Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλεια

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2018 18:56
*ΟΛΑ "άντερ κοντρόλ" από τον Κ. Αγοραστό, με το τηλεκοντρόλ ανά χείρας. Βάζουν το χέρι τους κι η Παναγιά κι οι άγιοι, από δίπλα, προχωράει το ΕΣΠΑ, να βοηθήσουν και με επιχορήγηση για τις αποκαταστάσεις των ζημιών….  Ζ. *ΟΛΑ "άντερ κοντρόλ" από τον Κ. Αγοραστό, με το τηλεκοντρόλ ανά χείρας. Βάζουν το χέρι τους κι η Παναγιά κι οι άγιοι, από δίπλα, προχωράει το ΕΣΠΑ, να βοηθήσουν και με επιχορήγηση για τις αποκαταστάσεις των ζημιών…. Ζ.

*-ΤΙ ωραία να βγαίνεις έξω το πρωί και να μην κρυώνεις…

Χαμογελαστή η νεαρή Λαρισαία χθες, έλαμπε, η άνοιξη ομορφαίνει τα πάντα.

-Το ίδιο ωραία και να μην ζεσταίνεσαι επιστρέφοντας το μεσημέρι. (Τέλειος καιρός.)

Ζ.

Κινήσεις

*ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαία η κίνηση Νασιακόπουλου να μαζέψει για τραπέζι τους δικούς του και μάλιστα στη Νίκαια. Με τη συμμετοχή στην παρέα και Αλέκου Χονδρονάσιου και του Θαν. Κοκκινούλη. Για τον οποίο είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να εγκαταλείψει τα μαγαζιά της Χάλκης.

Το σκάκι έχει στηθεί, κινήσεις γίνονται, αν και περισσότερο δείχνει να τους ταιριάζει το τάβλι. Λοιπόν σε μια βδομάδα η ανακοίνωση της αντίπαλης υποψηφιότητας, στη Νίκαια επίσης, οπότε έπρεπε να προηγηθεί απάντηση του δημάρχου.

Ζ.

Αποκατάσταση

*- ΝΑ, φρονίμεψε κι ο Γ. Μανώλης…

Οι Λαρισαίοι σχολίαζαν την επίσκεψη του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δήμου Τεμπών στο γραφείο του Κ. Αγοραστού.

-Πήγε να συζητήσουν για την αποκατάσταση των ζημιών…

-Στις σχέσεις τους;

Ζ.

Επί 7 θητείες

*- ΜΑ τι Τιμονιέρης γράφει η εφημερίδα… Ο Χρόνης δεν ήταν ποτέ μαοϊκός.

-Τι εννοείς;

-Μα Μεγάλος Τιμονιέρης ένας ήταν. Κι ο δικός μας, από όσο θυμάμαι στην ΚΝΕ ήταν απ’ το γυμνάσιο…

Πολύ γνωστός λογιστής στη Λάρισα, αναλόγως πλήθος και τα σχόλια, κατά κανόνα θετικά για τον Χρόνη Ισαακίδη, που αναδείχθηκε πρόεδρος στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Και αναγνωρισμένος συνδικαλιστικά στον κλάδο του. Επικεφαλής ανεξάρτητης κομματικά παράταξης εκλέγεται στη διοίκηση επί 7 συνεχείς θητείες, από το 1998. (Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αναλάβει και πρόεδρος.)

Ζ.

Κι ο κόμβος

*Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ καλεί τους τοπικούς παράγοντες, την πολιτική εξουσία σε σύσκεψη. Θέλει να τον βοηθήσουν ώστε να βρει η ΑΕΛ άλλη έδρα. Ουσιαστικά να βρεθεί τρόπος να πληρώνει ο Κούγιας λιγότερα στον Πηλαδάκη, λένε οι πιο πρακτικοί. Να φύγει λοιπόν η ομάδα από το Γήπεδο της Νεάπολης, μπας και ρίξει ο ιδιοκτήτης του τις απαιτήσεις του. Να πιέσει κι η Πολιτεία γι’ αυτό, ναι να λυθεί ο κόμπος. Την ίδια ώρα, η Πολιτεία, χρηματοδοτεί την κατασκευή οδικού κόμβου στο Μεζούρλο.

***

*ΑΥΤΟΣ ο κόμβος που θα εξυπηρετεί λένε πρωτίστως το Μουσείο, κατόπιν και το Γήπεδο. Βέβαια, στο Μουσείο πηγαίνουν προς το παρόν τις Κυριακές 5-10 αυτοκίνητα. Και στο Γήπεδο 5-10 χιλιάδες κόσμος.

Κι η πλευρά Πηλαδάκη χρειάζεται την ΑΕΛ στο Γήπεδο. Όχι για συναισθηματικούς λόγους. Κάπως πρέπει να πληρωθούν οι δόσεις στην τράπεζα, δεν θα βάλουμε και λεφτά απ’ την τσέπη μας… (Το κακό είναι ότι δεν μπορούν να τα βρουν οι δύο επιχειρηματίες μεταξύ τους για τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, για το χορτάρι, να έχει να βοσκάει το φίλαθλο κοινό.)

Ζ.

Στον δρόμο

*ΚΙ άλλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη; Μετά τη Μακεδονία, τώρα ο ΠΑΟΚ, ακόμα πιο ιερός σκοπός. Ακούστηκε ότι οι μπαοκτσήδες θα στείλουν αντιπροσωπεία στη Λάρισα να ζητήσει την προ τριακονταετίας κτηθείσα τεχνογνωσία των βυσσινί επί της εθνικής οδού.

Ζ.

Κι όμως...…

*Η Ηπείρου δεξιά και αριστερά πλέον κλειστή λόγω έργων. Και η Ρούσβελτ ενεργή στο μισό της οδόστρωμα αφού την έσκαψαν κι αυτή. Κι όμως το φανάρι λειτουργεί κανονικά. Να ρυθμίσει ποια κυκλοφορία άραγε; Μονάχα να εμποδίζει. Από τα απίστευτα και όμως αληθινά των δημοτικών υπηρεσιών. (Έχουν δημιουργήσει παράδοση πια με την αδιαφορία και τους άσκοπους σηματοδότες της ανασκαμμένης οδού Ηπείρου.)

Ζ.

Γυμνότητα

*«Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λειτουργούσαν με όρους μαφίας...» είπε ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ σε κομματική εκδήλωση. Και στον Πέτρο Παπαγεωργίου ανέλαβε να απαντήσει πρωί-πρωί χθες ο Κώστας Σάββας, αμέσως με το που το διάβασε στην εφημερίδα. Αργότερα ακολούθησε κι η ΝΕ ΠΑΣΟΚ, αναλυτικά. «Η γυμνότητα του ακροατηρίου και των απόψεων, πολύ εύκολα σε οδηγούν σε κραιπάλη ύβρεων και λάσπης. Του συνιστώ ψυχραιμία. Και παρηγοριά στους στίχους του Καβάφη "Αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις..." (Κάτι θα θυμάται ο παλιός πασοκτζής από «τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου…»)

Ζ.

Διπλωματικά

*ΣΚΛΗΡΟΣ ο Νίκος Παπαγεωργίου στην αντίδρασή του για τη στάση του Δικηγορικού Συλλόγου στο ζήτημα του Κτηματολογίου. Το οποίο απλώνεται οσονούπω σ’ ολόκληρο τον νομό και θα έχει άρα πολύ ψωμί, επαγγελματική ύλη και για μηχανικούς και για δικηγόρους. Κι άρχισε ο καβγάς. Και μάλιστα μεταξύ νεοδημοκρατών παραγόντων. Το ΤΕΕ κατήγγειλε τον Δικηγορικό δηλώνοντας ότι διακόπτει τις «διπλωματικές σχέσεις» μαζί του. Η Νικολέττα Μπασδέκη δεν απάντησε, προφανώς επιχειρώντας να υποβαθμίσει την υπόθεση. Λογικά, κάτι θα πει αύριο στην επίμαχη εκδήλωση, διπλωματική κίνηση, να κοπάσει ο θόρυβος. (Μάλλον έχει φαγητό για όλους.)

Ζ.

Νικοτίνη διπλανού

*Ο Δημ. Παπαστεργίου ανέδειξε θεαματικά την αντικοινωνική συμπεριφορά του θεριακλή υπουργού Χρ. Σπίρτζη. Ο Τρικαλινός δήμαρχος ενίσχυσε πάλι σημαντικά τον αντικαπνιστικό αγώνα πανελληνίως. Του οποίου σημειωτέον ηγούνται πρώην καπνιστές.

«Τσιγάρο ατέλειωτο, βαρύ, η γαϊδουριά…» διασκεύασε ο Κ. Β. «Ζούμε σε μια κοινωνία όπου η φασιστική επιβολή της νικοτίνης του διπλανού σου είναι εθνική παράδοση».

Ζ.

Στο καμένο

*ΑΠΕΞΩ κυριαρχεί μαυρίλα και συντρίμμια, πάνω στο καμένο κτίριο συνεχίζονται οι έρευνες για την αιτία της πυρκαγιάς στη Β’ ΔΟΥ μα και άλλες δουλειές. Χθες, πυροσβέστες συνεπικουρούμενοι από Λαρισαίο κλειδαρά προσπαθούσαν να διαρρήξουν τα χρηματοκιβώτια της Εφορίας, παρουσία της αστυνομίας. Λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών τα χρηματοκιβώτια είχαν διασταλεί και φράκαραν. Δούλεψε τροχός, μέσα τα χαρτονομίσματα καμένα. Δεν πρόκειται για αεροστεγείς κατασκευές. Πάντως η τράπεζα Ελλάδας θα ανταλλάξει τα μισοκαμένα τραπεζογραμμάτια. (Ελάχιστη ελάφρυνση στην πολύ μεγάλη ζημιά που υπέστη το Δημόσιο από τη φωτιά.)

Ζ.

Χωρίς «Survivor»

*ΦΩΤΙΑ στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία έχει βάλει η απειλή της Ελλάδας να διακόψει το «Survivor», που είναι τούρκικη παραγωγή, αν δεν αποφυλακιστούν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που παραμένουν κρατούμενοι.

Ο Πιτσιρίκος έχει αρχίσει το ξεσάλωμα. Ανάμεσα στις επίσημες, καταγράφει και άλλες φήμες για τους λόγους που οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορα:

- διότι είχαν παράνομη σχέση με δυο παντρεμένες Τουρκάλες.

- για να πάνε να πάρουν την Πόλη.

- είχαν φτιάξει χιονάνθρωπο παρέα με τους Τούρκους και διαφώνησαν μαζί τους για το αν θα τον βγάλουν «Μήτσο» ή «Αχμέτ», οπότε οι Τούρκοι πήραν ανάποδες και τους συνέλαβαν.

- για να ζητήσουν άσυλο στην Τουρκία, να αλλάξουν την πίστη τους και να γίνουν γενίτσαροι.

- επειδή είχαν βάλει στοίχημα με τους συναδέλφους τους πως θα ασχολείται όλη η Ελλάδα μ’ αυτούς, οπότε ζήτησαν από τους Τούρκους να τους συλλάβουν για να κερδίσουν το στοίχημα.

Ζ.

Αυτή πρώτη

*ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ διάσταση είχαν δώσει στους χθεσινούς τους αστεϊσμούς οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Κατηγορούμενε γιατί λήστεψες την τράπεζα;

-Αυτή άρχισε πρώτη, κύριε πρόεδρε.

***

*- ΑΣΧΕΤΩΣ τι λένε αυτοί, με τον μισθό που παίρνει ο Έλληνας εργαζόμενος, κάθε είκοσι του μηνός περίπου βγαίνει απ’ το ευρώ.

Ζ.

Στράβωσε

* ΠΥΡ και μανία κατά παντός «υπευθύνου» είναι οι Σαμαριναίοι του Τυρνάβου από το γεγονός ότι εδώ και μέρες η Web camera που είναι εγκατεστημένη στην πλατεία του χωριού, πάνω από τη βρύση δεν δείχνει το γενικό πλάνο της πλατείας αλλά το πίσω μέρος της… βρύσης. Οι Σαμαριναίοι του Τυρνάβου αναρωτιούνται τι συνέβη με την κάμερα; Στράβωσε από το πολύ χιόνι; Από διακοπή ρεύματος; Ή από… δολιοφθορά; Όπως και να έχει το πράγμα η Σαμαρίνα είναι οργανωμένη κοινότητα, ας δώσει λύση στο πρόβλημα ο πρόεδρος του χωριού Γιάννης Λυγούρας.

Κ.Τσ.

Να τ’ αρμέξουμε

*ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ εφημερίδων της Ηπείρου με τις δηλώσεις του βουλευτή για την κατάρρευση των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος συγκεντρώνουν στο γραφείο του Μ. Χαρακόπουλου. Ο Λαρισαίος πρώην υπουργός που έχει συνδέσει το όνομά του με το γάλα, όταν παραιτήθηκε διαφωνώντας με την απελευθέρωση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο, παραμένει σημείο αναφοράς για τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας. Ειδικά στην κτηνοτροφική Ήπειρο, τοπικοί βουλευτές συζήτησαν μαζί του για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ είχε επικοινωνία και με τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.

Συνεργάτες του λένε ότι ο Μ. Χαρακόπουλος φαίνεται να προσδίδει χαρακτηριστικά βεντέτας στην αντιπαράθεσή του με τον Βαγγ. Αποστόλου, καλώντας τον να εξηγήσει γιατί επί των ημερών της υπουργίας του καταρρέουν οι τιμές. Προοιωνίζοντας ότι θα υπάρξει συνέχεια...

Ζ.

Αραιά και πού

*ΔΑΓΚΩΘΗΚΑΝ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ χθες διαβάζοντας στην εφημερίδα ότι η βουλευτής του κόμματος που εκλέγεται στον νομό ομολογούσε πως ολόκληρο το 2017 επισκέφθηκε τη Λάρισα το πολύ 8 φορές. Μία κάθε δύο μήνες περίπου. Η ίδια αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του έτους έχει χρεώσει τη Βουλή με 8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της πόλης, άρα 4-5 επισκέψεις συνολικά.

- Ναι αλλά η Άννα Βαγενά έχει και σπίτι στο Μεταξοχώρι. Κάποιες φορές έμεινε εκεί.

- Άρα 6-7 οι επισκέψεις μέσα στη χρονιά; Οι καλοκαιρινές εξορμήσεις δεν πιάνονται φυσικά.

-Συμπυκνωμένη σχέση με τη Λάρισα.

Ζ.

Θα μαδάνε

*ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ θα μαδούν, όταν αυτές ανθίσουν, οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες. Θα γίνουν οι εσωκομματικές τον Μάιο, δεν θα γίνουν…

Άλλες πληροφορίες από διαφορετική πηγή στα κεντρικά του κόμματος αναφέρουν ότι το καταστατικό θα τηρηθεί επακριβώς και τέλη Μαΐου θα διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές για την ανάδειξη καινούργιας ΝΟΔΕ. Ήτοι ο Χρ. Καπετάνος θα μπορέσει να αποσυρθεί από τα κομματικά καθήκοντα και να αφοσιωθεί στην προεκλογική του καμπάνια για τον Δήμο Φαρσάλων. (Αλλά κι αυτό δεν είναι βέβαιο.)

Ζ.

Ξένη γλώσσα

*ΣΦΥΡΙΞΕ δυνατά και τό ’ριξε ο Γ. Λ. με στυλ όπως πάντα. Σε κάποια αυλή της Λάρισας μια γάτα κυνηγούσε έναν ποντικό. Εκείνος πρόλαβε και κρύφτηκε σε μια τρύπα. Κάθεται από πάνω η γάτα, περιμένει σκέφτεται, κάποια στιγμή άρχισε να γαβγίζει. Ναι, γαβ γαβ γαβ. Ήρθε ο φίλος μου ο σκύλος, σκέφτηκε από κάτω ο ποντικός που δεν έβλεπε, τώρα πάει η παλιόγατα λάκισε. Οπότε σκάει κι αυτός μύτη, τον αρπάζει η γάτα αμέσως, την κοιτάει έκπληκτος ο ποντικός.

-Μα πώς; Από πότε άρχισες εσύ να γαβγίζεις;

-Κοίτα φιλαράκι. Έτσι όπως έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, αν δεν ξέρεις σήμερα μια ξένη γλώσσα δεν κάνεις προκοπή.

Ζ.

Στην Αθήνα

* ΣΤΗ συγκρότηση μιας 12μελούς Επιτροπής, η οποία θα συναντηθεί στην Αθήνα με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και με πολιτικούς αρχηγούς προχώρησαν εκπρόσωποι αγροτών και συνεταιριστών που ανήκουν στη δύναμη της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδας. Η αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε χθες στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης και αποφάσισε να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Βαγγ. Αποστόλου και με όλα τα πολιτικά κόμματα, όπως και να πραγματοποιηθεί στη Βουλή, προ ημερησίας συζήτηση για τα αγροτικά. Από τον νομό Λάρισας παρευρέθηκαν στην παραπάνω συνάντηση οι αγρότες Γιώργος Μαχάς, Νίκος Ρεβήσιος, Μιλτ. Μπασδάνης και Γ. Ζιάμας.

Γ.Ρ.

Τραπεζάκια

* ΜΑΖΙ με τον ήλιο βγήκαν και τα τραπεζοκαθίσματα. Που όλο και αυξάνονται στους πεζοδρόμους, αφού όλοι θέλουν να κάθονται κάπου να τους πιάνει ο ήλιος. Και οι πεζοί; Ε, ας βρουν βρε κι αυτοί κάπου να κάτσουν, μην στέκονται όρθιοι.

Π.Φ.

Λογοδοσία

* ΣΕ δημόσια λογοδοσία θα προβεί ο διοικητής των Νοσοκομείων της Λάρισας Παναγιώτης Νάνος. Πρόκειται για μια νέα διαδικασία μέσω της οποίας η διοίκηση των Νοσοκομείων σε ανοιχτή εκδήλωση θα παρουσιάσει όλα όσα έγιναν τη χρονιά που πέρασε και όλα όσα αναμένεται να γίνουν τη χρονιά που διανύουμε. Η δημόσια λογοδοσία που βρίσκεται στα… σκαριά αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα του μήνα παρουσία ίσως και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη.

Ζ.Π.

Έρχεται...…

* ΔΕΝ είναι ψέμα… Μετά από μήνες παλινωδιών, για να μην πούμε χρόνια, καθυστερήσεων και κυβερνητικών αστοχιών με τις ημερομηνίες έναρξης, ενεργοποιείται σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

 Ήδη αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εγχειρίδιο σχετικά με τον τρόπο καταχώρισης των στοιχείων ενώ η ακριβής ώρα έναρξης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθεί σήμερα. Οι πληροφορίες της "Ε" λένε για τις 11 το πρωί. Και όποιος προλάβει…

Γ.Ν.

 

HMERA THS GYNAIKAS KELLAS

*ΗΜΕΡΑ της Γυναίκας και ο Χρ. Κέλλας τη γιόρτασε από χθες. Με δύο ντουζίνες Δαμασιώτισσες, οι οποίες συνόδευαν τα παιδιά τους στη μαθητική εκδρομή στην Αθήνα. Ο Λαρισαίος βουλευτής τις υποδέχτηκε με χαρά ξεναγώντας τες στο Κοινοβούλιο και καλώντας τες, λόγω της ημέρας, να αγωνίζονται «για να σπάνε τα ταμπού και οι προκαταλήψεις στην κοινωνία μας...»

 Ζ.

 

 TO RPAAPONO TOY GENIKO NOSOKOMEIO

* ΤΟ παράπονό του για το γεγονός πως η πόρτα των Εξωτερικών Ιατρείων στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας δεν εξυπηρετεί να είναι συνέχεια κλειστή κατ’ αυτόν τον τρόπο εξέφρασε Λαρισαίος χθες το πρωί. Πήγε, λέει, όπως πάει κάθε μέρα μεταφέροντας έναν άνθρωπο με κινητικά προβλήματα πάνω σε καρότσι, αλλά για μια ακόμα φορά δυσκολεύτηκε να την ανοίξει. Όπως εξηγεί η πόρτα είναι στην άκρη της ράμπας και θα πρέπει να αφήσει τον άνθρωπο για να ανοίξει την πόρτα με κίνδυνο να του φύγει. Ζήτησε τον λόγο από τους εργαζόμενους αλλά οι εργαζόμενοι του εξήγησαν πως θα πρέπει να μένει κλειστή γιατί «μπαίνει κρύο». Κάποια λύση όμως θα πρέπει να βρεθεί, ισχυρίζεται ο ίδιος. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό…

Κ.Γ.

 

 TI NA SYZHTA ME YPHRESIAKOYS

* ΤΙ να συζητά με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας; Τα μείζονα προβλήματα της κτηνοτροφίας ή, ένεκα του χώρου και της χαλαρής συζήτησης που προκαλεί το …τσιπουράκι, την αθλητική επικαιρότητα;

 

 

 EKEI EJV APO TA APOKAIDIA

*ΕΚΕΙ έξω από τα αποκαΐδια ξημεροβραδιάζεται η διευθύντρια της Β’ ΔΟΥ. Χθες η υπάλληλος Νάνσυ Φούφου βρήκε τον τόμο του πρωτοκόλλου παραλαβής. Καρβουνιασμένο απ’ έξω αλλά άθικτο στο εσωτερικό, ένα μικρό θαύμα. «Θα ξεκινήσουμε από κει που είχαμε σταματήσει», σχολίασε η Ελένη Τζιόρτζιου.

Ζ.