Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εορταστικά

Δημοσίευση: 01 Απρ 2018 19:45
*ΝΕΑ ήθη στην πολιτική σκηνή φαίνεται πως μπορούν να καθιερώσουν, περιφερειάρχης Θεσσαλίας και δήμαρχος Λαρισαίων. Όταν μάλιστα οι παλαιότεροι θυμούνται πως – γενικά λέμε – σε όποια εγκαίνια πήγαινε ο νομάρχης δεν… πλησίαζε ο δήμαρχος ή ανάποδα.  Μετά τα εγκαίνια του νέου κολυμβητηρίου στη Νέα Πολιτεία, ο κ. Αγοραστός και ο κ. Καλογιάννης, βρέθηκαν χθες στη Μάνδρα ενημερώνοντας τους κατοίκους για ένα έργο που θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (Περιφέρεια) και ήταν στον σχεδιασμό της ΔΕΥΑΛ (Δήμος) που επίσης βάζει πόρους.  Οι σκληροπυρηνικοί των κομμάτων ίσως και να γκρινιάζουν, βλέποντας τις κοινές εμφανίσεις των δύο αιρετών αλλά από τη συνέργειά τους, τα οφέλη αφορούν στους πολίτες. Γιατί στη Μάνδρα, γνωρίζουν πολύ καλά τι σήμαινε τόσα χρόνια η έλλειψη δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού. Οι κομματικοί θα κοιτάξουν το «συμφέρον» των κομμάτων τους, αλλά το μείζον αφορά στην ωφέλεια των πολιτών…  Β.Κ. *ΝΕΑ ήθη στην πολιτική σκηνή φαίνεται πως μπορούν να καθιερώσουν, περιφερειάρχης Θεσσαλίας και δήμαρχος Λαρισαίων. Όταν μάλιστα οι παλαιότεροι θυμούνται πως – γενικά λέμε – σε όποια εγκαίνια πήγαινε ο νομάρχης δεν… πλησίαζε ο δήμαρχος ή ανάποδα. Μετά τα εγκαίνια του νέου κολυμβητηρίου στη Νέα Πολιτεία, ο κ. Αγοραστός και ο κ. Καλογιάννης, βρέθηκαν χθες στη Μάνδρα ενημερώνοντας τους κατοίκους για ένα έργο που θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (Περιφέρεια) και ήταν στον σχεδιασμό της ΔΕΥΑΛ (Δήμος) που επίσης βάζει πόρους. Οι σκληροπυρηνικοί των κομμάτων ίσως και να γκρινιάζουν, βλέποντας τις κοινές εμφανίσεις των δύο αιρετών αλλά από τη συνέργειά τους, τα οφέλη αφορούν στους πολίτες. Γιατί στη Μάνδρα, γνωρίζουν πολύ καλά τι σήμαινε τόσα χρόνια η έλλειψη δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού. Οι κομματικοί θα κοιτάξουν το «συμφέρον» των κομμάτων τους, αλλά το μείζον αφορά στην ωφέλεια των πολιτών… Β.Κ.

*ΜΕΤΑ βαΐων και κλάδων υποδέχονται σήμερα οι Λαρισαίοι το Πάσχα που κοντεύει, γιορτάζοντας και την άνοιξη μαζί.

Ναι και οι θάλασσες θα πάρουν το μερίδιό τους από κόσμο, τα θαλασσινά κυρίαρχα σε όλα τα τραπέζια, παραλιακά μα και στην ενδοχώρα, με βασιλιά τον μπακαλιάρο βέβαια.

Ζ.

 

Ψήνονται οι ψημένοι

*ΤΑ παλιότερα χρόνια, πριν τους εκσυγχρονισμούς, τότε που τα χωριά είχαν κοινότητες και προέδρους, οι τοπικές εκλογές γίνονταν πάντοτε φθινόπωρο. Και κατ’ έθιμο, οι ζυμώσεις για τις υποψηφιότητες κορυφώνονταν το Πάσχα. Ψήνονταν εκεί μαζί με τον οβελία. Ήταν που μαζεύονταν οι οικογένειες, κατέφταναν και οι ετεροδημότες κάτοικοι των πόλεων στα χωριά τους, να πουν κι αυτοί τη γνώμη τους αφού εκεί είχαν τα εκλογικά τους δικαιώματα. Λαμβάνονταν οι αποφάσεις κι ύστερα αμέσως μετά τ’ αλώνια ξεκινούσε ο προεκλογικός αγώνας.

***

*ΤΩΡΑ, η προεκλογική περίοδος στους μεγάλους δήμους, που μερικές φορές μονάχα γεωγραφικά είναι ευρείς, ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα των εκλογών. Βουρ κι απ’ την αρχή και για εκείνους που τις έχασαν αλλά και για όσους κέρδισαν μα και γι’ αυτούς που θέλουν να αντικαταστήσουν τους προηγούμενους. Στις πολύπλοκες πλέον κοινωνίες οι διεργασίες εξελίσσονται διά μακρών, πολλές φιλοδοξίες και σχέδια δεν γίνονται ποτέ ευρύτερα γνωστά, αφού ναυαγούν στα ρηχά ή συναντούν υφάλους.

***

*ΣΤΗΝ περιοχή της Λάρισας φερειπείν, στους 7 δήμους, όλα θα είναι περίπου έτοιμα τώρα το Πάσχα. Κι ας γίνουν οι εκλογές μετά από ένα χρόνο και παραπάνω. Οι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τον λαό και τον τόπο λιανοπατούν, συγκαθάν, ανυπομονούν. Οι φιλοδοξίες τους ολάνθιστες, τα σχέδιά τους για την πρόοδο στρωμένο λιβάδι καταπράσινο.

***

*ΜΟΝΟ αγκάθι τα εσωκομματικά τους, για τους δημαρχήσιμους που δεν είναι ήδη δήμαρχοι. Στον νεοδημοκρατικό χώρο εντοπίζεται το πρόβλημα, στους υπόλοιπους τα πράγματα είναι λιγάκι σκόρπια. Τους γαλάζιους υποψήφιους για το χρίσμα, τους ψήνει ο Κυρ. Μητσοτάκης μαζί με τον οβελία. «Περιμένετε, είναι νωρίς ακόμα. Τώρα όλοι μαζί παιδιά, μέχρι τις βουλευτικές, να βοηθήσετε να γίνω εγώ πρωθυπουργός και κατόπιν θα τα πούμε…» (Και τι να πουν;)

Ζ.

 

Παπάς Φαρσάλων

*ΜΕΤΑ από εκείνη του χαλβά, έγινε πλέον διάσημη και η έννοια του Φαρσαλινού παπά. Δεν ήταν μια, δεν ήταν δυό οι περιπτώσεις, ποικιλία ατασθαλιών τα τελευταία χρόνια, όχι μονάχα οικονομικών. Τόσες που άρχισε να σπανίζει και το είδος στη συγκεκριμένη επαρχία.

Ζ.

 

Το πιθανότερο

*ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπηρεσίας και υποχρεώσεων πια, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο του στο ΤΕΙ. Σε αρίστη κατάσταση όμως, με διάθεση και δυνατότητες, αποκλείεται να κάτσει στη γωνία ο Παν. Γούλας. Και δεν θα τον αφήσουν δηλαδή. Η συσσωρευθείσα εμπειρία και η κοινωνική του εμβέλεια πιθανότατα θα αξιοποιηθούν στον δημόσιο βίο. Στην αυτοδιοίκηση, Δήμο ή Περιφέρεια; Μήπως σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Προφανώς ο ίδιος θα επιλέξει.

Ζ.

 

Μ. Τρίτη

*-ΜΑ βαλτοί είναι στο Δημαρχείο; Έβαλαν συνεδρίαση τη Μ. Τρίτη να πλακωθούν εκεί με την Καραλαριώτου για την αγωγή στον Καλογιάννη;

-Γιατί επειδή πλησιάζει Πάσχα; Τι πειράζει… Τα Χριστούγεννα ισχύει το επί γης Ειρήνη.

-Μα είναι Μεγάλη Τρίτη, ο κόσμος θα ψέλνει στις εκκλησίες το Τροπάριο της Κασσιανής κι αυτοί…

-Μα υποθέτω ότι έβαλαν τη συνεδρίαση νωρίτερα, το μεσημέρι.

-Βρε σου ξαναλέω, Μεγάλη Τρίτη που ψέλνουν το «Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα…», βρε θα κατηγορηθούν για σεξιστικά υπονοούμενα, δεν τη γλιτώνουν.

