Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια σκηνή

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2018 19:45
Λαρισαίοι σύνεδροι του Κινήματος Αλλαγής, σε ανάπαυλα των χθεσινών εργασιών, στην Αθήνα. Ο φακός της Δήμητρας Σκόνδρα συνέλαβε τους (από αριστερά): Κατερίνα Κόσσυβα, Γ. Ζαούτσο, Σωτ. Βούλγαρη, Θεόδ. Καφφέ, Απόστ. Μαστρονικολό, Νίκ. Κοσμέτσα, Απ. Σουρλαντζή και, Νατάσα Παπαβασιλείου. Από σήμερα στη πολιτική μάχη της καθημερινότητας, με το «ρόδο της ελπίδας» στη θέση του ήλιου, του πράσινου…  Β.Κ. Λαρισαίοι σύνεδροι του Κινήματος Αλλαγής, σε ανάπαυλα των χθεσινών εργασιών, στην Αθήνα. Ο φακός της Δήμητρας Σκόνδρα συνέλαβε τους (από αριστερά): Κατερίνα Κόσσυβα, Γ. Ζαούτσο, Σωτ. Βούλγαρη, Θεόδ. Καφφέ, Απόστ. Μαστρονικολό, Νίκ. Κοσμέτσα, Απ. Σουρλαντζή και, Νατάσα Παπαβασιλείου. Από σήμερα στη πολιτική μάχη της καθημερινότητας, με το «ρόδο της ελπίδας» στη θέση του ήλιου, του πράσινου… Β.Κ.

* Η ΣΚΗΝΗ στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η κοπέλα, φοράει τσαντόρ, προφανώς είναι μουσουλμάνα πρόσφυγας, και είναι έγκυος μερικών μηνών.

Περιμένει υπομονετικά με τον άντρα της να εξεταστεί από γιατρό.

Το συμπέρασμα είναι πως, ακόμη και μέσα στην προσφυγιά με τις κακουχίες και την αβεβαιότητα, ο μουσουλμανικός κόσμος γεννάει, αυξάνεται και πληθύνεται. Στη δύση οι γυναίκες αποφεύγουν ακόμη και τον γάμο. Επομένως γιατί παραπονιέσαι όταν ο Ερντογάν, κάθε τρεις και λίγο, κομπάζει πως «είμαστε χώρα 80 εκατομμυρίων» και πατώντας πάνω σ’ αυτήν την πληθυσμιακή ισχύ συμπεριφέρεται αλαζονικά; Τι στ’ αλήθεια περιμένουμε;

 

«Περί άλα και κύαμον»

* Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ερωτηθείσα για όσα της προσάπτει, σε επιστολή του, που δημοσιεύθηκε χθες στην «Ε», ο συνταξιούχος καθηγητής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Στέλιος Σαΐτης, σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης καταγγελίας εκπρόθεσμων δηλώσεων προτίμησης υποψηφίων διευθυντών σχολείων, ανάφερε: «Δεν απαντώ στην επιστολή  με τις προσωπικές, αυθαίρετες, αντιφατικές και ανακριβείς ερμηνείες, όπως δεν έχω απαντήσει και στις άλλες δημόσιες επιθέσεις του συνταξιούχου καθηγητή και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Στ. Σαΐτη.  Κατανοώ την πορεία, την ηλικία και τις ανησυχίες του.

Εξάλλου, σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, και όχι τα «περί άλα και κύαμον» του κάθε αναρμόδιου,  έχουν επιληφθεί της υπόθεσης τα θεσμικά όργανα».

Λ.Κ.

 

Γκρεμός και ρέμα

* ΜΑΣ απειλεί κάθε μέρα ο Ερντογάν, αλλά το ΝΑΤΟ αδιαφορεί. «Βρείτε τα», μας λέει.

Μόλις όμως προέκυψε η διαμάχη των Άγγλων με τους Ρώσους, η Συμμαχία έσπευσε αναφανδόν στο πλευρό τους.

Συμπέρασμα; Μερικοί σύμμαχοι είναι πιο... ίσοι απ’ τους άλλους.

Ο μόνος που αποδεικνύεται να έχει δίκαιο για το ΝΑΤΟ είναι το ΚΚΕ. Αλλά, πάλι, πού να πας; Μέσα στο ΝΑΤΟ γκρεμός, έξω ρέμα.

 

Λύκοι στα πρόβατα

* ΠΟΙΟΥΣ κουβάλησε η Κυβέρνηση στην Αθήνα για να λύσει το πρόβλημα με το ελληνικό ποδόσφαιρο; Τη ΦΙΦΑ.

Πού βρίσκονται οι τελευταίοι πρόεδροι της ΦΙΦΑ; Μα, στη... φυλακή για σκάνδαλα.

Άντε, καλά κρασιά!

(Μήπως τελικά φέραμε τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα;)

 

Πλειοδοσία

* «ΑΥΤΟΝΟΜΑ» θα κατέβει προεκλογικά το «Κίνημα Αλλαγής», όπως διακήρυξε η Φώφη από το Συνέδριό του.

Και μετεκλογικά; Ε, όποιος δώσει τα... περισσότερα.

(Έχουμε αρχές εμείς κύριε!)

 

Ανένδοτος

* ΣΤΟ μεταξύ «Ανένδοτο» αγώνα για να φύγει η Κυβέρνηση κήρυξε η Φώφη Γεννηματά. Προσοχή: «ανένδοτο» είπαμε όχι... «ανέκδοτο».

 

Μούχλα

* ΑΠΟ την ομιλία της Φώφης στο Συνέδριο του «Κινήματος Αλλαγής» κι αυτό:

«Δημιουργούμε ένα νέο πολιτικό κίνημα για να εκφράζει τους πόθους και τις ανάγκες των Ελλήνων για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και Δημοκρατία σε όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής».

Αν ο λόγος της Φώφης ήταν τυρί, θα ήταν... ροκφόρ: μυρίζει μούχλα.

 

Αν οι περιστάσεις...

* ΕΙΠΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα μεγάλα ελληνικά πολιτικά κόμματα, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, παραμερίζουν τις διαφορές τους και συνεργάζονται…».

Συγγνώμη, αλλά όταν ο Ερντογάν μας απειλεί καθημερινά με πόλεμο δεν είναι κρίσιμες οι περιστάσεις; Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή; Κανένα τετελεσμένο;

 

Είναι δυνατόν;

* ΑΜ το άλλο; Οι Τούρκοι μπήκαν χτες στο Αφρίν, η όρεξή τους γενικώς έχει ανοίξει και ο υπουργός Άμυνας Καμμένος κάνει... κόνξες και πείσματα, διαρρέει ότι είναι... δυσαρεστημένος που ο Τσίπρας τελευταία όλο τον αδειάζει και γενικά έχει εξαφανιστεί. Πάμε καλά; Όχι.

 

Η είδηση

* ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ από τις αθλητικές σελίδες της «Ε».

«Ο αγώνας μεταξύ των δυο σχολείων στο Κλειστό Γυμναστήριο Λάρισας κύλησε ομαλά, με εξαίρεση μια φωτοβολίδα και ένα καπνογόνο που ρίφθηκαν κατά τη διάρκεια των απονομών». Ένας σχολικός αγώνας τελειώνει... «ομαλά». Μιλάμε για επίτευγμα δηλαδή, μην το συζητάς!

 

Κελαηδήματα

* ME ένα απλό τιτίβισμα στο «Twitter» ο φοβερός Τραμπ «σχόλασε» τον υπουργό Εξωτερικών Τίλερσον.

Βάστα μην μάθει ο Κούγιας το... «Twitter»! Εκεί να δεις... κελαηδήματα το πουλάκι μου!

