Και του χρόνου

Δημοσίευση: 02 Απρ 2018 19:45
Και του χρόνου Και του χρόνου

* Απρόσμενη εμπλοκή από νωρίς τα ξημερώματα χθες, όταν πρωτοκυκλοφόρησε η "Ε" με την είδηση για τη μεσημεριάτικη επίδειξη των αμερικανικών "Drones" στην Κεντρική πλατεία, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Αγ. Γεωργίου!

Ο αντιδήμαρχος Παν. Σάπκας - πιεζόμενος προφανώς από τον Γ. Μηνά της Φιλαρμονικής του Δήμου - επικοινώνησε γύρω στις 7 το πρωί με άνθρωπό του (υψηλό στέλεχος) στην Αμερικανική Πρεσβεία και διαμήνυσε ότι αν γίνει η εκδήλωση, όπως έχει προγραμματισθεί, θα θεωρηθεί εκ μέρους του, ως αιτία πολέμου και η Φιλαρμονική του Δήμου δεν θα ξαναπαίξει ποτέ έργα Αμερικανών συνθετών. Αυτό ήταν η αρχή, γιατί σχεδόν ταυτόχρονα, Βασ. Κόκκαλης και Στέλιος Γρηγορίου επικοινώνησαν με Π. Καμμένο και Φ. Κουβέλη αντίστοιχα, προκειμένου να συστήσουν στον αρχηγό ΓΕΑ Αστ. Χριστοδούλου και τον διοικητή της 110 ΠΜ Απ. Χόρτη, να ξανασκεφτούν το θέμα (έστω και την ύστατη ώρα), συνυπολογίζοντας φυσικά το πολιτικό κόστος που θα είχε, τυχόν διατάραξη των σχέσεων της τοπικής στρατιωτικής ηγεσίας με τη Μητρόπολη (αλλά και τον χάκερ Ιγν. Μουρτζανό).

* * *

* Η «Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών», πάντως, και αγνοώντας το παρασκήνιο που ήταν σε εξέλιξη - ειδοποίησε με "βάιμπερ" τους ανθρώπους της και τους καλούσε σε αντισυγκέντρωση, τονίζοντας στο μήνυμά της ότι "θα εμποδίσει με κάθε τρόπο το ξεπούλημα ακόμη και της Κεντρικής πλατείας".

Κατόπιν αυτών οι Αμερικανοί, έκαναν πίσω και αποφάσισαν, γύρω στις 9 το πρωί, τη ματαίωση της επίδειξης.

Που όμως -όπως αποδείχθηκε- πολλοί περίμεναν με ανυπομονησία να χαρούν, αλλά απογοητεύτηκαν σφόδρα όταν έμαθαν ότι τελικά δεν θα γίνει.

Ηλικιωμένος απόστρατος της Αεροπορίας που προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αντιδήμαρχο Γ. Ζαούτσο, προκειμένου να στείλει, έστω, τη γερακίνα "Χαρούλα" για επίδειξη δεν τα κατάφερε.

Μ' αυτά και μ' αυτά όμως, πέρασε η μισή μέρα, είχε φτάσει, εν τω μεταξύ και η ώρα για το μεσημεριανό και το χάπι "μετά φαγητού", οπότε, σκόρπισαν και οι πιο ευκολόπιστοι.

Καλό μήνα! Και του χρόνου!

 

Των παθών

*ΜΕΓΑΛΗ Εβδομάδα… Η εβδομάδα των παθών, των νονών, των ελληνοποιήσεων των αμνών, του οβελία, του Φράνκο Τζεφιρέλι και του… Πέτρου Γαϊτάνου.

Οι συνταξιούχοι ετοιμάζονται για νέους Γολγοθάδες και περικοπές, και ο Τσίπρας ζητάει αναβολές μπας και προλάβει να κάνει τις εκλογές, αλλά ποιος τον ακούει; Το πικρό ποτήρι θα το πιει ως το τέλος, όπως ακριβώς κάποτε κι ο Σαμαράς.