Ζ.

 

Τη Μ. Παρασκευή

*ΑΣ μην κάνουν όρεξη οι οπαδοί της αντιπαράθεσης. Που περιμένουν πώς και πώς την αναμέτρηση της Μεγάλης Παρασκευής. Σου λέει, ο Επιτάφιος της Μητρόπολης κατεβαίνει από τον Άγιο Αχίλλιο στην πλατεία συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Ε, δεν θα προηγείται η μπάντα του π. Νικηφόρου του Επιταφίου του Αγίου Γεωργίου; Κάπου θα συναντηθούν δεν μπορεί και θα είναι τώρα προετοιμασμένες αμφότερες οι πλευρές. Μπα… Η ενορία Αγ. Γεωργίου δεν βγάζει τον Επιτάφιό της στην Κεντρική πλατεία, λόγω απόστασης. (Μήπως όμως κάποτε πρέπει να το ξεκινήσει;)

Ζ.

 

Αν γκρεμιστεί

*ΤΟ φιλοσοφούσαν πάλι οι Λαρισαίοι φοιτητές, σάμπως και τι να έκαναν.

- Κι όμως ρε φίλε. Πολύ σοφή κουβέντα. Το θαυμαστικό λέει όταν γκρεμιστεί γίνεται τελεία και παύλα. Έτσι συμβαίνει στη ζωή. Αλλά και στη γραμματική, το ίδιο. Δες την εικόνα, τα δύο στοιχεία, τελίτσα και γραμμούλα το ένα πάνω από το άλλο και μετά γκρεμισμένα δίπλα-δίπλα...

-Τι είπες πάλι ρε μεγάλε;

***

*- ΑΡΑΓΕ όταν παίζει μπάλα ομάδα απ’ τις Κυκλάδες ρε παιδιά, ο αρχηγός φοράει περιβραχαιγαίο;

***

*-ΒΡΕ σεις; Η πανακότα βγαινει και σε πανακόκορα;

***

*- ΘΑ πεθάνουμε ρε σεις και δεν θα μάθουμε το ''σχήμα λόγου'' τελικά τι είναι; Τρίγωνο, τετράγωνο, κύκλος...

Ζ.

 

Λόγια του ανέμου

*«ΜΕ λένε Νίκο Χαλκίνη και παίζω επιτραπέζια παιχνίδια μνήμης. Ήμουν ο Κανένας και ήθελα να γίνω το απόλυτο τίποτα». Η αντρική φιλία αλλά και η μοναξιά των ανθρώπων, η φυγή είναι τα θέματα που πραγματεύεται ο Ισίδωρος Ζουργός στο ‘’Ανεμώλια’’ . Όπερ σημαίνει λόγια του ανέμου στη γλώσσα του Ομήρου. Κι έχει άφθονο Όμηρο να περιδιαβαίνει ανεπαίσθητα τις σελίδες του μυθιστορήματος με αμέτρητους συμβολισμούς. Μ’ ένα ιστιοφόρο δραπετεύουν στο Αιγαίο πέντε Θεσσαλονικείς παιδικοί φίλοι, οι σαρανταπεντάχρονοι πλέον εταίροι, επιδιώκοντας να γλιτώσουν απ’ τη ζωή τους, να επιστρέψουν στην πρώτη τους νιότη.

***

* ΜΑΛΛΟΝ ταιριάζει στον ίδιο τον συγγραφέα παρότι στο βιβλίο αποδίδεται φυσικά στον ήρωα. Του το επισημαίνει ο φίλος του, ένας εκ των εταίρων, αυτός με το παρατσούκλι Μυκηναίος. «Εσύ Χαλκίνη ζεις μόνο και μόνο για να έχεις ύστερα να θυμάσαι». Και θυμάται απίστευτες λεπτομέρειες ο Ισίδωρος Ζουργός, που τις παραθέτει με απαράμιλλο στυλ. Να, όπως με το Φροντιστήριο Αγγλικών:

Στους τοίχους είχε αφίσες με διπλά κόκκινα λεωφορεία, ακίνητους γρεναδιέρους με μαλλιαρά μαύρα καπέλα, λιβάδια, Λονδίνα, κάστρα, κι ένα ημερολόγιο του Βρετανικού Συμβουλίου δίπλα στο μεγάλο ρολόι, το οποίο δεν φοβόταν τον χρόνο και πάντα του έκλεβε μερικά λεπτά.

 ***

*ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ εξαιρετικές που ομορφαίνουν την πλοκή: Χάζευα με ένα βάρος στο στήθος τη σταχτοθήκη της προηγούμενης νύχτας με τις γόπες καρφωμένες πάνω σ’ έναν υγρό μαύρο πολτό. Γόπες μικρές, διπλωμένες στα δύο, κυρτωμένες βίαια από τα δάχτυλα, ταπεινωμένες, που έδειχναν προς τον ουρανό το κιτρινισμένο και σιχαμερό τους φίλτρο. Όλες ήταν φιλημένες απ’ τα χείλη μου. Τα πρωινά, πριν φύγω στη δουλειά, τις κοιτούσα, οίκτιρα τον εαυτό μου κι ύστερα τις άδειαζα σε μια σακούλα και την πετούσα στα σκουπίδια. (Χε, συμβάλλει και στον αντικαπνιστικό.)

Ζ.

 

Συζήτηση

των αμνών

*ΚΑΘΩΣ πλησιάζει Πάσχα καθίσταται ξανά επίκαιρος ο ανυπέρβλητος Αρκάς. Παρατηρώντας την υπόθεση από την άλλη πλευρά, εκείνη των αμνών, που δεν σιωπούν αλλά το συζητούν.

- Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά σε λίγο έρχεται Πάσχα.

-Τι εννοείς;

- Να για τους ανθρώπους είναι μεγάλη γιορτή αλλά για μας τα πρόβατα, ξέρεις… Πώς να το πω… Είναι κάτι…

- Πολύ το στριφογυρίζεις. Έλα επιτέλους στο ψητό.

- Α γεια σου. Τώρα τα είπες όλα.

***

*- ΣΤΟ έχω εξηγήσει εκατό φορές, το Πάσχα δεν είναι καλό πράγμα για μας τ’ αρνιά. Γιατί δεν καταλαβαίνεις.

- Είμαι λίγο αργόστροφος. Είναι πρόβλημα αυτό;

- Μπορεί ν’ αρπάξεις στο ψήσιμο.

***

*- ΑΚΟΥΣΑ ότι θα μας κάνουν εξοχικό, σπίτι στη θάλασσα ρε συ…

- Σε λαδόκολλα θα είναι, δεν κατάλαβες.

***

*- ΑΡΝΑΚΙ και πρασινάδα ίσον άνοιξη.

- Μπα… Φρικασέ.

***

*- ΜΠΟΥΤΙ, σπάλα, νεφραμιά, παϊδάκια…

-Τι διαβάζεις;

- Ανατομία.

***

*-ΥΠΑΡΧΕΙ μια πάθηση που λέγεται συστροφή εντέρου;

-Σε μας τα αρνιά, λέγεται κοκορέτσι.

***

*-ΒΛΕΠΩ στο φλιτζάνι ένα ‘’σίγμα’’ να τριγυρίζει.

-Η Σούλα θα είναι…

-Κοντά έπεσες. Η σούβλα είναι.

Ζ.

 

Εγγλέζοι…

*ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς. Παρασκευή 30 Μαρτίου. Ώρα 6 μ.μ. Στη θέση του ο πρόεδρος Σωτήρης Μάρκου, όπως και ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας. Στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων, παρών μόνο ο πάντα συνεπής Γιάννης Κασίδας, εκ της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Οι υπόλοιποι… κάπου στον δρόμο έρχονται. Κατά τις 6:30, και αφού η κατάσταση δεν έχει αλλάξει και πολύ, ποιος είδε τον Γκουντάρα και δεν τον φοβήθηκε. Οι φωνές του έφτασαν ως την άλλη άκρη της Αγιάς. Και κάπου εκεί, γύρω στις 6:45, η συνεδρίαση ξεκίνησε…

 

Συνήθειες

*ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ δεδομένα διάρκειας τηλεφωνημάτων από τον Λαρισαίο Γ. Ε.

Αγόρι με αγόρι: 00:00:59

Αγόρι με μαμά: 00:00:50

Αγόρι με μπαμπά: 00:00:30

Αγόρι με κορίτσι: 01:23:59

Κορίτσι με κορίτσι: 05:29:59

Άντρας με τη γυναίκα του: 00:00:03

Μαμά με παντρεμένη κόρη: 10:50:58. (Εμ καταγράφουν και τη διάρκεια τώρα πια οι συσκευές.)

Ζ.

 

Ποντάρουν αλλά…

*ΠΛΗΘΩΡΑ ενδιαφερομένων για το γαλάζιο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, όποτε και να γίνουν οι εκλογές.

-Μα τόση διάθεση για προσφορά στην παράταξη; Και τζάμπα προσπάθεια δηλαδή, αφού δύο βουλευτές θα βγάλουν πάλι, τους γνωστούς στάνταρ, με αυτοδυναμία μόνο και αν δηλαδή πάλι, απίθανο να εκλεγεί και τρίτος… Τι θέλουν και παιδεύονται;

-Ε πως… Άμα πιστεύει κάποιος ακραδάντως ότι θα κερδίσει το κόμμα την κυβέρνηση, ελπίζει ότι κάπου θα τον βάλουν. Διοικητής φερειπείν, να καθαρίζει μια τριάρα χιλιαρικάκια, συν ό, τι άλλο τυχερό…

***

*ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ η κουβεντούλα στη συντροφιά των γαλάζιων Λαρισαίων. Μέχρι που παρενέβη ο δικηγόρος, παλιός στο νεοδημοκρατικό κουρμπέτι.

- Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμούνται… Αδίκως ελπίζουν ορισμένοι προσφάτως ανανήψαντες ή και πιστοί στο κόμμα εν γένει. Άμα κερδίσει ο Μητσοτάκης, τότε που θα νιώσει επιτέλους ισχυρός, θα επιδιώξει αμέσως να καταλάβει το κόμμα, που δεν το έχει τώρα, όλοι το βλέπουμε. Επομένως με τους δικούς του θα κυβερνήσει, αυτούς θα αναδείξει…

- Δηλαδή;

- Στενός πυρήνας Μητσοτάκη στη Λάρισα ποιος είναι;

- Λένα Αξιόγλου.

- Σωστά. Και κάποιοι άλλοι λιγότερο προβεβλημένοι. Συν οι φίλοι της Ντόρας βέβαια. Θα αξιοποιηθούν και ορισμένοι καραμανλικοί, όπως επιβάλλεται και μέχρις εκεί.

Ζ.

 

Στάνταρ

*ΑΚΟΜΑ αντιλαλούν οι πλατείες της Λάρισας από την επίσκεψη του υπουργού Ευκλείδη. Ένα ερώτημα κρέμεται στα χείλη αγωνιούντων συνταξιούχων, που αναγιγνώσκουν τα γραφάς συζητώντας για το τι είπε και τι όχι ο Τσακαλώτος. Τι είπε δηλαδή για τις συντάξεις, αν θα μειωθούν από το ‘19 δηλαδή ή τελικά θα πάει η μείωση στο 2020 κι άρα μπορεί και να τη γλιτώσουν. Ανακατεύουν ΔΝΤ, διαπραγμάτευση του προσεχούς Μαΐου, πλεονάσματα, ΑΕΠ, πιέσεις κι ανταλλάγματα, μνημόνια και συμφωνίες, συν αφορολόγητο. Ωπ εκεί είμαστε.

***

*Η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση και ενέκρινε η Βουλή προβλέπει μείωση του αφορολογήτου ορίου, άρα αύξηση των φόρων για όλους από το 2020. Εκτός εάν απογειωθεί η Οικονομία. Τώρα το ΔΝΤ πιέζει να ισχύσει η μείωση αυτή από του χρόνου, η κυβέρνηση αντιστέκεται. Για τις συντάξεις, το εξαρχής συμφωνηθέν αναφέρει περικοπές από το ‘19, αυτό δεν το συζητάει κανείς, απλώς το περιμένουν. (Ελπίζοντας να μην είναι μεγάλες.)

Ζ.

 

Ο μετρ

*Η εποχή με τα μπάρμπεκιου αρχίζει. Σ’ αυτή τη δραστηριότητα αναδεικνύεται το μαγειρικό ταλέντο ενός αληθινού άνδρα. Αυτός δεν είναι που κατά κανόνα ψήνει; Μόλις λοιπόν ένας άνδρας δηλώσει εθελοντής για ψήσιμο, ακολουθεί η εξής αλυσίδα γεγονότων:

Ο άνδρας βγάζει την ψησταριά και τα κάρβουνα. Ο άνδρας αράζει δίπλα με μια μπίρα.

Η γυναίκα του έχει φέρει την μπίρα. Η γυναίκα πλένει τη σχάρα. Η γυναίκα πάει στο μπακάλικο. Η γυναίκα πάει στο χασάπικο. Η γυναίκα πάει στο ζαχαροπλαστείο. Η γυναίκα ετοιμάζει τη σαλάτα και τα λαχανικά. Η γυναίκα ετοιμάζει τα κρέατα για το ψήσιμο. Η γυναίκα βάζει σε ένα δίσκο τα κρέατα με τα σχετικά μπαχαρικά και τα εργαλεία του ψησίματος. Η γυναίκα φέρνει έξω τη σχάρα καθαρή και τον δίσκο.

***

*Ο άνδρας βάζει το κρέας πάνω στη σχάρα. Η γυναίκα μπαίνει στο σπίτι να στρώσει το τραπέζι. Η γυναίκα ρίχνει μια ματιά στα λαχανικά που βράζουν. Η γυναίκα ετοιμάζει το επιδόρπιο. Η γυναίκα βγαίνει ξανά έξω φωνάζοντας στον άνδρα της ότι καίγεται το κρέας. Ο άνδρας βγάζει το κρέας που παραψήθηκε από τη σχάρα και το πάει στη γυναίκα του. Η γυναίκα ετοιμάζει τα πιάτα και τα βάζει στο τραπέζι.

***

*Ο άνδρας βάζει να πιούνε. Η γυναίκα μαζεύει το τραπέζι μετά και ετοιμάζει τον καφέ. Η γυναίκα σερβίρει τον καφέ και το επιδόρπιο.

Η γυναίκα ξεστρώνει το τραπεζομάντιλο και το τινάζει. Η γυναίκα πλένει τα πιάτα και συμμαζεύει την κουζίνα.

Ο άνδρας αφήνει την ψησταριά όπως είναι γιατί ακόμη καίγονται τα κάρβουνα. Ο άνδρας επίσης είναι που ρωτάει τη γυναίκα του αν χάρηκε που δεν μαγείρεψε και δεν κουράστηκε. Ο άνδρας βγάζει το συμπέρασμα ότι οι γυναίκες δεν είναι ποτέ ευχαριστημένες.

Ζ.

 

MIA ANAPANTEXH ALLA KAI EYXARISTH Μια αναπάντεχη, αλλά και ευχάριστη συνάντηση την περασμένη Κυριακή στην Αγιά. Στη διάρκεια της ανεπίσημης επίσκεψής του στο Μεταξοχώρι, ο πρέσβης της Μάλτας στην Ελλάδα κ. Τζόζεφ Κουσκιέρι συναντήθηκε με τον υπερμαραθωνοδρόμο αθλητή Τάκη Παρλαπάνο. Ο πρέσβης έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τις επιδόσεις του αθλητή, ο οποίος δεν αρκείται στον… απλό Μαραθώνιο, αλλά καλύπτει αποστάσεις που ξεπερνούν τα 200 χιλιόμετρα!

Ο κ. Κουσκιέρι δήλωσε εντυπωσιαμένος, έκανε γρήγορους υπολογισμούς για το πόσο γρήγορα ο Τ. Παρλαπάνος μπορεί να κάνει τον γύρο της Μάλτας και συμφώνησε μαζί του πως ο ίδιος ο πρέσβης, ο αθλητής και ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, έχουν ένα κοινό: Είναι και οι τρεις πρωταθλητές στο τρέξιμο! Ο καθένας στον τομέα του, φυσικά…

 

H GNVSTH PALIA FVTOGRAFIA POY SATIRIZEI*Η γνωστή παλιά φωτογραφία που σατιρίζει την παραγωγικότητα του Ελληνικού Δημοσίου. Κάποιος λείπει όμως, αυτός στο κέντρο, το κορόιδο που σκάβει στη γούρνα. «Μα ήρθε η κρίση. Αυτός απολύθηκε», είναι το μεταμοντέρνο αστείο.

Ζ.