Ιθαγένεια αμνών

Δημοσίευση: 04 Απρ 2018 19:45
*ΟΠΟΥ η Άννυ Ψάρρα εκφράζει στον πρύτανη Ξεν. Σπηλιώτη τους φόβους της ότι εκτός από το ΤΕΙ οι Βολιώτες μπορεί να πάρουν και την Πινακοθήκη.  Ζ. *ΟΠΟΥ η Άννυ Ψάρρα εκφράζει στον πρύτανη Ξεν. Σπηλιώτη τους φόβους της ότι εκτός από το ΤΕΙ οι Βολιώτες μπορεί να πάρουν και την Πινακοθήκη. Ζ.

*- ΤΟ κατσίκι είναι ελληνικό;

Ο Λαρισαίος ήθελε τη διαβεβαίωση του χασάπη του.

- Ε βέβαια. Για να καταλάβεις, πριν το σφάξουν φώναζε να σφάξουν το κατσίκι του γείτονα.

***

*ΕΔΩΣΑΝ και πήραν οι αστεϊσμοί με την ιθαγένεια των αμνών.

-Το αρνί είναι ντόπιο;

- Βεβαίως. Οχτώ χρόνια το έχω στην κατάψυξη, πήρε υπηκοότητα...

***

*- ΕΛΛΗΝΙΚΟ είναι το αρνί;

 - Ντα, ντα.

***

*- ΕΙΝΑΙ ελληνικό το αρνί;

- Ένα θα σου πω. Το μαντρί του έχει βγει σε πλειστηριασμό.

***

*- ΠΑΙΔΙΑ γιατί το θέλετε ελληνικό το αρνί; Θα το ψήσετε ή θα συζητήσετε;

***

*- ΝΑ ρωτήσω, το αρνάκι είναι εγχώριο;

- Στο μαγαζί μας κύριε, εγχώριο δεν μπαίνει. Μόνο ντόπια και με τη βούλα.

Ζ.

 

Φυτική βαφή

*ΤΙ της ήρθε της Λαρισαίας, αποφάσισε φέτος να βάψει τα αυγά με ριζάρι. Επιθυμούσε φυτικές βαφές και τέτοια, ήθελε και κάτι παραδοσιακό. Έψαξε όμως, έψαξε, πουθενά ριζάρι. Έβαλε και τον άντρα της στην αναζήτηση, έφτασαν ψάχνοντας μέχρι τα Αμπελάκια, που άνθισαν αξιοποιώντας την κόκκινη βαφή των νημάτων με ριζάρι, τα παλιά τα χρόνια. Ύστερα είχε έρθει η χημεία με την ανιλίνη. Ούτε εκεί, πουθενά δεν ευρέθη φυτό για το άλικο χρώμα. Τελικά ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκε σ’ ένα μαγαζί κάπου στην Πάτρα, μαγαζί Πακιστανού λέει. (Του χρόνου τώρα.)

Ζ.

 

Με το ΚΙΝ.ΑΛ.

*ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ευχές σταλμένες ιντερνετικά από τον Κώστα Μπαργιώτα, ευχές χριστιανοκομμουνιστικές, για Καλή Ανάσταση με στίχο του Γιάννη Ρίτσου. Αυτή τη φορά υπογράφει πλέον ως βουλευτής Λάρισας με το Κίνημα Αλλαγής. Ο γιατρός που εισήλθε στη Βουλή με το Ποτάμι, συνέχισε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ και τώρα θα εξέλθει της τετραετίας με το ΚΙΝ. ΑΛ. όπου ακολούθησε και το υπόλοιπο Ποτάμι.

Ζ.

 

2+7+1

*Ο οποίος Κ. Μπαργιώτας συγκαταλέγεται στα 400 μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΚΙΝ. ΑΛ., εξ οφίτσιο, ως βουλευτής, όπως το ίδιο κι ο Β. Έξαρχος ως διευθυντής της Κ.Ο. Αλλά κι οι υπόλοιποι δεν είναι εκλεγμένοι, διορισμένο σύμπαν το όργανο, οι αρχηγοί των κομμάτων που συνέπραξαν και των τάσεων που συμβιώνουν στο σχήμα, αυτοί αποφάσισαν την αριθμητική κατανομή στην Κ. Ε. και όρισαν ο καθένας τους δικούς του.