Στο μεταξύ ο Ερντογάν και οι δικοί του, με τη φόρα που πήραν μπορεί και να θυμηθούν τη μάχη του... Ματζικέρτ και τη νίκη των Σελτζούκων Τούρκων, και ο Πάνος Καμμένος να του θυμίσει πώς την έφαγαν οι Πέρσες στον Μαραθώνα. Τσσσσς…

 

Μια χαρά (δεν) πάμε…

*ΟΥΤΕ η ΑΕΛ πάει καλά, παρά την αλλαγή προπονητή. Ντροπιαστική η χτεσινή ήττα από το «Απολλωνάκι» - τι το θέλαμε το πρωτάθλημα, μια χαρά δεν ήταν με τη διακοπή που είχαμε το κεφάλι μας ήσυχο;

Τουλάχιστον όμως καταλάβαμε τι σημαίνει το σύστημα 3-5-2 που υποτίθεται ότι παίζει πλέον η ομάδα:

Τρως μια τριάρα στον Απόλλωνα, μια πεντάρα στην ΑΕΚ για το κύπελλο και δύο στο επόμενο ματς πρωταθλήματος.

Κούγια, ρίξει τα μούτρα σου και φέρε πίσω τον «αντρούκλα», τον «παντελονάτο» τον «αστυνόμο Φυντάνη»! (Παλλαϊκό το αίτημα ακούγεται ήδη στα καφέ της πόλης όπου ο χαβαλές συνεχίζεται. Γιατί αν πάρεις σοβαρά αυτή την ομάδα, πας για ψυχίατρο).

 

Ας αναλάβουν όλοι

τις ευθύνες τους

*ΓΙΑ φαντάσου… Τριάντα χρόνια μετά, ανοίγει και πάλι ζήτημα μεταξύ Λάρισας και Βόλου για τις πανεπιστημιακές Σχολές. Η πιθανολογούμενη συγχώνευση του ΤΕΙ Λάρισας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σημαίνει… ξαναμοίρασμα της τράπουλας.

Εάν συγχώνευση σημαίνει πλήρης απορρόφηση και μεταφορά των σχολών στον Βόλο είναι προφανές ότι η Λάρισα θα γυρίσει… δεκαετίες πίσω από ακαδημαϊκής απόψεως. Ναι, η Λάρισα, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Ελλάδος! Με την πολύ σημαντική υποδομή του ΤΕΙ!

Η Κυβέρνηση, ας το ξέρει, έχει πολύ μεγάλη ευθύνη επ’ αυτού κι ας προσέξει καλά τις όποιες κινήσεις της. Όσον αφορά στην επιστροφή της Γεωπονικής Σχολής που διεκδικεί η Λάρισα, δεν είναι κάτι το παράλογο. Είναι απλώς η αποκατάσταση της πιο παρανοϊκής απόφασης που είχαν λάβει -τριάντα χρόνια πριν- οι τότε ιθύνοντες εξυπηρετώντας μικροκομματικά συμφέροντα και μόνο.(Ήταν σαν να ίδρυαν στη Λάρισα Σχολή… Εμποροπλοιάρχων!).

Ο δήμαρχος Αποστόλης Καλογιάννης – στέλεχος της δημοτικής αρχής Λαμπρούλη ξέρει πολύ καλά τι είχε διαμειφθεί τότε. Και οφείλει σήμερα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης του, που είναι και συμφέροντα για το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

 

Αθηνοκεντρικό κράτος

*ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ γιοκ, νερό γιοκ δεν είναι και το καλύτερο… φεγγάρι για να είναι κανείς σήμερα Θεσσαλονικεύς.

Καταραμένο αθηνοκεντρικό Κράτος. Πώς να μην το φωνάξει μετά ο αγνός ΠΑΟΚτσής;

- Ιβάν – Ιβάν βγάλε το μπουφάν !

 

Τουρκοφοβία

*ΟΤΙ ο Ερντογάν «έχει ξεφύγει» είναι γνωστό και το έχουν καταλάβει όλοι οι μεγάλοι διεθνείς παίκτες (Αμερικανοί, Γερμανοί, Γάλλοι…). Μόλις τις τελευταίες δύο μέρες -φορώντας στολή παραλλαγής α λα… Καμμένος- απείλησε Γάλλους, Ισραηλινούς και Κοσοβάρους (πέρα από την καθημερινή εμμονή με τους Έλληνες).

Οι παρανοϊκές δηλώσεις του απευθύνονται κυρίως στο εσωτερικό της Τουρκίας. Έξω δεν τον παίρνουν τόσο σοβαρά πια – οι δυτικές εφημερίδες δεν του αφιερώνουν ούτε μονόστηλο πια.

Κι όμως, ο ελληνικός Τύπος (και ειδικά ο τηλεοπτικός και ο διαδικτυακός) καλλιεργεί μια τουρκοφοβία άνευ προηγουμένου προβάλλοντας κάθε δύο και τρεις ώρες τις πολεμικές απειλές του Ερντογάν. Τρομολαγνεία για μερικά «χτυπήματα» παραπάνω. Ότι αυτό κάνει ζημιά στο ηθικό και την ψυχολογία του κόσμου, κανέναν δεν νοιάζει… Ανεύθυνοι μια ζωή!

 

Οικόπεδο ΙΚΑ

*ΠΟΛΥ ικανοποιημένη δηλώνει η παρούσα στήλη που έδωσε κι αυτήν τον αγώνα της ώστε το οικόπεδο του ΙΚΑ επί της οδού Ασκληπιού να περάσει στον Δήμο Λαρισαίων.

Κι επειδή οι αρχιτέκτονες του Δήμου θα πιάσουν δουλειά, ας μας επιτραπεί να πούμε μια γνώμη: Όχι πολύ τσιμέντο. Όχι άλλη μια… «Τρίγωνη Πλατεία». Αφήστε χώρους για παιχνίδι, τα παιδιά του Κέντρου δεν έχουν πού να πάνε… Δώστε τους να πατούν χώμα και γρασίδι να νιώσουν μια νότα φύσης μέσα στην τσιμεντούπολη.

 

Facebook

*ΔΙΕΘΝΗΣ σάλος με το Facebook που ξέρει τα πάντα πια για τη ζωή μας.

Μωρέ το Facebook ας ξέρει… Η γυναίκα μας μόνο μην μάθει τίποτα…

 

Τα Λύκειά μου μέσα…

*ΑΥΤΟ κι αν είναι πρωτοποριακό! Το Υπουργείο Παιδείας του «μεταρρυθμιστή» (κατ’ άλλους… απορρυθμιστή) Γαβρόγλου, εξετάζει -πιλοτικά- να κάνει προαιρετική τη φοίτηση στο Λύκειο από του χρόνου. Επίσης οι μαθητές θα μπορούν να δηλώνουν ποια μαθήματα θα παρακολουθούν.Επίσης, μελετάται να παραδίδονται μαθήματα… ηλεκτρονικά και οι μαθητές να τα παρακολουθούν από το… σπίτι τους.

Υπό μιαν έννοια… σωστό. Έτσι κι αλλιώς οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, με όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις που χρεοκόπησαν το Λύκειο δεν παίρνουν και πολύ σοβαρά την παρουσία τους στο σχολείο. Ήδη αυτή την εποχή οι περισσότεροι τελειόφοιτοι του Λυκείου…. νοσούν. Τα Λύκεια έχουν γεμίσει από ιατρικές βεβαιώσεις –μαϊμού για δικαιολόγηση απουσιών και οι ίδιοι μένουν σπίτι για διάβασμα. Οπότε…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass