευχαριστήσει για την παρουσία της έστω και μετά από τόσες αναβολές.

* * *

* ΟΠΟΙΟΣ δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει σχολίασε με την ολοκλήρωση της συζήτησης, που κινήθηκε σε επίπεδα ανταλλαγής επιχειρημάτων με διαφορετικές αφετηρίες και σκοπιμότητες αλλά με κοινή διαπίστωση και συμφωνία. Ότι υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του σχεδιασμού και των αποφάσεων για την ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων με τεράστιο κόστος για το ελληνικό δημόσιο. Σε 6 δισ. ευρώ υπολογίζει το κόστος της μη χρήσης ψηφιακής υπογραφής ο ΙΟΒΕ - ενδεχομένως να είναι και περισσότερο όπως παραδέχθηκε η Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή.

Δ.Κ.

 

Πάει...…

*ΤΟ παραξύλωσαν αυτοί οι συριζαίοι και ξήλωσαν μέχρι και τον Χρ. Πλιάτσικα από υποδιοικητή του Ευαγγελισμού. Πρέπει να έβαλαν το χεράκι τους κι οι ντόπιοι του κόμματος από τη Λάρισα για να εξοβελίσουν οι υπουργοί τον Γοννιώτη. Ζήλεια απίστευτη. Ίσως να τους έβαλαν λόγια και οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες για τον πρώην δικό τους. Ουδείς προφήτης στον τόπο του. (Βέβαια υπάρχει μια ελπίδα, να ασχοληθεί με το θέμα ο ίδιος ο Τσίπρας επιστρέφοντας από το Νταβός.)

Ζ.

 

Προπονημένος

*ΕΙΧΕ τις τριβές του ο Αλ. Κούγιας με τον απελθόντα αστυνομικό διευθυντή Γ. Αγάκο κι η Λάρισα λίγα άκουγε και πολλά καταλάβαινε. Όμως και στον προαχθέντα σε θεσσαλάρχη της ΕΛΑΣ Γιάννη Τόλια, ως διευθυντή Μαγνησίας ως τώρα, ο εκεί ομαδάρχης Μπέος Αχ, αχ, αχ του έχει σούρει τα μύρια όσα. Άρα φτάνει στη Λάρισα καλά προπονημένος, δεν μασάει.

***

*ΚΙ άνοιξε αμέσως η κουβέντα στη συντροφιά των Λαρισαίων.

-Ως εχθρός του Μπέου ο Τόλιας μπορεί να χαρακτηριστεί φίλος…

-…φίλος της νομιμότητας.

-Για πρόσωπο λέω. Φίλος του…

-…εχθρός Μπέου ίσον φίλος Πηλαδάκη. Άρα αντίπαλος Κούγια;

Ζ.

 

Πρόληψη

* ΤΗΝ αστυνομική διάταξη για την τοποθέτηση γλαστρών, κλιματιστικών μηχανημάτων και άλλων αντικειμένων σε παράθυρα, εξώστες, ταράτσες και άλλες εξωτερικές επιφάνειες κτιρίων με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείεται κάθε κίνδυνος πτώσης τους επικαλείται ο αντιδήμαρχος Απ. Σουρλατζής για να συστήσει στους πολίτες να τα ελέγξουν ενόψει πιθανών έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων.

Πολύ ορθά ο αντιδήμαρχος κινείται διότι όπως άριστα γνωρίζει τόσο εκείνος όσο και κάθε σκεπτόμενος πολίτης ότι η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη θεραπεία. Καλύτερα να φροντίσουμε τις κρεμαστές γλάστρες και τις ζαρντινιέρες στα μπαλκόνια των σπιτιών μας παρά να γκρινιάζουμε εάν γίνουν ζημιές σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Προφανώς οι συστάσεις δεν αφορούν μόνο στους πολίτες αλλά και τον δημόσιο τομέα καθώς δεν είναι λίγα όσα δημόσια κτίρια διαθέτουν και γλάστρες αλλά κυρίως κλιματιστικά –ειδικά το καλοκαίρι περνάς από κάτω και βρέχεσαι από τα υγρά που βγάζουν…

* * *

* ΚΑΙ επειδή συζητάμε για διαφημιστικές πινακίδες, όσες βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια βρίσκονται χωρίς άδεια. Συνεπώς αποτελεί ευθύνη του Δήμου η απομάκρυνσή τους εάν έμποροι και επαγγελματίες δεν συμμορφωθούν για την απομάκρυνσή τους. Ή μήπως όχι;

Δ.Κ.

 

Πρόλαβε

*ΕΚΑΝΕ το λάθος να ρωτήσει η Λαρισαία δασκάλα.

-Μαιρούλα, πώς γράφεται σωστά, κάθησα ή κάθισα;

-Έκατσα, κυρία.

Ζ.

 

Άκαιρο;

* ΠΕΡΙ της κατάστασης στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας και την εικόνα εγκατάλειψης κατατοπιστικό το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε», χωρίς απάντηση μέχρι σήμερα από την πλευρά του Οργανισμού. Στοιχείο αυτής της εικόνας και το τεράστιο πανό του ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών με το αίτημα «ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και τις απολύσεις». Αίτημα με ιδιαίτερη αξία όταν διατυπώθηκε και με την ανάρτηση του πανό αλλά προφανώς άκαιρο και ξεπερασμένο μετά την πώληση του Οργανισμού στους Ιταλούς.

Εκτός και αν το ΠΑΜΕ επικαιροποιήσει το αίτημά του για τις άλλες εταιρίες «με τη σύνθετη ονομασία που περιέχει το όνομα ΟΣΕ», που παραμένουν ακόμα στα ελληνικά συμφέροντα.

Δ.Κ.

 

Για το ΚΕΑ...…

* ΣΑΦΩΣ και θα πρέπει οι δικαιούχοι του ΚΕΑ να υποβάλουν αιτήσεις είτε στους Δήμους είτε ηλεκτρονικά στο Keaprogram.gr για να συνεχιστεί η παροχή το 2018.

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που υποβλήθηκαν το 2017 ισχύουν για 12 μήνες. Όταν συμπληρωθούν οι 12 μήνες οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν νέα τροποποιητική αίτηση από υπάρχουσα - εγκεκριμένη δηλαδή…

Αιτήσεις οι οποίες εγκρίθηκαν εντός του Φεβρουαρίου 2017 δηλαδή και έκτοτε δεν έχουν τροποποιηθεί, πρέπει να υποβληθούν εκ νέου από την 1η Φεβρουαρίου 2018. Προσέξτε όμως, οποιαδήποτε ημέρα και αν γίνει η υποβολή της αίτησης, είτε την 1η, είτε την 28η Φεβρουαρίου, η καταβολή του ΚΕΑ θα γίνει στο τέλος του ερχόμενου μήνα, του Μαρτίου δηλαδή.

 Γ.Ν.

 

«Αχτύπητος»

*Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δύο φορές. Για την ακρίβεια χτυπούσε. Τώρα, καμία.

Διαμαρτυρία Λαρισαίου, ολόκληρη την ημέρα ήμασταν στο σπίτι κουδούνι δεν χτύπησε. Βρήκαμε στο γραμματοκιβώτιο την ειδοποίηση να πάμε στο Ταχυδρομείο για την παραλαβή. Δηλαδή να σταθεί κάποιος στην ουρά, να χάσει χρόνο ταλαιπωρούμενος στην αναμονή. Το ίδιο ακριβώς λέει συνέβη και τις προάλλες, πάλι υπήρχαν άνθρωποι στο σπίτι ολόκληρη τη μέρα κι όμως ο ταχυδρόμος δεν βρήκε κανέναν. Αφού δεν χτύπησε… (Κι ύστερα λέει γιατί τα ΕΛΤΑ χάνουν πελάτες.)

Ζ.

 

Συλλεκτικές

*Ο Γ. Μ. ανέδειξε το εμπορικό του δαιμόνιο: «Συλλεκτικές σακούλες (Μασούτη, ΑΒ, Carrefour, Μαρινόπουλος, Σκλαβενίτης) 0,03 ευρώ/τεμ. Minimum order: 4 Limited stock – προλάβετε». (Σε λίγο θα βγει και στην παρανομία της σακουλοαπαγόρευσης.)

Ζ.

 

Μυστήριο...…

*ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ να παινεύει βουλευτής με δημόσια δήλωσή του αξιωματικούς της αστυνομίας επί τη αποχωρήσει τους από τη Λάρισα μετά την αποστράτευσή τους. Ήταν να γίνει κι αυτό και μάλιστα από βουλευτή κυβερνητικό, τον Ν. Παπαδόπουλο. Άγνωστο γιατί, μυστήριο. Μπορεί να πρόκειται για καινούργια έθιμα, για συνήθειες απ’ το μέλλον. Εκτός κι αν δείχνει ότι οι συγκεκριμένοι έχαιραν της εκτίμησης της κυβέρνησης, ότι δεν κόπηκαν για πολιτικούς λόγους, που όμως ουδέν σχετικό ακούστηκε. Να είχαν συμπεριφερθεί με ιδιαίτερο τρόπο ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάτι τέτοιο ειπώθηκε.

***

ΚΑΙ μια παρατήρηση από προσεκτικό αναγνώστη. Ο Ν. Παπαδόπουλος ξεκινά τη γραπτή δήλωσή του «ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στον Νομό αισθάνομαι την ανάγκη…». Λάθος, εκπρόσωπος του Νομού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι το ορθό, ένας από τους εκπροσώπους καλύτερα. Η χρησιμοποιηθείσα αντίστροφη έκφραση είναι επικίνδυνη, μπορεί να κακοχαρακτηρισθεί, μάλλον εκ παραδρομής θα προέκυψε.

Ζ.

 

Δυσαρέσκεια

*ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ ο καθηγητής ΠαΜΑΚ, ο γνωστός Ν. Μαραντζίδης από τη στάση της ΝΔ. Ναι της ΝΔ. «Η αξιωματική αντιπολίτευση διαμόρφωσε έναν καινούργιο άξονα όπου στις συγκεντρώσεις μπορεί να συνυπάρχουν Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ και ΝΔ». (Από δω πάνε να το μαζέψουν, από κει τους φεύγει το πράγμα.)

Ζ.

 

Εκ των υστέρων

*ΚΑΤΟΠΙΝ εορτής κάλεσε ο Δήμος τους Λαρισαίους με δημόσια ανακοίνωση να φροντίσουν τις γλάστρες και τις πινακίδες στα μπαλκόνια, μην τις πάρει ο αέρας. Μετά, αφού τις είχε τσεκάρει ο δυνατός αέρας. Όσες άντεξαν σε ριπές 9 μποφόρ είναι πια ελεγμένες.

Ζ.

 

Μαραθώνιος

*ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ στην εφημερίδα ότι ο Γ. Λαδόπουλος ολοκλήρωσε, τελείωσε και τερμάτισε το πρόγραμμά του στις 4 τα ξημερώματα, ο Λαρισαίος ζήτησε να τσεκαριστεί το ημερολόγιο του αντιπεριφερειάρχη. Ο οποίος το περασμένο Σαββατοκύριακο αποδεδειγμένα δεν είδε φίλους του ούτε ήπιε κάτι μαζί τους ούτε το μεσημέρι μήτε το βράδυ. Όντως, το τρεχαλητό άρχισε Σάββατο πρωί με την εκδήλωση για «τον αγρότη της χρονιάς». Ακολούθησε μετάβαση στην Ελασσόνα για την εκδήλωση της ΠΕΔ. Και επιστροφή στη Λάρισα για τις βραβεύσεις στην προαναφερθείσα αγροτική εκδήλωση.

***

*ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ με ομιλίες εννοείται, με λόγους και αγορεύσεις. Ο μαραθώνιος κορυφώθηκε από το απόγευμα. Στις 6 μ.μ. η πίτα των Πολυτέκνων, στις 8 μ.μ. των Γυναικών Κραννώνα, στις 9.30 με τον ΜΕΣ Λιβαδακίου, στις 11.30 στον Μύλο, για την εκδήλωση του Γεωπονικού Συλλόγου για να καταλήξει για πατσά στη γιορτή του Θαν. Δρυστέλλα σπίτι του.

Πρωί της Κυριακής φτου κι απ’ την αρχή. Στις 11 η πίτα του ΜΕΣ Εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, στη 1 ΜΕΣ Ανατολικής Ρωμυλίας και στις 3 μ.μ. ΜΕΣ Πυροβολικών. (Άντεξε.)

Ζ.

 

Δωρεάν

*ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ευχάριστη είδηση από το Φεστιβάλ Μουσικότροπο. Οι διοργανωτές του σε επικοινωνία με το Μουσικό Σχολείο και όλα τα Ωδεία της πόλης, προσφέρουν δωρεάν είσοδο στις συναυλίες σε όλους τους σπουδαστές με στόχο να τους φέρουν σε επαφή με μεγάλα μουσικά γεγονότα. Υποχρέωση αγοράς εισιτηρίου έχει μονάχα ο συνοδός. Αξιέπαινη πρωτοβουλία, αν μη τι άλλο.

Ν.Π.

 

Καυτή επαφή

*ΔΙΑΒΑΖΩ, διηγιόταν ο Τ. Ζ., διαβάζω στα ζώδια, αν και δεν τα πιστεύω αυτά, «θερμή σωματική επαφή με Λέων». Ενθουσιάστηκα, βρε λες σκέφτομαι, ταράχτηκα και λίγο είν’ η αλήθεια, τι τα θες, έπεσα απ’ την καρέκλα. Και να τώρα με έμπλαστρο Λέοντος στην πλάτη. Θερμό; Με καίει.

Ζ.

 

Χοροί

* ΚΑΙ ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι χοροί και οι κοπές πίτας για τη νέα χρονιά, να και τα πρώτα «events» για τις Απόκριες. Ξεκίνησαν τα πάρτι μασκέ και έτσι όλα τα Σαββατοκύριακα μέχρι το Πάσχα «έκλεισαν».

Πέφτει νωρίς φέτος το Πάσχα (8 Απριλίου) και έτσι η πίτα θα «συναντήσει» τον χαρτοπόλεμο.

Ζ.Π.

 

2KATAPANV SOYRLATZHS*ΚΑΤΑΠΑΝΩ όταν χρειάζεται ο αντιδήμαρχος Απ. Σουρλαντζής. Λες και κουρδίζει τους επιλαμβανόμενους των εργασιών, ο φιλόλογος.

Ζ.

 

3DIPLVSEIS FVTO * «ΑΝ διπλώσεις τη φωτογραφία στα δύο, ο Τσίπρας θα έρθει στον Ζάεφ και ο Ζάεφ στον Τσίπρα» θα μπορούσε να σκεφτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μα και όχι άδικα. Ίδια κοψιά βρε παιδί μου…

Κ.Γ.

 

4OYTE KAI KOITAZE

* ΟΥΤΕ είκοσι ημέρες δεν πέρασαν από τότε που ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, δήλωνε ότι από τις 6 Ιουνίου η απόσταση Αθήνας - Θεσσαλονίκης θα καλύπτεται, σιδηροδρομικώς, σε 3 ώρες και 20 λεπτά. Θα τρέχει το τρένο σύμφωνα με τον υπουργό αλλά θα σέρνονται οι επιβάτες σε άθλιους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Έχει δει ο υπουργός ή οι αρμόδιες υπηρεσίες τα χάλια που επικρατούν στη Λάρισα; Τόσο από μέσα όσο και απ’ έξω η εικόνα είναι τραγική; Με τους επιβάτες να μην μπορούν να πάνε ούτε στις τουαλέτες, λιγότερο τους απασχολεί είναι αν θα κάνουν την απόσταση μερικά λεπτά πιο γρήγορα. Όταν δεν μπορούν να περάσουν τους διαδρόμους με ασφάλεια γιατί μπορεί να τους έρθει κανένα κομμάτι σοβά στο κεφάλι, το ξανασκέφτονται να επιλέξουν το τρένο ως μέσο μεταφοράς. Ας τρέχει με λιγότερη ταχύτητα το τρένο αλλά ας είναι όλες τις φορές στην ώρα του. Και επιτέλους ας έχουν οι σταθμοί την εικόνα που αξίζουν σε τόσο μεγάλες πόλεις όπως αυτή της Λάρισας. Μόνο λεζάντα και δηλώσεις. Υπερβολές. Και οι επιβάτες συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass