Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτιμήσεις

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2018 20:14
* ΜΕΤΑ τις μπογιές και το μήνυμα στο σπίτι του Μίκη στην Πλάκα, να και το συνθηματάκι για τον - γνωστό Λαρισαίο εθνικιστή - Στέλιο Χάμο στο ΚΤΕΛ.  Που «καμαρώνει» από χθες... * ΜΕΤΑ τις μπογιές και το μήνυμα στο σπίτι του Μίκη στην Πλάκα, να και το συνθηματάκι για τον - γνωστό Λαρισαίο εθνικιστή - Στέλιο Χάμο στο ΚΤΕΛ. Που «καμαρώνει» από χθες...

* ΕΙΤΕ συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με τη λογική των συλλαλητηρίων, πρέπει να αναγνωρίσει ότι ήταν πραγματικά μεγάλη η χτεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Πόσοι ακριβώς μετείχαν δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί, σίγουρα όμως πολύ περισσότεροι από τις 140 χιλιάδες, που έσπευσε να ανακοινώσει η Κυβέρνηση μέσω της Αστυνομίας. Κρίμα, γιατί κάποτε δίναμε βάση στα νούμερα και στις εκτιμήσεις της Αστυνομίας. Τώρα, πάει κι αυτό.

 * * *

ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ Λαρισαίων μηχανικών πάντως, κάνοντας χρήση πλάνων από Drone αλλά και δορυφορικών χαρτών της Google ανθρώπων ανά τ.μ. υποστηρίζει ότι πρέπει να συγκεντρώθηκαν χτες στο Σύνταγμα περί τους 250.000 ανθρώπους. Αλλά, βέβαια, το ζήτημα δεν είναι τόσο αριθμητικό όσο πολιτικό.

Με το τσιγκέλι

ΟΤΙ οι Κυβερνητικοί «κατάπιναν γουστέρες» με το χτεσινό συλλαλητήριο, το έβλεπες καθαρά στις μεταδόσεις της κρατικής (και ουχί δημόσιας) ΕΡΤ. Με το... τσιγκέλι έβγαιναν τα πλάνα, σε ένα παραθυράκι πάνω δεξιά κι από δίπλα αναλυτές και συνεχές μπλα – μπλα με σκοπό να αδυνατίσει και να μην «μιλήσει» η εικόνα. Λες και έχουν να κάνουν με κανένα ανεκπαίδευτο τηλεοπτικά κοινό.

Από την άλλη πάλι, στο ΣΚΑΪ είχαν ξεσαλώσει με πολεμικά ανακοινωθέντα από τα ξημερώματα και διθυράμβους για τον Μίκη. Μόνο ότι... έπεσε κιόλας η κυβέρνηση δεν μας είπαν. Ο καθένας με ό,τι επιδιώκει.

Πιεσμένη

ΚΑΙ τι βρήκε να πει η Κυβέρνηση για το συλλαλητήριο;

«Ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι» σχολίασε το Γραφείο του πρωθυπουργού.

Εν ολίγοις, το συλλαλητήριο αναγνώστηκε ως μια αντιπολιτευτική υπόθεση και όχι σαν ένα μήνυμα από τον λαό που η Κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια. Πραγματικά η Κυβέρνηση βρίσκεται σε μεγάλη πίεση (και σύγχυση). Δεν είναι καλό αυτό.

Προπύργιο

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ο Μίκης – είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι με τα λεγόμενά του, απεδείχθη ότι τα ’χει τετρακόσια και μπορεί με ευχέρεια να κάνει και χιούμορ και να αυτοσαρκάζεται, όπως το έπραξε στην αρχή της ομιλίας του.

Ότι είπε πολλά πράγματα που δεν στέκουν δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι μια από τις τελευταίες φωνές συνείδησης του έθνους. Ένα πραγματικό προπύργιο. Και λογικό είναι να ενοχληθεί σφόδρα η Κυβέρνηση για την ανελέητη κριτική που της άσκησε.

Το θέμα είναι…

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ελληνική, πάει το λύσαμε κι αυτό, εκείνο που δεν λύσαμε είναι ότι κάτι λογαριασμοί που έχω στο συρτάρι –καμιά διακοσαριά ευρώ, περιμένουν ακόμη να πληρωθούν και δεν καταλαβαίνουν τίποτε από εθνική έξαρση οι καταραμένοι…

Επιστροφή

ΚΑΙ μετά το συλλαλητήριο τι;

Επιστροφή στους καναπέδες μας, τι άλλο; Αρχίζει και το Survivor σε λίγο.

Κύπρος

ΟΠΩΣ είχαμε προβλέψει και την περασμένη Δευτέρα οι Κύπριοι επανεξέλεξαν πανηγυρικά τον Πρόεδρο τους Νίκο Αναστασιάδη. Κυρίως για την επιτυχημένη του πορεία στην οικονομία και τη μείωση της ανεργίας στο 10%.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι βρέθηκε και ένα 40% του λαού που προτίμησε έναν εκπρόσωπο της Αριστεράς που κατέστρεψε την κυπριακή οικονομία και οδήγησε στο κούρεμα των καταθέσεων. Τέλος πάντων, ο... «σοφός λαός» κάτι θα ξέρει καλύτερα, όπως άλλωστε και στην... Ελλάδα.

Δήμος και εκλογές

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το βράδυ, 9 του Φλεβάρη στην Πινακοθήκη, κόβει πίτα η Ρένα. Η εκδήλωση, κατά κάποιο τρόπο, θα αποτελέσει μια εν δυνάμει «απάντηση» στην αξιοσημείωτη αντίστοιχη συγκέντρωση των «Τζανακουλικών» πριν μερικές μέρες.

Γι’ αυτό και η κινητοποίηση είναι γενική και δυναμική.

* * *

ΓΕΝΙΚΑ, όταν μιλάμε για Δήμο Λαρισαίων έχουν ενδιαφέρον οι κινήσεις στον χώρο της Δεξιάς. Ρένα, Τζανακούλης, Διαμάντος, Ξηρομερίτης, Σαμουρέλης έχουν εκδηλωμένες φιλοδοξίες και στόχους, όμως σε όλα αυτά θα πρέπει να τεθεί και ο παράγων Αχ. Νταβέλης (πρόεδρος ΣΘΕΒ) για τον οποίο βοά το παρασκήνιο ότι ενδιαφέρεται. Το γεγονός μάλιστα ότι ο τελευταίος «συνομιλεί» απευθείας με τη σημερινή ηγεσία του κόμματος, (γενικώς…) κάνει τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα. Ίδωμεν.

* * *

ΓΙΑ τον Κώστα Τζανακούλη βέβαια, είναι δύσκολη η επιστροφή στον Δήμο Λαρισαίων. Θα λέγαμε ότι ούτε ο ίδιος τη θέλει πια, μετά από τέσσερις θητείες. Οι στόχοι του είναι κεντρικοί και σχετίζονται με την Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ), λένε οι γνωρίζοντες. Επομένως το ζήτημα μετατίθεται: σε ποιον θα δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής; Να ένα ακόμη βασικό κομμάτι στο παζλ.

Περιφέρεια

ΤΑ άλλα είναι – σχετικώς λυμένα. Ο Απόστολος Καλογιάννης συνεχίζει ως επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας με μόνο αντίπαλο τον χρόνο που χρειάζεται για να δείξει έργο.

Σ’ ό,τι αφορά στην Περιφέρεια το μόνο ορατό ενδιαφέρον είναι ποιον θα ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί συγγενείς ως αντίπαλο του Αγοραστού. Συνήθης ύποπτος σ’ αυτές τις περιπτώσεις αναφέρεται ο γιατρός Ν. Τσιλιμίγκας που – ελλείψει προβεβλημένων στελεχών πιθανόν θα στήριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως ο γιατρός τελευταία δεν δείχνει και πολύ... «ζεστός» με τα κοινά. Αλλά, καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια καθώς λένε…

Ακρίβεια

ΤΗΝ 5η πιο ακριβή βενζίνη στον κόσμο έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με διεθνές παρατηρητήριο τιμών. Μόνο που οι μισθοί στις τέσσερις πρώτες χώρες είναι διπλάσιοι, άρα η τιμή της βενζίνης πέφτει στο μισό.

Κοντολογίς, η Ελλαδίτσα με 1,50 ευρώ το λίτρο έχει την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο.

Τι ηρωισμός τελικά να ζεις και να επιβιώνεις στη σημερινή Ελλάδα!

Χρησμός

ΗΤΑΝ προαπαιτούμενο - για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση- να ψηφιστεί υποχρεωτικό ωράριο 30 ωρών για τους εκπαιδευτικούς. Τι να κάνει ο δυστυχής Γαβρόγλου, το ήπιε το πικρό ποτήρι και το ψήφισε. Επομένως, βάσει νόμου πλέον, οι εκπαιδευτικοί έχουν ωράριο 30 ωρών, τουτέστιν 8.00- 14.00.

Αμ δε! Άμα ήταν στην Ελλάδα να εφαρμόζουμε κιόλας ό,τι ψηφίζουμε… δεν θα ήμασταν Ελλάδα, θα ήμασταν Γερμανία.

Κάπως έτσι πήγε στα Σχολεία αυτές τις μέρες μια εγκύκλιος – χρησμός σχετικά με το ωράριο την οποία ο καθένας... ερμηνεύει όπως θέλει.

- Τι εννοεί ο ποιητής Γαβρόγλου;

- «Ό,τι καταλάβατε» λένε με τη στάση τους οι υπεύθυνοι του Υπ. Παιδείας

 (Καταλάβαμε... Σιγά να μην...)

Ευχαριστεί

ΠΗΓΕ ο άνθρωπος για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στο FC ARENA προχθές να δει την ΑΕΛ και αποχωρώντας, ξέχασε πού είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του. Ευτυχώς, όμως, λέει, με βοήθησε να το βρω το πλήρωμα ενός περιπολικού, περιορίζοντας την ταλαιπωρία και το ψάξιμο - είχε νυχτώσει κιόλας - μαζί με το μικρό παιδί του, που είναι ΑμεΑ. Οπότε, σκέφτηκε, ένα δημόσιο ευχαριστώ για τους ένστολους, μέσω της "ΕτΔ", είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει...

 

Τους περίμενε ο Μάξιμος

MAJIMOS CIU1

MAJIMOS CIU2

* ΑΠΟ νωρίς έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος οι Λαρισαίοι που μετέβησαν με λεωφορεία στην πρωτεύουσα. Εκεί τους ανέμενε και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Λαρισαίος βουλευτής που είχε προϊδεάσει από την εκδήλωση των εφέδρων αξιωματικών για τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο, έκανε λόγο για «Φωνή λαού». Όπως υποστήριξε «το ανεπανάληπτο συλλαλητήριο της Αθήνας, μετά από αυτό της Θεσσαλονίκης, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα! Ο ελληνικός λαός δεν αποδέχεται την παραχάραξη της ιστορίας και τους σφετεριστές της. Δεν εμπιστεύεται την επίλυση του σκοπιανού στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

ΕΛΕΥΘΕΡιός