Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γλέντια

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2018 20:03
*ΣΤΕΝΟ μαρκάρισμα για το Σκοπιανό και τη Novartis; Μπα, απλή συνωνυμία. Είναι ο αμυντικός του Απόλλωνα Πόντου Δ. Σαμαράς με τον επιθετικό των Τρικάλων Α. Τσίπρα, σε πρόσφατο ματς της Β’ Εθνικής.  Ζ. *ΣΤΕΝΟ μαρκάρισμα για το Σκοπιανό και τη Novartis; Μπα, απλή συνωνυμία. Είναι ο αμυντικός του Απόλλωνα Πόντου Δ. Σαμαράς με τον επιθετικό των Τρικάλων Α. Τσίπρα, σε πρόσφατο ματς της Β’ Εθνικής. Ζ.

*- ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ σήμερα όλοι έξω…

- Αυτό είναι που φοβάμαι. Πού να πας σήμερα στη Λάρισα… Που θα είναι όλοι έξω, πατείς με πατώ σε.

-Μα να διασκεδάσουμε δεν βγαίνουμε; Επομένως όσο πιο πολύς ο κόσμος τόσο καλύτερα. Τζέρτζελο να γίνεται, νταβαντούρι.

-Ναι αλλά ξεχνάς ότι είμαστε και μιας κάποιας ηλικίας.

-Εμ έτσι πες, δεν σου φταίει ο πολύς ο κόσμος. Ας βγούμε να χαζέψουμε τους νεότερους τότε.

-Λες αυτούς που δεν παίρνουν χάπι για τη χοληστερίνη πριν τσικνίσουν…

Ζ.

Βαρίδια;

*- ΜΑ τι ανατροπές είναι αυτές; Ο Μητσοτάκης γυρεύει συναίνεση λέει αλλά πώς να την πετύχει με τη σκανδαλολογία που δρομολόγησε η κυβέρνηση…

Φώναζε χθες ο Λαρισαίος στην παρέα.

- Είναι δυνατόν; Κοροϊδεύει; Μετά από όσα έχει πει ο ίδιος όλον αυτό τον καιρό, ποιος θα τον πιστέψει ότι επεδίωκε συναίνεση; Συναίνεση με ποιον, μ’ αυτούς; Τους πείξε-δείξε…

***

*- ΕΙΔΑΤΕ πώς πήρε φωτιά ο Σαμαράς;

- Εμ δεν θα έπαιρνε; Τον τσιατσιαλίζουν τώρα. Ό,τι και να βγει μετά από πολύ καιρό και να αθωωθεί τελικά η στάμπα μπήκε.

-Οπότε κι αυτός μηνύει είπε τον «ετοιμόρροπο Τσίπρα», ούτε πρωθυπουργός, ούτε τίποτε, άλλωστε όλοι θυμούνται ότι ποτέ δεν τον αναγνώρισε, δεν του είχε παραδώσει ούτε τυπικά την κυβέρνηση…

-Μα να μην είναι εκνευρισμένος;

-Μηνύει και τον Παπαγγελόπουλο, ούτε υπουργός μήτε κύριος και τέτοια. Θυμίζοντας ωστόσο ότι ήταν διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΝΔ. Επί Καραμανλή δεν είπε μόνο, απέφυγε...

- Ωχ, ωχ, σα να φαίνεται ότι χτυπάει το σαμάρι ο Σαμαράς.

-Και γιατί μηνύει αυτούς; Η Δικαιοσύνη τον ενέπλεξε, η έρευνα. Το FBI επίσης. Ας δικαστεί, να αθωωθεί αν είναι…

***

*- ΤΟ ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουν τα κόμματα. Πολύ σοβαρές οι κατηγορίες. Θα ρισκάρουν να υποστούν τέτοια φθορά λειτουργώντας ως ασπίδα για τα στελέχη τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή θα τους εγκαταλείψουν για να περιορίσουν τις απώλειες;

-Κοίτα, ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους θεωρούνται βαρίδια. Με ανακούφιση θα τους εγκατέλειπαν Κυριάκος, Φώφη και τα επιτελεία τους. Στο ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον έχουν και εμπειρία από τέτοια. Κι άλλοι για πολιτική δίωξη κραύγαζαν απ’ το κελί.

Ζ.

Και το πάρτι;

*ΚΙ ο κόσμος ακούει έκπληκτος. Το ψυχανεμιζόταν, τώρα όμως τα βλέπει σχηματοποιημένα, με κάποια ονόματα. Ελάχιστοι όμως πιστεύουν ότι θα προκύψουν στο τέλος ποινές. Ωστόσο και οι εμπλεκόμενοι δεν γίνονται εύκολα πιστευτοί, όσο και να δείχνουν ότι τους πνίγει το δίκιο.

-Καλά ρε παιδιά… Έγινε ή όχι το πάρτι στην Υγεία;

-Έγινε…

- Δεν πρέπει να βρεθεί ποιοι έφαγαν κι ήπιαν; Εις υγεία των κορόιδων φυσικά, όλων που πλήρωναν στα Ταμεία.

-Όμως, μαζί τα φάγαμε.

-Μα κι αυτή η χρήση του πρώτου προσώπου, έστω πληθυντικό, εμπεριέχει ότι οι πολιτικοί παραδέχονται πως έφαγαν. Έφαγαν, έφαγαν… (Άρα;)

***

*- ΚΑΙ τη χρεοκοπία βρε παιδιά. Συνέβη κι αυτή, δεν είναι όνειρο, εντάξει; Αυτή ποιος θα τη χρεωθεί;

-Κάποιοι εν τέλει, έστω ορισμένοι πρέπει να την πληρώσουν.

Ζ.

Αυτοβούλως

*ΣΥΜΒΟΛΗ του Μ. Χαρακόπουλου στα «Ψ», να ξεκουράζονται κι οι δημοσιογράφοι. Προκληθείς από χθεσινό σχόλιο ο βουλευτής της ΝΔ εξηγείται: «Πράγματι συμμετείχα στο συλλαλητήριο της Αθήνας, μαζί με Λαρισαίους, που από νωρίς βρέθηκαν στο Σύνταγμα, και βεβαίως δεν είχα κανένα «ζόρι». Πήγα γιατί πίστευα ότι πρέπει να ακουστεί ένα βροντερό «Όχι» στην παραχάραξη της ιστορίας μας και στους σφετεριστές της. Όχι για να με καταγράψουν οι δημοσιογράφοι των Αθηνών. Αν αυτός ήταν ο σκοπός μου θα μπορούσα να βρεθώ και εγώ στα ξενοδοχεία πέριξ της πλατείας Συντάγματος, όπως έκαναν διάφοροι επώνυμοι διά τον "φόβο των Ιουδαίων». (Να και το κάρφωμα…)

***

*ΚΑΙ συνεχίζει ο «σκιώδης Τόσκας»: «Συμμετείχα, λοιπόν, αυτοβούλως, σε μια πρωτοφανή λαϊκή σύναξη, που δεν μπορεί κανείς Τόσκας να μας πείσει ότι περιορίζονταν σε 140 χιλιάδες διαδηλωτές. Ακόμη και συνάδελφός του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μάρδας, τους υπολόγισε, επικαλούμενος τοπογράφους, σε 560 χιλιάδες. Όλοι, όμως, έχουν μάτια και είδαν, και τον όγκο, και την πυκνότητα και τον παλμό ενός κόσμου που δεν εμπιστεύεται την παρούσα κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση του εθνικού μας θέματος. Εξάλλου, το καλύτερο πειστήριο του πανικού της κυβέρνησης συνιστά η ανακίνηση της υπόθεση Νοβάρτις, ανοίγοντας την Ολομέλεια της Βουλής για 5 λεπτά. Μπας και ξεχαστεί ο "σεισμός" της 4ης Φεβρουαρίου. Μ' αυτό το πλευρό να κοιμούνται…». (Σωστό δείχνει. Όμως έτσι συντάσσεται εμμέσως πλην σαφώς με την υπεράσπιση των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.)

Ζ.

Στροφή

*ΤΑ ψιλοκουβέντιαζαν οι μεσήλικες Λαρισαίοι.

- Μου στέλνει μήνυμα ο άλλος να πάμε να παίξουμε μπάλα. Εν τω μεταξύ, στην ηλικία μας, ούτε οι ποδοσφαιριστές δεν παίζουν μπάλα.

***

*- ΟΤΑΝ τα βρίσκω σκούρα; Ε, τότε τα πλένω στους 30 βαθμούς.

***

*- ΔΕΝ μου λέτε; Αν αποφασίσω να κάνω στροφή στην καριέρα μου, πρέπει να ανάψω το φλας πρώτα;

Ζ.

Σαράκι

*ΤΟΥΣ τρώει το σαράκι έχουν και τον Σαράκη τον δικηγόρο των πληροφοριοδοτών της αμερικανικής κυβέρνησης, να τους τυραννάει απ’ τα κανάλια. «Οι Αμερικανοί εισαγγελείς αποκαλούν ήρωες στη μάχη της διαφθοράς τούς εκεί πληροφοριοδότες, ντροπή που εδώ τους λέμε κουκουλοφόρους».

***

*ΚΑΙ δίνει και λεπτομέρειες από το χρονικό της υπόθεσης, που υποτίθεται ότι έστησε ο Τσίπρας: «τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες πήγαν στο FBI κι έδωσαν το 2014 τα πρώτα στοιχεία για αθέμιτες πρακτικές εταιριών που είναι στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Η ελληνική έρευνα ξεκίνησε με βάση διαρροή τον Δεκέμβριο του 2016. Ακολούθησε η παρέμβαση Κοντονή που ζήτησε από την εισαγγελέα διαφθοράς Ράικου τη συνδρομή των αμερικανικών αρχών κι έτσι ξεκίνησε η στενή συνεργασία». (Να, να η παρέμβαση Κοντονή. Έπρεπε να ακολουθήσει τη μακρά παράδοση και ν’ αφήσει την υπόθεση να εξατμιστεί σε κάποια δημοσιεύματα. Κι όχι να συνεργαστεί με το διεφθαρμένο FBI, το διαβρωμένο από αριστερούς, που κυνηγάει και τον πρόεδρο Τραμπ.)

Ζ.

Προσλήψεις

* ΔΙΑΡΡΕΕΙ ότι σε νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών, για τη στελέχωση Δομών Εκπαίδευσης Προσφύγων, θα λαμβάνονται υπόψη και θα μοριοδοτούνται ανάλογα, πρόσθετα προσόντα εκτός όσων ισχύουν μέχρι σήμερα.

Μεταξύ αυτών, θα είναι και η πιστοποίηση σεμιναρίου 400 ωρών, σε κρατικό Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο τη διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Και φυσικά τα περισσότερα σεμινάρια είναι επί πληρωμή.

Λ.Κ.

Όλα καλά

*ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, ναι είναι η ΔΑΚΕ δασκάλων. Πέρασαν μέρες αλλά ακόμη συζητείται η παρεξήγηση στην πίτα. Τι είπε ο Μάξιμος, τι δεν είπε ο Κέλλας, αρπάχτηκαν με τους συνδικαλιστές, κατηγορήθηκε το κόμμα; Δάσκαλοι είναι άλλωστε.

***

*ΟΠΟΤΕ παρεμβαίνει ο Σάκης. Ο Αθ. Γκουτζέλας πρόεδρος ΔΑΚΕ και οικοδεσπότης της επίμαχης εκδήλωσης, να βάλει τα πράγματα σε σειρά. Και ιδού η ανακοίνωσή του: «Η εκτελεστική γραμματεία της Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. Λάρισας δηλώνει: Θεωρούμε ότι οι αγώνες μας πρέπει να είναι η απάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης. Απαιτούμε τη θωράκιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την αναβάθμιση της επιστημονικής και οικονομικής θέσης του Έλληνα εκπαιδευτικού. Ζητούμε να αποσύρει άμεσα η κυβέρνηση τις εγκυκλίους και τις διατάξεις του νόμου 4512».

***

*ΤΑ είπαν, τα ξεκαθάρισαν και διαβεβαιώνουν: «Αυτή την αγωνία τονίσαμε στην κοπή της πίτας μας στους τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που παρευρέθηκαν με τους οποίους η σχέση και η συνεργασία μας ήταν και παραμένουν εξαιρετικές». (Το λένε και το ξαναλένε, όλοι πείστηκαν.)

Ζ.

Αραχτοί

*ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ η Λαρισαία τηλεφώνησε στην εφημερίδα. Είχαν πάει με τον άντρα της στη Λαϊκή της Τετάρτης, προφανώς να τον αξιοποιήσει στο κουβάλημα αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Κάθισαν να πιουν κι έναν καφέ, ούτε αυτό έχει σημασία. Εκεί τους βρήκαν όμως, εκεί τους άφησαν. Απέναντι στο πεζούλι στη λιακάδα, το τριμελές κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας, με τσιγάρο και καφέ, αραχτοί σταυροπόδι. Αντί περιπολίας, σε ώρα υπηρεσίας. Το θεώρησε πολύ προκλητική στάση.

Ζ.

Ελλείψεις

*«ΕΜΕΙΣ ως ελεύθεροι επαγγελματίες δεν αδειάζαμε ν’ αρρωστήσουμε. Τώρα που χρειαζόμαστε τους γιατρούς δεν βρίσκουμε…». Πάλι στο ΠΕΔΥ χθες ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ, οα-έ-έ και κρίμα. Παρακολουθούσε το θέμα ο Στέλιος Τσούτσας, τους είχαν πει ότι 10 Ιανουαρίου θα ερχόταν καρδιολόγος στα ιατρεία. Πήγε 10 ο Φλεβάρης και τίποτε. Λείπουν κι άλλες ειδικότητες. Τι θα γίνει; Κάθε μήνα ο διευθυντής στέλνει αρμοδίως έγγραφο με τις ελλείψεις. Κανείς δεν νοιάζεται. (Και επικεντρώνουν κιόλας οι κυβερνώντες στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη.)

Ζ.

Με τρέλα

*ΤΑ τρελά νερά τα βάφουμε βυσσινί, που λέει κι ο Γιάννης Ευθυμίου. Με τρέλα για την ΑΕΛ, ο σύλλογος φιλάθλων ΑΕΛ Χαλκίδας έκοψε και φέτος την πίτα του. Πριν από τον αγώνα της ομάδας με τον Πανιώνιο. Κι επέστρεψαν να φυλάξουν τα στενά του Ευρίπου.

Ζ.

Μαζί

*ΟΠΟΤΕ τα ‘’Νέα’’ του Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακοίνωσαν προσφορά με Μίκη Θεοδωράκη. Ο οποίος είναι επίκαιρος αυτές τις μέρες. Πονηρεμένοι οι Λαρισαίοι.

-Είναι που αλληλοϋποστηρίζονται οι Κρητικοί;

- Ή μήπως που αναγνωρίζεται η αντικυβερνητική συνεισφορά;

Ζ.

Φιλόζωοι

* ΦΙΛΟΖΩΟΙ που διαμένουν στις οδούς Αλκιστης και Δάλλα, έχουν μεταφέρει σε κοινόχρηστο χώρο της γειτονιάς τους, ένα πληγωμένο σκυλί, που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην οδό Καρδίτσης και το φροντίζουν παρέχοντάς του τροφή και νερό.

Περιμένουν, δεύτερη μέρα χθες, να εμφανιστούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δημοτικού κυνοκομείου, τους οποίους έχουν καλέσει να το πάρουν, ώστε να του παρέχουν την ειδική ιατρική φροντίδα που χρειάζεται. Μάταια! Καταγγέλλουν ότι οι κλήσεις βοήθειας δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Κάποιος μάλιστα από αυτούς που το φροντίζουν, δεν άντεχε να βλέπει το σκυλί να υποφέρει και κάλεσε ιδιώτη κτηνίατρο (τον οποίο πλήρωσε) για να κάνει στο ζώο παυσίπονη ένεση. Όπως υποστήριξε ο κτηνίατρος, το σκυλί χρειάζεται να εγχειριστεί, αλλά και πάλι η βλάβη που υπέστη από το ατύχημα είναι μεγάλη και υπάρχει πιθανότητα να μην αποκατασταθεί.

Λ.Κ.

Συνοδευτικό

*- ΓΙΩΡΓΟ; Τι κάνεις εκεί;

- Πίνω καφέ βρε γυναίκα…

- Μα, τρως πανσέτες;

- Ε αμάν βρε γυναίκα… Ούτε μια πανσέτα δεν μπορούμε να φάμε με τον καφέ μας; (Ένεκα και Τσικνοπέμπτη.)

Ζ.

 

Ικανοποίηση

* ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, η σκλήρυνση κατά πλάκας εντάσσεται στις μη αναστρέψιμες παθήσεις με απόφαση της υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου. Η Επιτροπή εισηγήθηκε την ένταξη των πρωτοπαθών ή δευτεροπαθών μορφών της νόσου – όταν δηλαδή ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας – ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Ο αγώνας των πασχόντων είχε αποτέλεσμα.

Ζ.Π.

Φουγάρο

* ΕΙΔΕ και απόειδε Λαρισαίος, μη καπνιστής. Από τη μη εφαρμογή του νόμου καθώς παντού ή σχεδόν παντού, καπνίζουν. Ο συμπολίτης τονίζει τα προβλήματα υγείας για να σημειώσει την απορία του, γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος.

Για την ακρίβεια να πούμε πως δεν είναι ένας ο αντικαπνιστικός νόμος που έχει ψηφισθεί αλλά… αμέτρητοι. Νόμοι που… εξανεμίσθηκαν σαν τον καπνό όπως και οι αντικαπνιστικές εκστρατείες που εξήγγειλαν, οι ίδιοι οι υπουργοί.

Στη χώρα μας βλέπετε η ίδια η Πολιτεία νομοθετεί και η ίδια η Πολιτεία είναι αυτή, πρώτη, που δεν εφαρμόζει τους νόμους ως ανεδαφικούς.

Γι’ αυτό αποτελούμε παγκόσμια πρωτοτυπία και γι’ αυτό επίσης οι Ευρωπαίοι (και όχι μόνο) δεν μπορούν να αντιληφθούν το σύγχρονο ελληνικό πνεύμα. Εκείνο που επιστημονικά ακόμη δεν έχει εξηγηθεί είναι πώς πέτυχε στους Έλληνες, αυτό με τις σακούλες στα μάρκετ.

Β.Κ.

Τοπικά

* ΤΑ μπαρ της Λάρισας φημίζονται για τα γευστικά μεζεδάκια που προσφέρουν, μαζί με το ποτό. Οι καταστηματάρχες τους μάλιστα οργανώνονται το τελευταίο διάστημα, ώστε να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητά τους και, με πρωτοβουλία που βρίσκεται στα σκαριά και θα ανακοινωθεί σύντομα, ετοιμάζονται να εντάξουν στα πιάτα τους κυρίως τοπικά προϊόντα. Έτσι, το ποτό, την μπίρα και το κρασί θα συνοδεύουν τυρί από τα Άγραφα, αλλαντικά από την Ελασσόνα, φρούτα από το Πήλιο και άλλες λιχουδιές από αυτές που παράγει η Θεσσαλία.

Π.Φ.

Δυσκολίες

*ΕΙΧΑΝ τα θέματά τους με τα κορίτσια οι Λαρισαίοι φοιτητές.

- Θέλω να χωρίσουμε.

- Γιατί;

- Α, είσαι κι αδιάκριτη…

***

*- ΤΙ και αν χωρίσαμε, έπρεπε να την πάρω τηλέφωνο, ρε σεις. Να μου πει σε ποιο πρόγραμμα έβαζε τα χρωματιστά.

***

*- ΤΗΣ λέω: Βρε μωρό μου, κάνε εσύ το πρώτο βήμα.

- Μα αγάπη μου είμαστε σε γκρεμό, μου απάντησε.

Ζ.

Πανταχού

*ΠΛΗΘΟΣ οι χοροί κι οι πίτες, πολλές εκδηλώσεις συμπίπτουν κι αποτελεί φαινόμενο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στον Δήμο Τεμπών το πώς καταφέρνει και δεν χάνει καμία. Μπορεί να εφαρμόζει και ειδικές τεχνικές. Πανταχού παρών το Σαββατοκύριακο ο Γ. Μανώλης, μαζί και σύμβουλοί του. Το Σαββατόβραδο στους χορούς Γυναικών Ραψάνης, του Εξωραϊστικού Συκουρίου και του Μ.Ε.Σ. Ελάτειας. Και την Κυριακή στις κοπές πίτας στο ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου στα Μεσάγγαλα μα και του Συλλόγου Γυναικών περιοχής Συκουρίου. (Ανάρπαστοι έγιναν.)

***

*«Το τάμα δεν κοστίζει, το δώσε κοστίζει». Εν τω μεταξύ ο Γ. Μανώλης προλαβαίνει να κάνει και αντιπολίτευση. Το προαναφερθέν ρητό λέει του έρχεται στο νου όταν βλέπει «την κατάντια του κλειστού γυμναστηρίου Πυργετού "Πύρρος Δήμας" και θυμάμαι λέει τις προεκλογικές δηλώσεις του δημάρχου κ. Κολλάτου, "...κεντρικός μας άξονας όπου θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα είναι το τμήμα υποδομής και η αθλητική παιδεία...". Και δίνει δίκιο σε κάτι που του είχε πει ηλικιωμένος του χωριού: Μη δίνεις βάση στα λόγια κάποιου που είναι είτε ερωτευμένος είτε μεθυσμένος είτε υποψήφιος σε εκλογές. (Ρισκάρει βέβαια έτσι και την αξιοπιστία της δικής του προεκλογικής καμπάνιας αλλά δίχως ρίσκα η ζωή δεν προχωράει.)

Ζ

Σταθμός

*ΣΤΗ Λάρισα βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών «Λαρισαϊκός» για να μιλήσει με τους συναδέλφους του, σχετικά με το ζήτημα της πώλησης της ΕΕΣΤΥ στους Ιταλούς. Είχε όρεξη όμως ο πρόεδρος Νίκος Τσικαλάκης και διευκρίνιζε προς την εφημερίδα πως άλλο ο Λαρισαϊκός που είναι το σωματείο τους και άλλο ο Λαρισαϊκός η ποδοσφαιρική ομάδα της Αθήνας. «Σωματεία και τα δύο» έλεγε «αλλά το δικό μας είναι το επαναστατικό».

Μα νά ’σου που είχε και διευκρινίσεις για τον Σταθμό Λαρίσης. «Εσείς τον λέτε έτσι τον σταθμό» εξήγησε «Εμείς τον λέμε σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών. Όταν λέμε Σταθμό Λαρίσης εννοούμε τον σταθμό τον δικό σας εδώ στη Λάρισα». Άνοιξε θέματα ονομασίας, που είναι και επίκαιρα αυτό το διάστημα… Όχι, μην νομίζετε. Δεν υπήρξαν αντιδράσεις.

Κ.Γ.

 

KAI ANAMNHSTIKO AGALMATIDIO GIA THN E

*ΚΑΙ αναμνηστικό αγαλματίδιο για την «Ε», με πυροσβέστη επί το έργον, τιμής ένεκεν για τη συνεργασία, από τον στρατηγό Αχιλλέα Τζουβάρα που προαχθείς στην περιφερειακή διοίκηση Αττικής της Πυροσβεστικής, αποχωρώντας από τη Λάρισα επισκέφθηκε και τα γραφεία της εφημερίδας για αποχαιρετισμό.

 

 

MPOREI NA STAMATHSE MARIA SPYROY

*ΜΠΟΡΕΙ να σταμάτησε να προσφέρει στο Πανεπιστημιακό λόγω συνταξιοδότησης, στο κόμμα όμως παραμένει πρώτη η Μαρία Σπύρου.

Ζ.

 

 

ME TON LAZARO ARSENIOY EFED

*ΜΕ τον Λάζαρο Αρσενίου, έφεδρο ανθυπολοχαγό του Αλβανικού ο αντιδήμαρχος Απ. Σουρλαντζής, έφεδρος ανθυπολοχαγός κι αυτός, ως φιλόλογος διάβασε στην πίτα των εφέδρων απόσπασμα από βιβλίο του υπερεκατοντάχρονου δημοσιογράφου: «Έχουμε συνηθίσει να δίνουμε στον ηρωισμό μια έννοια παθητική, όταν τον αντικρίζουμε σαν ένα πάθος ισχυρό που κατέχει τον άνθρωπο και τον κάνει να ενεργεί εντονότερα από όσο του επιτρέπουν οι δυνάμεις του, χωρίς στάθμιση των κινδύνων και όταν δεν υπάρχει ελπίδα επιτυχίας. Ο ηρωισμός αυτός δεν είναι ελληνικός. Μα υπάρχει και ο άλλος ηρωισμός, ο συνειδητός, αυτός που είναι καμωμένος από τον λόγο-λογική και από τη θέληση. Εδώ συναντούμε τη βούληση του ατόμου να θυσιαστεί για την ομάδα. Και τούτο εκδηλώνεται όχι μόνον σε έργα πολέμου αλλά και σε έργα ειρήνης. Αυτός είναι ο πραγματικός ηρωισμός, αυτός είναι ο ελληνικός ηρωισμός. Όπως όλοι οι Έλληνες αξιωματικοί, έτσι και οι έφεδροι ανθυπολοχαγοί διαπνέονται από τις ίδιες ηθικές και πατριωτικές αξίες. Κι η συμβολή τους, όπου και όταν χρειάστηκε, ήταν από ηρωισμός μέχρι και αυταπάρνηση. Η δε ανδρεία τους, άξια έχει αποσπάσει τον θαυμασμό και τον έπαινο της ιστορίας.» (Πολύτιμες επισημάνσεις και ουσιαστικά παραινέσεις, προερχόμενες από πολεμιστή αξιωματικό όχι θεωρητικό. Που καταχειροκροτήθηκαν. Όπως κι ο χορός του. Άλλος 103 χρονών έχει ξαναχορέψει συρτό στη Λάρισα;)

Ζ.