***

*ΛΟΙΠΟΝ άλλοι 7+1 Λαρισαίοι, πλην των δύο προαναφερθέντων. Ανανέωση, σ’ ένα μικρό βαθμό. Να, η Φράντζη Σαμαρίνα είναι καινούρια. Που μαζί με τον παλιότερο Στέλιο Τσιάκαλο αποτελούν τους εκ Λαρίσης «φωφικούς» της κεντρικής επιτροπής. Ο πατέρας της Κώστας Σαμαρίνας, των παλιών «γεννηματικών», δεν είχε φτάσει σε τόσο υψηλό κομματικό αξίωμα. Ήταν και το κόμμα βέβαια τότε σε άλλα επίπεδα.

***

*ΝΕΟΣ στον χώρο κι ο καθηγητής Δημ. Σακατζής προερχόμενος από το Ποτάμι, του Σταύρου αυτός. Παλιοί, μεταφερθέντες από τη ΔΗΜΑΡ η Ευγενία Μπουρνόβα και ο Θ. Ψύρρας, ο οποίος φαίνεται ότι έχει αποκτήσει άνεση με τους νέους του συντρόφους παρά τα περί του αντιθέτου αρχικώς θρυλούμενα.

***

*ΠΑΛΙΟΣ κι ο πρώην υπουργός Φ. Σαχινίδης που εκπροσωπεί το κόμμα του ΓΑΠ αλλά και ο Κ. Σάββας από την πλευρά του Ν. Ανδρουλάκη.

Συν μία επιπλέον, στην κεντρική επιτροπή, ζει μεν στην Αθήνα αλλά είναι Φαρσαλινή η Μαρία Δημητρακοπούλου, εκ της Φώφης εκπορευόμενη κι αυτή.

***

*ΟΠΩΣ επίσης «Φώφη» είναι κι ο Τρικαλινός Γιώργος Ηλιάδης, ανιψιός του γνωστού Λαρισαίου Πέτρου Ηλιάδη αλλά και η έμπειρη Λώρεν Κασσοπούλου. Με τον Ν. Ανδρουλάκη είναι ο Τρικαλινός κεντροεπίτροπος Δημ. Οικονόμου, γιος του παλιού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Οικονόμου αλλά και γαμπρός της βουλευτή Σούλας Μερεντίτη. (Γενικότερα, σόι πάει το βασίλειο.)

Ζ.

 

Με το αμερικάνο

*«Η θέση της Ελλάδας είναι κρίσιμη και μοναδική στον κόσμο». Σιγά τα νέα… Το λέει όμως ο Τζέφρι Πάιατ, οπότε μέρες που ‘ναι στο Αιγαίο… Τη ρήση όμως του Αμερικανού πρέσβη τη φιλοξενεί καμαρωτά στην πρώτη της σελίδα η κυβερνητική αριστερή «Αυγή». Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί…

Ζ.

 

Εμπειρία

*ΜΑΘΗΤΙΚΑ προβληματάκια στη Λάρισα.

- Μπαμπά, μπορώ να κοιμηθώ απόψε σε μια φίλη μου;

- Όχι.

- Γιατί;

- Γιατί έτσι έλεγε κι η μάνα σου όταν ερχόταν σε μένα.

***

*- ΨΑΧΝΩ όνομα για το μπαρ που θα φτιάξω όταν τελειώσω το σχολείο.

- Τι σκέφτεσαι;

- Κάτι που να παραπέμπει σε μπαρ και ταυτόχρονα να προδιαθέτει τον πελάτη να πιει.

- Πες το μπαρούφα.

Ζ.

 

Τρεχάτε…

*ΠΑΛΙ τα ίδια… Όπως και τρεις δεκαετίες πριν, ίδια κι απαράλλαχτα με το Πανεπιστήμιο. Ο Βόλος να κραυγάζει από μέρες «το πανεπιστήμιο, το πανεπιστήμιο, μας παίρνουν τη Γεωπονική…». Από την άλλη η Λάρισα κραυγάζει «το ΤΕΙ, το ΤΕΙ, πάει το ΤΕΙ…». Και να έχει και τον Μπέο απέναντι, να διαπραγματευτεί… Από κοντά θορυβούν επίσης Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Όπως πάντα, την πεπατημένη φαίνεται να ακολουθεί και τώρα η διαδικασία ανάπτυξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με σχέδιο, ορθολογικά και με αρχές. Θα γελάσει κόσμος πάλι. Και θα κλάψει επίσης.

Ζ.

 

Νέα όπλα

*ΤΗΝ πρόθεσή του να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας επίλεκτης μονάδας που θα αποτελείται αποκλειστικά από Έλληνες ρακετάδες ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ στο «Βατράχι»: Σε συνέντευξή του, ο υπουργός αποκάλυψε ότι εδώ και μήνες ο στρατός διενεργεί μυστικές δοκιμές προκειμένου να αξιολογήσει τη μαχητική ικανότητα των Ελλήνων ρακετάδων, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

«Καταλήξαμε ότι ο μέσος Έλληνας ρακετάς μπορεί να εκτοξεύσει μπαλάκι με ταχύτητα που υπερβαίνει την ταχύτητα ενός αντιαρματικού πυραύλου και να πετύχει με μεγάλη ακρίβεια οποιονδήποτε στόχο σε μεγάλη απόσταση, κυρίως τα κεφάλια του εχθρού. Ο Έλληνας ρακετάς είναι ένα υπερόπλο που δεν πρέπει να παραμείνει αναξιοποίητο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι τα μπαλάκια του τένις δεν είναι αρκετά για να εξοντώσουν τον εχθρό, θα μπορούν ωστόσο να τον εκνευρίσουν αρκετά ώστε να χάσει την ψυχραιμία του και να προχωρήσει σε λανθασμένες κινήσεις. «Όποιος έχει καθίσει έστω και πέντε λεπτά σε ελληνική παραλία ξέρει πολύ καλά την αναστάτωση που μπορούν να προκαλέσουν» δήλωσε.

Ζ.

 

Υπεράνω

*ΕΚΑΝΕ εντύπωση φυσικά στο χριστεπώνυμο πλήρωμα η σύσταση του μητροπολίτη Φαναριοφερσάλων στους Φαρσαλινούς ιερείς. Φρέσκος στον θρόνο ο κ. Τιμόθεος δεν έχει ευθύνες για παλιές αμαρτίες. Οπότε, μετά το μπαράζ των δημοσιευμάτων που σκανδάλισαν τον κόσμο, τι είπε στους υφισταμένους του όταν βρέθηκε προχθές στην κωμόπολη; Να είναι φιλόξενοι, πιστοί, εντάξει τα συνήθη δηλαδή, πρόσθεσε όμως και αφιλάργυροι. Κι όλοι κατάλαβαν αμέσως. (Και ψευδάργυρους να τους έλεγε δηλαδή…)

Ζ.

 

Μνηστήρες

*ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ όλοι οι υποψήφιοι γαλάζιοι δήμαρχοι ανά την επικράτεια από τα «Παραπολιτικά», τη γαλάζιας απόκλισης εφημερίδα των Κουρτάκη - Μαρινάκη και Μητσοτάκη κατά τα φαινόμενα, όλα τα εις «-άκης»…

Κάποια στιγμή, το νεοδημοκρατικό ρεπορτάζ φτάνει και στον κάμπο. «Άλλος ένας μεγάλος δήμος στον οποίο φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην Πειραιώς, ώστε να ξαναγίνει «γαλάζιος», είναι αυτός της Λάρισας. Τα ονόματα που διεκδικούν τη «γαλάζια» στήριξη είναι κυρίως δύο». Και συνεχίζει αποκαλύπτοντας. «Πρόκειται για την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου και τον Αχιλλέα Νταβέλη, πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ο οποίος έχει και τη στήριξη του πρώην δημάρχου Κώστα Τζανακούλη». (Τίποτε καινούριο;)

***

*ΟΣΟ για τη γείτονα, «στον Βόλο τα πρόσωπα που «παίζουν» μέχρι στιγμής είναι αυτά της προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυς Καπούλα, του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Αργύρη Κοπάνα, καθώς και του επιχειρηματία Παύλου Πάνου». (Σημειωτέον ότι ο μεσαίος τυγχάνει και περιφερειακός σύμβουλος Αγοραστού ενώ έχει διατελέσει και αντιπεριφερειάρχης.)

Ζ.

 

Παραμένουν

στον ΓΟΕΒ

* ΑΚΑΡΠΗ απέβη τελικά η συνάντηση αντιπροσωπείας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, για την απαλλαγή εισφορών στον ΓΟΕΒ 4 Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ. Ο υπουργός δεν έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα ώστε να απενταχθούν από τον ΓΟΕΒ ο Πλατύκαμπος, η Γαλήνη, το Μελισσοχώρι και το Κιλελέρ. Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας ανέφερε ότι εμείς θα συνεχίσουμε τη δίκαιη προσπάθεια ώστε να αποφύγουν οι αγρότες των περιοχών αυτών περαιτέρω οικονομικά βάρη και παράλληλα τα εγγειοβελτιωτικά έργα να γίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Γ.Ρ.

 

Αναλύοντας

*ΑΠΟ τα ρηχά, έφταναν έως πολύ βαθιά στις αναλύσεις τους οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Έλα μάνα; Ξεμάτιασε λίγο το αμάξι δεν το ακούω καλά…

***

*- ΠΑΝΤΩΣ το χειρότερο ρε σεις, με τόσα λαμπρά μυαλά που φεύγουν στο εξωτερικό, είναι ότι αδειάζουν σιγά-σιγά οι καφετέριες…

***

*- ΣΤΗ δουλειά, ισχύει το ένας για όλους και όλοι για έναν. Εγώ είμαι ο ένας για όλους...

Ζ.

 

Απουσίαζε

*ΕΜΦΑΝΙΣΗ στη Λάρισα ο Λευτέρης Πανταζής και ένοπλοι ληστές άνοιξαν το σπίτι του στη Βουλιαγμένη.

-Καλύτερα που δεν ήταν εκεί, το σκέφτεσαι;

-Βρε όλο στη Λάρισα θα έρχεται, στον Τάκη Ντελή για σιγουριά.

Ζ.

 

Αμαρτία…

*- ΑΛΗΘΕΙΑ εξομολογούνται οι Λαρισαίοι οφθαλμίατροι πριν πάνε να κοινωνήσουν τώρα το Πάσχα;

- Γιατί το λες αυτό…

- Διότι η δικιά μου, τώρα που πήγα να μ’ εξετάσει για τη μυωπία, παραβίασε τάκα-τάκα και την εβδόμη και την ενάτη εντολή.

***

*ΣΥΓΧΥΣΜΕΝΗ η νεαρή Λαρισαία, που δεν της περισσεύουν κιόλας τα λεφτά, είχε κλείσει ραντεβού με οφθαλμίατρο ΕΟΠΥΥ, υποχρεώθηκε να περιμένει κι ένα μήνα, τα ραντεβού εξακολουθούν να τελειώνουν νωρίς. Πήγε εξετάστηκε, υπέγραψε στο χαρτάκι και φεύγοντας ρώτησε από ευγένεια.

- Χρωστάω κάτι, κάποια συμμετοχή;

Τι το ‘θελε…

- Ε ναι…

Πάει το ου ψευδομαρτυρήσεις, ανενδοιάστως.

- Δέκα ευρώ.

Πάει και το ου κλέψεις, τον ασφαλισμένο έκλεψε.

Και φυσικά χωρίς απόδειξη. Ξανά στη σέντρα το ου κλέψεις, το Δημόσιο αυτή τη φορά.

***

*ΤΩΡΑ που είναι Μεγάλη Βδομάδα, ο Ιατρικός Σύλλογος θα μπορούσε να βάλει μια σειρά, τουλάχιστον να κανονίσει για μέλη του ώρες ραντεβού με εξομολόγους. Αφού καμία κίνηση δεν έχει κάνει να περιορίσει το κλέψιμο. Ούτε κι ο ΕΟΠΥΥ δείχνει να νοιάζεται για τους ασφαλισμένους του, μόνο πληρώνει, κανένας δεν ελέγχει.

Ζ.

 

Και τα σκυλιά;

*ΔΙΑΒΑΣΕ στην εφημερίδα για τα παιδάκια που θα παίζουν στον νέο δημοτικό χώρο που παραχωρήθηκε από το ΙΚΑ στην Ασκληπιού και φούντωσε ο Λαρισαίος. Είχε σκεφτεί την εικόνα προσεχώς.

- Ποια παιδιά, σκυλιά θα γεμίσει ο τόπος από τις γύρω πολυκατοικίες. Όλα αυτά που βρομίζουν τώρα τα πεζοδρόμια τριγύρω. Πώς να μπουν και να παίξουν τα μικρά. Πρέπει εκ των προτέρων να ληφθούν μέτρα από τον Δήμο.

***

*ΜΕ την ευκαιρία έβγαλε και το άχτι του ως θύμα σκυλίσιας επίθεσης.

- Αν σε δαγκώσει σκύλος, εσύ θα φταις λένε και θα τρέχεις και στο νοσοκομείο, το ζώο αμέριμνο. Αν ρίξεις καμιά κλωτσιά σε σκυλί και σε καταγγείλουν θα πας δικαστήριο και δεν ξεμπλέκεις. Δεν είναι ισότιμο…

Ζ.

 

Για άλλο

*ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ υπομονετικά ο μεσήλικος Λαρισαίος σε όλες τις ερωτήσεις του καλογυμνασμένου νεαρού.

-Πίνεις;

-Πίνω καμπόσο…

-Καπνίζεις;

-Δυο πακέτα.

-Θα πρέπει και να τρως πολύ απ’ ό,τι φαίνεσαι, λιπαρά και τέτοια…

-Ε βέβαια…

-Και τώρα θα τα κόψεις όλα αυτά;

-Α μπα… Δεν το ‘χω σκοπό.

-Και τι ήρθες τότε να κάνεις στο γυμναστήριο…

-Να σας φτιάξω το αιρκοντίσιον.

Ζ.

 

Ρουσφέτια

*ΤΟ έλεγε ο αντιδήμαρχος Απόστολος Σουρλαντζής χθες στους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άρχισαν τα όργανα. Πολλοί από τους νεοπροσληφθέντες στην καθαριότητα με τα προσωρινά αποτελέσματα, άρχισαν τα τηλέφωνα στην υπηρεσία για ρουσφέτια. «Αντιδήμαρχε η γυναίκα μου μπήκε στον Δήμο. Σωθήκαμε. Δύο μισθοί με 5 παιδιά θα είναι καλύτερα. Αλλά να μήπως υπάρχει καμιά θέση σε γραφείο να την τακτοποιήσουμε; Μην τρέχει τώρα να σκουπίζει στα πάρκα και πλατείες». Να τα μας έλεγε ο αντιδήμαρχος και δικαίως αναρωτιόταν «Μα καλά όταν έκανε την αίτηση δεν έβλεπε ποια υπηρεσία δήλωνε;». Η αλήθεια είναι ότι πολλοί σκέφτηκαν «Ας τρουπώσω και βλέπουμε». Δεν είναι όμως έτσι, υπάρχει κόσμος που και ανάγκη και διάθεση έχει για να δουλέψει.

Ν.Π.

 

ASKHSEIS UARROYS *ΑΣΚΗΣΕΙΣ θάρρους, βαθιές εισπνοές από τον Αντ. Πράπα, τον υποϋπαρχηγό, δεξί χέρι του συνταγματάρχη παρότι κάθεται αριστερά του.

Ζ.

 

NA KAI TO KLEIDI*ΝΑ και το κλειδί. Σούπερ εξυπηρέτηση στο Αλκαζάρ.

Ζ.

 

POLY DYNATH H

*- ΠΟΛΥ δυνατή κυβερνητική ομάδα, τριπλέτα συνεταίρων καλά οργανωμένη, λέει Κ. Αγοραστός εξηγώντας στον Νίκο Παπαδόπουλο ότι ευρίσκεται μεταξύ δύο ανελιστών.

Ζ.

 

OI PALIES AGAPES

*OI παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται, επίσης το αίμα νερό δεν γίνεται. Οπότε μπορεί να παζαρεύει ο Μ. Σαρρής τον Ν. Τσιλιμίγκα ως υποψήφιο περιφερειάρχη, ο Τ. Γιαλαμάς όμως, που είναι και περιφερειακός σύμβουλος, θα μπορούσε ως «λαφαζανίστας» να αποτελέσει εξαιρετικό αντίβαρο.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass