Διαρκείας

Δημοσίευση: 07 Απρ 2018 19:45
*ΠΟΤΙΖΟΥΝ, αλατίζουν, αρμέγουν, κουρεύουν, ξεγεννούν, προστατεύουν και κάνουν όλες τις απαραίτητες δουλειές νύχτα - μέρα για 365 ήμερες τον χρόνο για τις δικές μας ανάγκες.   Μοναδική ανάπαυλα, στις στάνες – αρμεκτήρια, το διάλειμμα για καφέ και η αγαπημένη συνήθεια, η ανάγνωση της «Ε» όπως χαρακτηριστικά αποτυπώνεται στη φωτογραφία… *ΠΟΤΙΖΟΥΝ, αλατίζουν, αρμέγουν, κουρεύουν, ξεγεννούν, προστατεύουν και κάνουν όλες τις απαραίτητες δουλειές νύχτα - μέρα για 365 ήμερες τον χρόνο για τις δικές μας ανάγκες. Μοναδική ανάπαυλα, στις στάνες – αρμεκτήρια, το διάλειμμα για καφέ και η αγαπημένη συνήθεια, η ανάγνωση της «Ε» όπως χαρακτηριστικά αποτυπώνεται στη φωτογραφία…

*- ΑΓΑΠΗ μου, πού θα με πας το Πάσχα;

Μεγάλη γιορτή, ενδεικνυόμενη και για ταξίδια, ο Λαρισαίος ήταν προετοιμασμένος.

- Στη μάνα σου θα σε πάω...

- Και την Πρωτομαγιά;

- Θα έρθω να σε πάρω.

Ζ.

 

Κατόπιν

της εορτής

*- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ημέρα χοληστερίνης; Η Κυριακή του Πάσχα, στάνταρ. (Τις πασχαλινές παρενέργειες καταμετρούσαν από πριν στη συντροφιά των μεσήλικων Λαρισαίων.)

***

*- ΝΑ μην ξεχάσουμε βρε σεις, ξημερώνοντας η Κυριακή του Πάσχα να γυρίσουμε τη ζυγαριά 3 κιλά πίσω.

***

*- ΤΑ οικονομικά μου φέτος το Πάσχα μου επιτρέπουν να ψήσω καφέ.

Ζ.

 

Στο όριο

*Η οριακή κυβερνητική πλειοψηφία, των 153 συν - πλην βουλευτών, θα πρέπει να αποτελεί σημαντικό φρένο για τον Αλ. Τσίπρα. Δύσκολα μπορεί να αποπέμψει ή να αντικαταστήσει κάποιον υπουργό του που τυγχάνει και βουλευτής. Όσο αντιπαραγωγικός κι αν έχει αποδειχθεί, παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα του. Ισορροπία του τρόμου.

Λαμπρό παράδειγμα το υπουργικό κόμμα των συνεταίρων του, των ανελίστας. Με 7 υπουργούς οι ΑΝΕΛ στους 9 βουλευτές τους. Φαίνεται ποιοι κάνουν υγρασία στην κυβέρνηση κατά διαστήματα, βασικά Δ. Καμμένος, Κ. Κατσίκης κ.λπ., που δεν έχουν υπουργείο.

Ζ.

 

Δικοί του

*ΑΠΟ απέναντι, ο Κυρ. Μητσοτάκης δείχνει χειρότερα, δεμένος πισθάγκωνα. Καθώς η σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ διαμορφώθηκε επί των ημερών του Αντ. Σαμαρά. Και οι καμιά πενηνταριά επιλαχόντες βουλευτές που θα εκλέγονταν αν κέρδιζε το κόμμα τις περασμένες εκλογές, επίσης. Βέβαια υπάρχουν κι οι καραμανλικοί που είναι κάμποσοι, τότε άλλωστε κι ο Σαμαράς ήταν μεταξύ αυτών, ωστόσο οι καθαρόαιμοι μητσοτακικοί, ή έστω ντορικοί, είναι ελάχιστοι. Πώς αμύνεται ο πρόεδρος της ΝΔ; Με το περίφημο Μητρώο Στελεχών, όπου επιλέγει, εντάσσει και αναδεικνύει τους δικούς του. Με τους οποίους λέει ότι θα κυβερνήσει. Υπό την προϋπόθεση ότι θα τους εγκρίνει κι ο λαός εν τέλει.

