Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προοιωνίζεται

Δημοσίευση: 27 Απρ 2018 20:01
*ΜΕ τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Σωτ. Βούλγαρη, μια χαρά η περιφερειακή Ελένη Αναστασοπούλου. Μαζί τους ο στρατηγός Δ. Ζερβάκης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας μάλλον θα πήγε ν’ αρματωθεί, φορώντας τ’ άρβυλα, όπλα, παλάσκες, θα προετοιμαζόταν για το μέτωπο.  Ζ. *ΜΕ τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Σωτ. Βούλγαρη, μια χαρά η περιφερειακή Ελένη Αναστασοπούλου. Μαζί τους ο στρατηγός Δ. Ζερβάκης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας μάλλον θα πήγε ν’ αρματωθεί, φορώντας τ’ άρβυλα, όπλα, παλάσκες, θα προετοιμαζόταν για το μέτωπο. Ζ.

*ΕΠΙΑΣΑΝ το κλίμα στην ατμόσφαιρα της πόλης οι κεραίες του Βασ. Μανδηλά. Το ΚΤΕΛ ανακοίνωσε έκτακτα δρομολόγια την Τρίτη για Πλαταμώνα-Πόρους και Βελίκα-Αγιόκαμπο. Είναι Πρωτομαγιά. Και το θερμόμετρο θα βρίσκεται ψηλά.

Χαμός θα γίνει στα παράλια.

Ζ.

Κόμβος

* Η ΕΛΛΕΙΨΗ άμεσης πρόσβασης στα παράλια του νομού Λάρισας, από τον κόμβο Πυργετού, αναμφίβολα θίγει όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτά.

Όμως, η χθεσινή συμμετοχή τους στη συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού στο ύψος του κόμβου, με αίτημα τη δημιουργία αυτής της εισόδου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικρή μπροστά στον αριθμό όσων έχουν επιχειρήσεις στα παράλια και στους ορεινούς οικισμούς των Δήμων Αγιάς και Τεμπών.

Ή δεν τους ενδιαφέρει ή το έχουν πάρει απόφαση, ή αφήνουν σε άλλους να φωνάζουν για να …βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Λ.Κ.

Παλιμπαιδισμός

*ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. Και το συμπέρασμα του Λαρισαίου.

- Λογικό, με τόσα ούφο πού να τα βγάλει πέρα…

***

*ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ την πολιτική κουβεντούλα στην παρέα, ο άλλος άρχισε να παλιμπαιδίζει.

-Παλιά μικροί παίζαμε το πέτρα, ψαλίδι, χαρτί. Τώρα βέβαια, δεν είναι και τόσο παιχνίδι. Το μέτρα, ψαλίδι, μισθοί.

Ζ.

Πολύ ΠΑΣΟΚ

*ΜΕΡΕΣ που είναι, όλα περνούν από κόσκινο. Να η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχάνων, μεθαύριο Κυριακή, με το όνομα του προέδρου να ακούγεται για δημαρχιακή υποψηφιότητα στη Λάρισα, η λίστα των ομιλητών θεωρήθηκε από κάποιους ενδεικτική των προθέσεών του. Διότι εντάξει ο Κ. Αγοραστός, εκλήθη ως περιφερειάρχης και όχι ως μελλοντικός αυτοδιοικητικός συνάδελφος. Αναμενόμενη και η παρουσία του γ. γ. ιδιωτικών επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, δεν έχουν φαίνεται στον ΣΘΕΒ ισχυρές διασυνδέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ για παραπάνω εκπροσώπηση. Αντιθέτως η ΝΔ θα εμφανιστεί με ομιλητή τον Καρδιτσιώτη βουλευτή Κ. Τσιάρα, γ. γ. της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο οποίος όμως σπεύδει λέει ως εκπρόσωπος του Κυρ. Μητσοτάκη. Πάει καλά ως εδώ.

***

*ΠΟΙΟΙ είναι οι άλλοι δύο ομιλητές; Ο Κ. Μπαργιώτας βουλευτής λέει της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δεν έχουν εμπεδώσει ακόμη τον τίτλο του νέου κόμματος Κίνημα Αλλαγής, ο οποίος μιλά ως εκπρόσωπος της Φ. Γεννηματά. Έχει όμως και συνέχεια η ΔΗ. ΣΥ. καθώς ομιλητής είναι και ο ευρωβουλευτής και ‘’νούμερο 2’’ του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης τον οποίο ο Αχ. Νταβέλης είχε υποδεχτεί στο Μακρυχώρι όταν εκείνος περιόδευε διεκδικώντας την προεδρία του κόμματος. Το προφανές συμπέρασμα; Ο πρόεδρος του ‘’Animus’’ το δουλεύει συστηματικά με τον πασοκικό χώρο. Με τη ΝΔ δείχνει αρκετά σίγουρος. Οπότε φουλάρει με ΠΑΣΟΚ τώρα;

***

*ΦΥΣΙΚΑ στην ανοιχτή συνέλευση του ΣΘΕΒ θα έχει κληθεί ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης. Δεν έγινε γνωστό αν έχει σταλεί πρόσκληση και σε αρχηγούς δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, της αξιωματικής θα έχει ενδιαφέρον, πόσο μάλλον αν θα πάνε κιόλας.

Ζ.

Παιχνίδι

*ΕΙΧΕ διαβάσει, είχε ακούσει ο Λαρισαίος κι έβγαλε συμπέρασμα κατόπιν.

- Παρακολουθώντας την εξέλιξη της υπόθεσης με τις γαλλικές φρεγάτες, μου ήρθε στο μυαλό η κλασική φράση του μεγάλου Βρετανού στοχαστή, του Γκάρι Λίνεκερ: «Παίζουμε, παίζουμε και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί». (Εκτός από την μπάλα ισχύει και στα άλλα παιχνίδια.)

Ζ.

 

Ζευγάρια

*ΤΑ νέα ζευγάρια και τα προβλήματά τους στη σύγχρονη Λάρισα.

- Επισημοποιήσαμε καλέ τη σχέση μας με τον Τάκη.

- Έλα βρε; Τον γνώρισες στην οικογένειά σου;

- Κάπως έτσι, του έστειλε αίτημα φιλίας η μάνα μου στο Facebook.

***

*- ΚΟΡΙΤΣΙΑ; Αν νομίζετε ότι τα προβλήματα λύνονται με το να βρείτε τον τέλειο άντρα, είστε γελασμένες. Ρωτήστε και τη γυναίκα μου.

***

*- ΣΤΑ χρόνια της υπομονής, δεν μας θυμήθηκε κανείς…

- Νταλάρας;

- Άντρες έξω από το Ζάρα.

Ζ.

Μπορεί…

*ΥΠΗΡΞΕ λέει μια κάποια ένταση χθες μεταξύ των Ηρακλειδέων της Λάρισας. Όχι των οπαδών του Ηρακλή Θεσσαλονίκης αλλά του Ηρακλέους Γερογιώκα, όταν αυτός εγκατέλειψε την προσπάθεια να κατακτήσει το κλέος της εκλογής στη γαλάζια προεδρία.

Κάποιος που αναδιφούσε στη Μυθολογία τούς συνέστησε να αναζητήσουν ως οδηγό στην εκστρατεία τους «ένα πλάσμα με τρία μάτια». Όπως είχαν κάνει και οι Ηρακλείδες που ψάχνονταν όταν πήραν τέτοιο χρησμό από το Μαντείο των Δελφών για να γλιτώσουν τη θύελλα και τον λοιμό.

***

*ΣΤΗ Λάρισα δεν έχει τέτοια, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Κι η εφημερίδα έγραφε χθες ότι οι υποψηφιότητες μπορεί να είναι μία, δύο ή και τρεις. Το τρίτο σενάριο πλέον αποκλείστηκε.

Εκεί λοιπόν που τις προηγούμενες ημέρες ο Ηλίας Σουφλιάς ερχόταν ως τρίτη λύση που ξεμπλόκαρε την αντιπαράθεση των δύο, τώρα πια βρίσκεται στο ένας εναντίον ενός. Υπάρχει ένα κλίμα υπέρ της υποψηφιότητάς του, μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ωστόσο ο ίδιος δεν είχε μιλήσει δημοσίως, ούτε και χθες το έπραξε. Σήμερα το βράδυ θα φανεί καθώς λήγει και η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Ζ.

Ψήφισα

Ναι”γιατί…

*«ΑΚΟΜΑ και αυτή η λύση είναι καλύτερη από μία μη λύση». Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης εξήγησε τη στάση του, που υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ. Εκεί που τον είχαν να κατηφορίζει προς ΝΔ, άρχισαν χθες να τον βλέπουν να ανηφορίζει προς ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο ο πρώην ποταμίσιος, είπε το αυτονόητο, περιέγραψε τη μεγάλη αντίφαση της εποχής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ: έχω βαρεθεί την υποκρισία του ενός «θέλω αλλά δεν το ψηφίζω» ή του άλλου «δεν θέλω αλλά το ψηφίζω». Πρέπει να σταματήσει. (Σιγά μη σταματήσει, αν συμβεί δεν θα ‘ναι αυτοί που είναι.)

Ζ.

Με σύστημα

*ΒΑΣΙΚΟΣ ομιλητής σε ιατρικό συνέδριο στην Αθήνα ήταν και πάλι ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Μπαργιώτας, ο μοναδικός    πολιτικός που συμμετείχε με κεντρική ομιλία και όχι με απλό χαιρετισμό. Είναι και οι ιατρικές διασυνδέσεις του Λαρισαίου αλλά κυρίως η γνώση των θεμάτων του ΕΣΥ. Αυτή τη φορά μίλησε για μητρώα ασθενών και κλινικών, για συστήματα καταγραφών. «Αν δεν μετρήσεις, δεν μπορείς να διοικήσεις και να εξοικονομήσεις πόρους στο σύστημα υγείας» είπε μεταξύ άλλων.

Ζ.

Τρέχοντας

*ΣΤΗ συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων είχαν ανοίξει κουβεντούλα για τη σωματική βελτίωση.

- Θα πήγαινα κι εγώ γυμναστήριο αλλά ήδη έχω εξυπνάδα και χιούμορ. Αν αποκτήσω και κοιλιακούς, πώς θα νιώσουν οι υπόλοιποι;

***

*-ΑΛΗΘΕΙΑ, γιατί λέμε καλλίγραμμο ένα σώμα με κοιλιακούς, γεμάτο λακκούβες δηλαδή κι όχι ένα σώμα με μια μεγάλη αρμονική καμπύλη;

***

*ΕΜΕΝΑ πάλι, μου είπε ο γιατρός ‘’ξεκίνα να τρέχεις, να χάσεις κανένα κιλό’’. Έχω πάρει ήδη τρεις κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα ρε σεις και δεν έχω χάσει ούτε γραμμάριο.

Ζ.

Έργα, έργα…

*Ε, δεν είναι δα κι η πόλη εργοτάξιο, όπως αρέσκονται να καμαρώνουν κάποιοι δημοτικοί παράγοντες, επειδή δηλαδή κατασκευάζονται πεντακόσια μέτρα πεζοδρόμια στην Ηπείρου. Ούτε βέβαια θα γίνει όταν, όταν, όταν ξεκινήσουν τα αντίστοιχα έργα και σε δυό-τρεις ακόμη κεντρικούς δρόμους. Σκόνη ναι, κυκλοφοριακές εμπλοκές οπωσδήποτε, απέραντο εργοτάξιο, που θα το πουν κάποια στιγμή και επισήμως, όχι. Και φυσικά δεν πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις που αναμορφώνουν την πόλη, που δίνουν μια κάποια διαφορετική διάσταση, παλιά πεζοδρόμια που αντικαθίστανται είναι. Ωστόσο έχουν κι αυτά τα εργάκια την αξία τους, δίνουν δουλειά σε κόσμο και σε επιχειρήσεις, βοηθούν να κινείται κάπως το πράγμα.

***

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, τα έργα στα πεζοδρόμια βοηθούν επίσης και διότι απασχολούν τους αργόσχολους. Κάθονται και τα παρατηρούν οι περαστικοί, τα συνεργεία δουλεύουν υπό τα όμματα των Λαρισαίων, ιδίως των παρόδιων. Και πρέπει να αναλύουν και στον κάθε παράξενο περαστικό ξερόλα, τι και πώς και γιατί. Αυτός ο επιβλέπων μηχανικός του Δήμου, ο τοπογράφος Γιώργος Σκουμής, δεν του φτάνει που τρέχει πέρα-δώθε, τον βλέπεις να κάθεται υπομονετικά και να εξηγεί με συγκατάβαση στον καθένα.

Ζ.

‘’Ξου-ξου’’

*ΑΝΕΒΗΚΕ πολύ ψηλά ο πήχης στην τοπική ΝΔ. Καθώς υποψήφια πρόεδρος στην οργάνωση της πόλης Λάρισας είναι η Λένα Ξυνοπούλου. Κατά τα φαινόμενα θα παίξει μόνη, δίχως ανταγωνισμό. Ποιος να συγκριθεί μαζί της…

***

*ΜΕ πολύ καμάρι η υποψήφια πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ανακοινώνει ότι η πρώτη που υπέγραψε στη λίστα υποστηρικτών της είναι μια άλλη σπουδαία Λένα. Όλοι το κατάλαβαν αμέσως. ‘’Ξου-ξου’’ υπό την έννοια του ζωηρού ψιθύρου, του σούσουρου που προκλήθηκε και όχι φυσικά της απαξιωτικής προτροπής αποχώρησης. ‘’Ξου-ξου’’, ήτοι Ξυνοπούλου-Αξιόγλου. Επιτέλους άρχισε να αναγνωρίζεται και τοπικά η αξία της δεύτερης, με πρωτόκλητη την πρώτη. Μέχρι τώρα μονάχα ο Κυρ. Μητσοτάκης την είχε σε πολύ μεγάλη υπόληψη. Τώρα πια και μια ακόμη άξια Λένα κουμπώνει στο προεδρικό άρμα. Κι ας ξυνίζονται μερικοί…

***

*ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως κι άλλα σπουδαία πρόσωπα που προσυπέγραψαν την υποψηφιότητα Ξυνοπούλου. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει ο Αντ. Πράπας. Ο ογκόλιθος της αυτοδιοίκησης μάλλον οικοδομεί τις συμμαχίες του. Ο μελλοντικός ίσως και υποψήφιος δήμαρχος κινείται μεθοδικά.

Ζ.

Ο κερατούκλης

*ΤΟ διηγιόταν χθες ο Λαρισαίος Δ. Γ.

Ενώ περιμένει κάποιος το πρωί στη στάση, περνάει ένας άγνωστος, του τσιμπάει ελαφρά το μάγουλο και του ψιθυρίζει.

- Κερατούκλη...

Εμβρόντητος αυτός, φεύγει ο άλλος. Μετά από λίγες μέρες, πάλι το ίδιο. Εκεί που περιμένει το λεωφορείο, πλησιάζει ο άγνωστος και του τσιμπάει ξανά το μάγουλο.

- Κερατούκλη…

***

 *ΤΟ μεσημέρι επιστρέφοντας σπίτι το διηγείται αυτός στη γυναίκα του. Το και το, το ανεξήγητο στη στάση, τι να είναι;

- Μη δίνεις σημασία τώρα. Κάνας τρελός θα είναι…

Την άλλη μέρα τον πλησιάζει πάλι ο άγνωστος, του τσιμπάει το μάγουλο χαμογελαστός.

- Κερατούκλη… Είσαι και μαρτυριάρης ε;

Ζ.

 

 

 ME TOYS PALIOYS TON LAZARO ARSENIOY*ME τους υπερπαλιούς, τον Λάζαρο Αρσενίου και τον Κώστα Παπακωνσταντίνου, έξω από τα γραφεία της αγαπημένης τους εφημερίδας. Συνολικά κι οι τρεις μαζί, 250 χρόνια ακριβώς. Πολλή σοφία, οι δύο.

Ζ.

 

 

 

 AKRIBVS EKEI ZVODOXOY PHGHS

*ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί, Ζωοδόχου Πηγής και Χρυσοστόμου πάρκαρε ο Λαρισαίος, θα είχε προφανώς κι άλλα ΙΧ τριγύρω, στριμώχτηκε όμως το θηρίο, τα κατάφερε. Και μετά, ξέχασε πού το άφησε; Δέκα μέρες βρίσκεται λέει παρατημένο εκεί το αυτοκίνητο. Και να πεις δεν ενοχλεί; Η Τροχαία ενημερώθηκε αλλά τίποτε δεν άλλαξε.

Ζ.

 

EKAPIDEYTIKA ZHTHMATA POY AFOROYN

* ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Τυρνάβου συζήτησαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης με τον υφυπουργό Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη ο οποίος συνοδευόμενος από τη διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου και συνεργάτες του επισκέφθηκε προχθές το μεσημέρι το δημαρχείο Τυρνάβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαρχώσης έθεσε στον υφυπουργό το πάγιο αίτημα της στελέχωσης των βιβλιοθηκών του Δήμου αλλά και την κατασκευή νέου κτιρίου όπου θα στεγαστούν το ενιαίο Δημοτικό Σχολείο Δένδρων - Πλατανουλίων. Νωρίτερα ο υφυπουργός είχε επισκεφθεί το ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Παρόντες στη συνάντηση οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Τσιόπας και Φανή Μπίλιου, η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ρούλα Σουρλαντζή - Ζαχαράκη, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τυρνάβου κ. Μάκης Κατσικαβέλας.

Κ.Τσ.

 

 

KAI POLVNOI TOYRISTES EDEIJAN

* ΚΑΙ Πολωνοί τουρίστες έδειξαν ενδιαφέρον για τον κόμβο Πυργετού και την ευκολότερη πρόσβασή τους στα παράλια του νομού. Αν μαζευτούν και Τσέχοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι που παραθερίζουν στην περιοχή το αίτημα θα γίνει πολυεθνικό!

 

OTAN STHN EYRVPAIKH AGORASTOS

*ΟΝΤΑΣ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών ο Κ. Αγοραστός διαθέτει ισχυρές προσβάσεις στις Βρυξέλλες. Να, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και με την Επίτροπο Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ να συζητά για πολιτικές και τεχνικές εμπορικών συμφωνιών. Σημειώνεται ότι η Σουηδή Επίτροπος έχει στο ενεργητικό της την ολοκλήρωση των γιγαντιαίων συμφωνιών με τον Καναδά και την Ιαπωνία και θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα πρόσωπα στην Ευρώπη.

Ζ.