 

Επιλογή στελεχών

* ΝΕΟ νόμο για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης έφερε ο Γαβρόγλου, με βασική φιλοσοφία «πώς να διώξουμε τους νυν και να φέρουμε τους δικούς μας», αφού «καρατομεί» τους πάντες και τα πάντα.

Τι γράφουν οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί στα σχόλιά τους στο Διαδίκτυο;

Ότι αυτός εδώ δεν μπορεί να είναι Νόμος μιας κανονικής ευρωπαϊκής χώρας. Της Βενεζουέλας του Μαδούρο, ίσως...

 

Παλικάρια

* Ο ΒΟΥΤΣΑΣ βγαίνει κάθε μέρα στα κανάλια και... διαφημίζει τη γονιμότητά του στα 85 plus.

O Λυκουρέζος, στα 84 του πια, τα έφτιαξε με... 54χρονο... τεκνό.

Κάπως έτσι θα βρει λαβή ο ΣΥΡΙΖΑ να σου πάει τα όρια συνταξιοδότησης στα 90 και δεν θα πάρεις χαμπάρι!

 

Γιατί Πούτιν;

* ΓΙΑΤΙ ψηφίζετε Πούτιν, ρωτήθηκε η ευειδής Ρωσίδα ψηφοφόρος από Αμερικανό ρεπόρτερ. Και εκείνη απάντησε πολύ απλά:

«Ο κ. Πούτιν δεν είναι τεμπέλης. Δεν πίνει. Είναι ήρεμος, νηφάλιος, και γοητευτικός».

(Καλά, εμάς το πρώτο θα μας αρκούσε. Που μια φορά διαπραγματεύτηκε για 17 ώρες και το έχουμε κάνει εθνικό ζήτημα.)

 

Συσφίγξεις

* ΑΙΦΝΗΣ ανακάλυψαν και οι Γερμανοί, μέσω της μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τους, ότι οι βορειοκορεατικοί πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές μπορούν να φτάσουν μέχρι και τη... Γερμανία. Πάτε στοίχημα ότι η επόμενη σχετική είδηση θα λέει πως μετά τον Τραμπ και η... Μέρκελ εξετάζει το ενδεχόμενο συνάντησής της με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν; (Για την περαιτέρω... σύσφιγξη των... παραδοσιακά καλών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Βορείου Κορέας βεβαίως, βεβαίως! Διότι ως γνωστόν μετά τις... σφύξεις έρχονται οι... συσφίγξεις!)

 

Παραλιακός δρόμος

* ΚΑΙ τυπικά περνάμε στην άνοιξη αύριο, πλησιάζει και το Πάσχα. Θα αρχίσει και η κίνηση του κόσμου προς τα παράλια του νομού, όπου και τα εξοχικά του. Και αν διασχίσει κανείς τον παραλιακό δρόμο θα διαπιστώσει ότι πολλή δουλειά μένει ακόμη να γίνει για να εξασφαλιστεί κανονική και ασφαλής κυκλοφορία. Ιδιαίτερα στο θέμα της κοπής χόρτων και καθαρισμού των ερεισμάτων παρατηρείται μια... χρόνια εγκατάλειψη. Ας το δουν εγκαίρως στον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια.

 

Πόθος

* Την υπόσχεση ότι το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας θα ολοκληρωθεί σύντομα προσπάθησε να αποσπάσει από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, Σταυρούλα Σδρόλια, η Άννα Βαγενά. Να προλάβω να το δω πριν πεθάνω, είπε αστειευόμενη.

Π.Φ.

 

Ομόφωνα

* Η απάντηση στην κ. Βαγενά ήρθε από το ακροατήριο. Όχι από τους πολίτες. Από τους «άρχοντες». Παιδής και Νταής έσπευσαν να απαντήσουν στη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ ότι του χρόνου το καλοκαίρι το θέατρο θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί. Μακάρι αυτή τη φορά να είναι έτσι. Γιατί κάθε πέρυσι, «του χρόνου» ακούγαμε.

Π.Φ.