Ζ.

 

Χώρια

*ΕΓΙΝΕ και το συνέδριο, όπως έγινε, βγήκαν και τα κομματικά όργανα, όπως-όπως, νέο κόμμα ωστόσο δεν φαίνεται να προέκυψε. Ο τάδε βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. εξακολουθεί να γράφεται, ο δείνα του Ποταμιού κοκ, επίσης ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, η πλευρά της ΔΗΜΑΡ. Οι περί ΚΙΝ.ΑΛ. αναφορές ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Ο καθείς φυλάει τη μάντρα του;

Ζ.

 

Άτεγκτες

*ΑΝΑΜΕΣΑ στα τρεχάματα των γιορτινών ημερών, οι Λαρισαίες είχαν βρει την ευκαιρία να πουν και τα δικά τους.

- Έχω την εντύπωση ότι παντρεύτηκα το ιδανικό ταίρι κάποιας άλλης. Ας έρθει να τον πάρει επιτέλους…

***

*- ΑΝ θέλετε πάντως να είστε σίγουρες για το πού βρίσκονται οι άντρες σας κάθε στιγμή, ένας τρόπος υπάρχει. Σκοτώστε τους.

***

*- ΧΩΡΙΣΑΜΕ, ήθελε να μείνει λίγο μόνος του, καλέ. Με τσιμεντένιες μπότες στα πόδια να χαζέψει τον βυθό.

Ζ.

 

Τακτοποιημένα

*ΜΑΛΛΟΝ εξελίσσονται πολύ απλά τα πράγματα για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών.

Από τους 7 δήμους, στους δύο είναι δικοί του δήμαρχοι τους οποίους και θα υποστηρίξει ξανά. Ο Λαρίσης Απ. Καλογιάννης διαθέτει και τη Συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ, λογικά θα την επιδιώξει και ο Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης. Όσο κι αν δεν λέει, αυτός ο τελευταίος, ότι θα κατέβει ξανά.

***

*Ο Τεμπών Κ. Κολλάτος είχε υποστηριχθεί σιωπηρώς από τον ΣΥΡΙΖΑ και στις προηγούμενες εκλογές. Με τον Αγιάς Αντ. Γκουντάρα είχαν συνεργαστεί ανοιχτά στην εκλογή της ΠΕΔ και διατηρούν ανοιχτό δίαυλο, το ίδιο και με τον τρίτο πασοκτζή δήμαρχο, τον Φαρσαλινό Άρη Καραχάλιο. Θεωρείται παραπάνω από βέβαιο ότι θα υποστηριχθούν κι οι τρεις. Θέλουν δεν θέλουν.

***

*ΣΤΟ Κιλελέρ τώρα φαίνεται ότι τα πάντα έχουν κλείσει και απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Εκεί υπάρχουν κι οι ΑΝΕΛ που λειτούργησαν συγκολλητικά μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, έχουν φάει ψωμί κι ελιά μαζί. Κι ελιά…

***

*ΑΠΟΜΕΝΕΙ ο Δήμος Ελασσόνας, η περιοχή με την πιο ισχυρή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναλογικά στον νομό. Οι διεργασίες για τη συγκρότηση νέας διευρυμένης δημοτικής κίνησης έχουν δρομολογηθεί από την πλευρά τους, ο Γ. Πασχόπουλος από την άλλη έχει ξεκινήσει προετοιμασία με τους δικούς του, λογικά κάπου στη μέση θα συναντηθούν.

Ζ.

 

Τα Μπλουζ…

*ΑΛΛΑ η ιστορία πιθανότατα να μην επαναλαμβανόταν σε τόσο άμεσο τρόπο. Ότι ο φασισμός θα επέστρεφε ήταν κάτι για το οποίο ήταν πεπεισμένος, αλλά αυτό θα γινόταν, πιθανώς, μ' έναν πολύ πιο ύπουλο και έμμεσο τρόπο. Θα γλιστρούσε αθόρυβα από την πίσω πόρτα ενώ εμείς θα κρατούσαμε ορθάνοιχτα τα μάτια μας προς τις πιο αυτονόητες, απλές μορφές του. Και ξαφνικά θα καθόμασταν εκεί, απέναντι από έναν άνθρωπο και θα τον βλέπαμε ως αντικείμενο, ως πράγμα, ως μια πιθανή απόδοση. Ήταν ήδη πεπεισμένος ότι ο οικονομισμός ήταν το πρώτο στάδιο του νέου φασισμού. (‘’Τα Μπλουζ της Ευρώπης’’, ένα ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα, με έντονες κοινωνικές παρεκβάσεις. Ο σπουδαίος Σουηδός Άρνε Νταλ γράφει από το 2011, πολύ πριν ξεσπάσει το μεταναστευτικό με τόση ένταση. Οι Σκανδιναβοί είχαν και τις εισροές από την ανατολική Ευρώπη.)

***

*Η Σάρα Σβενχάγκεν έγειρε πίσω στη φθαρμένη θέση του συνοδηγού του παλιού Βόλβο. Αναγκάστηκε να παραδεχτεί στον εαυτό της ότι δεν κατανοούσε πέρα για πέρα τις αρχές της σουηδικής πολιτικής για τους μετανάστες. Από ορισμένες χώρες, κυρίως μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν προφανώς εφικτό να μεταναστεύεις εδώ αρκετά ελεύθερα. Δεν χρειαζόταν πολύς καιρός για να γίνεις Σουηδός πολίτης. Από άλλες χώρες φαινόταν σχεδόν αδύνατον να μεταναστεύσεις στη Σουηδία. Για να μείνει κάποιος από τις χώρες αυτές στη Σουηδία, έπρεπε να ζητήσει άσυλο και να αποδείξει ότι ήταν πρόσφυγας. Στην περίπτωση αυτή έπρεπε επίσης να φροντίσει να μην επισκεφθεί άλλες χώρες καθ' οδόν προς τη Σουηδία. Αν κατάφερνε να ξεπεράσει κάποιος όλα αυτά τα τεχνάσματα -τα οποία απαιτούσαν όλο και περισσότερους νεκρούς πρόσφυγες από ασφυξία μέσα σε κοντέινερ- κατέληγε σ' έναν καταυλισμό προσφύγων όσο εξέταζαν την υπόθεσή του. Ο συνδυασμός όλο και περισσότερων ανθρώπων που ζητούσαν άσυλο, όλο και σκληρότερων κανόνων, όλο και μεγαλύτερων περικοπών στο προσωπικό συντελούσε στο να γίνονται οι χρόνοι αναμονής όλο και πιο παράλογοι, με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν οι καταυλισμοί από πρόσφυγες, και να ανατίθεται η παραμονή τους σε εξωτερικούς φορείς, συχνά σε δευτεροκλασάτα μοτέλ και ξενώνες. Εκεί λοιπόν στοιβάζονταν άνθρωποι με τρομακτικές εμπειρίες στα μπαγκάζια τους και μούχλιαζαν για χρόνια. Η Σάρα δεν μπορούσε πραγματικά να συλλάβει πώς περίμενε κανείς να γίνουν οι τελευταίοι, έπειτα από όλα αυτά, ισότιμοι πολίτες, ούτε να καταλάβει πώς τόσο πολλοί από αυτούς τελικά τα κατάφερναν. (Συμβαίνουν επομένως και στα καλύτερα σπίτια. Πόσο μάλλον στους φτωχονότιους.)

Ζ.

 

Προϋπόθεση

*- ΘΕΛΩ ν΄ ανοίξω τους ορίζοντές μου, είπε το μυαλό του Λαρισαίου.

- Θέλω να ταξιδέψω, να δω, δήλωσαν τα μάτια του.

- Θέλω να ερωτευτώ, αναστέναξε η καρδιά του.

- Πού πας ρε Καραμήτρο, τον προσγείωσε το πορτοφόλι.

Ζ.

 

Με 18 θρησκείες

*«ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ υψηλού επιπέδου» χαρακτήρισε το διήμερο Διεθνές Συνέδριο Κοινοβουλευτικού Διαλόγου στον Λίβανο μεταξύ χριστιανών και Μουσουλμάνων, ο εκ των εισηγητών του Μ. Χαρακόπουλος. «Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των 18 θρησκειών, ομολογιών και δογμάτων που υπάρχουν στον Λίβανο», αναφέρει ο Λαρισαίος τον οποίο «σύστησε στον πατριάρχη ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης ως ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας», και ο οποίος συνεχάρη τον ιεράρχη «για το σθένος του και το έργο που επιτελεί στην πολύπαθη Μέση Ανατολή». (Με 18 θρησκείες πάντως, πάλι καλά να λένε στον Λίβανο για τον εμφύλιο που τους είχε ρημάξει. Πάλι καλά…)

***

*ΚΙ ο Μ. Χαρακόπουλος συμπληρώνει επιστρέφοντας: «Ωστόσο, για πέμπτο χρόνο υπάρχει απόλυτο σκοτάδι για τον αδελφό του ελληνομαθούς πατριάρχη, τον μητροπολίτη Παύλο, που απήχθη στη νοτιοανατολική Τουρκία. Θύματα του πολέμου και οι αδελφότητες μοναστηριών που βομβαρδίστηκαν. Όπως είπα και στον Πατριάρχη Αντιοχείας, γνώρισα τις μοναχές από τη Συρία που φυγαδεύτηκαν στην Ελλάδα για λόγους ασφαλείας και φιλοξενούνται στη μητρόπολη Βεροίας. Το «Καλή Ανάσταση» έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην αιματοβαμμένη Μέση Ανατολή...».

Ζ.

 

Και στα δύο;

*-ΑΝ υπήρχε ακόμη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, θα ήταν ο ιδανικός να εκφράσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος δήμαρχος στη Λάρισα.

Ο Λαρισαίος αναφερόταν στον πρόεδρο του ΣΘΕΒ, επισημαίνοντας ότι και τώρα όλα μπορούν να γίνουν, τουλάχιστον αυτό δείχνει να πιστεύει ο ίδιος ο Αχ. Νταβέλης.

-Μα, είχε εγγραφεί και ψήφισε όταν εκλέχθηκε πρόεδρος η Φώφη, πήγε και στο ιδρυτικό συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ. Τώρα λογικά θα πάει να πληρώσει τα 12 ευρώ και θα ξαναψηφίσει στις εσωκομματικές της ΝΔ…

-Θα θεωρείται δηλαδή μέλος και στα δύο κόμματα;

-Γιατί, το απαγορεύει κανείς; Ποιος το θεωρεί ασύμβατο;

Ζ.

 

Διπλή έννοια

*ΜΕΣΑ στην πολυκοσμία ο Λαρισαίος άρπαξε από τον πάγκο του μαγαζιού ένα καλσόν. Τον είδε όμως ο Ν.Σ. που τον έκανε ανέκδοτο.

-Και τι έκανε λέτε με το κλεμμένο καλσόν; Το έβαλε στα πόδια.

Ζ.

 

Διεργάζονται

*ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα μετά την κασκαρίκα που έπαθαν στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, το 2014. Τότε που το κόμμα κάλπαζε και με την υποψηφιότητα της Ηρώς Διώτη κόντεψαν να βγουν τέταρτοι. Μετά ήρθαν και οι αποχωρήσεις των λαφαζανίστας κ.λπ. απέμειναν με έναν μόνο περιφερειακό σύμβουλο ως παράταξη, τον Γ. Σταμπουλή, ο οποίος δεν πατάει κιόλας συχνά, καθώς είναι απασχολημένος με κεντρικά καθήκοντα. Ο συγκεκριμένος Βολιώτης είναι και ο μοναδικός που αναφέρεται ως μέλος του 30μελούς τμήματος Αυτοδιοίκησης της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Στον Λαρισαίο Μάνθο Σαρρή έχει μάλλον ανατεθεί να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση στη Θεσσαλία, σε δήμους αλλά κυρίως στην Περιφέρεια επικεντρώνει.

***

*ΕΧΟΝΤΑΣ καεί στον χυλό, φυσούν τώρα και το γιαούρτι. Και το γαλοτύρι και το νιβατό. Εντάξει θεωρούν σούπερ επιτυχημένο το μοντέλο της Συμπαράταξης στον Δήμο της Λάρισας, όμως εν προκειμένω ο επικεφαλής είναι δικός τους. Επιπλέον τα κατάφερε το ΄14 σε άλλες συνθήκες, με τον Τσίπρα στα ουράνια τότε. (Σημειωτέον ότι η νίκη στη Λάρισα έχει σήμερα πεντέξι πατεράδες, ενώ η συντριβή παραμένει ακόμη πεντάρφανη.)

***

*ΚΙ έπεσε στο τραπέζι το όνομα του πασοκτζή Νίκου Τσιλιμίγκα. Γενικά το συζητούν οι του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε εκείνος είχε υποστηρίξει και τον Απ. Καλογιάννη στις δημοτικές. Ταυτόχρονα όμως τον θεωρούν και ιδιαιτέρως ευάλωτο, από διάφορες απόψεις, εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Αν τους προτεινόταν από τον πασοκικό χώρο να πάνε φερειπείν με τον Καρδιτσιώτη δήμαρχο Φώτη Αλεξάκο για υποψήφιο περιφερειάρχη, θα πήγαιναν τρέχοντας. Μα κι ο καθηγητής, δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα προτιμήσει τελικά βουλευτική υποψηφιότητα με το ΚΙΝ.ΑΛ., σε στίβο όπου θεωρείται φαβορί. (Έχουν δρόμο ακόμα οι διεργασίες.)

Ζ.

 

Ή έτσι ή

αλλιώς

*ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΟΣ απέναντι στον νεοδημοκράτη φίλο του ο Λαρισαίος συριζαίος.

-Αν τυχόν κάνει νωρίτερα εκλογές ο Τσίπρας θ΄ αρχίσετε τους πανηγυρισμούς. Έπεσαν, τους ρίξαμε, δεν άντεξαν, δραπέτευσαν και τέτοια. Αν πάλι το πάει κανονικά ως το τέλος της τετραετίας, θα συνεχίσετε τα στάνταρ. Γαντζωμένοι στην καρέκλα, τα δίνουν όλα για την εξουσία, είναι μειοψηφία… Ε, δεν πρέπει να διαλέξετε τι από τα δύο ισχύει;

Ζ.

 

Τα δίδυμα

*ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ δύο ξανθιές κάπου στη Λάρισα. Κι εκείνος που κρυφάκουγε άθελά του, πέταξε μακριά.

- Εσείς έχετε παιδιά;

-Ναι, δύο δίδυμα.

- Αχ, να σας ζήσουν… Και πόσων ετών είναι;

- Δυόμισι.

- Και τα δύο;

- Όχι. Και τα δύο μαζί είναι πέντε.

Ζ.

 

Παράπονα

* ΕΥΛΟΓΑ και δικαιολογημένα τα παράπονα από τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων και στον Δήμο Τεμπών που περίμεναν να πληρωθούν το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο τα χρήματα στάλθηκαν στις σχολικές επιτροπές και από εκεί στην Ε.Α.Π. Παρά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες της υπηρεσίας καταβλήθηκαν στις δικαιούχες εργαζόμενες προχθές Μ. Πέμπτη τα δεδουλευμένα για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2018 με την ευχή γρήγορα να καταβληθούν και τα υπόλοιπα δεδουλευμένα. Μια καθυστέρηση για την οποία σίγουρα δεν ευθύνεται ο Δήμος Τεμπών όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις ούτε οι άλλοι Δήμοι.

Κ.Τσ.

 

TA GRAFEIA THS E* ΤΑ γραφεία της «Ε» επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκ. Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ε», Γ. Μιχαλόπουλο, με τον οποίο και συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ αντάλλαξε ευχές και με τους δημοσιογράφους.

 

O GIANNHS MOTSIOS *Ο Γιάννης Μότσιος άρχισε τον μαξιλαροπόλεμο κατά του Μπάμπη Παπαδόπουλου. Ξεκίνησε με αφισοκόλληση. Ο θιγόμενος αντέδρασε κι η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό, πασχαλιάτικα. Έμπλεξε μάλλον ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, τι το ΄θελε να γειτονέψει; Άντε έτσι πας και μπαίνεις στην επικράτεια του ‘’ιστορικού’’; Δική του ως γνωστόν η Ερμού και τα περίχωρα…

Ζ.

 

AKRIBVS SE STYL *ΑΚΡΙΒΩΣ σε στυλ Αγοραστού η Βολιώτισσα αντιπεριφερειάρχης. Η Δωροθέα Κολυνδρίνη ακολουθεί τον περιφερειάρχη της κατά γράμμα.

Ζ.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass